31/3-10 22:47

Me likeeey to be home! Har haft en underbar dag med en underbar Felicia på stan, bland annat :) Och varit och kollat så ridklubben står kvar även fast jag inte längre är där och håller ordning. Och ätit en supermiddag med la familia här hemma. Sett lite TV och druckit en kopp te. Skönt att vara hemma med andra ord!

31/3-10 14:51

Sista dagen av mars månad. Känns suuuuper! Äntligen är våren påväg på riktigt, undra om det kommer vara så gott som helt torrt när man återvänder till Linkan nästa vecka? Lets hope so :)

Jag har spenderat dagen hittills genom att äta lunch på travrestaurangen och kollat på hästar som sprang snabbt och bra. Tjänade mig en hunka :) Åkte förbi Equeen och inhandlade ett par chaps och ett par ridstrumpor på rean också. Hemma igen har jag lagat pannacotta tills ikväll då det vankas födelsedagsmiddag. Trevlans! Men först väntar en runda på stan med min kära vän Felicia :)

30/3-10 23:04

Jag har haft en mycket trevlig eftermiddag/kväll resandes genom halva sverige. Började med en tågfärd som mest spenderades sovandes i de sköna x2000 sätena och sedan en cola och en period hockey innan jag hoppade på planet som tog mig till Sundsvall, och ca 1 måndag tillbaks i tiden vädermässigt. Inte lika roligt det. Men roligt att pappa hade tagit in den lilla svarta hunden på flygplatsen trots att det satt en hundar förbjuden skylt på dörren :)

Men det absolut bästa med att komma hem är hittills (var tvungen att lägga till detta eftersom jag ska träffa vännerna imorgon och det slåt nog detta) att det finns typ 100 olika pålägg att välja på. I Linkan är jag glad om det finns något överhuvudtaget :)

Johanna

30/3-10 14:51

Nu beger jag img strax hem till norrland! :) Har laddat med en lunch bestående av nudlar, riskakor och oboy. Man tager vad man haver säger jag bara! Har hinnut med att plocka ut allt från toaletten med och även packat sedan jag kom hem från campus efter 4 timmars föreläsningar. Men det gick ju det med, två koppar kaffe och massa vatten var receptet för att hålla sig vaken! Men nu ska jag diska det sista och sedan börja packa bilen och invänta Louisa som ska komma hit och skjutsa ner mig till stationen där tåget tar mig till arlanda och vidare till ett snöslaskigt norrland, kommer blir underbart :)

29/3-10 22:53

Hello världen.
Ledsen för lite dålig uppdatering men jag har haft fullt upp hela dagen. Började med en föreläsning mellan 10-12, allmän avtalsrätt är det som står på schemat just nu. Tråkigt värre då föreläsaren är tråkig som en timråmatch. Väldigt trist med andra ord. Sedan satte vi oss och kikade på lite tyskalandresor. Nu är det bokat och klart förhoppningsvis! Har överlåtit ansvaret till mina kära vänner och det borde bara fixat nu :) 633 kr tur och retur, rena rama reapriset! Sedan har jag även hunnit vara ute i stallet där jag har jagat en fölunge som smet från hagen 4 (!!!) gånger innan jag gav upp och tog in henne och hennes stackars mamma som blir lidande av den lilla skiten. Men hon är sööööt :) Zamba och Berta var nere i ridhuset idag igen, Zamba var en stjärna! Åhh vilken häst! hon är riden kanske 15 ggr och som hon kände idag i traven hade hon lätt kunnat gå ett L:B dressyrprogram med mer än 60%. Galoppen kräver dock lite mer arbete med men den kommer garanterat bli bättre när vi kan ner och galoppera på travbanan som för tillfället är översvämmad. Berta var snäll hon med, såg verkligen lite mer harmonisk ut nu är vad hon varit tidigare. Sedan fick fölis duscha benen och borstas av när vi hade kommit hem med tjejerna.

Kvällen har spenderats genom att diska och plocka ur hela skafferiet. Hittade flertalet av matvaror som jag inte hade en aning om att jag hade så det var kanske bra att jag fick mig en liten rensning där inne. Morgondagen kommer bli om möjligt än mer hektisk. Föreläsning 8-12, skriva ut lite papper sedan hem och packa och rensa ut allt från toaletten och vid 16tiden bär det av mot norrare breddgrader. Till snön igen. Känns buhu.

