Fight

Jag och lilla B hade en av våra värsta duster idag. Det började med att vi skulle rida bort till det nya fältet och på vägen dit är man tvungen att gå förbi en ladugård och diverse farliga grenhögar. Det slutade med att jag stod där med honom i lina på marken och lät honom backa tills han stannade själv då han lätt får panik om man håller fast honom när han försöker fly. Det tog oss en timme ungefär att gå den enorma sträckan av ca 1 km. Ingen idé att stressa på honom heller då han kan flyga i luften när han är spänd som en stålfjäder och blev 10 cm högre än vad han brukar vara. Såg tom. hur hjärtat slog på honom och jag tycker att det är helt okej för honom att vara rädd för något men man ska fortfarande kunna bete sig som den 5-åriga häst man är. Lilltönten överlevde iaf både den hemska turen och klippningen efteråt så nu är han korthårig igen! :)

Travel

Ledsen för dåligt bloggande men sånt är livet. Jag hoppar på tåget till sundsvall snart och ska spendera hela helgen där med att träffa släkt och vänner. Så ingen bättre bloggning i helgen är att vänta, men håll ut! Jag är snart tillbaks :)

Skiing

Som jag nämde för någon dag sedan så fick jag ett sms från Sofia häromdagen som undrade om jag var sugen på att hänga med till Åre veckan 5. Om jag var sugen?! Klart jag var! Studentvecka i Åre vecka 5, det kan inte bli bättre. Jag pratade genast med Sandra och hon var inte sen på att nappa så nu har vi bestämt oss, en vecka i åre ca 3 veckor efter jag kommer hem från Australien! Hur fantastiskt bra kommer inte det att bli?! Att varken jag eller Sandra kan åka skidor på riktigt spelar lixom ingen roll, så länge vi kan sitta i solen och dricka en öl så tycker jag vi är kvalificerade att åka med :) Stuga mitt i backen har vi dessutom!
Åhåå vad jag längtar!!

Shudder

Jag kan inte räkna på båda mina händer hur många gånger jag satt och rös under filmen ikväll, den var galet bra! Spännande och rolig och lite hemsk på samma gång, den hade allt som en bra film ska ha :)
Imorgon är det dags för den första hemtentan i skatterätt och sedan på kvällen ska jag jobba, idol kommer på besök så det ska faktiskt bli riktigt roligt att jobba!

Registration

Nu måste man nog säga att han har blivit vuxen och är en riktigt hopphäst lilla B. Han ska nämligen få åka på riktig hopptävling! Den 4:e december är det dags och han ska få gå en 90 cm clearround och en 1 m avd. B. Det är på samma ställe som vi var för några veckor sedan när han hade ett stopp i första klassen och nollad andra så vi siktar på något liknande denna gång, helst 2 nollor dock! Dags att leta i garderoben och damma av de gamla vita ridbyxorna och se om man kan klämma ner sig i dom!

Breaking Dawn

Ikväll smäller det! Om 20 minuter blir jag upphämtad av de fina vännerna från ryd och vi beger oss ner på stan för en fika innan det är dags: Twilight - Breaking Dawn. Första delen av sista boken. Kommer att bli helt fantastiskt! Finns ingen anledning att tro något annat iaf!

Elasticity

Åh vad nöjd jag är med lilla B! Han hoppade super idag på träningen även fast det var väldigt svåra övningar som egentligen är lite överkurs för honom. Bland annat så red vi lite omhoppningssvängar och brytsvängar på linjer med 4 galoppsprång och detta löste han mycket bra! Omhoppningssvängarna gick också mycket bra när jag fick med yttersidan och han hittade en egen bra balans i svängen :) Han hoppade fantastiskt väl idag så det var bäst att fokusera på att fästa blicken högt upp och trampa ner i hälarna, annars blir det lätt att han skjuter mig ur sadeln i sprången när han tar i så. Det känns verkligen som om poletten har trillat ner nu och han litar på mig i hoppningen och hela tiden försöker även om han kanske inte ligger 100% rätt på hinder alla gånger. Nu gäller det bara att jobba på styrkan och balansen i galoppen samt att han inte får ge sig iväg efter varje språng. Riktigt roligt! Dock blev det ingen film för hästskötaren och tillika hästägaren var för frusen för att hålla i en kamera idag, jag undrar hur det ska gå när det blir kallt på riktigt?!

