Cake

Jag har varit på tårtkalas i ryd ikväll :) Jenny har entrat studentgettot så det var bara att åk dit och fira ;) Tårta och glass och maränger och chokladsås bjöds det på, mums för mig som inte hade ätit sedan frukosten. Annars var det sjukligt kallt att cykla hem. Läste även tidigare idag på aftonbladet att det hade varit inte mindre än 28 minus natten mot lördag. Inte undra på att hanna och jag tyckte det var kallt när vi cyklade hem från myset i ryd!? Sjukt! Men nu ska jag ta och se ett OTH avsnitt i sängen och sedan sova innan morgondagen gryr :) Natti!

Johanna

Development

Eftersom att det inte blev några hästar i helgen så tänkte jag att jag kunde ge er en lite resume över de hästar som är igång och under utveckling just nu :)



Zhakira "Zamba" -04 e. Zeppelin u. Elastique ue. Romantiker
Superfin dam som inte är speciellt mycket riden sedan inridningen vid 3 års ålder. En bestämd dam som har lite "sto fasoner" för sig men när hon väl släpper till är hon superfin. Passar både som dressyr och hopphäst eftersom hon har ett jäkla tryck i bakbenen. Ca 168 cm i manken.



Zaza Gabor "Zaza" -04 e. Zeppelin u. Calista EM ue. Cardento
Supersnäll dam med lite nerv. kan tycka att saker och ting är jättefarliga men verkligen inte svårövertalad utan gör allt man säger när man rider. Även hon är inte så mycket riden sedan inridningen men hon har kommit lite längre än Zamba då hon är så snäll när man rider att vi har börjat galoppera men henne fritt på lägdan. Otroligt maffig häst att rida då hon är väldigt välsatt och väldigt grov i kroppen. Ca. 165 cm i manken.



Zerena "Berta" e. Zeppelin u. Apocalypz ue. Almeto Z
Berta är en dam med väldigt bestämda åsikter. Vill hon inte trava så ska hon inte trava. har nu varit skadat en längre tid då hon haft en hasgalla som inte velat gå tillbaks men är nu på väg tillbaka efter detta. Och nu har hon även lugnat ner sitt temperament efter vilan. Den 6 åring som är mest utbildad i stallet för tillfället. Har hoppat banor och hoppa är något som damen gör utan problem. Ett otroligt tryck i sprången! Behöver en bestämd med mjuk ryttare som kan hålla koll på hennes vilja. Ca. 160 cm i manken.

Det är dom hästarna som vi håller på men just nu. Alla 3 är superfina snälla hästar som jag skulle rekommendera till vem som hellst alla dagar i veckan :) Jag vill ju rida nu nu nu!

Freezing

Alltså det är kallt. Riktigt jäkla kallt är vad det är. Usch jag gillar inte det här. Jag har inte fått rida nånting i helgen eftersom det har varit så kallt. Och det är typ de enda som jag har sett fram emot i veckan eftersom dom har börjat bli så fina de små pärlorna i stallet :) Men får hoppas att kylan lägger sig och att vi eventuellt kan ta oss en tur till ridhuset nästan helg istället. Hoppashoppas.

Gårdagen blev väldigt bra även utan hästar. Började med en städning av lägenheten och lite pyssel med ljus osv. Klädde på mig 20 lager med kläder och begav mig ut på en promenad och stannade vid bibblan för att se om dom hade boken som jag borde ha börjat läsa nu, statsrättens grunder. Det hade dom inte utan den fanns bara på universitetet så det var bara att tacka och gå vidare (dock visste jag ju att den fanns på uni men där var båda exemplaren utlånade). Kom hem igen och då var det dags för lite hockey. en poäng mot frölunda kändes lite lite eftersom det bara krävdes 2 för att gå upp på slutspelsplats. Men det här kommer vi att klara, de är jag säker på :) Lagade lite middag och inväntade mina vänner som kom hit och åt glass och kollade på OC. Mycket skratt och mycket mys :)

Dagen kommer bestå av lite diskande, lite målande (inte klar med skostället än :O) och lite pluggande innan jag sätter mig på cykeln och trampar iväg till ryd för tårtkalas! Great!

