Exchange

Tror att jag just har bestämt mig för vart jag vill åka på utlandstermin. Magkänslan fick bestämma tillslut för det gick liksom inte att resonera sig fram till något vettigt. Nu blir det en väldig väntan tills man får svar. Dessutom väntar jag på bilder från träningstävlingen igår. Lägg upp nu nu nu!

Lazy

Jag hade så många punkter på min lista som jag skulle ta tag i idag och nu är klockan redan kvällen och jag har hunnit med en punkt: promenera....
Dags att diska, städa, laga mat och putsa lite fönster kanske?!

Grownup

Buster har alltså varit på träningstävling idag. Vi var iväg till samma ställe som vi tränade på förra hösten och i våras och hade väl kanske inte allt för stor förhoppningar då han aldrig har hoppat direkt bra på den anläggningen. Men som han hoppade! Lille killen slog till med en 4-fels runda i 80 cm och en felfri rund i 90 cm! Helt fantastiskt bra gjort av honom måste jag säga då det var "halloweentema" på banan och det stod spöken brevid hindrena och i hörnen. I första klassen blev det ett stopp på andra hindret, mest på grund av att jag aldrig fick ut honom i höret eftersom det stod ett spöke där och sedan inte fick med honom i svängen runt. Men resten hoppade han galant och vi fick ett bra flyt.

I andra klassen sedan gjorde han det om möjligt ännu bättre! Riktigt bra flyt och inte en korsgalopp resulterade i en felfri ritt! Jag tycker verkligen att jag har hittat ridningen bättre på honom nu sedan vi började träna för Tord. Jag har lärt mig att ge honom tid att se hindret så han förstår vad han ska göra och sen även ge honom den hjälp han behöver enda fram till upphoppet. Det kändes bra att han verkligen vågar gå in och ta lite större lägen på hindret om man ber honom om det med. Han hoppade riktigt bra idag dessutom, höll på att skjuta mig ur sadeln i ett av sprången i 90 men det gick bra! Dessutom verkar han tycka att det känns ganska lätt och roligt att hoppa nu med, efter några språng på framhoppningen så försökte han sig nästan på några bocksprång när han fick beröm! :) Finaste finaste lilla B som äntligen har blivit lite vuxen! Tyvärr blev det ingen film då vi inte hade någon kamera med oss men nästa gång lovar jag att filma så ni får se lilla stjärnan!

Summary

Jag har haft en fullspäckad helg men det är så jag vill ha det! I torsdags skrev vi tenta och den var sjukt svår. Hoppas på att få besked om hur det gick imorgon då läraren har sagt att han ska vara snabb på att rätta. På kvällen var jag på hockey utan att jobba! Då vi skrev tenta till kl 18 så var det såklart ingen idé att jobba (börjar vanligtvis 16.00 på jobbet) och då passade det ju perfekt att just modo var på besök! Jag, Maja och Sofia hejade på från läktaren och det räckte till en poäng iaf.



Fredag grupparbetade vi på förmiddagen och blev klara med vår företagsvärdering så nu är kursen iaf tillfälligt avslutad! Begav mig sedan ut till stallet och trimmade lilla B lite, hur fin som hellst och ger en jättehärlig känsla när man rider nu :) Sedan gasade jag ut till Vreta där vi käkade tacos och spelade mariokart innan vi la oss för att sova futtiga 4 timmar innan det var dags för uppstigning.

Uppe före tuppenlördagmorgon och avfärd kl 05.30 mot Björkvik. Jag som chafför, 2 hästar i släpet och en 15-åring samt en 16-åring i bilen, man fick inte mycket sällskap då dessa två valde att sova längre delen av vägen men körningen gick bra, oerhört mörkt ute var det dock. Efter några felkörningar (idiot iphone som ledde oss på fel väg..) så var vi på plats och Elin och Maja hoppade bra i den klassen dom startade! Färdighoppade för dagen och avfärd från tävlingplatsen kl 09.30 måste vara något slags rekord! Jag hann precis hem för en snabb powernap (tacka gud för det, hade blivit en jobbig kväll annars). Jobb och 2 poäng för LHC på kvällen avslutade en hektisk men trevlig dag.

