Pain


Hur mycket jag än försöker se till hur bra detta året har varit så finns det ett stora svart hål i mitt hjärta som jag inte kan glömma. För hur bra jag än har mått vissa daga och hur roligt det än har varit att träffa nya människor i en ny stad med en ny klass och hur underbart den än har varit att vara på solsemester med de närmsta och hur underbart det än var att åka till andra sidan jorden tillsammans med Sofia så finns det en svart skugga över allt det där. Ont gör det att tänka på det men det kommer aldrig att bli bättre om man inte tar itu med det. Därför finns minnet kvar av den här hästen för alltid. Ingen, människa eller djur, har fått mig att må så dåligt som honom, men ingen har heller fått mig att må så bra. Känna att man för engångs skull har lyckats med något som ingen trodde på. Det var aldrig lätt med honom men när det var bra var det bättre än bäst.

23/7-09 I will never forget <3

New year

Så var det då dags för ett nytt år att entra världen. Kommer bli ett kanonår tror jag, har ju redan lyckts fixa en bok av kurslitteraturen inför termin 2 så det kan ju inte bli bättre ;) MEN det viktigaste av allt är att jag ska fira in det nya året tillsammans med mina underbara vänner och vi ska laga en trerätters tillsammans och bara ha det myyys innan vi drar vidare mot festligheterna. SÅ gott nytt år allesammans! (och Modo, kom ihåg att det faktiskt är ett NYTT år nu och det innebär att man ska ändra på saker och ting....)

Break

Snacka om att jag njuter av jullovet för fulla muggar! Har firat jul med släkten, fikat med vänner, rea-shoppat, kollat på jvm i soffan, sett modo både live och framför tvn, sytt lite på min overall, planerat lite inför nyår och sist men inte minst varit på älgjakt! Haha ja jag har varit på älgjakt. Imorse var det uppstigning kl 06.00 för att ta bilen till hemsön där det sköts en älgtjur vid 10.30 tiden, Kallt var det ute vill jag lova men oerhört mysigt och fint i skogen! Var även förvi och kikade på 6 st jämthudsvalpar som var 5 veckor gamla och herregud, jag ville äta upp dom men dom var lite för håriga. Men SJUKT söta :) Nu ska jag ta och sy några sygn till på min overall innan jvm-matchen mor ryssarna drar igång! Hey ho, let´s go!

Roadtrip

En står i duschen, en sitter och läser mail, en annans springer runt med kläder i hela huset, en ät iväg och utför de sista ärendena och jag sitter i soffan med laptopen på magen ;) Men nu måste jag kila för snart påbörjar vi vår lilla trip ner till sthlm för att fira julen med kusiner och släkt :) Lovely!

Christmas

Jo nog är det jul snart alltid! Har hunnit med julklappsshopping, julshow på gamla högstadieskolan och julklappsinslagning :) Idag ska vi först plocka upp pappa som kommer hem från det varma landet där nere. sedan åka iväg och äta lunch med honom :) Sedan blir det ännu mer julklappsshopping och sedan ska jag träffa upp alla gamla tjejor för en fika på stan :) MYS värre! Ikväll blir det julgodis-bak och imorgon packar vi in oss i bilen och drar neröver mot huvudstaden där julafton ska firas med kusiner och släkt. Kommer bli kanoners :)

Johanna

Snow

Hemma i sundsvall för att fira jul och nyår med familj och vänner, vi hörs!

Airport

Nu drar vi mot arlanda och lyfter om vad vi hoppas ska bli en underbar vecka i solen med sol, bad, värme och drinkar! See ya! Hörs igen om en vecka!

Capital

Sitter i huvudstaden och inväntar morgondagen :) Vilken resa vi tog oss igenom jag och Louisa på vår väg till huvudstaden idag. Själva resan i sig ju väl bra, värre var det att dra en fetstor rullväska, en megastor trunk, en axelremsväska och en datornväska. På sthlm central, i rusningstrafik sådär 17.15 en fredags eftermiddag. Underbart! Jag är förvånade över att vi lever och sitter här nu. Sofia och Madde anlände för ett tag sedan men försvann lika fort ut i stockholms nattliv ;) Jag och Louisa känner oss för trötta för en kväll ute. Är det livet som student i linkan som ger sig till känna? Jaja imorgon drar vi och det ska bli sååå skönt! So long!