Johanna

Candels

Ja det blev en hel del ljus inhandlade igår, både från min sida och även från mina vänners sidor :) Här har ni två kort på var jag hittade på med mina ljus och grejer :)

Ett ljusfat med sand, kaktusar och småljus :)


Smä blockljus på ett ljusbräde med snäckor och stjärnor :)

Köpte även 3 gröna blockljus i olika storlekar som ska på ett annat ljusfat när dom ljusen som såtr där nu är nedbrunna. Och här kommer även en bild på lite av den övriga shoppingen :)


Eb vit jobbskjorta, ett lila nattlinne, en grå midjehög kjol, ett par "lackiga" leggins, lite hårgrejer och örhängen, tvättsvampar från ikea (mycket bra inköp!), samt en vit bh. Och ovanför dessa grejer ser ni även det nya påslakanet :) Beiget med blommor på, kan även vändas på och då är det mindre blommor :)

Mycket nöjd!

Cancelled

Ingen ridning eftersom att det är snoooorkallt. Hoppashoppas att det är lite mindre kallt imorgon då. För jag vill rida! Men nu fick jag ju istället tid över till att fixa med mina nya inköp från gårdagen! Ska ta lite kort och slänga upp så ni får se allt fint :)

Shopping

Haha snacka om att vi tjejer spenderade pengar ute i ikanohuset igår! Det var kläder och det var påslakan och det var ljus och lunch och middag och hårgrejer osv.osv. Men trevligt värre var det eftersom vi lyckades uppehålla oss i inte mindre än 7½ timme där. Jises christ!

Hem och dumpa alla grjer och vända för att hoppa på cykeln till veronica där vi lagade god mat, kycklingfile med klyftpotatis och beasås. Och till det sallas så klart :) Mycket lyckat! Efter det smällde vi i oss både chips och godis medans vi såg på slumdog millionaire och hade det mys. En riktigt tjejdag blev det iaf.

Kikar ut genom fönstret och ser att det ser mycket kallt ut. Kikar på datorn och där står det att det är -24 grder?!??! JAG SKA JU UT TILL STALLET OCH RIDA?!?! Jag kommer garanterat att dö. Men det får jag inte för modo har säsongens kanske viktigaste match på hemmaplan ikväll. Mot frölunda. Hinote vs. Kudroc. Kommer bli en hejdundrandes tillställning!

Johanna

Snow

Ja snöade det inte tillräckligt igår så har det gjort det idag iaf! Vräker verkligen ner och inte hinner dom ploga någonstans heller. Så därför fick jag lov att ta bilen till skolan idag igen, eftersom jag inte tar mig fram med cykeln. Och jag hade tänkt att gå men sängen var för skön för att kliva upp i tid imorse. Frågan är bara om jag ska ta bilen till jobbet och betala 40 kr i parkeringsavgift eller hoppas på att dom har plogat vägen så jag kan rulla iväg med cykeln? Tåls att fundera på faktiskt.

Annars så har dagens händelse varit informationsmötet inför tyska sommarkursen i berlin. Och jag vill åka nu! NU NU NU! Det lät verkligen helt underbart roligt! Vi bor tillsammans en bit utanför berlin centrum, går i skola mellan 9-13 på vardagarna med de 10 studenterna som åker från affjur endast, får gå på studiebesök och se rättgångar, hitta på vad vi vill på fritiden (i berlin som har nästan 3,5 miljoner invånare), åka på utflykter osv.osv. Och allt detta under den varmaste sommarmånaden juli :) Kommer bli så roligt, det är jag säker på!

Men nu är det nog dags att göra sig iordning för jobbet, kan ju inte se ut hur som hellst.

Johanna

Frågan är hur det kan vara billigare att flyga hem på annandagpåsk istället för att ta tåget? Weird.

Coffe

Dagen hade ju kunnat börja sämre. Vaknade vid 12-tiden efter 12 timmars sömn. Har suttit framför tvn och ätit frukost sedan dess och nu surplar jag i mig sista koppen kaffe :) Kan inte alla dagar vara såhär?! Vi har föreläsning kl 15-17 och sedan har vi tyska mellan 18-19. Ja tyskan ja! Den har jag inte berättat om. Jag, Emelie, Sally och Veronica (bland annat) ska läsa en tyska grammatikkurs nu på våren så vi inte är allt för värdelösa när vi börjar med tyska igen till hösten, känns lovande ;) Melnna 17-19 varje onsdagkväll kommer vi befinnas oss på campus och köra tyska så att det ryker!

