Training

Jag glömde ju att berätta för er att jag fick världens bästa julklapp av Lotta innan jag åkte ifrån Linköping (är i Sthlm nu för jul med småkusiner!). Jag fick en 3dagars kurs för Tord med buster! Hur roligt som helst! Kommer antagligen att bli superjobbigt men jättenyttigt :) så nu ska jag se till att vila upp mig i värmen så jag är redo för hårdträning när jagbkommer tillbaks :)

Sadness

Tråkigt besked såhär dagarna innan jul. Bästa kaptenen tvingas lägga av med ishockeyn pga. sin sjukdom. Alltid lika trist när de tvingas sluta göra någonting de älskar pga. saker de själva inte kan styra över. Ingen kommer någonsin glömma vem som bar fram laget till SM-guld 2007 och alla som var på plats i Fjällräven Center den 18 mars 2007 4:20 min in i förläningen i den 7:e och avgörande kvartsfinalen mot Timrå när han gick in och fullkomligt spelade upp hela Timrå på läktaren och dunkade in den i nättaket. Magi. Ingen kommer någonsin glömma. Tack för allt!
Utdrag ur min Modo-bok (ja jag har en hel bok med tidningsutklipp/biljetter/matchprogram osv. från de flesta modomatcher jag har varit på!)

Packing

Alltså jag har packat sedan 8 ikväll och det går trögt. Vet inte alls vad jag ska packa och tar med det mesta men sen kommer jag på att jag inte vill släpa omkring på för mycket kläder runt halva jorden och packar ur nästan allting igen. Springer omkring och dricker glögg och är allmänt stressad för att jag känner att jag bergis kommer att glömma något viktigt såsom passet eller någon julklapp. Det bästa med att jag har rotat runt i hela garderoben är att jag hittade mina skitsnygga skor som jag köpte två par av i sommras, ett par svarta och ett par bruna:
Sjukt snygga och aldrig använda! Skamligt!

Hard work work

Helt galet vilken vecka jag hade förra veckan. Var igång från kl 7-00 iprincip varenda dag fram till fredag! Avsultade med att jobba julafterworken på jobbet på fredagen och stupade i säng när jag kom hem. 3 seminarier, 1 salstenta och 1 hemtenta senare så har jag nästan jullov! Vi har 4 föreläsningar kvar men detta är inget obligatoriskt så det kommer nog att kännas ganska lugnt. På onsdag kl 15 är vi helt lediga! Inväntar Maja och på torsdag efter lunch beger vi oss upp till sthlm och kusiner, mormor och moster, mys :)

Avslutade helgen på bästa sätt, först i stallet för att göra hästarna julfina! Ettåringarna fick vara i duschspiltan och friseras och spola fötterna och även de lite äldre hästarna blev julfina :) På eftermiddagen begav vi oss 5 tjejer till väderstad för julbord. Herregud vad mat det fanns, trodde att vi skulle spricka där ett tag! Provade mig på massa fisk som jag aldrig brukar äta och blev fasktisk positivt överraskad över matjesilltårtan, gott! 3½ timme senare och hur mycket mat som helst senare var vi nöjda och glada och begav oss hemåt med allsång i bilen.

Just nu inväntar jag ett samtal från Veronica innan jag ska åka till ryd och sedan till campus för att lämna in hemtentan och sedan är det dags för den sista julklappsshoppingen nere i stan!

Ending

Igår var det avslutning på hoppträningen, och vilken avslutning det var sen. Tro inte att vi skulle få ta det lite lugnt och hoppa något lättare bara för att det var sista gången för säsongen, icke. Riktigt kluriga övningar som krävde koncentration från både häst och ryttare kan jag lova! Har tom. tagit mig tid och ritat en lite skiss för att ni ska få se hur det såg ut!
Här har ni banskissen! De svarta bommarna är hinder och de röda är bommar på marken, de röda små prickarna är konor. Vi började med att skutta fram lite på volten med en liten "studs" med bom, hinder bom. Vi hade det lite svårare i vänter varv och tappade högerbogen lite väl mycket men detta gjorde han bra. Lite trav och galopphoppning blev det på räckena nere vid volten innan svårigheterna började. Vi skulle då rida vänster varv längs med kortsidan och sedan vända in på volet som om man skulle göra en volt mellan konerna men när vi ridit förbi första paret konor så skulle vi göra ett byte till höger galopp och sedan vända upp på medellinjen och hoppa oxern som står där, sedan ut till höger mellan konotna efteråt. Ny skiss kommer här:
Detta var inte ett dugg enkelt kan jag lova men jag tycker lilla B redde ut det hela och hoppade riktigt bra när jag var lätt i handen. Sedan red vi "snett igenom" på ett av räckena och sedan 4 språng ut på kombinationen. Jag kan lova att det inte var några 4 korta språng som skulle in utan det gälde att verkligen få med sig galoppen från räcket och rida på ramåt in i kombinationen vilket såklart ledde till ett trångt läge inne i kombinationen. Men även detta gick bra och även om vi hade svårare på vänsterbågen där högerbogen smiter ut så har han blivit en helt annan häst när det kommer till att ta tag i saker själv och lösa problemen när det uppkommer. Vi kopplade sedan samman allt till en banan och jag är rätt nöjd ändå! Jag blir lite fast i högerhanden vilket leder till att han inte riktigt blir rak på hinder. När jag sedan tappar känslan (dvs. takten och flytet i galoppen) blir jag lite för backande och vill skydda och hjälpa honom lite väl mycket. I de lägena måste jag rida på framåt så att han själv har möjligheten att "sätta" sg i uppsprången och hinna med att vända ut sprången. Jättebra träning som var supernyttig och framförallt är lilla B en stjärna nu för tiden som faktiskt hjälper till och försöker göra sitt bästa i alla situationer!