Johanna

Last day

Sista dagen i skolan och nu sitter jag mellan de två seminariena för att invänta mitt allra sista seminarium denna termin. Känns oerhört skönt. Det är dagar som dessa, när regnet piskar i ansiktet när du cyklar till skolan kl 07.45 på morgonen efter att ha kommit i säng kl 02.30 och det är 2 grader ute som man uppskattar ganska väl att man snart sitter på ett plan för att spendera en vecka på teneriffa. Ska bli sjukt nice :) Men nu ska jag skriva ut den sista uppgiften och spring iväg för att lämna in den!

Johanna

Party


Nu är jag alldeles strax redo fär en sista utekväll med mina vänner här nere i linkan!

Add

Högtalare till datorn! Ytligare en grej som jag önskar mig av tomten :)

Carwash

Haha vad det är roligt att tvätta bilen! Så himla mysigt att sitta där inne när dom stora tvättrullarna rullar runt med skum över hela bilen :) Sedan Körde jag ut och såg till att göra lite åt insidan av bilen med :) Det är bara mattorna som inte kunde fixas för dom behöver verkligen tvättas av, inte bara torkas med en trasa som jag försökte. Men nu har jag en superfin och nytvättad pärla som har gått på vintervila i ca 1 månad, det kan den behöva ;) Och OM det var jobbigt att bära upp däcken till vinden?! Vet ni hur mycket ett bildäck väger? Tänk er den tyngden upp för ca 9 trappor 4 ggr!? Jag kommer ha träningsvärk imorgon, he he. Sedan har jag även hunnit med att powernapat 1½ timme. Det får man om man kliver upp innan kl 10 tycker jag. Men nu ska jag ta tag i affärsrätten och sedan hoppa in i duschen tror jag.

Här kommer även några förslag till mina kära släktingar vad ni kan köpa i julklapp ;)

* Kolsyremaskin (typ en wasserman eller sodastream)
* Nya ridchaps
* Fårskinnsmatta från ikea
* Prestenkort på birstacity
* Ny mobil

Okej minnet sviker men jag fyller på när jag kommer på mer!

Johanna

Plan

Nu är det inte många dagar innan vi drar mot solen och värmen :) Idag har jag hunnit med att träffa min grupp på campus, gått igenom PM:et som vi har seminarium på imorgon, varit nere på stan och växlat pengar, köpt hårinpackaning, schampoo&balsam, bodylotion och lite andra nödvändiga grejer till resan. Slängt i min en lunch bestående av äggröra och ketchup. Fanns ägg och youghurt att välja på, blev äggröra nu och youghurt till middag ;) Resterande planer för dagen ser ut som följer: bära upp sommardäcken på vinden, tvätta bilen, städa och dammsuga innuti bilen, packa alla vinterkläder som behövs för jullovet i sundsvall och även sommarkläderna som ska med till teneriffa, dammsuga och torka golv, slänga allt som kan bli dåligt i kylen, skriva klart familjerätten. Tror inte att det var något mer? Kommer säkert på det isåfall.

Johanna

Ridingschool

Jadu en ridskola är vad vi skulle kunna öpnna med de hästarna som vi har igång nu. Alla så så himla lugna och snälla! Idag var det rune ridhäst som skulle skolas. Och som han gjorde det! Travade för första gången med ryttare på ryggen. Så himla duktig. Väldigt avslappnad och lyhörd och lyssnade superbra på hjälperna. Efter ett tag kunde jag få fram honom i trav och sakta av honom själv utan hjälp av Lotta som höll i linan. Det var alltså mitt sista besök i stallet innan jullovet och det känns ju lite trist nu när det är så många hästar igång som håller på att utvecklas. Men hur som hellst, bara att ta nya tag när jag återvänder :)