Annars har jag inte så mycket planer för dagen. Eller jo jag har planerat att ta bilen istället för cykeln till campus eftersom det är snöstorm ute :) Så borde nog kolla upp i vilken sal vi ska vara nu!

Johanna

Btw så var gårdagen enda gången i världshistorien som jag tyckte det var okej, inte mer än okej dock, med en timrå seger. Bara 1 poäng till slutspel nu! Kööööör!

Ending

Avslutar kvällen med en kopp te, nybakta scones och paradise hotel. Underbart!

Great

Inge Macke/Foppa efter matchen igår, dåligt besviken man blev när man fick veta att modo beställt matlådor istället för mat i restaurangen efter matchen :( Men att dom vann med 4-1 gjorde ju saken lite muntrare. Och eftersom att jag var på bakre sektionen där alla går och sätter sig på läktaren i perioderna så fick jag se nästan hela matchen, och fick betalt för det, inte illa alls ;)

Idag var det kämpigt att slå upp ögonen och släpa mig ur sängen kl 07.00 vill jag lova. Att det fortfarande är mörkt den tiden på dygnet tar jag som ett tecken på att det inte alls är så kort tid kvar till våren som man vill tro. Hann med en föreläsning och kaffedrickande innan jag begav mig hemöver för en liten nap. Sov ett tag och klev sedan upp och drog på mig ridkläderna för att bege mig ut till hästarna. Red Berta som fortfarande går på sitt intervallschema varannan dag så hon var en pärla idag med! Börjar redan bära sig i galoppen efter att bara ha gått ett pass innan efter sin långa vila. Och inget hoppastudsa heller. Sedan var det Zaza som skulle sättas på prov genom att bli riden utan att någon stod på marken för första gången. Och där har vi dagens andra pärla! Så himla söt hon är som är så nervig men samtidigt sp klumpig att hon snubblar på sina egna fötter och håller på att dö av rädsla :') Med henne blev det alla gångarterna nere på lägdan och där hade vi en trött tjej efteråt! Tog in och fodrade alla hästar med men det gick ganska snabbt då alla står vid grinden nu när det är lite kallare ute, jobbigare i sommras när dom alltid stod längst bort i hagen!

Men nu ska jag kila ner på ica och handla mjölk så jag sedan kan ge mig på middagslagningen: köttfärsbiffar med potatismos. Kommer gå galant! ;)

Johanna

BTW! Glöm inte att hålla en tumme för ett oavgjort resultat mellan Tik och Frölunda idag. En poäng vardera endast och jag blir glaaaader! Då har vi bara 2 poäng upp till slutspel och timrå kommer inte ha en chans att komma ikapp oss :) Lovely!

Not good

Sorry för dålig update i helgen. Fredagen spenderades iaf med vännerna på plats på NH :) Började med förfest hos Natasch där vi hade tjejligan på plats. Drog ner på stan för att fixa stämpel på NH, dock hade dom inga stämplar på fredagar så där fick vi. Valde iaf att hänga in ett plagg var i garderoben (vatar, halsduk, mössa osv.) och sedan drog vi vidare hem till mig på mellanfest. Vidare ner till NH igen där vår chansning hade gått hem och vi fick passera kön eftersom vi hade en garderobslapp, sjukt nice :) På NH var det varmt som satan som vanlig. Fick dansa i 5 minuter och sedan gå och ta luft i 5! Men kul var det iaf!

Lördagen hände inte att för mycket, städade undan lite här hemma och diskade vinglasen vi hade använt kvällen innan. Såg OS-finalen i hockey från 2006 i repris och sedan lyssnade jag på när modo dängde frölunda och nu bara har 4 poäng till slutspel och en foppa som är tillbaks. Kommer bli livsfarligt!

