Slow

Ja det är vad blogg.se är för tillfället så jag kan tvärr inte bidra med några bilder såhär på måndagskvällen. Har varit ute och promenerat med Veronica, Anna och Sara inne i den täta och läskiga rydsskogen nu på kvällen men överlevde gjorde vi allt. 5 km spåret avverkades och jag hann även med att hämta ut mina tågbiljetter som tar mig hem till norrland och tillbaks igen i helgen :) Nu är det Zlatan på tv med lite glass och te. Bra uppladdning inför morgodagens seminarier!

Soon

Sorry för den dåliga uppdateringen! Men jag har haft fullt upp, nyss slängt i mig maten och ska strax hoppa upp på cykeln och bege mig iväg till ryd för en promenix i rydsskogen med klasskamrater. När jag kommer hem måste jag plugga en aning men sen ska jag visa er lite shopping till lägenheten samt berätta om helgen!

Kitchen

Jag har nu äntligen fått mina gardiner och löpare till köket så här kommer en bild för er! Kökslampa saknas men hoppas på att det kan inhandlas på ikea imorgon :)

Gasquen!

Yes igår var det äntligen dags för oss nollor att bli ettor och detta firades med finsittning på nationernas hus där temat för kvällen var coctailklänning och kostym. Alla var helt sjukt fina verkligen :) Vi började med lite mingel och fördrink för att sedan inta våra platser och avnjuta en 3rätters middag bestående av sallad med chevréost till förrätt, potatis, rödvinssås och (torrt)kött till varmrätt och sedan cheesecake till efterrätt :) Iväg på mellan fest hos Natacha och sedan en mycket spännande cykeltur tillbaks till stan. Halvvägs ner ser vi en polisbil, vi är två stycken som cyklar tillsammans och båda skjutsar (olagligt). Jag har inget lyse på min cykel (olagligt) och för att avsluta det hela cyklade vi mot rött (olagligt..) Jag hade tur för Sarah han hoppa av mig cykel och jag följde hennes exempel då det är okej att leda cykeln utan lyse. Sara som skjutsade Anna däremoot tyckte att ploisen inte skulle orka åka efter dom med tji fick dom. Världens gas i botten och snabbt var dom ikapp. Inga böter delades ut dock, däremot fick dom en trevligt liten varning av farbror blå ;) Kvällen avslutades på Nh och vi hade fantastiskt roligt fram till strax för kl 3 då det var dags att dra sig hemmåt och slockna i sängen.

Dagen har spenderats sovande samt i stallet. Har ridit Zalmiac och Berta idag igen, båda två på fältet och jäklar vad det går framåt med dom båda! Zalmiac körde jag lite galoppfattningar med, jobbigt värre tyckte han men kämpade på mkt bra. Berta fick gå galoppintervaller och preotersterade inte en enda gång! Snacka om framsteg!

Här kommer två bilder på outfiten från gårdagen :)

Platå

Efter dagens föreläsning så åkte jag raka vägen hem och slocknade i soffan och tog en liten PN på 2 timmar, oops ;) Sedan kom Louisa förbi och vi käkade middag samt efterrätt bestående av vanilj och chokladglass samt grädde, melon och ananas och på sidan av lite vindruvor, inget att klaga på direkt :) Drog ner på stan och träffade några av mina vänner från klassen och tog ett glas vin för att sedan dra vidare till platå där det var sjukt mkt folk. inte så många affjur (affärsjurister) med vi klarade oss bra, kikade runt lite för att inse hur trötta vi var och drog hem istället. Sitter och kikar på NCIS och ska hoppa i sängen nu för att ladda inför morgondagen; GASQUEN!