Nu sitter jag och äter middag. Väldigt glamouröst med snabbmackaroner, köp-köttbullar, ketchup och äppeljuice. Man tager ju vad man haver såhär nära inpå avresa. Måste äta ur kylskåpet så man slipper slänga så mkt. Men om en timme ungefär så kommer mina vänninor och ska ha julmys här hemma. Myyys värre :)

Johanna

Photos

Satte igång med städningen och kom på att jag faktiskt hade fått alla kort som jag hade framkallat så valde att sätta in endel i ramar där jag länge har tänkt att de ska vara :)


Inte världens bästa kort men det är agnes, prins&jag och kajman på tavellisten ovanför soffan :)

Mina finaste och underbaraste vänner :) (Hmm dags för dammtorkning i tv-bänken kanske?)

Johanna

Bad luck?

Ja jobbningen igår gick prima :) Sista passet innan jag drar på jullov så det var skönt. Linköping vann som vanligt när jag jobbar, tror dom bara ha förlorat en match av de jag har jobbat i vinter. Precis som när jag jobbade i timrå. Dom förlorade nästan aldrig när jag var där. Känns lite jobbigt eftersom det är "fel" lag men men. Modo lyckades dänga HV i kinnarps vilket inte var helt fel :) Med lite flyt så har vi slutspelsplatsen innan juluppehållet men då är det endel som ska klaffa.

Har hunnit med att äta frukost nu och ska även börja plocka undan lite här i lägenheten. Får besök av vännerna ikväll och vi ska ha lite julmys för sedan drar jag ju på fredag och kommer inte hem fören 11:e januari. Det blir mys :)

Ska även hinna ut till stallet en sista sväng idag. Vi ska iväg med Runis ner till ridhuset och trava för första gången :) Hoppas han sköter sig! Ska även ge Lotta min fina julklapp som jag har ordnat till henne. En fotobok med kort på alla hästar i stallet nu över vintern. Superfin! Men nu är det dags för en kopp kaffe!

Johanna

Sleepwalker

Varför tar jag tupplurar på eftermiddagen när jag vet att jag inte kan somna på kvällen den? Bra fråga Johanna. Låg och vred och vände på mig igår eftersom jag inte kunde ligga på vänstersidan efter armen gjorde bajsont efter svinissprutan. Men tillslut somnade jag, dock tror jag jag var uppe och vandrade några gånger i sömnen för ridbyxorna låg nedanför sängen istället för i lådan brevis byrån....

Har idag hunnit med en grupprocess övning samt skrivit klart det mesta på uppgiften och även skrivit ut våra biljetter till flygresan till teneriffa. På lördag drar vi och då är jag klar med skolan för den här terminen. Sjukligt nice ska det bli! Sedan hem till norrland där jag ska äta mammas mat, slippa diska och tvätta och även gå på promenader med lillagnes och kajman :) Kommer bli en mycket trevlig jul tror jag!

Ikväll väntar match för LHC mot färjestad tror jag visst att det var som skulle komma på besök. Jag vet iaf att modo har en svårt bortamatch mot HV ikväll. Käääääämpa!

Johanna

Happyface

Gissa vem som av bara farten lyckades skriva ett VG även på rättsteoritentan?! Haha jo jag :) Så ett g och två vg:n på tentorna den här terminen, det måste ju ses som en bra bedrift? Iallafall om man tänker på de Lerms sa till oss på kursintroduktionen: " Ni kommer att kugga tentor, det är bara att förbereda er på det" Haha in your face ;)

Law


Nyss frukostäten och nu tar jag och lagboken tag i familjerättsuppgiften! Lite kaffe på det här så är man snart redo för dagen. Dagen som kommer bestå av plugg, svinisspruta och lite mer PLUGG.