Lunch

Hemma från seminariet som gick bra. Lagar lite mat och hade tänkt att plugga (!) lite efter lunchen innan jag ska till stallet. Får se hur det går. Ikväll blir det träning med lilla B, roligt roligt! Hoppas han sköter sig :)

Plans

Fick ett sms idag av Sofia som ville ha med mig på en grej lite senare i vinter. Jag är ju inte den som är den så jag blev sjukt peppad! Ska bara se till att Sandra är på också men sedan är det spikat, skulle vara helt galet roligt faktiskt!! :)

Weather

Måste säga att det har varit riktigt fint höstväder idag! Kring noll grader på termometern men stålade sol och klär man på sig så är det ingen risk för att frysa ännu :) Jag har tillbringat dagen i ryd där vi först hade sconesfrukost och sedan hade lite diskussion kring morgondagens seminarieuppgift. Mycket trevlig studiestud med fina flickor!

Åkte sedan ut till stallet där jag tog mig en tur på lilla "jag har aldrig sett en traktor och kan dö om jag går förbi den" B. Stod nämligen en traktor vid ingången till fältet där vi rider så vi var tvungna att våga oss förbi denna stora hemska sak för att kunna rida. Efter lite övertalning och draghjälp av Lotta så kom vi äntligen in på fältet och kunde rida ett tämligen okomplicerad pass med mycket övergångar och lite bakdelsvändningar samt samling och längning i galoppen. Fin var han när han slappnade av efter en stund, blir roligt med träning imorgon!

Blev sedan lite lat eftersom det hade hunnit skymma så Zamba fick vila idag, hon får gå ett pass imorgon innan träningen istället då det är ljust ute! Vi tog istället tag i lilla nyblivna 3-års valacken Soprano som tycker att det värsta som finns är att få benen spolade i duschspiltan. Tanken var att han bara skulle få komma in där och blir lite borstad så han ska känna sig lite lugnare där men det slutade med att det tom gick att spola lite lätt på benen på honom, duktig kille!

BFF

Jag har kanske den finaste vännen som man kan ha. Tyvärr så bor hon sisådär 100 mil enkel resa ifrån mig men när vi väl ses är det som om tiden har stått stilla och vi umgicks för endast någon dag sedan. Världens finaste I-M <3
Idag kom det ett paket till mig på posten. De två första HP-filmerna! Åh bästabästa I-M hade skickad dom till mig för nu tyckte hon att det var dags för mig att påbörja samlingen av de bästa filmerna som finns och jag håller helt klart med!
Tack igen väldens finaste vän! :)

Shopping

Ja jag shoppade ju lite på chilli idag, tavlan/ramen fick jag inget bra kort på så den får ni se när jag har framkallat svartvita kort som jag tänkte ha i den, blir mycket tjusigare med svartvita kort!

Däremot köpte jag en liten "låda" att ha kryddorna i köket i! Jag har länge varit ute efter något liknande men inte hittat något bra men denna var verkligen mitt i prick, superfin!

Muscle Ache

Jag vaknade flera gånger inatt och undrade varför jag nästan inte kunde vända mig i sägen? Trött som jag är så sov jag vidare men imorse när jag vaknade insåg jag vad som var på gång: träningsvärken från helvetet. Vad har jag då gjort för att förtjäna detta? Jo kört/lyft/burit spån och halm i 2 dagar till hungriga hästar. Det i kombination med att jag red Zamiac igår har gjort mig till en vandrande pinne. Så fort jag rör någon kroppsdel gör det ont. Klen tjej!