Home

Nyvaken med en kopp kaffe i handen kan jag meddela följande: I´m coming home :D För att hälsa på nästa veckoslut :) Jag är framme vid 19.30 på torsdagskvällen och åker igen vid 12tiden på söndag, kommer bli en grym helg med scacupen, party, mammas mat, fika och mycket mer. Så vill ni joina så släng iväg ett sms så bokar jag in er ;)

Ja idag väntar föreläsning om EU/EG-rätt och efter det grupparbeten, känns lite sådär men vi ska bara skriva klart våra PM och skicka in dom sen är vi klara. Ikväll är det utgång på Platå, får se hur jag gör med det, känns som om man kanske borde ladda för Gasquen imorgon. Men får se hur det känns i eftermiddag och vilka som är pepp :) Annars har jag itne så mkt att delge er gott folk, sitter på nålar och väntar på att avin för paketet på 5 kg med kläder, gardiner, dekorationer, höstjacka osv. ska dumpa ner i brevinkastet, skulle vara sjukt nice.

Johanna

Buns

Mmm sitter och mumsar på bullarna som jag bakade förra veckan, mktmkt goda :)

Minibullar i miniugn :)

Ja, jag begav mig ut till nykil och tog mig an Zalmiac och Berta, Z fick sig en liten genomkörare i form av klättring och lösgörande arbete i hagen inför morgondagens provridning och B fick skrittjobba på lägdan. det var alldeles för blött för att göra någonting annat men det var nog bra för henne den lilla kanonkulan ;D Hon var snäll idag med så vi har nog kommit överens om att man jobbar när man ska göra det och bråkar inte om ingenting. Har hunnit med stan ev sväng också, skippade nolleaktiviteten ikväll vilket var tjejkväll och stosade runt och kikade in den nya staden.

Nu är det sängen inom en snar framtid, imorgon har vi föreläsning och grupparbeten samt utgång på Platå på kvällen, får se hur mkt man orkar med känner jag.

München Hoben

Ja igår var det alltså dags för den årliga ölfesten som anordnas på campus varje år. Det var samling kl 15 och redan strax innan 16 stod vi i kön, och den var inte lite lång vill jag lova. 2½ timme senare (vi underhöll oss med sång, mat, fika, gyckel m.m.) så var vi inne och fick aningens panik då dom deklarerade att ölglasen, som var själva anledningen till at vi stod i kön, redan var slut. Men efter en spurt bort till andra baren så stod vi där lyckliga med våra 1 liters ölglas :) Vi han dricka både 1 och 2 liter innan kvällen var över och vi hann även med att dansa en sväng, gå runt och kika på folk samt samtala med diverse teknologer och andra finlirare ;) Jag och Louisa åkte hem och käkade nattmat vilket var mkt gott och sedan slocknade vi illa kvickt i sängen.

Vaknade upp av att regnet vräkte ner utanför fönstret men efter en kaffe kopp eller två så är man som ny. Jag ska bege mig ut mot nykil där salmiak ska få sig en omgång i klätterbacken och berta ska motioneras även hon.

See ya!

Efterfest :D

Jag occh Lollo sitter här och äter skink och salamiost på våran rostade energibröd ;)


Vi var hungriga ;)

Update

Ja jag vet, jag är sämst på att blogga men jag hinner verkligen inte. Skola, hem och käka och sen iväg på nolleaktiviteter, hemma mitt i natten, sova, upp igen för skola och så fortsätter det. Men kul har vi! :) Jag har hunnit med massa sedan sist, mitt lag såg till att affärsjuristerna är stolta vinnare av filosofiskaspelen i ett år framöver, jag spikade mig på tummen under en av tävlingarna så jag har världens blodblåsa vid nageln, vi var på flamman och shakade loss till diverse partylåtar, vi fick träffa pol kand. och umgås lite med dom, vi var på förfester i stan igår och laddade upp och sedan trashade vi ekonomernas finsittning på NH (nationernas hus) genom att komma inspringandes i våra fula gula tröjor och bara äga dansgolvet och där stod dom och stirrade lite chockat med sina kostymer och finklänningar.

Idag har jag varit ute och ridit i nykil! det var de två 5åringarna salmiak och berta som blev motionerade idag, Salmiak åkte vi iväg med till ridbanan och han var kanon! Berta red jag på ängen, en liten fuxmärr med mycket bestämda åsikter vill jag lova. Tur man är van vid stegrande hästar vid det här laget kände jag. Hon skulle verkligen ha av mig ett tag men gav sig när jag klämmde om med långbenen ;)

Ikväll ska vi iväg till rydsskogen och leka lekar och grilla med faddrarna, dvs lugn kväll. Känns verkligen skönt efter en hektisk vecka!