Johanna

Awsome

Lesdsen för en bad update i helgen. Men som alltid när jag inte uppdaterar så har jag haft fullt upp :) Fredagen bestod av att hämta upp lillasyster och kusin på tågstationen och sedan fick vi besök av Louisa och åt tacos till middag. Kvällen avslutades med idol och godis. Lördagen klev vi upp och for till stallet för att mocka och ströa 14 boxar. Jobbigt värre med halmen var det men vi lyckades finfint :) Hem igen och åt sushi till lunch för att sedan slappa lite i soffan innan jag begav mig iväg till cloetta där det väntades jobb. bra gick det och sedan hem till besökarna och äta lite popcorn och chips och slappa i soffan. Upp imorse för att baka lussebullar och chokladcrisp som vi fikade innan jag skjutsade ner tjejerna till tåget :) Supermysig helg och jättetrevligt med lite sällskap har det varit!

Efter att ha lämnat av dom gasade jag ut till stallet där Zamba och Rune väntade för varsin tur ner till ridhuset. Rune satt vi på för andra gången och tränade på lite skritt och halt, skritt och halt osv. Superduktigt kille som tyckte det läskigaste var att gå in i ridhuset för det låg massa grejer i gången. Ett superhopp och en lite tur i ridhuset senare så var han lugn igen. Zamba var en supertjej och vi galopperade för första gången idag, säkert 4 långsidor, dock inte på raken ;) Men väldigt duktig var hon :)

Till veckan väntar en hel del grejer att ordna innan vi drar mot närmare breddgrader!

Johanna

Weekend

Sitter på skolan och inväntar seminariet som ska börja kl 13. Funderar om vi verkligen har så mycket att säga när vi itne ens har förstått uppgiften som vi har skrivit 2 sidor om? Hmm blir spännande. Har även lyckats knåpa ihop 2 sidor ekonomisk familjerätt! Inte helt fel då det blir en hektisk vecka som väntar nu innan vi drar till solen och värmen :) Ska iväg och handla efter seminariet och sedan hem och förbereda tacos tills ikväll och sen även hämta upp M och M på tågstationen. Det kommer bli en bra helg, det känner jag på mig :)

Hurt

Jag vet inte riktigt vad som hände igår? Var jag på ett styrketräningspass som varade i 2 timmar eller sprang jag 3 mil igår kväll? Det är vad man kan tro när man efter att ha vaknat till i förmiddags och känt efter hur kroppen mådde. Träningsvärk i magen. Och i axlarna. Och i armvecken. Och i låren. Och jag verkar inte vara den enda affjuraren som det tar emot för när jag ska luta mig framåt i soffan. Frågan är vad som händer på Skytte-C igår egentligen? Ingen som vet verkar det som.

Dagen har spenderats i stallet där vi tog oss en tur med Zaza ner till ridhuset. Halkigt värre var vägunderlaget men vi tog oss dit och hem oskadda. Och Zaza var mycket bättre idag än senast! Senast hade hon lite problem att gå framåt i båda varven men idag var det mer energi i damen. Vi tog tom. två galoppfattningar i varje varv idag! Lilla lilla trippgaloppen slog hon till med men galopp var det iaf! Sedan tog jag in och fodrade hästarna och nu på kvällen har jag diskat och städat här i lägenheten! Får ju besök imorgon :) Lillasyster Maja och kusin Mira kommer ner och ska tillbringa helgen här. Kommer bli riktigt mysigt då jag har planerat både tacokväll, stalldag, sushilunch, filmkväll, julmarknad och lussebak :) Nu väntar sängen!