Har varit iväg ovh handlar idag och råkade smita in på chilli (som boom i sundsvall) och hittade världens finaste fotoram/tavla. Ska knäppa kort på den när den kommer upp på väggen så ska ni få se! :)

Success

Här kommer filmen från dagen! Finaste lilla B. Han hoppar som en liten katt när han är avspänd och kommer i bra lägen men det är även skönt att han inte har några som helst problem att kliva av lite stort! Man ser på filmen att han är lite dragandes och ligger på lite väl mycket vissa språng men det satt mest i att han var lite spänd och jag red honom lite hårt mot framhoppningshindren! Nu ska vi bara se till att få kontroll lite snabbare efter sprången så kommer det här bli kanon!

Tense

Hemma igen efter en helg på landet där jag har varit hus, hund och hästvakt! Är helt slut i kroppen efter ridning och stallarbete, är man klen så är man! Men helgen har gått bra iaf och hästarna har skött sig fint. Fick även hjälp av Maja igår och idag så det var bra :)

Annars så var vi iväg på träningstävling med Buster idag! Började på sämsta tänkbara sätt att ramla av på framhoppningen eftersom han blev livrädd för en häst som kom emot honom och gick från att trava rakt fram till att galoppera åt andra håller på ca 0,5 sekunder...
Att träna med 4 andra i ett litet ridhus går bra men att hoppa fram med 5 st andra på en stor utebana var hemskare tyckte lilla B! Ingen skada skedd och upp i sadel igen. Dock var han ganska spänd efter detta men när vi hade tagit oss över lilla, räcke och oxer på framhoppningen några gånger så blev han lite lugnare! Vi startade 90 cm och 1 meter idag och nollade första klassen och hade en rivning i andra! Hur bra som hellst måste jag säga. Även fast jag inte riktigt är nöjd med min ridning och han låg på lite väl mycket då jag var tvungen att rida honom ganska hårt för att känna mig "säker". Tyckte att det släppte lite till 1 metern och rivningen där kom på andra hindret då vi var lite oeniga om vi skulle lägga in ett till galoppsprång eller gå av stort, mellanläge ledde till att han inte räckte över bakkanten på oxern men han var riktigt skjyst som ställde upp istället för att banga ur!


Filmen håller på att laddas upp så ni får kika!

Egoboost

Jag har den senaste veckan beställt kurslitteratur för massa massa pengar och eftersom jag tyckte det var så tråkigt att bara läsa skatterätt så klickade jag hem en bok som jag länge har velat läsa, nämligen denna:
Blondinbellas egoboost! Ska krypa ner under täcket med en kopp te nu och läsa lite :)

Food

Har haft totalslut på ideér angående mat de senaste veckorna. Har tyckt att allting har varit supertråkigt och dragit mig för att laga mat. Jag som egentligen tycker att det är riktigt roligt att laga mat! Idag efter skolan så kom jag hem vid lunchtid och lagade bakad potatis med skagenröra som blev supergott och nu står jag dessutom och lagar tacopaj så jag ska ha lite matlådor i framtiden. Ska sedan bege mig ut till vreta och kika på Maja när hon hopptränar och ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, putsa fönster kanske? Har inte kommit till skott med det än....

Movie

Fin fin liten B!

Capacity

Hur mycket kvalite som den här lilla hästen besitter är inte jag rätt person att bedöma men jag är iaf väldigt glad över att få sitta på hans rygg just för tillfället. Jag vet inte om det satt i hjälmen eller om det faktiskt har släppt på riktigt nu med lilla B för han hoppade på träningen som han aldrig har gjort förr. Förutom en ryttarmiss på en linje där jag hade stora problem att rida på rätt linje och inte tappa högerbogen så hoppade han allt klockrent idag! Hade enorma problem på bågen och hittade inget läge what so ever men det känns bra att han faktiskt var väldigt förlåtade och hoppade klart resten av banan utan att verka berörd av att han blev satt i skiten på hindret innan. Fina fina B! Film kommer imorgon så håll utkik!