Klev upp idag och tog med Natascha för att åka och hämta hennes nya phone :) Sedan vidare till stallet där det var många framgångar idag! Zamba var först ut och hon har nog snart kommit i underfund med att det är enklare att gå på volten och vara snäll än att bryta ut så man måste gå i djupsnön istället. Zaza var nästa ut och där hade vi dagens stjärna! Efter att ha provat på galopp en gång tidigare i ridhuset där det gick sådär, (tillslut lyckades vi med 2 långsidor, dock inte i rad) så tyckte vi att hon skötte sig himla fint idag och tänkte att man måste ju prova någon gång. Galoppskänkel och damen skuttar in i rätt galopp som om hon inte gjort annat. Lite krångligare i höger varvet men inga problem efter att hon kommit i underfund med hur det funkade. Duktiga tjejen! Berta var ut sist och även hon var en pärla idag, efter att ha haft problem med hasen var det idag dags för galoppintervaller för första gången på säkert 3 månader. Och snäll som få utan några som hellst protester körde vi intervaller á 45sek x 6 gånger med 30 sekunders skritt emellan. Inget hoppastudsa som har varit hennes special förut och alla fötterna på marken.
När helgens glädjeämne var nog hästarna som verkligen skötte sig exemplariskt! På tisdag kör vi på det igen och hoppas på samma resultat då!

Annars ska jag jobba både imorgon och på torsdag på hockeyn. Och imorgon är det inget mindre än modo som står för motståndet! Och då förstår ni genast att jag är en av de som kommer förse Foppa och Macke med mat efter matchen? :) Lyckan är totaaaaal! Inte för att jag kommer våga ens kolla mot deras håll men man kan ju alltid hoppas! Det här är ungefär lika stort som om I-M skulle fått checka in Zlatan när hon jobbade på scandic, fattar du huuuur nervös jag kommer vara då I-M?!?!

Johanna

Cleaning

Efter dagens och första terminens sista föreläsning så begav jag mig hemöver för att ta tag i tvättandet som jag har skjutit upp alldeles för länge nu. Blev både jobbarkläder, vanliga kläder, sängkläder och handdukar. Men nu är det rent och fint iaf :) Städade även skrivbordet och tvbänken samt diskade berget med disk. Sedan var det tänkt att jag skulle ta tag i dammsugandet och golvmoppandet men kom på lite andra tankar så målande om en av skåpluckorna i köket samt under diskbänken där soptunnan står i vanliga fall. Och när jag endå hade målarfärgen och penslarna framme tog jag och målade skostället på samma gång, med det behöver en omgång till som får bli imorgon :)

Dagens citat kommer iaf från Bertil som har undervisat oss i ekonomisk familjerätt den här terminen: "ja den sista idioten är inte född ännu"

Snow

Men ska det aldrig sluta snöa i det här landet eller?! Jag flyttade ju söderöver för att det fanns hopp för att man kunde ta sig fram med endast en cykel året om men hittills så är jag besviken. Har typ värkt ner snö hela dagen. Men det har inte varit superkallt vilket är posivit.

Jag har spenderat min lediga dag ute i stallet jag :) Väldigt mysig dag som började med lite frisering av Berta, Zazza och Zamba och sedan en skrittur på B som sköter sig hur bra som hellst! Vi börjar med galoppen igen på söndag så det ska verkligen bli roligt att sätta igång hennes igen. Sedan var det Zazza och Zambas tur och både skötte sig exemplariskt! Skritt och trav på lägdan helt ensamma utan sällskap och utan protester. Första helgen i februari tar vi ner dom till ridhuset igen för att påbörja inhoppningen av damerna, kommer bli superskoj! Men nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sedan slänga ihop en kaka som vi ska kvällsfika hos Natascha ikväll :)

Johanna

Delay

Har suttit på nålar från dess att jag klev upp för en timme sedan tills nu. Anledningen? Att jag trodde min lilla telefon skulle komma idag. Eller iaf lappen om att jag kan åka och hämta ut den. Men icke. Idag är den 4:e arbetsdagen efter beställning, skulle ta mellan 2-5 dagar. Kommer den inte imorgon så blir jag arg. Mycket arg. Eftersom jag har slut på mina gratis sms imorgon så är det ganska akut att den kommer också.

Men nu ska jag dricka en kopp kaffe och sedan hoppa in i bilen och gasa ut till stallet där ridning av 3 st hästar väntar. Vi hörs senare!