Söndagmorgon och tidig uppstigning även idag, dock en extra timmes sömn tack vare vintertiden. Har idag varit iväg på träningstävling med lilla B men för att ni ska orka med att läsa allt så kommer en rapport om det i nästan inlägg!

Exam

Laddar upp inför tentan med megafrukost och kaffe i mängder. Och självklart sovmorgon också. Tenta om ca 2 timmar. Wish me luck!

Lucky

Jag måste bara slänga in ett inlägg här om hur fantastskt lycklig jag är att jag har Lotta och hästarna och stallet att vara i! Jag har fått fantastiska möjligheter att rida och utvecklas och just nu går B som en klocka vilket känns oerhört skönt! Träningen idag var kanon. Igen. Han är så fin på marken nu och hoppar gör han som en lite gummiboll bara han hinner med att se hindret i tid. Sjukt nöjd med träningen faktiskt! På söndag blir det clearround igen, spännande spännande!

Decisions

Och jag funderar och funderar och funderar. Australien? USA? Kanada? England? Eller kanske Danmark? Åh om någon känner sig för att bestämma för mig vart jag ska befinna mig VT 2013 så är det bara att hojta till! Lutar nog åt Au ändå men ändå kanske inte. Åh hjälp mig någon.
Jag har iaf klippt teddybjörnen idag! Hur snäll som helst var han och lät mig klippa honom från hov till ansikte. Självklart inte på ansiktet men det hade man ju inte kunnat förvänta sig. Han blev iaf korthårig och förhoppningsvis tycker han inte att det är lika jobbigt på träningen imorgon nu. Får hoppas att han inte har laddat med lika mycket energi som idag iaf för han var mest vild och galen idag när jag red i skymningen. Läskiga blommor att hoppa över och spänd som en stålfjäder!
Nu sängen och imorgon blir det mer tentaplugg!

Efficient

Jag har varit riktigt effektiv idag måste jag säga! Jag började med att skjutsa I-M till tåget efter en helt fantastiskt bra helg! Skulle sedan ha sovit i 1 timme till innan jag klev upp och åt frukost och begav mig till campus för att plugga men en timme blev 3 och helt plötslig var klockan 10 istället för 8. Hehe hoppsan så kan det gå. Men jag har iaf suttit på skolan mellan 10-18 och pluggat idag och det känns ganska okej. Bra att det är några dagar kvar till tentan iaf.
Efter pluggningen åkte jag direkt hem och städade och diskade undan efter helgen och sedan tog jag bilen ut till ica maxi för lite storhandling. Har nog aldrig varit nöjdare när jag hadlat, ska händanefter alltid handla kvällen innan lön! Jättelite folk och inte ett barn så långt ögat kan nå, kunde gå och strosa och fundera bästa jag ville.
Imorgon fortsätter pluggningen och efter det är tanken att jag ska ut till stallet och rida och klippa den lilla björnen B. Björnpälsen ska bort nu!

Busy

Nu har jag varit en sån där bloggerska som jag hatar egentligen, en som inte uppdaterar! Men jag har haft norrlandsbesök i helgen från Umeå och har bara fokuserat på det! Och i veckan blir det tentaplugg för hela slanten då vi skriver tenta på torsdag. Så förvänta er ingen superuppdatering förrän tidiagst till helgen men kanske inte förrän nästa vecka!

Break Down

Alltså hur kommer det sig att giffarna aldrig kan prestera när dom måste? Dom var tvungen att ta EN poäng idag HEMMA mot åtvidaberg och lyckades dom med det kanske? Nej. Nu har de iofs en chans till på sig på lördag men det känns ändå som om detta är det vanliga återkommande temat så fort matcherna har börjat gälla något de senaste 5 åren för Sundsvallsgänget. Aja nya tag på lördag som sagt!

Annars tror jag att jag har fått ringorm? Haha det vore sjukt komiskt isåfall. Jag har nämligen två stycken prickar på ryggen, ca 1x1cm stora som ser ut som ringar. De klias lite grann och "flagnar" i kanterna samt att de har börjat läka från mitten av ringen. Kändes sådär kul när det stämde in precis på ringorm när jag googlade. Frågan är dock om jag ska ringa vårdcentralen på engång eller om jag ska vänta och se om det blir mer? Har ju fått typ 3-4 till torrprickar men dessa verkar bara vara torra och inte bli ringar, kan det fortfarande vara ringorm måntro? Roligast var dock när jag berättade för Maja att hennes häst troligen hade smittat mig och hon kläcker ur sig: "men vaddå, Zalle har väl inte tagit dig på ryggen?" Haha, när men jag har väl kanske tagit på honom? ;) Smart tjej den där lillasystern!