Johanna

28/3-10 23:40

Louisa cyklade nyss hemöver mot ryd igen efter en kväll med grönsaker och dipp, glass och Johan Falk, trevligt var ordet! :) Annars händer det inte så mycket just nu, eller jo! Vi ska boka berlin resan imorgon jag och mina germanfriends! Kommer bli en grym resa, det känner jag på mig! Och jag ska rida imorgon ingen, ska försök få Buster att stå upp hela tiden i duschspiltan också, kan bli lite svårt ;)

Nu blir det OTH och sängen!

Johanna

28/3-10 17:17

Goddag mina kära läsare!
Dagen började med att jag försov mig, som valigt när jag ska till stallet. Så det blev som vanligt två mackor med i bilen och kaffe på statoil, gott kaffe på morgonen iaf :) Har alltså hittills spenderat dagens timmar ute i stallet. Där har jag ridit på 4-åringen Rune nere i ridhuset, snäll som en ridskolehäst den där stora pojken :) Ridit en skänkeldöv Zamba i ridhuset hann jag också med men hon var riktigt fin i traven på slutet så arbetet verkar ta sig :)

Sedan var det den andra 4-åringens tur, Buster. Buster är sannerligen en speciell häst han. Man får inte ta honom på öronen för det är väldigt läskigt. Och alla ljud som han inte är beredd på är även de väldigt läskiga. Och han saknar sin partner Rune väldigt mycket när han måste vara utan honom. Han var förra året iväg på inridning så inriden är han men av en kille som verkligen har koll på det han gör för det får verkligen inte gå fel till med lille Buster för då kan det sluta illa. Och nu till det roligaste (sjukaste? knäppaste? mest störda?) av allt, när Buster blir riktigt rädd och får lite smått panik då lägger han sig ner. HAHA vilken grabb alltså! Stod idag i duschspiltan då han blev rädd för något, tog ett skutt bakåt och reste sedan. Slog huvudet i taket och halkade till med bakbenen. Man hade ju kunnat tro att det var bra så. Men inte med lille Buster inte. Näe det var väldigt läskigt det där så det är nog lika bra att lägga sig ner så ingen skäller på mig. Sagt och gjort så lägger han sig ner, med sadel och träns på, i duschspiltan. Ställer sig upp efter 15 sekunder men när han försöker få honom att röra sig igen darrar benen och han vill lägga sig igen. Kan vara världens töntigaste häst just nu? Men han var snäll sedan, stod upp hela longeringspasset och var bara rädd för sig själv ibland.

Självklart var lilla Mandy på vift idag med. Känner hon för att ta sig en tur ut ur hagen så gör hon detta. Men söt är hon iaf vilket är tur :)

Nu väntar en dusch och sedan lite mat innan Louisa kommer förbi för lite söndagsmys!

27/3-10 22:55

Så vad har Johanna uträttat idag då? Inte mycket för att vara ärlig. Låg i sängen till halv 2, släpade mig till soffan där jag satt till halv 3. Var ute och promenerade i en timme för att sedan se lite allsvensk fotboll. Lagade middag och har nu sett på lite spansk fotboll med Zlatan som huvudrollsinnehavare :) Annars har jag även hunnit med 4 OTH avsnitt och nu väntar ett femte i sängen innan det är dags att stänga ögonen för dagen. Väldigt intensiv dag må jag säga ;) Äh ibland måste man få ta det lite lugnt för att orka med stressen. Imorgon blir det desstomer action, stallet först och sedan lite plugg innan jag möter upp louisa för lite mys. Blir trevligt!

Late

Eftersom jag kom ca 2 minuter för sent för att kunna smita in med mina vänner på flamman så fick det bli en hemmakväll idag, trist men samtidigt ganska skönt :) Jobbet gick bra, kanske sista matchen för säsongen? Nej hoppas verkligen inte! Speciellt inte eftersom att dagens dricks uppgick till hela 320 kr/person vilket verkligen gav mersmak :) Och timrå åkte ur slutspelet idag vilket även detta var underbart :)

Nu blir det ett OTH avsnitt och sedan väntar sängen!