Johanna

Tired

Hur trött är jag på en skala då? Sjukt trött. Vaknade när klockan ringde imorse och trodde att någon skämtade med mig. Kändes som om jag hade sovit ungefär 2 timmar sådär. Egentligen var det 9 men det kändes icke. Släpade mig upp en halvtimme innan jag skulle vara på skolan och trampade iväg genom snöslasket. Då det hade kommit ca 10 cm snö inatt så var det inte det enklaste. Men fram kom jag, om än lite försenad. Har spenderat dagen med att förbereda inför seminarium, drukit kaffe i balajn och sedan genomför ett seminarium. Bara ett seminarium kvar och sedan har vi avslutat de 2 första kurserna på affärsjuridiska programmet. Lovely!

Kom hem och funderade om jag skulle dra iväg och träna men kom på att hemmet var i större behov av städning än vad jag var av träning. Skulle bara ta och vila en kvart i soffan först. Ja men hur var det nu med tröttheten? 3 timmar och 40 minuter senare vaknar jag upp och ser att klickan står på 19.30. Haha. Men men vad gör man? Klev upp och lagade middag bestående av thaisoppa och nu ska jag kika på lite handboll och klicka hem lite kurslitteratur från internet.

Imorgon ska jag iaf ut och rida lite hästar är det tänkt. Myspys :)

Johanna

Feets

Jiiiises vilken värk jag har i fötterna. Var verkligen inte van att jobba 6 timmar i rad utan en paus. Men det ska vi väl kunna ändra på. Men just nu väntar sängen, min bästa vän :)

Work?

Ska jag jobba idag? Jag vet inte. Innan jag åkte hem över julen så skrev jag upp massa tider i kalendern som dom ville att jag skulle jobba och dagens daturm är ett av dessa. Och det är ju match ikväll så jag borde inte vara fundersam. Men eftersom dom inte svara på mitt sms som jag skickade och frågade om jag skulle jobba så blir jag faktiskt lite fundersam. Och eftersom jag måste ordna allting innan jag åker till campus eftersom vi har seminarium till 15 och jag börjar jobba 16 så vore det ganska bra om jag fick besked snart. Tycker jag.

Jag är ganska död idag kan jag lova. Axlar, armar och ljumskar känns lite smått utmattade sådär. Men vad gör man inte för de kära små hästisarna :) Alla har skött sig strålande i helgen med så det känns verkligen skönt. Bara Rune som inte har gått av de som är igång men han ska väl ut och ridas lite snart han med. Onsdag är nästa dag jag beger mig ut till dom kära små liven :) Annars blir det en händelsefull vecka med massa roliga grejer att ta tag i!

Fick sms nu, jobb ikväll! Stryka skjorta och hoppa i kläderna nu kanske? JA!

Johanna

Exhausted

Shit alltså har jag varit ute och sprungit ett maraton i helgen eller? Nej jag har ridit 3 hästar 2 dagar i rad för första gången på 5 veckor. Är helt slut! Skulle egentligen ställa mig och diska nu efter duschen men har verkligen fastnat i soffan, orkar inte. Eftersom att det bara är Louisa som ska komma hit ikväll fåt hon överleva min diskhög :) Mina ljumskar känns som om dom har gått av eller så. Gör ont att bara gå rakt framåt. Icke bra. Men nu ska jag slöa i 1 timme till innan Louisa kommer och vi ska ära sushi. Sova. Sova. Sova.

Sleep

Känns som om jag har sovit 2 timmar inatt även fast jag egentligen har fått 9 timmars sömn. Känner mig otroligt trött, förstår inte varför. Men nu har jag satt i mig frukost så nu väntar kaffet i bilen påväg ut mot nya äventyr i stallet, hoppas tjejerna sköter sig lika fint som igår då dom var superduktiga alla 3 :)

Johanna

Snow

Myset igårkväll var mcyket trevligt :) Nu ska har jag spenderat dagen med att rida 3 hästar ute i snön och nu ska jag trampa vidare mog ryd där vi ska laga mat och kika på film! See ya!

