Basketball

Var precis iväg och hämtade två stycken basketbollar för att vi skulle iväg och träna med vårat lag men det visade sig att alla hallar var uppbokade för "riktig" träning så vi fick snopet vandra hemåt igen. Får se om vi kanske får till ngn träning senare ikväll istället. Och ledsen för att inläggen blir lite tråkiga och korta men eftersom det knappt går att ladda upp några bilder med varken telefonen eller ipaden så drar jag mig lite för att blogga eftersom jag måste slå igång datorn. Datorn som för övrigt inte är jätteglad eftersom jag har en overifierad version av windows, måste lösa det på ngt sätt!

Breakfast

2 timmar på gymmet avklarat och nu dags för frukost!

Sore muscles

Om träningsvärken var illa igår så vet jag inte ad jag ska säga om den idag. Igår körde jag nämligen först ett corepass på 1 timme sedan 30 minuter "fatburn" på crossrampen och sedan 30 minuter styrka på överkroppen. Som om detta inte var nog så har vi internationella studenter startat ett basketlag som vi tränade med på kvällen. Vi är alla lika dåliga men jag kan säga att basketplanen är väldigt lång när man måste springa fram och tillbaka hela tiden. Men bra träning det gillar vi! Hade egentligen tänkt att vila ikväll men det visade sig att vi ska spela lite basket ikväll med och mottot för laget verkar vara "if we are not getting better, we are getting worse". Nästa vecka börjar vi med matcher och vi kommer spela mot andra lag i samma kategori, dvs. mixlag 5 mot 5 i korpligan. Tur jag har längden iaf för bollsinne var ingenting jag begåvades med!

Sucky

Appen funkar inte, internet är segt, jag springer upp och ner till tvättstugan och men kan knappt röra mig pga. träningsvärk. Jag återkommer med andra ord!

American style

Dags för american style party!

Haircut

Mkt kortare, lite tunnare men väldigt nöjd blev jag!

Jan. 25, 2013

Weekend

Så en lektion till denna vecka sedan är jag helt klar och redo för helg! Igår var jag iväg på eftermiddagen och klippte av mig mitt långa (men ack så slitna) hår. Så nu är det kort igen! Eller ja iaf kortare. Skata en bild och visa er under dagen. Vaxade dessutom ögonbrynen och ska tillbaka till samma ställe idag för att fixa naglarna, gjorde ju gelenaglar i new york och det är dag att fylla på dom nu. Tänkte att jag gör en påfyllnad nu och nästa gång tar jag bort tipparna helt och använder bara mina egna naglar.

Annars var pint night igår mycket trevligt. Alltid kul att komma ut från campus och göra lite grejer, alla här är så trevliga och så fort vi rör oss utanför campus så finns det alltid amerikaner som bjuder oss på fest, erbjuder sig att köra oss till olika städer eller ställen eller erbjuder en sovplats om vi någon gång skulle vara i deras hemtrakter. Amerikanerna är snälla och trevliga! Ikväll ska vi ha en typisk tjejförfest med "margaritha night" och sedan möter vi nog upp killarna för att röra oss mot ngn fest.

Lovar bild på håret inom en snar framtid! Medans får ni bild på mitt inköp igår, två stycken nya vita BH:ar. Betalade ca 50kr för dessa två, tillsammans?!

Board games

Spelkväll innan pint night, vi håller oss till kortspel dock!

Resume

Jag är, som jag nämnde i förra inlägget, helt i fas med läsningen inför veckans 3 sista lektioner så kvällen har jag ägnat åt annat. Nämligen att uppdatera och ostrukturera mitt CV. Ganska tidskrävande men absoult värt det när man får se slutresultatet sedan, det blir mycket bra tycker jag! Funderar på att börja fila på ett CV på engelska när jag är här för det finns möjlighet att få hjälp av något som kallas för karriärscentrum här med hur man utformar ett CV på engelska så det kan nog vara en bra nyttighet inför framtiden då man kanske ska ansöka för lite internationella jobb. 
 