Train

Nog fick jag sova länge allt :) Kl 11.30 ringde dock telefonen med ett väldigt underligt nummer. Svarade och fick veta att mitt tåg till stockhom i veckan som ska ta mig till sflyget hem till sundsvall var inställt. Crap tänkte jag och slog numret till sj:s kundservice där jag fick veta att jag var nummer 1 i kön och att väntetiden var ca 1 minut. Överlycklig över detta blev jag lite förvånad när jag fortfarande satt i kö efter 5 min, 10 min, 15 min, 20 min, 25 min och 30 min. Efter 34 min tappade jag telefonen i golvet vilket ledde till ett inaktivt simkort så det var bara att börja om från början igen. Dock gick det snabbare denna gång, 5 minuter kö och sedan hade jag en ny biljett en kvart tidigare :) Det skötte sj utmärjt tycker jag och tänker inte klanka ner på detta kommunala bolag som antagligen jobbar arslet av sig för att göra alla nöjda och glada.

Annars tänkte jag väl ta och diska undan lite här hemma innan jag beger mig ut på en promenix och sedan hoppar in i duschen och gör mig redo för kvällens jobb i cloetta center.

Det bästa med hela dagen är dock att timrås visit i slutspelet med största och mest troliga sannolikhet tar slut idag! Varför ens gå till slutspel om man bara ska vinna en match i det? Och framför allt VARFÖR skryta om det om man inte håller klassen?!

Weekend

Denna vecka är det en långhelg som väntar för min del. Eller det skulle kunna vara det om jag inte hade haft massa grejer att göra eftersom vi inte har någon föreläsning imorgon och inte heller haft det idag. Däremot ska jag jobba imorgon och rida på söndag men det ska bli trevligt :) Förhoppningsvis hinner jag med att möta upp mina kära vänner i flammankön efter jobbet imorgon för att sedan hinna hem och byta om och gå på herrmiddagens eftersläpp! Hoppas allting går som det ska på matchen imorgon, dvs att LHC vinner under ordinarie tid, så jag hinner med en flammankväll igen, var länge sedan nu! Men först och främst väntar en enormt lång sovmorgon imorgon, tänker inte kliva upp ur sängen fören jag är rastlös :)

Johanna

Money

Betalade just månadens räkningar och blev förvånad över hu billigt det blev. Tills jag kom på att jag inte hade betalat bötern för rödljuskörningen (MED CYKEL). Kul att man fick vara glas i 2 minuter iaf :)

Dageb har annars bestått av hästar. Zamba fick ta sig en tur till ridhuset och Rune och buster fick longeras hemma på gården. Snälla och busiga hästar, speciellt 4-åringarna som försökte sig på några bocksprång. Och på tal om busig så har skitfölet Mandy varit ute och vandrat på stallplanen inte mindre än 2 gånger idag. Hur hon tar sig ut är ännu ett mysiterium, hom måste vara megavig. Berta befinner sig för tillfället hos Siri där hon är på trainingcamp i 3 dagar, igår hade hon varit galen men det är väl som vanligt med den lilla fuxen.

Annars händer det inte mycket för tillfället, jobbet kan vara slut imorgon eftersom LHC aldrig kan leverera när det gäller. Skit isåfall!

Johanna

Money

Betalade just månadens räkningar och blev förvånad över hu billigt det blev. Tills jag kom på att jag inte hade betalat bötern för rödljuskörningen (MED CYKEL). Kul att man fick vara glas i 2 minuter iaf :)

Dageb har annars bestått av hästar. Zamba fick ta sig en tur till ridhuset och Rune och buster fick longeras hemma på gården. Snälla och busiga hästar, speciellt 4-åringarna som försökte sig på några bocksprång. Och på tal om busig så har skitfölet Mandy varit ute och vandrat på stallplanen inte mindre än 2 gånger idag. Hur hon tar sig ut är ännu ett mysiterium, hom måste vara megavig. Berta befinner sig för tillfället hos Siri där hon är på trainingcamp i 3 dagar, igår hade hon varit galen men det är väl som vanligt med den lilla fuxen.

Annars händer det inte mycket för tillfället, jobbet kan vara slut imorgon eftersom LHC aldrig kan leverera när det gäller. Skit isåfall!

Johanna

Roof

Det var nyss två stycken takgubbar här och kollade på mitt tak. Eller snarare på skadorna inomhur som har orsakats av all snö som har legat på mitt tak. På tisdag kommer dom och då ska skafferi och badrum vara tömt, för då ska dom riva upp taket i hallen, skafferiet och på toaletten. Vilket jävla skämt. Tur att jag åker hem på tisdag och stannar hemma i en vecka, annars hade jag nog gått och dött. Fucking jävla hyresvärd som vägrar komma och skotta taket i tid. Dom kan dö.