Johanna

Sleep

Ja handlingen gick bra och jag hann även med en sväng in på ikea för att köra en badrumsstång och lite typ som förhoppningsvis ska skylld mitt element från det drag som det får utstå när det befinner sig precis ved dörren. Blev både kyckling, fläskfilé och köttfärs i stora mängder så nu ska jag nog klara mig ett bra tag. Hann aldrig iväg till vallamassivet för lek utan slocknade i soffan i 1 timme istället, helt stendöd, men ska strax hoppa på cykeln och bege mig bort till T1 där der väntar kvällsmys :) Imorgon blir det stallet för första gången på 5 veckor! :D Vi ta Zamba och Zazza nere på lägdan och ser om de har kommit ihåg något från de de lärde sig i höstas och sedan ska även odjuret no.1 skrittas igång igen, Berta. Kommer bli en upplevelse i sig, undra hur många minuter man håller sig kvar.

Plan

Godmorgon mina kära bloggläsare!
Skulle kliva upp kl 10 var det tänkt men eftersom sängen var så oerhört skön så blev det inte fören kvart i 11. Har suttit i soffan och drukit en kopp te och sett solen lysa in genom fönstret, soleeen alltså! Det var inte igår. Dagens planer ser ut som följer: ska ta och diska undan här hemma alldeles strax och sedan ta och hoppa in i duschen för att göra mig iordning och åka ut till tornby och storhandla. Hem och packa upp och svida om för lite lek på vallamassivet med vänner och stjärtlapp :) Sedan hem till Elisabeth ikväll och träffa alla igen, kommer bli supermys!

Måste även berätta att cyklandet i snön går över förväntan! Ingen vurpa ännu (jinxar väl det nu men whatever) och det tar bara lite längre tid i snön än när det var barmark. Dock vågar jag inte åka fort i nedförsbackarna för då får jag nog inte stopp. Och i svängarna går det med i myrfart, men fram kommer jag!

Johanna

Iphone


Ja efter att bilen blev fixad och jag inte var tvungen att lägga tusentals kronor på det så kunde jag äntligen ta tag i telefonköpandet. Eftersom att min verkligen sjunger på sista versen (stänger av sig i tid och otid) så var det lika bra att klicka hem det ända rätta för tillfället: iphone. En vit blev det, tycker dom är mest stilrena :) Annars har jag inte mycket att rapportera om. Ska storhandla imorgon, äntligen. Och åka stjärtlapp och träffa vännerna igen :)

Fixed

Bilen är lagaaaaad! Åh jag är sjukt glad! Nu kan jag se över inköpet av en iphone istället för att lägga pengarna på att fixa den på en verkstad!

Waiting

Sitter här och väntar på att Ludde ska komma och kolla på bilen. Så håll alla tummar som ni kan hitta på att han hittar vad det är för fel och jag inte behöver lämna in den. Snälla!

Change

Snacka om att man har blivit bortskämd med sömnen såhär innan terminen drar igång på riktigt. Ska inte träffas fören 11 men kliver upp vid 9 för att hinna med det som ska göras. Satt och förde in schemat i almanackan igår och jises var mång mornar som började vid 8 tiden vi har framför oss, icke okej.

Men annars så är allting som det ska tror jag. Satt i soffan igår och väntade på att paradisehotel skulle börja tills jag insåg att det inte var något avsnitt. Tog istället och kikade på lite sport och försökte plöja igenom de rättsfall som ska vara lästa tills idag, gick sådär. Dom var skittråkiga. Telefonen sjunger nog på sista versen den med, funkar bra så länge man inte stänger ihop luckan, men eftersom det är en vikbar så kan det vara bra att få stänga luckan med. Mamma skulle skicka ner en extra idag så jag har när min väljer att ge upp. Annars ska jag väl införskaffa mig en iphone inom en snar framtid men måste se hur mycket reparation blien behöver först, grrr.

Skulle ha varit iväg och ridit nu på förmiddagen men det är svårt utan bil. Förhoppningsvis blir den fixad idag och om inte så får jag iaf komma ut till stallet i helgen ändå :) Längtar så sjuk mycket över att få jobba vidare med Rune, Zazza och Zamba nu, söthästarna!