Advance

Jag sitter som på nålar. Giffarna ligger under med 1 mål och det är en halvlek kvar. Det räcker alltså med oavgjort på norrporten arena för att giffarna åter ska bli ett allsvenskt lag! Nu kör vi andra halvlek!

Dyon Working Collection

Var ute och hjälpte Maja rida en sväng idag på skabbet (nya smeknamnet på Zalle efter ringormen!) och hon hade varit och shoppat igår på Sharpman, nämligen ett nytt träns! Ett Dyon Working Collection och jag måste säga att jag är lite chockad för jag hade fått för mig att jag inte tyckte dom tränsen var speciellt fina men jag blev överraskad! Zalle passade faktiskt riktigt bra i det och jag fick några fina bilder på honom!

Friendship

Jag har haft ännu en fantastik helg tillsammans med en av mina absolut bästa vänner :) Vi har stosat på stan, ätit gott, druckit vin, varit i stallet, dansat massor hela kvällen igår och bara haft det allmänt bra! Det gör vi om snart tycker jag och till våren bara måste jag ta en tripp ner till halmstad och uppleva havet på våren!
Jag avslutar kvällen och helgen på bästa sätt med cola och ben&jerry! (som jag förövrigt hade tagit en jättefin bild på men som tydligen inte ville fungera att ladda upp nu...)

Party

Ikväll gör vi Linköping tillsammans!

Sun

Solen skinder in genom fönsterna i lägenheten och det får mig inte bara att må bra utan det får mig även att inse att mina fönster verkligen behöver putsas! Smutsigare fönster får man leta efter. Men hur gör man? Jag har ingen aning, måste nog googla tror jag.
Annars sitter jag mest och väntar på att Felicia ska anlända :) Vet inte riktigt vad vi ska hitta på ikväll men något kommer vi nog på. Resten av helgen ska vi bara mysa på och ha det trevligt!

Tea

Dricker te och kollar på sporten, sämre kvällar har man ju haft!

Skulle ha varit iväg på hoppträning med lilla B idag men det blev inställt pga. förkyld ägare/chafför och när vi kom på att jag kunde köra själv så var platsen redan bortbjuden till en annan. Men nya tag nästa vecka och till helgen är tanken att vi ska ta oss till ridhuset och skutta lite själva :)
Dagen har jag annars spenderat i skolan där vi har jobbat med en gruppövning som ska redovisas på fredag, svårt och klurigt då vi inte riktigt förstod uppgiterna men det löser sig nog. Imorgon anländer fina Felicia från Halmstad och vi ska ha en mysig helg :)

Heroes

Tydligen har sverige gjort en riktig bragdmatch ikväll när de lyckades besegra Holland och jag kan säga att mitt hjärta slog många extraslag när speakern på jobbet utannonserade att det var kim som hade gjort första målet. Bästa bästa Kim. Jag har alltid varit lite småkär i Kim och hans vänsterfot, inget att skämmas för lixom!

Annars var jobbet bra, fick husera på ett nytt ställe idag nämligen i diamond club. Ett nytt ställe för denna säsong där företag kan boka bord för hundratals kronor per säsong och få både middag, efterrätt, snacks, ostbricka och praliner. Och icke att förglömma: alkohol. Dock lugnt på den fronten idag och aningens lamt LHC-spel bidrog till en ganska sömnig stämning i Cloetta Center idag.
Vi avslutar kvällen med en bild på bästa Kim!

Waiting

Jag glömde ju säga att jag väntar med spänning här hemma. Varje dag jag hör att posten är här springer jag ner till brevlådan för att se om jag har fått någon avi! Jag har ju varit en snäll syster och beställt ett par ridbyxor till lillasyster Maja också! Inte vilka ridbyxor som helst heller, ni får se vad jag menar när dom kommer!