Dork

En liten tönt är just vad B var idag. Då det är alldeles för blött för att rida vettigt på fälten just nu så skulle vi idag rida ner till travstallet och galoppera lite på deras rundbana, trodde jag ja! Vi kom inte ens förbi första huset borta på vägen så Lotta fick komma med linan så jag inte skulle tappa honom och efter kanske 20 minuter var vi äntligen nere på banan. Väl där blev vi skrämda av både travhästar och bilar (aningens töntig som sagt..) men efter ett tag kunde vi faktiskt galoppjobba lite! Dock inte så mycket i lätt sist eftersom jag har lärt mig att det går jäkligt fort att drutta i backen när han vill det, och jag lovar er att det ville han gärna att jag skulle höra idag. Lite rodeo blev det allt men när han jobbade på så gjorde han det bra, mycket sidvärts i galoppen och ganska mycket samling, får se om det har gett något resultat på träningen imorgon :)
Har annars en mycket roligt grej att berätta men sparar den en aning, den kommer senare ikväll!

Christmas

Tråkig tjej som inte bloggar. Hade en kalasbra helg med utgång, stall och julbak och har precis inlett veckan från hell. 3 seminarier, en hemtenta och en salstenta att klara av innan jag tar "jullov" på söndag men julbord. Visserligen 4 föreläsningar nästa veckan men det kommer bli ganska lugnt efter denna vecka. Sista träningen på önsdag med vilket känns tråkigt! Men lillen har helt klart gjort sig förtjänt av lite vitervila och sedan en ny säsong, helt galet vad han har utvecklats i höst!
Bjuder på en liten bild på mitt nymålade köksbord och julpyntade kök!

Presents

Började dagen med 4 timmars föreläsning mellan 8-12, kan säga att dom affärsjurist är detta ingen som vi är vana och koncentrationen var väl inte på topp den sista timmen men vi överlevde! Jag och Veronica begav oss sedan ut på tornby för det var dags för lite julklappsshopping! Har lyckats få till de flesta julklapparna, bara lillebror och pappa kvar och där har jag ingen aning om vad jag ska köpa. Lillebror påstår ju att han inte är "i behov av något där nere". Inga julklappar till honom alltså! Men det känns bra att ha de flesta avverkade nu iaf!
Dags att hoppa i säng nu för imorgon blir det seminarieplugg, stallet, 3-rätters med tjejerna och utgång på flamman!

Struggle

Lilla B hoppade hus även idag på träningen. Inga problem att klippa oxrar på 115 som om det vore småhinder inte, man gör bäst i att trampa ner hälarna väl i de lägena kan jag lova! När vi jobbar tillsammas istället för emot varandra så flyter allting så himla bra och allting känns väldigt lätt! Sedan blir vi lite oense ibland när han gärna vill ge sig iväg och jag vill ha igenom halvhalten till 100% innan jag rider an på nästa hinder. Fick tipset av Tord att istället för att bli kvar i förhållningen och stum i handen så ska jag försöka med att flytta honom i sidled istället, på så sätt måste han sätta sig på sitt inre bakben och "niga" vilket leder till en tempominskning. Tandläkaren kommer dessutom och kollar tänderna på honom på Lördag så vi får se vad han säger och kika på om det kanske går att prova honom på rakt gummibett istället. Finaste hästen har iaf utvecklats sjukt mycket den här hösten och det känns superkul!
Såklart glömde jag kameran i bilen hemma i stallet så det får bli film nästa vecka istället!