Annars funderar jag lite över hur sommaren kommer att se ut och vart jag kommer att befinna mig. Tror att jag kommer att vilja vara i Linköping i sommar på grund av diverse anledningar, bland annat för att det känns som om jag missa så himla mycket med hästarna när jag åker bort över sommaren. Alla fölisar som är helt nya och små och även ridningen är ju som roligast på sommaren, det är då man ska ha häst! Får ta och fundera vidare lite på det och bjuder er på lite fölbilder på förra årets bebisar! Åååh blir helt varm i kroppen av dessa bilder!
 
 

Rain

Så idag var första dagen vi fick uppleva regnet här på västkusten, något vi tydligen ska vara glada att vi sluppit än så länge eftersom det brukar regna ganska mycket här. (Efter tre och ett halvt år i Linköping är man ju dock ganska van vid regn...)

Igår var vi iväg ett gäng utbytesstudenter och kollade på bio! Varje tisdagkväll har de nämligen specialpris på alla filmer på en av biosalongerna i stan, endast 5 dollar (ca 32 kr) får man pröjsa för en film vilket är helt klart överkomligt! Dessutom är det här en sån där typisk amerikansk biosalong om du frågar mig, man kan under hela filmens gång beställa mat, öl, vin, läsk, godis och andra tillbehör inne i salongen! Så man satt i rader med små bord framför sig och fick fylla i en liten lapp om man ville ha ngt sedan sprang en servitris förbi och plockade upp lappen och några minuter senare hade man det man hade beställt framför sig. Väldigt praktiskt men också väldigt amerikanskt.

Jag ligger helt i fas med alla uppgifter och all läsning inför sista lektionerna denna vecka så efter middagen får vi se om man kanske kan hitta på ngt skoj med de andra!

Sushi

Varje tisdag här på campus så har se sushi som alternativ i en av matsalarna. Detta innebär att man beställer sin sushi och de tillagar den på plats framför ögonen på dig, utmärkt om du frågar mig! Kanske inte den bästa sushin jag har ätit men god är den iaf!

Frida och våran supergoda sushi vi åt i New York!

Courses

Så kurserna jag läser för närvarande och en liten utvärdering av vad jag tycker om de följer här nedan:
 
Public Speaking

Var väldigt skeptisk till denna kurs innan jag givk på första lektionen, främst för att boken som kursen hade som litteratur kan vara den värsta boken jag någonsin har läst. Tänkte nästan avsluta kursen innan den ens hade börjat men tänkte att ett kapitel i en bok kanske var lite för lite för att beskriva hela kursen så gav den ändå en chans och det är jag glad över! Detta är den kurs som jag tycker är roligast för tillfället, dels för att professorn är väldigt engagerad i det vi gör och dels för att hon verkar ha överseende med att jag är en internationell student. Kursen kommer att examineras genom 6 olika tal som vi ska hålla samt en sluttenta. Utöver detta så har vi lite olika uppgifter och hemläxor som ska i under kursens gång.
 
Economic statistics

Denna kursen är oerhört intressant! Som ett fan av ekonomi tycker jag att en kurs som denna är helt fantastisk egentligen men efter första veckan var jag inte helt nöjd. Då hade vår professor nämligen fått oss att läsa 4 aslånga kapitel ur en e-bok (alltså en bok som endast finns tillgänglig på internet) och lektionerna förra veckan gick ut på att svara på frågor från dessa kapitel. Och professorn är väldigt strikt, svarar du inte på frågor under lektionen kommer du inte få ett bra betyg. Dock har hon varit ganska snäll hittills mot mig och efter förra lektionen pratade jag lite med henne om att jag tycker att det har varit ganska tuff läsning i början och jag har haft svårt att svara på frågorna så snabbt inpå när hon delar ut dem och sedan vil att vi ska svara. Det skulle dock bli ändrig på det nu när vi ska övergå till vår normala bok och det känns bra för boken är väldigt intressant och spänannde. Kursen kommer att examineras med 3 tentor samt hemläxor, quizzies, gruppövningar och uppgifter.
 