Mistake

Alltså allting gick bra med kakbaket. Tills vi tog ut dom ur ugnen och dom var platta och vägrade att stelna?! Men vi åt några styckna var endå, bara för sakens skull lixom :) Nästa gång vet vi iaf hur vi ska göra! Och mysig hade vi endå med kakdeg, te och bästa programmet på TV just nu: Cougar Town!

Cookies


Ja det jag och Sandra ska ge oss på att baka ikväll är chocolate chip orange cookies. Kommer bli underbart!

Harmony

Ja jag känner mig harmonisk. Eller kanske snarare seg? Har haft en mycket trevlig dag på skolan tillsammans med vännerna. Först en kursintroduktion och följande föreläsning och sedan lite lunch för att sedan ha ännu en föreläsning. Känns endå som om det här kursen blir intressant! Avtalsrätt är ju alltid bra att kunna. Sitter i soffan och äter vindruvor och kollar på sex and the city just nu. Lite jobbigt att dom ringde imorse från jobbet och ville att jag skulle komma in och jobba en konferenslunch idag, crap att det inte var igår eller på torsdag eller på fredag! Men imorgon blir det jobb på hockeyn, mycket synd att de inte kunde vinna igår dock. Nu ska jag leta fram ett recept för ikväll ska jag hem till Sandra och baka och se på DH, gissa vad vi ska slå till på och baka? ;)

Financial

Har just konstaterat att många av de föreläsningar som vi ska ha under nästa kurs, Avtalsrätt med skadestånds- och försäkringsrätt, kommer att äga rum i C-huset. Detta innebär inte bara en kortare cykelsträcka på säkert 800 meter jämfört med när vi har varit i I-huset och Key utan även att vi nu får chansen att vara lite ekonomiska och leva på Baljans 4-kronorskaffe för att ta oss igenom timmarna. Lovely var ordet :)

Cozy

Hur avslutar man städar/tvättar/fixar dag på bästa sätt? Jo framför sista perioden av FHC-LHc med en kopp rykande te och en skål fruktsallad :)


Break

Har just stått på knä inne i badrummet och skurat hela golvet, tumme upp för att jag äntligen tog tag i det! Så nu är iaf ett golv i lägenheten rent. bara köket och vardagsrummet kvar. Och disken. Och tvätten som går första omgången i torktumlaren. Just nu sitter jag dock på rumpan och kikar på ett avsnitt av sex and the city, man måste ju ta en paus lite nu och då :)

Pass

Det var ju kallt ute idag, inte direkt så att man ångrade att man tog vinterjackan när man fick ställa sig och skrapa rutorna kl 11 på förmiddagen? Bort mot bilprovningen begav jag mig, och jag var tydligen inte ensam om att vilja besika om min lilla bil idag, var 7 st före mig i kön till efterkontrollen och endast en port där de körde efterkontroll. En timme senare var jag dock klar och den rödaa faran är redo för vägarna igen! Handbromsen var väl inte på topp men den klarade sig med nöd och näppe.

Just nu har jag de två första maskinerna igång nere i tvättstugan för tvättning, sedan ska jag slänga in både vinterjackan och även ridvinterjackan, den framförallt behöver en stor tvättning. Har dock inga tennisbollar så tänkte att jag kunde slänga in mina två sneakers i torktumlaren sen när de ska torkas, borde väl funka eller?

Veckan ser ganska lugn ut, föreläsningar tisdag och onsdag, jobb onsdag och fredag och ridning torsdag och lördag eller söndag. Eller kanske båda dagarna? :)

Nä dags att ta tag i städandet nu känner jag, frågan är ju bara vart man ska börja.....

Cold?

Varför är det frost på min röda pärla när jag kollar ut genom fönstret? Varför är det så varmt i solen att jag inte kunde ligga kvar i sängen? Någonting är fel. Vad det är återstår att se när jag har hoppat i kläderna och klivit utanför dörren för att styra den röda faran mot bilprovningen, gudnåde dom om dom inte släpper igenom bilen nu. Då ska dom ha stryk!