Karaoke

Idag hade vi föreläsning på skolan innan jag drog bort till Ryd och hälsade på Louisa en stund. Hem och laga mat och hoppa in i duschen för att sedan dra vidare till vallamassivet där vi hade uttagning till de filosofiskaspelen som går av stapeln på torsdag där affjurs (vårat, affärsjuridik) lag ska möta blandannat pol.kand och PA nollorna i olika grenar. Bland annat fick vi tävla i norskkaraoke, suck and blow, pyramidbyggnad och galgestafett. Och mitt lag gick vinnande ur striden! Så på torsdag representerar vi affjurs program genom att vinna hela skiten ;) Sedan drog vi vidare till en lokal i ryd där vi körde karaoke och dansade inne i värmen innan det kändes som dags att dra sig hemmåt för oss som har gruppuppgift kl 9.00 imorgon. Inte det roligaste, men imorgon kör vi igång igen med vallavandring och sedan "nolledisco" på flamman, be there ;)

Tröjan är fortfarande på btw ;) Jag fuskade dock lite idag när jag handtvättade bort de värsta mjöl och chokladpudding fläckarna som uppstod under grisstaffeten på hajken ;D Ner i vattenhink och plock upp ett äpple, sedan ner med det i mjölet och sist med inte minst chokladpudding. Mumma!

Johanna

Laundry

Yes, klockan var ställd på 07.15 och efter endast en znoosning var det bara att studsa upp ur sängen och gå ner till tvättstudan. Nu är det bara tvätten i torkskåpet samt skorna i torktumlaren som jag väntar på sedan är jag kvar. Annars har jag varit ganska effektiv såhär på morgonkvisten, jag har ätit frukost, beställt hem en lagbok från adlibris, gjort klart "svenskaläxan" till eftermiddagen, skickat iväg ett x antal mail angående kurslitteratur samt diskat undan. Mkt bra gjort. Så nu väntar jag på tvätten, sedan är det tänkt att jag ska renskriva mina anteckningar från föreläsningarna, kasta i mig lite lunch och sedan befinna mig på campus kl 13.00. Kommer bli kalasbra! Kl 18 ikväll ska vi iväg och köra lite lekar och sedan blir det karaoke med klassen, mkt att stå i var det ja.

Johanna 

The flame

Yes, gårdagskvällen spenderades på studenthaket flamman där vi först hade lekar utanför med våra finfina togor och sedan hade vi togasittning inne på själva puben. Det bjöds på mat och under hållning och humöret var på topp! Sedan öppnade dom upp för allmänheten och vi dansade nästan konstant tills dom stängde kl 1 då var det hemgång och ner i sängen. Dagen har spenderats genom att sova och städa innan jag begav mig ut till nykil och boarp för att kika på lite hästisar. 16 st närmare bestämt. Inte illa vill jag säga, det var avelsmärrar, några äldre, många 5-åringar, några 3-åringar, nån 2-åring, en 1-åring och en fölunge. Och för mig var det bara att välja och vraka iprincip. Ska tillbaks på onsdag då vi ska in till ridhuset och träna med några av hästarna så det blir spännande :)

Nu ikväll har äntligen mitt sällskap anlänt till Linköping, nämligen LOLLO ! Tjoho! Jag åkte först och hälsade på borta i "kom du ihåg att låda cyklen"- Ryd ;) Se dags dan cyklade vi hit till mig och myste lite med godis, te och bullar.

Nu är det dags att sova vill jag lova, har tvätt tid kl 7 imorgon så innan 8 måste jag ha tagit tvättstugan, har en hel del andra grejer att ordna med så nu blir det sängen!