Macroeconomics

Sist men inte minst så läser jag en grundläggande kurs i macroekonomi och precis som med statistiken så är den riktigt intressant! Professorn är en 69-årig dam som egentligen är pensionerad men som bara undervisar denna kursen på universitetet. Hon är både snäll och väldigt vänlig så det gör det lätt att gå till lektionerna varje gång. Idag fick vi ett oförberett läxförhör på kapitlet som vi skulle ha läsa till dagens lektion men eftersom vi både fick prata med varandra samt kika i anteckningarna så var det inte riktigt jättesvårt att ta sig igenom. macroekonomi verkar roligt och jag hoppas att vi kommer komma in lite mer på formler och hur man räknar saker ju längre terminen går! Examinationen sker på samma sätt som i statistikkursen.
 
Hoppas ni tyckte att det var roligt att läsa om mina kurser här på Willamette University. 
(Corekursen som jag läser är endast för träningen skull och kommer inte att examineras så den räknar jag inte rikigt som en kurs...)

Speaking

Dagarna här borta flyter på i ett men jag försker hålla er uppdaterade med lite bilder och sånt!
 
Idag har jag bland annat avverkat mitt första tal i kursen "public speaking". När jag skulle välja kurser inför denna termin så visse jag redan innan att jag ville läsa ekonomi men eftersom vi läser 3 kurser parallellt så kändes det ganska tufft med 3 rena ekonomikurser. Så för att utveckla språket och träna på att prata inför en större grupp människor, något jag egentligen inte har några problem med när det är på svenska (klart det är lite nervöst men det brukar ju alltid lösa sig), valde jag att läsa en "public speaking" kurs. Är väldigt nöjd med kursen än så länge men det kommer en utvädering av alla kurser jag läser lite senare idag så håll utkik!
 
Talet gick iaf bra, det var mest till för att vi skulle få komma upp framför klassen och känna av stämningen innan vi börjar med de mer seriösa talen under terminens gång. Upplägget var lite "show and tell" och jag hade med mig min svenska fotbollslandslagströja som jag köpte innan vi åkte till Kiev för EM:et i somras. Dock pratade jag inte om det utan jag presenterade lite fakta om Sverige eftersom att vissa amerikaner inte är helt på det klara med vilken typ av land Sverige är (Sverige, Schweiz dom bryr sig inte alltid om skillnaden). Men talet gick iaf bra även om det var lite nervöst och jag stapplar över orden ibland men det är bara att lära sig att sakta ner och tänka på uttalet så kommer jag nog överleva denna kurs med!
 
Bjuder på lite bilder från när vi var och vandrade i Silver falls park tredje dagen här i Salem. 
 
 

Campus

Man kan ju inte kalla campuset här på willamette annat än vackert när solen tittar fram!

Doughnuts

Några av munkarna från vodoo doughnuts i Portland!

Jan. 22, 2013

Study

Klockan är 21.40 en måndagskväll och jag sitter i bibblan och pluggar, there is a first time for everything!

NYC

Lite bilder från New York!
 

Portland

Fin bild från när morgontåget rullade in i portland!