Rain

Tji fick jag för att jag lovordade det fina vädret igår, dagen har bjudit på regn som vräkte ner till en början och sedan även lite snöblandat på det, finfint de. Jag har spenderat dagen dels på hästryggen, dels i bilen till och från ridhuset och även ståendes på marken inne i manegen. Först ut idag var de två 4-åriga grabbarna som fick åka transport ner till ridhuset där det var sadelvänjning efter vintervilan. Mycket spring och några glada bocksprång bjöd de på innan vi fångade in varsin och hade lite hängträning med dom, rune ska vi sitta på nästa gång och buster som är lite väl fjantig av sig blir det nog lite mer klängträning innan vi sitter upp.

Efter grabbarna var det Berta och Rosas tur, Berta som reds för första gången av mig idag på träns var en stjärna med lite väl mycket energi. Men fin var hon när hon kunde hålla benen på marken och trava istället för att galoppera. Rosa som blir 3 år iår var nere i ridhuset för första gången mest för att bekanta sig med det och hon var en snäll tjej. Rullade sig i sanden och allt, det var mysigt tyckte hon :)

Sist ut var Zamba som har tagit yttligare några steg i utvecklingen. Kommer bli en kanonhäst det där! Mest bara markarbete idag och mycket övning med galoppfattningar, som nu för tiden sitter hur bra som hellst. Efter det var det intag av hästarn när lilla Mandy beslutade sig för att bege sig ut på egna äventyr genom att krypa under tråden och stosa omkring på stallplan och visa upp sig, en jäkla liten skitunge det där!

Morgondagen kommer bli en riktig fixardag för min del, ska ta tag och storstäda lägenheten efter en veckas tentapluggande, vågar inte släppa in så mycket som en mygg här när det ser ut som det gör just nu! Ska även tillbaks på ombesiktning av bilen efter att ha spenderat 5000 kr på att reparera den i veckan. Annars blir det nog hockey på kvällen då LHC matchen visas på tv :)

Johanna

Sping time

Jag tar på mig vårjacken för fösta gången i år och trampar iväg på en bar cykelbana mot jobbet, våren är här! :)

Restart

Ja nu är det dags att ta itu med livet igen! Inte bara plugga, äta och sova som den senaste veckan har bestått av. Tentan gick som den gick, återstår att se när vi får tillbaks den! Gårdagskvällen började hos emelie där vi påbörjade förvandlingen inför utklädnaden som vankades på sportgalan senare under kvällen, 7 st helvita käglor och ett helsvart diskobowlingklot lyckades vi transformers om oss till :) Så himla fina vi blev! Sedan bar det av till Jonatan där förfestandet fortsatte med många kära klasskamrater, trevligt värre! En cykeltur senare var vi på plats på NH där dansgolvet intogs innan några av oss, aningen fösr tidigt kan tyckas, begav oss hemöver där en grymt skön säng väntade. Men innan sängen var det bara att slänga sig i duschen eftersom vi var helt målade i ansikte/hals och håret var helt vitsprayat av färg. Kändes som ett mycket bra beslut att ta bort det innan man slängde sig i sängen.

Idag har inte många knop uträttats. Frukost och glass i soffan och ska väl strax byta om och hoppa i jobbkläderna! Kvartsfinal nr.2 mellan LHC och Frölunda väntar ute i Cloetta Center. Imorgon blir det ridning för första gången på en vecka, som jag har längtat efter de söta små bäbisarna i stallet :)

Tenta-p


Jag har laddat upp inför tenta perioden på bästa sätt! Druvsocker, druvsocker, druvsocker och lite mariekex :) Har spenderat 4timmar idag med näsan i lagboken och imorgon blir det hårdkörning.

Annars har dagen varit superbra. Grymt nöjd med hästarna idag! Buster och Rune (aka. lillen och storen) de två 4 åriga killarna som är oskiljbara har varit nere i ridhuset och löshoppat, mycket fina killar! Rune kommer bli en höjdare inom hoppniningen kan jag lova, bara han slutar växa snart. 170 cm nu och endast 4 år gammal. Stor kille. Zamba var hur fin som hellst idag! Började slappna av även i traven och släppa ut halsen lite mer, inge mer svanhals där inte! Berta var snäll även hon, mycket fin i vänstergaloppen sades det och högern blir bättre och bättre :) Kul när dom är så duktiga hästarna!

Sängen väntar efter en kopp te!

Bad

Var det någon som sa en dålig vecka? Ingen? Någon? Kanske? Ja där hade vi en! JOHANNA LEHTONEN. Ingenting går som det ska. Behöver jag ens nämna att jag bara fick med mig en av jobbskorna till jobbet idag? Fick jobba i vinterstövlarna, det var varmt och gosigt i dom efter 6 timmars löpande med tallrikar och diverse alkoholhaltiga drycket kan jag lova. Sovasovasova!