Mys ikväll med Louisa :)

Johanna

Superspeed

Har jag inte sagt det förut så säger jag det nu: det är inte mkt tid över just nu! Det är skola och nollning för fulla hus, super rolig kväll igår på ett av studentställena (HG) mindre rolig var cykelresan hem i ösregnet, fick sova med mjukisbyxor och tjocktröja på innan jag tinade upp. Imorse var det föreläsning igen, intressanta grejer som vi går igenom iaf :) Och just nu ska vi iväg på hajk. Kl 15 ska vi träffas i rondellen vid slutet av min gata, hyffsat flyt att fixa boende mitt emellan stan och campus :) Vi blir borta tills imorgon förmiddag och vi ska cykla ca 1 mil för att ta oss dit. Kan bli spännande med både sovsäck och liggunderlag. Så vi hörs imorgon igen!

En sjukt peppad Johanna på en mkt ljus bild ;P

Later

Det kommer ett inlägg senare, nu är det iväg på föreläsning som gäller. Igår var det grymt skoj vill jag lova :) Och ikväll/eftermiddag ska vi på hajk, den du ;)

First day

Så var det då igår, jag är nu officiellt en student vid Linköpings Universitet ;) Dagen började med upprop, utdelning av papper och presentation av lärarna. Sedan tog faddrarna och nolleanordnarna vid. vi gick på rundtur, fick väskor, tröjor och presenter, gick igenom schemat för nollep och fotograferades. I eftermiddag bär det av på förfest hos några i klassen och sedan tillbaks till universitetet för aktiviteter. Snacka om hektiskt! Och tröjorna btw:

Tröjorna ska sitta på under hela nolleperioden, dvs. 2½ vecka. Fryser du och behöver en extra tröja så ska den sitta under den fina gula detsamma gäller med regnjackan. Att tvätta tröjan är strängt förbjudet, har du spillt på den får du max ta en dusch med den på, inget mer. Känns lite såååådääär kan jag lova ;P Men snygg var den ju ;)

Johanna

Shopping

Ja efter frukosten idag hoppade jag upp på cykeln för att hitta till universitetet från mig idag istället från louisa som jag gjorde igår. Hittade efter en stund, man har väl lite lokalsinne lixom. Sedan cyklade jag bort till shopping imrådet som finns här i staden. Väl där så inhandlades lite underkläder, hårspray, en kofta, en blus tills imorgon, aceton, plåster och andra nödvändiga produkter. Hittade även en panduro återförsjäljare här i stan där jag hittade en vägg dekor till ovaför soffan, här nere ser ni hur det blev:

Verkligen tjusigt om du frågar mig :)

Dom skulle även få in fjärilarna som jag ville ha på en annan vägg vilket kommer bli prima :)

När jag kom hem tog jag tag i lite städande, damsög och sopade samt fixade iordning i skafferiet. Nu är det mkt fint här kan jag lova. Imorgon drar det igång alltså, verkligen spännande! Kommer vara grymt nervös dock, men det löser sig.


Ena delen av badrummet

Samt hyllorna ovanför toaletten.

Johanna

Rain

Regnet fullkomligt öser ner utanför fönstret, känns inte så lockade att cykla ner på stan och inhandla lite kollegieblock och diverse inför morgondagen vill jag lova. Ska nog börja med sakfferiet och se vad som händer med vädret. Annars så har jag precis ätit frukost och ska ta och koka lite kaffe nu. Får se om det går bättre än igår, jag har nämligen gått över från bryggkaffe till presskaffe och det är lite svårt med dosering och sådär. Men man lär väl sig efter ett tag kanske :) Diska undan frukosten bör jag oxå göra, sjukt tråkigt att diska dock. Får se om jag kanske kan få till lite bilder på toaletten idag så får ni se hur den se ut, det är väl enda rummet som är klart än så länge, har enn del kvar i vardagsrummet innan det är riktigt färdigt och i köket väntar jag på gardiner och lampa till fönstret.