Bakery

Jag har itne varit speciellt produktiv idag måste jag medge. Har ätit frukost och druckit massa kaffe, ibland får man ta det lite lugnt på sina lediga dagar! Men nu ska jag springa ner till affären för här ska bakas. Eftersom jag ramlade av sist på träningen så ska man ju bjuda på tårta efter en avfallning, det blir ingen tårta idag för det är så krångligt att ta med sig men jag tänkte försöka mig på minimorotskaka-cupcakes! Får se om det går bra eller om det blir hela kaos!

Helmet

Jag hade ju lovat mig själv en ny hjälm när jag tar BE-körkortet men eftersom det går lite trögt men det och jag faktiskt ramlade av med JW-hjälmen igen förra veckan så kände jag att det var dags för en ny! Det blev en Charles Owen AYR8, bestämde mig tillslut för att den "vanliga" med guld i mitten var snyggare än leather looken och jag tror verkligen jag valde rätt! Supersnygg och verkligen elegant när man har håret i en knut i nacken (helst vill jag ha håret instoppat i hjälmen men det går inte för mig hur mycket jag än prövar!). Så imorgon på träningen blir det premiärtur för hjälmen, ska se till att ha ett deeptalk med lilla B innan om att han får sköta sig så jag inte börjar med att krasha med den!
Ett extra tack också till farmor, faster och mormor som var med och sponsrade genom födelsedagspengar! :)

Emergency

Jag fick en tid hos vårdcentralen imorse för att komma in och kolla upp handen efter avramlingen eftersom jag fortfarande inte har fått tillbaks all känsel i handen. På vårdcentralen skickade dom mig med en akutremiss upp till röntgen på akuten på universitetssjukhuset och efter att ha varit där och röntgat handen skickades jag ner till akutväntrummet innan jag fick komma in till ortopeden. Det visade sig vara så att svullnaden på handleden klämmer på nerverna som gör att jag har tappat känseln. Nu har jag fått 2 olika inflammationhämmande mediciner och 1 typ vitamin (?) som ska göra att svullnaden och inflammationen lägger sig och känseln kommer tillbaks. Allt detta gjordes på ca 1 timme och en kvart så jag var faktiskt riktigt förvånad över att det inte tog längre tid. Känns bra nu iaf och när jag kom hem så blev jag superglad, har nämligen fått en avi om att jag har ett paket att hämta! Vad det är för något berättar jag ikväll! ;)

Birthday

Idag blir jag hela 22 år gammal! Detta ska givetvis firas med tårta så därför ska jag strax cykla och möta upp Emelie och börja baka! Tyvärr har jag ju ingen kamera för tillfället för glömde den hos Maja efter tävlingen i björkvik men förhoppningsvis kanske det är någon annan som tar kort! :)

Drunk

Full var bara förnamnet på vissa av personerna som var på JYSK´s personalfest igår. 10 st drinkbiljetter var hade alla plus att dom hade suttit och druckit på hotellet innan de kom till festen. 14 timmar efter att jag hade klivit på mitt jobbpass satt jag på cykeln på vägen hem och hittade Hanna, Sara och Becca som jag fick liite sällskap med. De hade varit på halloweenfest och jag på jobb men slutade gjorde vi ju iaf samtidigt!

Trött som en gnu klev jag upp imorse och tog bilen till linköpings fältrittklubb där det stor hopptävling på schemat (självklart med ett stopp på statoil för att spilla kaffe på hela mina vantar...). Maja och Zalle gjorde en jättebra runda med ett nedslag så nu blir det 120 debut på nästa tävling som är om en månad!
Sedan har jag själv varit och ridit ute i stallet. Buster fick gå galoppprogrammet (galoppintervallträning) och var lite överallt innan han kände att han kunde slappna av och jobba på finfint! Sista minuten i båda varven gjorde vi i förvänd galopp och han känns superstark i galoppen nu! Sedan var det dags att rida Zamba som var tillbaks igen och hon kändes väldigt spänd och ängslig i början av passet men även detta släppte och hon började jobba på riktigt bra sedan :)