Mealplan

Eftersom att bildfunktionen inte fungerar ännu så tänkte jag ta och förklara för er hur det fungerar med våra s.k. "mealplans" här borta. Som första- eller andra-års elev här på universitetet måste du ta del av skolans sätt att tillhandahålla mat till eleverna. Och eftersom att det är vår första termin här så måste även vi ta del av detta. Detta innebär att det finns 3 matsalar som serverar frukost och lunch måndag-fredag och sedan är den stor matsalen öppen för middag veckans alla dagar samt för brunch lördag-söndag. Alla middagar är AYCE (all you can eat) måltider vilket innebär, som ni kan höra på namnet, att man får äta hur mkt man vill. Alla frukostar och luncher betalar man med s.k. "points" som finns laddade på ditt studentkort, en point motsvarar en dollar och luncherna kostar runt 30-50 kr beroende på vad du vill äta. Så det som jag hittills har gjort är att jag äter frukost hemma då frukosten här injte är mkt att hurra över. Socker i allt och inte ett fullkorn så långt ögat kan nå (eller jo kanske lite men då är det ännu mer socker i det för att väga upp...). Så frukosten äter jag hemma och sedan äter jag lunch och middag i matsalarna. Det är vanligtvis ungefär samma mat som serveras under lunchen och middagen men det varieras självklart också. Vanligtvis är det lite frächare under luncherna just för att folk faktiskt "betalar" för maten då jämfört med middagen. Men maten är faktiskt förvånandsvärt bra! Varje dag finns det 2 st varmrätter med antingen kött, fisk eller kyckling samt tillbehör (grönsaker, potatis, ris, pasta) samt sås. Sedan finns det alltid ett vegetariskt alternativ. Sedan finns d4t självklart pizza varje kväll också (vad annars). Dessutom finns det alltid minst 2 soppor med bröd som man  kan välja och sedan finns det en stor salladsdiks där man kan göra en egen sallad om man känner för det. Desserter serveras varje kväll om man vill ha det och söndagar står det och gör färska smoothies över en disk. Fredagar är icecream night så då finns det hur mkr glass som hellst att välja mellan. Man kan säga att man knappat behöver oroa sig över maten, det finns alltid någonting som man kan äta :) 
 
Min mealplan innebär att jag har 7 st AYCE-måltider i veckan (vilket alltså innebär 7 middagar men man kan även använda dom under bruncherna på helgerna) samt ungefär 45 kr till lunch varje veckodag och än så länge fungerar det utmärkt!

Unavalible

Eftersom att det inte verkar gå att uppdatera blooggen med telefonen om man försöker publicera en bild så blir det lite ont om inlägg på dagarna. 
Men igår begav vi oss iaf på en dagstrip till Portland! Willamette University (där jag pluggar) ligger i Salem, en stad med ca 150 000 invånare ca 1 timmes tågfärd utanför Portland. Så vi hoppade på tåget igår morse och anlände till Portland strax efter kl 11. Solen sken men det var en ganska kall dag, runt nollan skulle jag gissa på. Vårt första stopp på resan blev "Vodoo Doughnuts". Kända för sina munkar så ringlade sig kön utanför ganska lång men efter en tid så hade vi fått tag på en låda med en härlig blandning av munkar. Allt från munkar fyllda med vaniljsås eller sylt till munkar med m&m-topping, bubbelgum-glasyr och oreossmulor som garnityr. Nöjda och glada traskade vi vidare till nästa stopp: Powell´s bookstore. Tydligen så är denna bokaffär en av anledningarna till att folk kommer till Portland, bokaffären var bland det värsta jag har sett. Enormt stor! Både använda och oanvända böcker i rader av bokhyllor. Skulle ta en hel dag att gå igenom hela tror jag. Jag hittade iaf en bok vid namn "The boys of winter", historien bakom det amerikanska ishockeylandslaget som 1980 slog sovjetunionen i OS. Filmen om denna historia heter "Miracle on ice" och är nog den bästa film jag någonsin sett så ska bli spännande att läsa boken! 
 
Eftermiddagen spenderades med lite lunch (åt den godaste cheese&steak sandwichen någonsin till lunch!) och lite shopping innan vi satte oss på tåget tillbaka till Salem. En fantastiskt trevlig dag tillsammans med underbara nyfunna vänner, ovärderligt! 
 
Försöker för tillfället att ladda ner iTunes till min omformaterade dator så jag kan dela med mig av lite bilder men det verkar gå sådär. Lovar bilder inom en snart framtid dock :)

Friday I'm in love

Det må vara fredag och helg på ingång men först ett gympass!

Pint night

Varje torsdag så har restaurangen/bryggeriet som ligger ca 100 meter från campus så kallas pint night. Detta innebär att all deras öl på fat endast kostar 2,5 dollar (ca 15 kr) för en pint (nästan 0.5 liter)! Så där hänge vi igårkväll och drack lite öl och umgicks. Roligt att se lite annat folk än de som rör sig på campus och stället var verkligen amerikanskt, bås som man kunde äta i och tvskärmar med sport var man än vände sig samt ett rum med 3 biljardbord och darttavlor.