Johanna

Walk

Japp tog mig en liten promenad ner till staden där jag både hittade en kjol (oops en till?!), lite underkläder, en hårborset (glömde min i sundsvall tror jag?), hårsnoddar och nålar samt 3:e stig larsson boken, luftslottet som sprängdes. Härligt med en promenad och det tog max 10 minuter från mig :) Idag har jag även bytt elbolag. Fick ju en elräkning på 2600 för oktober/november och det kändes som om det inte var riktigt okej! Gick in på elskling.se och kikade lite så nu kommer min el hädanefter att komma ifrån luleå, haha lite roligt faktiskt. Har lagat lite middag nu, 3 portioner råkade det bli, jag är inte så bra på att uppskatta hur mycket man ska laga när det inte finns något recept skulle man kunna säga. Men 2 matlådor är inte helt fel det heller. Näe nu ska jag ta och kika på lite kurslitteratur här på internet och sedan läsa igenom allting inför morgondagen!

Johanna

Car

Har en kille som ska komma och kika på bilen imorgon, Jag hoppas för guds skull att han kan fixa den så jag kan börja använda den igen för havregrynsgröt och varmamackor börjar bli lite uttjatat. Och jag vill verkligen inte lämna in den på verkstaden för tusentalskronor. Bilar ska funka när dom är mina så är det!

Har varit på campus en snabbis för att gå igenom, skriva ut och lämna in pm. Gick prima och vi har verkligen varit effektiva! Skrev även ut en blankett frånn försäkringsbolaget som jag började fylla i när jag kom hem men såg sen att jag har en självrisk på 1500 kr vilket innebär att jag måste ha haft matvaror för ett värde över detta få att få ut någon ersättning. Det hade jag såklart inte. Fuck.

Men nu ska jag ta en liten promenad ner till stan för att byta ut min trisslott och försöka bli miljonär så jag kan köpa en ny biljävel.

Johanna

Fog

Är det dimma ute eller är det mina fönster som är igenimmade? Bra fråga där, orkar inte resa mig och kolla :)

På plussidan har vi idag det faktum att jag har vatten i lägenheten igen! Tjiho! Plus att jag klev upp kl 9 som jag hade planerat, mkt bra gjort.
På minus har vi att bilen fortfarande är fuckedup. Vad är det för feeeel? Tror det är gasen som har fastnat eller något för den är helt lös när man trycker på den och det låter verkligen som om man håller den i botten när man startar bilenm. Minus med för hyresvärden som kom hit kl 7 imorse för att kika på vattnet, hallå kl 7 är jag inte vaken!

Johanna

Jinx

Men vad tror ni händer när jag går ut och startar bilen? Jo först startare den inte sen på typ 4:e försöket går den igång med världens brumm och kastar sig bakåt så jag fick slänga mig på bromsen. Går inte att lägga ur backen eller någonting, efter ett tag kommer felmedelandet "överhettad koppling" upp på displayen. Snacka om att jag jinxade det hela. DÖ DÖ DÖ :(

Back

Tillbaks i Linköping och tillbaks på bloggen är det tänkt. Började med att jag fick släpa på min packning mellan tågen på centralen i sthlm där jag sedan träffade Sandra som jag fick sällskap och av och på/avlastningshjälp av från tåget ;) Kommer hem till en lägenhet med fruset vatten och ett havererat kylskåp. Så himla ovärt! Bara att kasta all mat jag hade i frysen, kändes inte så himla roligt vill jag lova! Stängde av kylen och slog igång den efter 1 timme och då brummade den till och gick igång som vanligt. TACK för den. Både tack för att den gick igång igen men även ett argt tack för att den förstörde min mat :( Vattnet är förhoppningsvis påväg tillbaks efter att hyresvärden har fått satt in ett värme-element i garaget brevid min ingång och slagit på mitt element i hallen för att tina upp röret som går i väggen där. Hoppas hoppas det är tillbaks snart!