Coaching

Gårdagen spenderade jag hemma och tog det lugnt. Agerade lite chafför och kikade på Harry Potter hela kvällen lång! Idag däremot så blir det jobba hela dagen lång. Börjar kl 13 och gissar på att jag slutar vid 1 inatt eller så. Ganska skönt att 110 inte är första klassen imorgon på ånesta utan att det är en 1 meter innan så jag inte behöver kliva upp jättetidigt! Jag ska ju nämligen dit och coacha och heja på lillasyster som ska tävla. Men nu blir det till att diska undan lite här hemma innan jag beger mig!

Basshunter

Lilla B på träning igår! Ser att jag har lite för stor galopp på honom i början av filmen då han får gå av lite stort och inte får någon bra kurva i sprången men sen får vi till det. De sista två sprången är ganska roliga att se på, först går han av megastort på oxern utan några problem och sedan när vi tar om tappar vi galoppen i svängen och ändå klipper han hindret som om han aldrig har gjort något annat.

Blue

Fortfarande ingen känsel i tummen. Eller lite men man kan trycka på den ganska ordentligt utan att jag känner något. Känns som om det är en nerv eller något som kanske har kommit i kläm men jag överlever nog! Annars har handleden nu intagit en ganska blå /grön färg och är uppsvälld. Såret ser okej ju så det är nog ingen fara. Jag tänkte försöka mig på att jobba idag och se hur det går, tror inte att det ska vara något problem. Känner även av baksida av axeln samt höften idag, bra idé att alltid landa på samma sida....

Håller på att ladda upp filmen från träningen så den kommer i eftermiddag! :)

Swollen

Bra hoppning från B idag. Mindre bra just i kombinationen när han tyckte att jag skulle kramas lite med hindret. Har en blå och svullen handled med världens skärsår på. Tack lilla B.

Development

Dricker lite kaffe och inväntar klockan så jag kan cykla iväg till campus för föreläsning. Sedan blir det en snabbvisit hemma för att byta om och sedan väntar stallet hela kvällen lång! Hoppträning för lilla B idag! Är väldigt inspirerad i ridningen nu måste jag säga. Det må vara höst och tråkigt väder och dåligt underlag men B känns så himla fin och han utvecklas enormt varje pass man rider känns det som. Dessutom ger träningarna oerhört mycket rutin och det är kluriga övningar där han får vara med och hoppa igenom allting även fast han är så orutinerad, perfekt för den lilla! Nästa helg har vi siktat på att åka på clearround igen! Förhoppningsvis kommer det även en film idag, får se om Lotta kommer ihåg att ta med kameran så hon kan filma lite!

Red honom barbacka igår för att checka av att han var tillräckligt framme för skänkeln och att det gick att svänga utan att ta i tygeln. Perfekt att hoppa upp barbacka något pass då och då för jag håller dels på att skumpa av i traven om han inte travar igenom kroppen dessutom så kan jag inte använda mig at tyglarna när jag ska svänga (vilket vi har jobbat supermycket med den senaste tiden, han ska hela tiden svänga för skänkeln!) för gör jag det utan att använda skänkeln hamnar hästen överallt och jag håller på att glida av år något håll! Dessutom kommer jag åt honom hur bra som helst i galoppen och även jag får mig ett rejält träningspass, hej träningsvärk i mage och rygg!

Anxious

Jag känner mig sjukt orolig för tillfället. Inte bara på ett dåligt sätt utan även på ett bra sätt, om man nu kan vara det på ett bra sätt. Blir galen på folk som inte svarar på mail när man hör av sig. Är fortfarande orolig för om jag gjorde rätt val eller inte angående utlandsterminen. Har inte putsat fönstrena än. Men skit i det känner jag. Livet är bra, hästarna känns fina, vi har precis börjat en ny kurs och imorgon är det hoppträning! Strunta i oroligheten nu.

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0