Hade egentligen ställt klockan för att vara på gymmet kl 8 imorse men med min disciplin så insåg jag att det vore mycket skönare att sova vidare en stund och istället ta gymmet efter dagens enda lektion i statistik. Ikväll tänkte vi eventuellt dra iväg och kolla om det går någon film värd att se på bio, skönt att göra ngt annat än att plugga hela kvällen!

Statistics

Än så länge verkar det som om statistikkursen kommer att vara den jag måste lägga ner mest pluggtid på. Inte bara för att det är enormt mycket att läsa, vilket tar sin tid eftersom jag inte riktigt har kommit underfund med hur man skumläser engelska än, men även för att professorn i den kursen är den som kräver mest aktivitet bland studenterna. Macron och talklassen går bra än så länge, professorn i talklassen är helt fantastisk så henne gillar jag! :)

Annars rullar det på, på lördags åker vi nog en sväng till portland vilket ska bli väldigt roligt! Ska ta och kika om det kanske är någon hockey eller basket där på lördag som vi kan kika på på kvällen. Men nu ska jag återgå till mitt läsande, hoppas allt är bra hemma! :)

Vad vi just nu läser i statistikkursen:

Busy

Dagarna går i ett här. Träning/skola/mat och sömn avlöser varandra ganska bra. Har läst så mkt de senaste dagarna i kursböckerna att jag antagligen har överstigit mitt läsande från de senaste 3 1/2 året vid linköpings universitet med 100%. Ingen rast och ingen ro här inte! Annars är min coreklass bra, hade träningsvärk från måndagens klass idag så det var riktigt jobbigt att ta sig igenom 50 minuter under dagens pass men det gick, gck/sprang sedan p crossrampen i 30 minuter och lyfte sedan lite vikter i gymmet för första gången i mitt liv. Alla ska vi börja ngnstans!

Annars funderar vi på att ta tåget till Portland på lördag för att komma bort från campus ett tag, kan vara bra faktiskt. Men nu ska jag springa iväg och äta lunch med de andra, varje middag är en AYCE (all you can eat) måltid med oändliga alternativ så det är bäst att man r hungrig på kvällen!

Training

Uppe med tuppen, dags för ett corepass! Har inte funkat att ladda upp bilder på 24 timmar, därav min frånvaro. Kommer kanske upp lite inlägg idag istället, om det fungerar :)

Courses

Dagens och terminens hittills enda akademiska lektion gick bra idag. Dagens lektion var en ekonomisk statistik klass som kändes väldigt bra som introduktion. Hoppas på att känna likandant efter alla assignments, quizzies, case studies och de 3 exams vi kommer att ha i kursen. Upplägget här är väldigt annorlunda jämfört med hemma, dels läser vi 3 kurser åt gången (4 med corekursen som jag faktiskt får högskolepoäng för?!) och dels så har man inte riktigt föreläsningar här på samma sätt som hemma. Här är det mer lektionslikt och alla förväntas bidra i klassrummet. Till en av kurserna som vi har imorgon ska vi ha läst 2 kapitel i boken, och då har kursen inte ens börjat. Här får man dessutom "homework" som ska in varje vecka så det finns ingen tid att slappa här inte!

Annars så hänger vi än så länge mest tillsammans alla utbytesstudenter samt de amerikanska studenterna som är "transfer" studenter, dvs. de som är här från ett annat universitet i USA.
Nej dags att hoppa tillbaka in i boken och göra sig redo för 2 kursintroduktioner imorgon, macroekonomi och public speaking står på schemat :)

Classes

Första dagen med lektioner idag, spännande är bara förnamnet!
Innan kl 9.30 imorse hade jag avverkat första bodycorepasset samt en halvtimme på crosstrainern på gymmet. Hem och duscha och sätta sig in i den underbara världen "business statistics" första riktiga lektionen jag ska ha! Har annars hunnit med lunch i en av matsalarna samt en promenad till det internationella kontoret för att lämna in lite papper :) har inte tid nu men tänkte ta ett inlägg och förklara hur våra "mealplans" funkar här borta, men det får bli senare för nu ska jag spring till lektionen.