Deep down

Ingenting känns eller går dom det ska. Bötern igår. Hockeyhelvetet som aldrig blir som man vill. Biljävlen som måste lagas. Pluggskiten som aldrig fastnar. Näe tacka vet jag hästarna. Bara det faktum att Zaza och Zamba gick bra i ridhuset gör det lite lättare just nu. Annars vill jag mest lägga mig ner och dö en stund. Ja det ska jag göra. Återkommer när en vändning har infunnit sig. Förhoppningsvis till tentafesten nästa fredag.

Stable

Åker iväg till stallet och rider lite. Zaza, Zamba och Berta är de hästar som ska motioneras idag! Men först ett stopp på statoil för lite kaffe :)

Hockey info

Jag ber till gud att han spelar bra imorgon och Sofia hoppas att Näsan spelar, kan inte annat än bli succé!

Sickt

Verkar inte finns några undantag från reglerna även om du väljer att inte åka förbi korsningen så länge du passerar trafikljuset vilket jag gjorde. Hade jag däremot hoppat av cykeln, sprungit förbi det röda ljuset och sedan hoppat på igen hade ingen böter kunna utfärdats. Gissa om jag kommer göra det nästa gång jag ser en bil stå på samma plats tidigt på morgonen!

Cops

Dagen påbörjades på bästa möjliga sätt, med ett stoppande från polisens sida av den ensamma (okej de 3 ensamma) studenten som cyklade i all hast mot campus. Mot rött ljus. Eller inte mot egentligen utan liksom förbi. Jag har ritat en bild för att visa er!



Ja här har vi då situationen som uppstod. Jag kommer cyklandes längs med bilvägen (eftersom cykelbanan ej är plogad) och kommer fram till det första trafikljuset som visar rött. 2 st killar cyklar för mig och jag hänger på dom på samma väg som pilarna visar, dvs. in på cykelbanan vid sidan av vägen för att sedan cykla över till cykelbanan på andra sidan vägen när nästa trafikljus visar grönt. 50 meter fram på cykelbanan står det två poliser och ber killen framför mig (den ena av dom fortsatte på cykelbanan "hit om" vägen), mig och tjejen bakom mig att följa med till sidan där de förklarar att det är förbjudet att cykla mot rött och att detta ger böter på 1500 kr. Att vi hade cyklat mot rött visste de såklart eftersom killen som satt i bilen utanför sibylla(?)grillen inte alls var sugen på ett skrovmål kl 07.50 en onsdagsmorgon utan givetvis var en civilklädd polis.

Så med en böteslapp på 1500 kr och ett helsike till humör har jag tillbringat dagen på campus i 12 timmar med förvaltningsrätt och tyska. Nu ska här undersökas om man kan komma förbi den här bötern på något sätt. Skam den som ger sig!

Study

Drar mig mot campus nu. Blir nog kvar till 8 tiden ikväll. Om jag inte skippar lite av tyska dvs, återstår att se!

Gone

Ja jag vet att jag har varit lite frånvarande i helgen! MEN jag har haf besök ju. Av syster och lilleagnes. Eller tröttagnes som hon hädanefter heter. Hon har sovit och varit ute, och sovit och varit ute. Fick ju släpa upp henne ur sängen kl 11 idag för att gå ut första gången med henne, det säger en hel del om hur lat hon är. Eller så låter vi en bild förklara:

Trött tjej!

Annars har jag och Maja levt livet i helgen. Ätit godis, chips, pizza och kebab. Kollat på twilight, new moon, harry potter och luftslottet som sprängdes. Eller iaf sett början av filmerna, jag själv sov på slutet av alla förutom new moon eftersom vi delade upp den på två kvällar då båda slocknade efter 40 min, hehe. Varit ute i stallet och ridit i ridhuset samt klappat på fölis. Mycket trevligt med sällskap men nu går jag in i tentaperioden, den första för terminen. Endast 9 pluggdagar kvar och då ska jag hinna jobba tre denna vecka, rida en och löshoppa hästar en. Stressad tjej, javisst! Och nu ska jag ta och skriva lite tyska meningar med prepositioner, för jag har ju en kvällskurs i tyska att hålla igång med när jag har lite tid över, dvs. aldrig.