Happiness

Allting känns så bra just nu måste jag säga. Det finns ingenting som är lite sådär halvbra som man går omkring och tänker på och oroar sig för utan det känns bara bra. Verkligen skönt! Veckan kommer annars att bli mycket bra, det känner jag på mig. Idag ska jag jobba, imorgon blir det plugg och hoppträning (första på typ 4 veckor!!! bäst att hålla i sig hårt!) och sen på torsdag är jag helt ledig (plugga lite kanske...) och på eftermiddagen kommer Felicia hit och ska spendera helgen med mig. Åh det kommer bli så bra :)

Men nu blir det en kopp kaffe och sen ska jag ta och städa upp lite här hemma!

Picture

Jag har haft fullt upp i helgen, som vanligt då alltså. Men jag har haft besök av världens bästa Fridus! :) Ni får lite ridbilder från i lördags att kika på tillsvidare:

Hard work

Har varit igång sedan kl 7 imorse och jag har hunnit med föreläsning, plugg, lunch och sovpaus och städning. Nu ska jag sminka mig lite och göra mig iordning för jobbet. Direkt efter jobbet sen ska jag åka och hämta upp Frida på tågstationen! Vi ska ha en helg fantastiskt helg om det var någon som undrade! :)

Gothenburg

Som rubriken avslöjar så är det till Göteborg som jag och Lotta ska ta oss en liten resa i slutet av februari. Varför då kan man då undra men det finns självklart ett bra svar på den frågan, det är då dags för Göteborg Horse Show! Jag har inhandlat två biljetter till söndagseftermiddagen då Young Rider finalen och en av hoppningarna i världscupen går av stapeln! Ska bli fantastiskt roligt måste jag säga!

Busy

Jag har haft fullt upp hela dagen och eftersom jag ännu inte har laddat ner blogg.se:s nya app så har jag inte heller kunnat blogga under dagen. I förmiddags grupparbetade vi så mycket som vi kunde och sen var det föreläsning och rörelsekapitalet i bolag. Jag måste säga att jag faktiskt är väldigt peppad på den här kursen för jag försår det mesta som han pratar om och det är intressant! Finansiell planering heter kursen som vi läser nu.
Jag var sedan ut en sväng till stallet och red lilla B på fältet. Huuuur fin är han inte nu då?! Så jäkla härlig att rida nu! Började med att rida "ruter ess" i både skritt och trav för att få med yttersidorna korrekt. Galoppjobbade sedan och gjorde en övning där jag red på ett stort fyrkantsspår och vände "rätt upp" och red sedan skänkelvikning i olika "etapper" ut till en "långsida" och sedan red jag på 3 serpentinbågar ner till kortsidan igen och detta ledde då till att mittenbågen blev i förvänd galopp. det gick hur bra som hellst och han börjar bli jättestark i galoppen där han nu kan gå på en volt inåtställd (dvs. "felställd) i förvänd galopp. Fina hästen!
Dessutom hade jag med mig en lite födelsedagspresent till Lotta som fyller år imorgon, återkommer med ett annat inlägg om vad det är för spännande vi ska hitta på!

Victory

Modo gick och vann länsderbyt mot Timrå och gjorde denna kväll mycket bra! Dessutom klickade jag hem ett par ursnygga ridbyxor kvällen till ära!
Snygga eller vad?!

Wind

Jises vad det blåste när jag var ute i stallet idag. Det var inte allt för farligt från början men sen var det verkligen helt galet med vind! Rosa skötte sig bra även idag och hon verkar ha kommit över tjurstadiet där hon skulle göra tvärtemot vad man sa till henne. Nu sköter hon sig bra även om hon la av en bock/spark när jag skänklade på henne lite för hårt, hon är ju trots allt en fuxmärr!

Lilla B kunde jag äntligen rida med sadel idag! Jag var nämligen ner på stan igår och in på en tygaffär och köpte det mjukaste och luddigaste tyget jag kunde hitta och idag fick jag låna Hannas symaskin så jag sydde en sadelgjordstunnel till honom. Tänkte att det eventuellt skulle gå att rida honom med den som tidigast till helgen men provade att lägga på honom sadeln idag och spänna gjorden med tunneln på och det var inga som helst problem. Red ett pass på fältet och trots blåsten var han väldigt avspänd och mjuk. Fortsatte att jobba med mycket raka linjer och jobbade även förvänd galopp på både rakt och böjt spår. Avslutade med att ta några språng över grinden och jises vad han hoppade. Bäst att hålla i sig nästa vecka när det blir hoppträning igen!