Taggad tjej!

Coffee

Jag och kaffekoppen är bästa vänner en sån här dag! Kl är 7.21 och jag taggar ett corepass på gymmet, vem hade kunnat tro det?! Men först denna stora kopp kaffe :)

Jan. 14, 2013

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1263537/images/2013/pic_50f3acab9606ee0268abe5a5.jpg" class="image">

Waterfalls

Dagarna här är så hektiska att hälften vore nog. Nej men det ht varit 3 väldigt roliga och intressanta introduktionsdagar och imorgon drar klasserna igång på riktigt. Det börjar med core (magmusklelträningsklass) för mig imorgonbitti kl 8 och sedan har jag en kurs i ekonomisk statistik kl 13.40. Rätt chill schema men tydligen så får man uppgifter och hemläxor att göra varje lektion här så set blir en omställning!

Dags att hoppa i säng nu men jag bjuder på lite bilder från dagens vandring genom silver falls nationalpark här i Oregon, kallt men fantastiskt fint!

Basketball

Som taget ur en collegefilm, basket på det amerikanska sättet!

Salem, Oregon

Igår kväll lokal tid landade jag på Portland international airport ungefär en timme sent efter att en kvinna avvisades från planet innan det ens hade lämnat gaten och de var tvungna att leta rätt på hennes väskor bland alla de andra. Flygningarna gick bra, först en mellanlandning i Chicago och sedan vidare till Portland. Väl på plats möttes jag upp av 6 andra utbytesstudenter och personal och vi fick skjuts till boendet här i Salem.

På plats i min lägenhet var det bara att hälsa på min nya roommate, en japansk tjej. Packade upp och lite så innan jag slocknade kl 02 New York-tid men kl 23 lokal tid :)

Dagen idag har varit hektisk men rolig! Vi har fått då mycket information att det snart står ut genom öronen på oss, men det löser sig nog. Vi har gått rundturer på campus, träffat folk från alla olika kontor, träffat andra nya studenter och mycket mer. Allting är väldigt professionellt skött här, var sak har sin plats och alla är väldigt trevliga. Antar att det är fördelen med att plugga på ett privatunivetsitet där folk betalar mycket pengar för att studera, alla vill göra sitt bästa för att hjälpa till! Nu ska jag kila iväg för kl 18 ska vi mötas upp för middag och sen kl 20 är det dags för college basketball, skollaget spelar så det ska bli roligt att se :)

(har inte knäppt några bilder än men det kommer!)

Airport

Sitter på La Guardia här i NY och inväntar min avgång till Portland. Ett stopp i Chicago först men sedan går planet direkt till Portland. Lite roligt att det tar ungefär lika lång tid att flyga från Sverige till New York som det tar att flyga östkust till västkust i USA, landet är ganska stort! New York vistelsen har varit en av de bästa resorna någonsin, staden är helt galen och shoppingen har varit fantastisk. Klockan från Marc Jacobs är nog det bästa köpet så den kommer jag att ta väl hand om framöver :) Fick betala 60 dollar (ca 400 kr) i övervikt nu när jag checkade in mina två sprängfyllda resväskor och då har jag ändå plockat ut alla skor och har de i en trunk som jag har som handbagage. Som sagt, galen shopping! Men nu är det dags att boarda planet, hoppas på att slippa liknande incidenter som den på vägen hit med mannen fasttejpad i stolen, wish me luck!

Last supper

Sista måltiden i NYC innan mitt plan lyfter mot Portland blev självklart pannkakor!
(Förra inlägget skulle ha publicerats i förrgår!)

Times Square

Som jag nämnt tidigare så bor vi ett stenkast från times square, 50 meter får vi gå sedan är vi mitt i smeten! Igår när vi promenerade hem från middagen så stod det två ridande poliser mitt på gatan, snacka om lugna hästar.