Johanna

Lazy

Och med detta så syftar jag inte på mig och Maja som också ligger i soffan och glor på tv, utan på den lilla svarta hunden som kan vara den lataste i landet. Hon gick och la sig i sängen vid 9 tiden igår, klev upp för att gå ut en sista gång, sedan vid halv 10 igårkväll har hon alltså legat och sovit i sängen. Till kl 10 imorse då hon kände för att gå ut igen! Och sedan vi kom in så har hon legat och latat sig i soffan, världens lataste hund var det va?


Tassarna i vädret!

Cozy

Maja och Agnes är på plats i linkan! Vi har ätit hemagjorda hamburgare (agnes åt köttfärs, hon måste ju äta någonting den lilla vovven) sedan har vi slagit på HarryPotter för en myskväll i soffan. nu är det paus för hundpromenad och jag ska koka ihop chokladsås till de färsta jordgubbarna och glassen jag köpte tidiagre idag!

Johanna

Zucca


Kvällens man, utan tvekan. Och nu leder han poängligan! (För er som undrar dängde Modo LHC med 8-0!!)

Sweaty

Hemma igen! Efter en herrans massa ridning. Zaza och Zamba fick skritta i djupsnön och sedan prova sig på lite sidförande hjälper längsamt med vintervägen samt lite backklättring, fina hästar :) Mindre fint att jag får jaga dom i en kvart innan de vill komma in från hagen, hmpf. Sedan iväg till Siri och ridhuset där Berta skulle gå litegrann. Skritt, trav och galopp med mycket tempoväxlingar och avsakningar/igångsättningar. Duktig tjej som var lagomt laddad idag, hon kommer nog aldrig bli lugn som en filbunke men med lite träning tror jag hon kommer bli en riktigt stjärna den lilla fuxen! Men det trycket hon har i hoppningen hoppas vi hon håller sig fräsh nu :) Svettigt värre blev det eftersom jag var tvungen att rida i min tjocka vinterjacka eftersom inte ett enda ridhus är uppvärmt här nere i söder. Kallt och varmt om vartannat!

Modo leder matchen mot LHC med 4-0, vad säger man?! Kinglish! :)

Johanna

Seminar

Seminarium angående sekretess och yttrandefrihet var det som stod på schemat imorse! Ganska intressant hade de nog kunnat bli om läraren kunde vara lite mer engagerad och involverad i ämnet. Roliga saker att läsa om iaf :) Satt kvar och grupparbetade en stund innan jag begav mig hemöver där jag nu har ätit lunch (risifrutti eftersom wooken jag gjorde smakade ÄCKEL, ska aldrig mer laga wook). Ska hoppa i ridkläderna för idag är det spännande grejer som står på schemat! Först ska jag ta ut de två damerna Zaza och Zamva för en tur på rundbanan och sedan ska vi iväg och träna med Berta borta hos Siri, mycket spännande att se om damen sköter sig!

Missa inte Modo-LHC ikväll för guds skull! Hoppas jag hinner hem i tid efter träningen! Tagga modo!!!
Ska även sätta kameran på laddning så jag kan ta lite fina bilder av lillagnes i helgen, hon kommer jämt vara bäbis för mig :)

Johanna

Waffle

Tyskan idag var lika givande som alltid, dvs. noll. Hon pratar och skriver och skriver fel och säger fel och man hinner inte tänka efter för en sekund innan hon går vidare med nästan grej som är minst lika förvirrande. Känns roligt. Efter detta begav sig jag, Veronica och Emelie hem till Emelies och Andreas place där det vankades våfflor till kvällsmat :) Mumsig värre när de var färdiglaggade ;) Hemma och hann se sista halvleken av Wales-Sverige, Lustig försökte sig på en cykelspark som misslyckades, inte mkt annats intressant att anteckna. Dags att slänga in handduken för dagen då det vaknas seminarium tidigt tidigt imorgon.

Johanna

Makeup

Fick mitt smink som jag hade beställt från elf i måndags! Har hunnit prova det mesta nu och är mycket nöjd hittils! Har provat ett av de två nagellacken jag beställde och det är verkligen superbra! Målade på det i måndags eftermiddag och det sitter fortfarande som ett smäck, även fast jag har jobbat ett pass som servitris där jag alltid slår av naglar eller slår bort nagellacket! Prima ballerina! Foundationen var lite svår att få ur burken men jag hällde över den till min lite större burk som jag använt tidigare och då blev det superbra. Rougen är superfin i färgen som jag beställt (coral) och ögonskuggan jag har hunnit prova är superfin den med! Bara lösögonfransarna, de andra ögonskuggorna och det andra nagellacket jag inte provat men tvivlat på att de skulle vara sämre. Just ja! Läppglanset sitter som berget och glänser jättebra!