Har även hittat lite kurslitteratur på internet som jag har betalat in och väntar på att få böckerna hemskickade, blir spännande värre att se vad det är vi ska håll på med här i början :)

Johanna

University

Så vad har jag hunnit med idag då? Jo jag har varit ute och spanat efter en parkeringsplats till bilen och hittat en! Körde dit den röda faran så nu har han någonstans att stå tills jag får en här på gården :) Sedan har jag varit ute och cyklat en tur, bort till ryd där Louisa ska bo, ca 10 minuter tog det, inte långt alls. Sedan även till universitetet för att ta en smygtitt inför onsdagen. Hittade byggnaden där vi ska träffas första dagen och när jag senare pratade med Louisa fick jag veta att salen såg ut som en fängelsecell, låter lovande. Har ringt angående hästarna och ska ringa upp igen på onsdag då jag har schemat klart, fredag, lördag eller söndag beger jag mig dit ut för en titt. har fått ett samtal från en av faddrarna på mitt program som undrade om jag hittat boende och om jag var allergisk mot något samt om jag hade betalat in nolleavgiften, allt var i sin ordning. Packat upp de sista lådorna har jag gjort och fixat iordning på toaletten, får ta skafferiet imorgon. Just nu väntar tv:n och detta:



Johanna

Good Morning

Var ute och bytte parkeringsplats på bilen för ett tag sedan eftersom jag inte har fått någon permanent plats och här ute på gatan får man bara stå 2 timmar på samma plats mellan 8 och 18 på vardagar. Därför ska jag bege mig ut på en liten cykeltur snart och se om jag kan hitta någon bättre parkeringsmöjlighet en bit bort. Städas ska det göras idag oxå, ska rensa ur lådan med krimskrams i skafferiet och damsuga samt sopa trappen. Eventuellt hinner jag iväg och handlar en sväng med. Ska även ringa Lotta och höra när jag kan komma ut och rida, ska bli spännande värre att se vad hon har för hästar :)

Johanna

All alone

Nu har familjen lämnat staden och här sitter man själv kvar. Hittils är det väl ganska skönt men blir nog lite ensamen efter ett tag, tur skolan drar igår på onsdag! annars har helgen gått i en rasande fart, hyllor har skruvats, möbler har monterats, handdukar har tvättats osv. Men nu är det mesta på plats, jag tog mig an garderoben och byrån förut så kläder och skor är där de ska. Bara sorteringen av alla grejerna inne i köksskafferiet kvar. Och att packa upp de två sista lådorna. har inte heller fått något plats till bilen ännu så imorgon måste jag cykla runt och se om jag hittar någonstans jag kan ställa den temporärt. Städas skulle den behövas med. En liten smygtitt på lägenheten kan ni få, ingen prima bild men det kommer sedan ;)



Johanna

På plats

Nu är jag på plats i mitt framtida hem :) Jag lovar att uppdatera i helgen med allt fix och don men nu ska jag faktiskt sova, har kört bil i 8 timmar sedan kl 7 imorse och i 30 graders hetta utan aircondition. Så ni får ursäktaaaa.

Badbadbad

Usch vad jag har varit dålig på att blogga. Ursäkta mig så hemskt mkt. Men nu jäklar ska det bli ändring på det vill jag lova! Helgen har bestått av festligheter av alla dess slag. Först var det fredagen då jag bjöd på tårta och fick presenter av mina snälla jobbarkompisar eftersom jag jobbade sista dagen. På kvällen var det club daif på oscar som väntade, trevligt värre var det faktiskt, även om jag var trött som få. Lördagen blev det uppstigning och några högljudda succkar när jag såg att regnet öste ner utanför fönstret, vi skulle ju ha grillparty! Men grillning blev det endå. Under balkongen nere utanför majas rum. Funkade prima, bränd kotunga och kolbullar, mumma. Sedan bar det av mot staden där det var dött värre. Efter 1½ timme på olearys så gav vi upp och satte oss på bussen hem, väl hemma städades det och finfint blev det.

Veckan blir mkt intressant kan jag lova. Det ska packas och fixas och ringas och knappas och betalas och mailas osv. Mkt att stå i vill jag lova. Och på fredag drar jag. All alone in linköping. Hör av er om ni skulle befinna er där och vill umgås!

Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0