Igår var vi ute och käkade middag på ett ställe som heter Red Lobster som är kända för sina fisk- och skaldjursrätter. Frida och jag blandade lite olika och fick 4 olika sorter v räkorna och 30 st var. Portionerna här borta är ute direkt små, förutom att det ingick ostgratinerat bröd, ris och en liten Caesarsallad fick man även välja till till tillbehör i form av olika typer av potatis eller mer ris. Man är aldrig hungrig när man är färdig kan jag lova!

Shopping

Idag har vi som sagt varit och åkt färjan över till Staten Island och kikat på frihetsgudinnan. Vädret har varit strålande hela dagen och det har varit sol där skyskraporna inte har varit för höga, temperaturen he nog legat kring 5 grader. Efter färjeturen så promenerade vi till ground zero och kikade på återuppbyggnaden av world trade center och sedan gick vi in på Century 21 för att kika hur det såg ut där inne. Fullt med märkeskläder/väskor/accessoarer/skor men ingenting för oss, en ena stor röra var vad det var så vi blev inte långvariga. Annars så har vi åkt lite tunnelbana idag, ganska lätt att förstå sig på om man har en karta över systemet. Vi avslutade med lite shopping där jag bland annat fyndade mineralsmink från i.D. bare minerals, ett puder och en rouge för mindre än vad rougen kostar hemma :)

Imorgon ska vi på madame tussaude!
Frida gick lös inne på Victorias Secret härom dagen.

Statue of Liberty

Idag hänger vi med denna dam, trevlig tjej!

Marc by Marc Jacobs

Shoppingen idag i Soho var hur bra som helst! Varannan butik sprang vi in i för att kolla på kläder/skor/smycken/smink och andra saker. Dagens bästa köp blev klockan som jag har suktat efter länge; en Marc by Marc Jacobs i roseguld. Så. Fruktansvärt. Snygg. Dör.

Här kommer en bild!

Pancakes

Vi intar frukosten och laddar för en heldag med shopping i Soho!

Top of the rock

Eftersom att gårdagen till mesta del bestod av shopping så valde vi att vara lite turistiga idag besöka top of the rocks observation deck samt central park! Från toppen uppe bland husen var det utsikt över hela manhattan och resten av new york med så vi tog lite kort med fin utsikt. Har alla kort på telefonen och kameran så kommer att visa dessa lite senare :)
I central park strosade vi omkring och kikade på alla ekorrar som sprang omkring på grönområdena samt observerade folk och hundar. Solen har lyst hela dagen men det har varit kring nollan så ingen direkt värme.

Nu ska vi strax iväg för lite drinkar och middag sen får vi se vart kvällen tar oss!

Bild på utsikten från planet.

The United States of America

God kväll! (eller natt är det hos er)
Jag och Frida är på plats i New York och flygresan hit gick bra. Eller det var iaf vad vi trodde?! När vi landade på JFK så meddelar de i högtalarna på flyget att alla ska sitta kvar på sina platser pga att polisen kommer att kliva ombord och ta hand om en man som har orsakat oreda ombord. Varken jag eller Frida hade märkt någonting men tydligen hade han varit full, tafsat på folk och tagit strypgrepp på killen bredvid honom. Personalen och några på planet hade då tejpat fast honom på hans plats och det stod 7 NYPD-poliser runt honom när vi klev av planet, stabilt!

Det visade sig att vi bor ett stenkast från times square så igår när vi tagit oss till hotellet så gick vi ut och käkade på en kvart och sedan tillbaka till hotellet för att däcka i sängen, trötta som få eftersom att klockan var närmare 4 på morgonen svensk tid.

Imorse sov vi till 8 och sedan har vi sprungit omkring på "stan" och shoppat lite. Nu ska vi ut och käka så uppdaterar lite senare!

Soon

Strax är jag tillbaka i bloggarnas värld. Fixar och trixar lite med designen men håll ut så ska ni få följa med mig på mitt äventyr borta i USA under 5 månaders tid!

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0