Johanna

Overall

Haha vilken dag vi bjöds på igår! Packade på oss alla kläder vi kunde hitta här hemma, jag körde på skickade strumpbyxor, leggins utanpå det och sedan ridbyxorna på underdelen. Uppe blev det en underställstrjöra, fleecetröja, adidaströja, student 2008-tröja och vind och vattentät SRK jacka. Utanpå detta drog vi på oss våra underbart snygga overaller! En dunjacka, två par vantar, en halsduk och en mössa senare så var vi redo för en dag ute på skytte-C! Vi kom dit och fick oss en fördrink, fulvin i en pappersmugg :) Påbörjade den lilla slingan som vi skulle ta oss igenom. Fösta stationen bestod av den klassiska skottkärra-leken. En person håller i den andres ben och man springer fram till en skål fylld med fulvin. Väl framme fanns det sugrör som man skulle drick upp så mycket man orkade ur. När hela skålen var slut hade laget vunnit. Andra grenen bestod av visitering med förbundna ögon. En person i gruppen fick en ögonbindel och vi andra utrustades med en klädnypa någonstans på den gula overallen. Den "blinde" doppade sina händer i varm oboy och visterade sedan var och en av oss tills han hittat alla klädnypor. Den tredje och absolut värsta grenen var en presenningtunnel. Men skulle på tid krypa igenom tunneln som dom anordnat av en presenning. Lilla grejen var bara att i tunneln hade de krossat ägg och lagt ut blöt kattmat och filmjölk. USCH säger jag bara. Jag som inte ens kan ge katterna blötmat hemme för att det är så äckligt?! Ut kom vi ur tunneln och insäg att hela nederdelen på benen, armarna och skorna var fulla med en finfin blandning av ovan angivna ingredienser. Jag dog. Den var sjukt vidrigt. Sista grenen är den då alla ligger ner på marken på rygg. Den första personen i ledet får en fisk på överkroppen och den andra lägger sig ovanpå denna och sedan rullar de över och sen fortsätter det hela vägen ner till sista person. Usch igen. Och alla dessa grenar under stor inverkan att vi aldrig fick ha glasen tomma. Vi fick sedan lite mat bestående av korv och potatissallad och dryck till det: rödvin blandat med päronsoda. Yummi :) Var hemma och i säng kl 19.30 och nu har jag varit nere med overallen och övrig tvätt i tvättstugan för det kan jag säga att det behövdes! Så man kan nog påstå att overallerna är väl invigda nu :)

Class

I-M skickade sms om att hon satt och kollade på Modomatchen med några av hennes klassisar. Ja sa åt henne att hon skuölle hålla koll på 2 spelare: Macke och Foppa. Modo kvitterar med 2 sekunder kvar av 3:e perioden. Och vilka avgör i förlängningen om inte firma Foppa/Macke? Ha ha på alla er avundsjuka surisar som sitter där ute och dömer ut dom.

Sleepy

Snacka om att det tog emot att kliva upp imorse. Efter 6 timmars sömn var det bara att trampa iväg och och ha ytligare ett seminarium. Det gick bra och efteråt så satte vi oss ner och skrev klart ännu ett pm. Vi blev klar mycket snabbare än väntat och nu ska vi bara gå igenom dom igen imorgon och sedan är vi klara med de två sista innan jul! Grymt bra. Hem och sova i 2 timmar och sedan tillbaks till skolan för att hämta ut våra overaller! Så grymt snygga alltså ;) Om ni tänker er såna där overaller som gamla gubbar har på sig när dom målar hus och så. Och sen tänk er en brandgul sådan. Mm mycket snygga! En affjur logga tryckt på ryggen och under julen är det tänkt att vi ska sy på revärer och namnen. Dom kommer bli grymma :) Efter uthämtningen var det dags för sektionens årliga julmys och visst var det mysigt alltid! Glögg, pepparkakor, lussebullar, skumtomtar och julmust bjöds det på medans man kunde tillverka både iglosar, pepparkakor, julkort och apelsiner med nejlikor i. Julmusik som grädden på moset och allt var en succé. Hemma nu och sitter jag och lyssnar på hockey. 0-0 so long men firma Foppa/Macke inne i PP nu då kan allt hända :)

Imorgon ska vi då ha overallsinvigning. Dvs. inviga dom ute i skogen för att kunna använda dom bland allmänheten efter det. Det har ryktats om både fisk och ägg som har stått framme hela dagen för att verkligen lukta illa imorgon då vi ska kräla runt i det. Jag som hatar fisk. Usch. Men however! Det blir nog skoj :)

Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0