Annars verkar dock allting vara som det ska här nere, bilen startade utan protester även fast den har stått stilla i ca 5 veckor och var begravd under maaaaassor med snö. Fick inte ens bort snön från taket på den för det var så jobbigt. Fick stå på motorhuven och skrapa av de 30 cm som låg på framrutan. Men startade gjorde den min lilla pärla :)

Har spenderat dagen på campus med att skriva pm och förslag på äktenskapsförord samt testamente. Men nu ska jag iväg för en storhandling för det finns inte mycket ärbart här hemma nu. På torsdag beger jag mig ut till stallet efter en alldeles för lång frånvaro, nu jäklar bli det hårdträning med hästarna inför våren! :)

Johanna

Summary

Så vad har Johanna uträttat under sitt jullov då? Ja endel saker faktiskt. Sen om det har varit så viktiga saker spelar inte så stor roll ;)

Jag började med att spendera en vecka på teneriffa tillsammans med Sofia, Louisa och Madde. Superskönt att avsluta den hektiska hösten med 7 dagar i värmen! Vi solade, badade, shoppade, var på vattenland, umgicks lite med brittarna och såg på film. Som sagt var, superskön vecka :)

Kom tillbaks till sundsvall efter försenat flyg och en massa snökaos. Såg på bergsåkers julshow med I-M som som vanligt var både för lång och alldeles värdelös.  Fikade med alla tjejer på charm och uppdaterade oss på både den ena och den andra fronten, jag har saknat er sjukt mkt! For tillbaks ner till stockholm lika snabbt som jag hade kommit till sundsvall ungefär för att fira jul med släkten. Trevligt värre även om visiten bara varade i 48 timmar (om ens det?). Snabbt hem på juldagen och svida om för party på stadshuset. Kyla och snö när vi vandrade ner men till vår lycka så var det ingen kö så det var bara att vandra rakt in :) Rolig kväll med drinkar och flirtande i trappen ;) Avslutade kvällen på subway med I-M och mössan! Och killen, vem han nu var? Var ute på lite mellandagsrea på birsta och förundrades över hur dålig folk är på att köra bil. Åkte ut till e.on för att se modo spela hockey, något dom inte behagade att göra speciellt bra. Blev både höjdrädd och ihjälklämd på kuppen och hade det börja brinna hade jag brunnit ihjäl oxå, aldrig mer ståplats i eon! Träffade Felicia för ytligare en utgång som slutade med soffhäng eftersom det var snöstrom ute.

Hann med att se en massa hockey under mellandagarna, både jvm och elitserien :) Åkte med pappa på älgjakt där det sköts en älgtjur (okej inte jag eller pappa som sköt med Per!). Nyår firades med 3-rätters tillsammans med I-M, Linn, Sofie och Louisa som hade tagit sig upp till nordligare breddgrader. Sedan bar det av till fest där kvällen fortsatte med shottar, onödiga samtal och massa sms! Kvällen avslutades på max och sedan hemma med Louisa som sovsällskap. Nyårsdagen var inte speciellt produktiv då vi körde på film, pizza, chips, godis och dricka hemma hos Sofia. 2:a januari var det dags för säsongens första hemmamatch live! Upp till nyomdöpta Fjällräven Center där hjärtelaget tog emot södertälje. 6-0 efter halva matchen ledde till en lätt seger med siffrorna 6-3 :) Var upp på stallet och tog farväl av Felicia som är tillbaks i holland nu. Kikade på lite hopptävling och blev sjukt sugen att tävla. Spelade lite poker med bekanta och vann nästan ;) Kikade på när sverige förlorade semin mot usa sådär kl 5 på morgonkvisten. Kikade på bronsmatchen hemma hos I-M med Soife med ost och kex och avslutade den dagen med att ligga vaken och sen Usa slå Kanada i finalen, sjutk bra! Var ute på birsta med Ottilia och Sofia och kikade när shoppaholicsen köpte allt dom såg ;) Okej jag köpte lite med. Sen tror jag inte att jag hunnit med så mkt mer.

Ikväll blir det iaf Laserdome på nöjeshallen och sedan en middag på stan är det tänkt. Imorgon åker vi till mormor för middag och på söndag är det leifträning på stallet som jag ska upp och kika på :) Måndag kl 10.08 beger jag mig ner mot Linkan igen och hoppas att både bilen och lägenheten har överlevt kylan, saker kan bli lite jobbiga annars...

Back soon

Snart är jag tillbaks hemma i Linkan och då ska jag även ta tag i bloggandet igen, så håll ut!

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0