Make up

Jag har ju helt glömt bort att berätta för er att jag beställde lite smink i veckan! Jag beställde från en superbra sidan som jag faktsikt har beställt ifrån tidigare efter tips från min fina vän Frida :) eyeslipsface.se heter sidan och det är superbra smink till helt sjukt låga priser! Och gissa om jag blev glad när jag om hem idag och hade ett paket i brevlådan?! Jag beställde alltså ina grejer i torsdags och idag fanns dom hos mig, då har dom skickat dom från england!
Pakeeet!
Smink!
Från vänster:
Mineral läppglans, 3 st nagellack, ett "all over color stick" (läppfärg, rouge och ögonskugga i ett!), en concealer, 2 st mineralfoundation (olika färger så man kan blanda lite samt ett solpuder!
Allt detta för knappt 200 kr!!

Spelling

Jag må kanske inte vara världens bästa på att stava alla gånger och ibland gör jag som alla andra från norrland och plockar bort bokstäver från ord eller använder verb i singular fast jag syftar på plural plus att jag väldigt ofta när jag skriver blogginlägg utan att läsa igenom dom men när jag sitter och läser arbetsrättsrättfall och denna meningen kommer upp så börjar man ju fundera:
" ....åtminstone om bolaget för arbetet tillhandahöllde löneförmåner."


Saaay what?!
åtminstone om bolaget för arbetet
tillhandahöllde löneförmåne

Expectations

Som jag sa i tidigare inlägg så har jag massor att se framemot nu framöver! Det kommer bli kalasbra!
6-10:e oktober Frida kommer hit och häslar på!
13-16:e oktober Felicia kommer hit och hälsar på!
20-24:e oktober I-M kommer hit och hälsar på!
27:e oktober LHC-Modo i cloetta center!
7:e november Min födelsedag!
26: dec - 9:e jan Australien!
Sen ska jag boka biljetter till en grej ikväll. En grej som jag inte riktigt kan besätta ännu, men så fort jag kan så ska jag tala om det för en för det kommer bli superbra :)
Ni får en bild på mig och den fina blusen jag köpte i sthlm!

Life oh life

Jag har hur mycket som hellst att se fram emot just nu! Exakt vad och när återkommer jag med men mycket är det iaf. Och hästarna går bra, lilla B ser bättre ut på utslagen nu så jag håller alla tummar och tår jag har för att han snart ska kunna gå med sadel igen. Rosa gick sitt bästa "pass" någonsin idag, trav i båda varven på lina med mig på ryggen, snäll men tuff dam den där. Mandy åkte transport för första gången idag och gjorde det med bravur och fölungarna är så söta och goa att man bara kan stå och kolla på dom hur länge som hellst och fascineras!
Hade även en mycket trevlig kväll igår med räkor, vin, ost och cheesecake, lovely!

Cheesecake

Igår var det full fart hela dagen, började med att grupparbeta mellan 10-15 sedan föreläsning till 17 och sedan jobb på det. Var inte hemma förrän 1 inatt ich innan jag somnade var nog klockan närmare halv 4. Gillar känslan av att vakna upp en lördagmorgon kl halv 1 och känns sig sjukt bakis fast man inte drack en  droppe alkohol igår?! Huvudvärk och allmänt seg plus att jag har ont i kroppen?! Har ett blåmärke på knät eftersom jag gick in i en stol igår, ett blåmärke/knöl på handen för jag slog handen i en sol och en påbörjad blånagel efter att ha klämt fingret när jag skulle vika ihop bord. Inte okej.
Annars är det en fin dag! Jag har precis ätit frukost och druckit kaffe i hopp om att huvudvärken ska försvinna och nu ska jag ta mig en tur till ica och handla lite inför kvällen då vi ska ha myskväll här hemma hos mig, ost, vin och räkor står på schemat plus att jag ska försöka mig på en cheescake till efterrätt! Kommer bli kanon :)

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0