Helt klart en 5/5 med tanke på det enormt billiga priset!

Johanna

Visit


I helgen kommer lillasyster ner hit för att umgås och förhoppningsvis rida lite hästar :) Med på resan får även lilla Agnes på bilden ovan följa. Ååh som jag har saknad dom två! Ska bli superskoj. Förhoppningsvis får vi finväder i helgen så man kan gå på långpromenader utan att agnes fryser om tassarna sina :)

Grey´s

Ikväll börjar greys igen mina vänner! Underbart ska det bli att sitta på rumpan och kika på tvn kl 21 ikväll och det verkligen är något som man vill se på, händer inte ofta nu när OS är slut. Klev upp för en kvar sedan eftersom jag blev nästan grillad av solen som lyser in genom fönstret, går vi mot ljusare tiden måntro? Ska ta och äta lite frukost innan det är dags för lite tyska samt lite rättsfallsläsning, blir intressant.

Johanna

Angry

Vaknade imorse och var fortfarande lika arg över matchen igår. Kommer aldrig gå att komma över antagligen. Var på campus en sväng för en föreläsning om sekretess, det enda imråde hittils som varit intressant på kursen även fast man kan ta en 5 minuters powernap mellan föreläsarens meningar, tummen upp för det. Sedan grupparbete och sedan jobb. Självaste Bertil, vår tidigare familjerätts-föreläsare, var på plats med sina juristvänner. Som blivande jurist fick jag självfallet ta hand om herrarna under kvällen, kanske inte just på den grunden men de råkade vara ett av mina sällskap. Det dracks litervis med öl, shottades jäger och drogs några riktigt torra juriskskämt. Nu vet man vad som väntar.

Hemma och försöker varva ner med ett oth avsnitt, måste vara redo för en pluggdag imorgon så borde definitivt sova strax!

Johanna

Work

Omstart av elitserien innebär mer jobb än någonsin för Johanna! Ses i Cloetta Center ikväll people!

&"%#&/"("&/#


JA VAD TROR NI ATT NI SKA GÖRA?! GÖR OM GÖR RÄTT SÅKLART! DET FATTAR TOM MIN SMUTSDISK!!!

Scandal

Jag har aldrig varit med om något liknande! Det är en skandal som jag hoppas uppmärksammas å de grövsta inom hockeysverige. Har aldrig varit med om en match där man inte får tacklas, åker ut om man petar på motståndare och skiter i att klockan står still i 10 sekunder medans motståndarna gör mål eftersom Modo inte får in sin utvisade spelare i tid FÖR ATT KLOCKAN STÅR FUCKING JÄVLA STILL. Svensk hockey ska skämmas, och inte minst domarstaben ska skämmas över de två utsända på plats. I en match som kan komma att avgöra hela slutspelsstriden, jag hade kanske inte brytt mig lika mycket  om det var en "vanlig" serielunks match men med största sannorlikhet förstörde dagens två herrar modos chans till slutspel. SÅ JÄVLA DÅLIGT! Jag skäms över att vara bära på ett svenskt hockeyhjärta idag.

Pause

Har en kort paus i pluggandet. Äter fil och hoppas att motivationen kommer tillbaks. Plugga i 1½ timme till sedan laga mat och lyssna på hockey :)

Johanna

Oversleep

Varför tror jag att jag är så pass vaken kl 7 på morgonen att jag kan stänga av snoozen och ska kliva upp av mig själv? Det är jag uppenbarligen inte eftersom att det alltid blir samma senario, vaknar en kvart innan jag måste gå och hinner varken göra lunch eller äta frukost. Crap. Efteren föreläsning om sekretess i 2 timmar är jag nu tillbaks i hemmet för lite rättsfallsläsning. Ska även hinna med att äta lunch innan jag beger mig tillbaks till campus för dagens andra föreläsning. Efter det blir det lite plugg och sedan hård peppning inför länsderbyt ikväll! Kommer bli gryyyymt! (Även fast hållberg och skröder blir borta resten av säsongen :( )

Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0