Painting

Hehe, i måndags fick jag för mig att det var en bra idé att sätta igång och måla om mitt köksbord. Jag har alltid velat ha det i vitt men eftersom jag inte har tagit tag i det så bestämde jag mig då för att nu var det dags. Bara det att jag inte slipade något innan vilket var något av en ganska stor fail. Fläckigt och prickigt blev det. Så nu ska jag ut till Tornby för att inhanda sandpapper och ny vit färg, jag vägrar att ge upp!
Ikväll är det hoppträning med lille B! :)

Snow

Så var den första snön fallen även här i Linköping. Kanske en decimeter som föll och här inne i stan är det knappt något kvar men ute i stallet var det ganska mycket snö kvar på marken! Buster och jag tog oss ett skrittpass då det inte gick att göra mycket mer och han tycker att det är minst lika jobbigt att göra olika övningar i skritt som i trav eller galopp.
Men nu väntas jobb och hockey!

Flawless

Debut

Jag håller på att ladda upp filmen från tävlingen igår men det tar sin lilla tid så ni får en sammanfattning först och filmen sen!

Igår var det alltså dags för lilla B att göra tävlingsdebut på riktigt. Lokal hopptävling anordnad av mantorpsryttarna på Nina och Sissi Liljas anläggning i gottlösa (samma ställe som vi tränade på hela förra hösten/våren utan vidare framgångar). Han skötte sig exemplariskt måste jag säga! Både framridning och framhoppning var jag lite nerövs för då han har en helt del mötesskräck då han inte är van att gå med flera andra hästar (det gör han såklart på träningarna men då rider vi ju oftast i samma varv och slipper mötas). Nog för att han var både spänd och lite trippig så skötte han sig mycket bra, några gånger blev han rädd för de andra hästarna men det var inga problem att parera. Hoppade allt på första försöket inne på framhoppningen och kändes väldigt klar på hinder. Gick in och hoppade 90 som om han aldrig hade gjort annat! 0 fel och en riktigt bra runda, nog den bästa och mest rytmiska rundan jag har ridit på honom! Så 0 fel och rosett i första klassen alltså!

Till andra klassen kändes han lite ofokuserad på framhoppningen. Jag tappade galoppen liten och han drog lite efter hindrena. Inne på banan kändes det ändå relativt okej, inte lika bra flyt som i 90 utan det blev lite mer av/på då jag inte riktigt hittade den där bra hoppgaloppen. Har kikat på filmen nu i efterhand och det ser verkligen inte tokigt ut men jag backar honom lite till 6:an och 8:an, i de lägena måste jag lära mig att bara hålla galoppen framåt och inte "skydda" honom så mycket från hindret utan låta honom jobba med det själv. Tur att han har så bra tryck bak att han inte har några problem att ta de trånga lägena och skjuta ifrån lite extra bara! 0 fel och rosett även i denna klass!

Kan inte säga annat än att vi är sjukt nöjda med lillen som överträffade alla förväntningar och tog hem 2 rosetter i tävlingsdebuten. Snacka om att påbörja och avsluta det korta tävlingsåret på bästa sätt!

Cozy

Jag ska cykla till Ryd för mys med tjejerna! Fläskfilegryta, ost&kex, rödvin och chokladpannacotta står på schemat! Sämre fredagar har man ju haft :)

Compete

Nu har det äntligen kommit ut startlistor till tävlingen i helgen! Planen är att jag sover hos Maja ute på Vreta på lördag efter jag har jobbat klart, upp med tuppen på söndag för att lasta på Zalle och dra bort till Lotta. Där byter vi häst och tar med Buster till tävling medan Zalle får stå kvar i stallet. Buster åker och tävlar och sedan åker vi hem och byte häst då Zalle ska hoppa sista klassen (120 cm) för dagen. Mycket farande och flängande men det känns superroligt att få åka på tävling igen! :)

Little

Film från dagens träning! B kändes kalasfin. Började med att ramla av under framridningen (hemska jackor på ett hinderstöd och samma vändning som sist jag åkte i backen) men sedan skötte han sig finfint. Han kändes lite full i fan idag, kan ha att göra med att kylan smyger sig på och han blev av med pälsen i måndags men hoppade det gjorde han hur bra som helst! Att tänka på: slappna av i den förbannade högerarmen, rida lite mindre med sätet och mer med underskänkeln, blir han vinglig och tveksam kan jag då lätt hjälpa honom genom att sätta mig ner och rida honom framför mig, inte plocka bort galoppen i början för att jag tror att han ska ge sig iväg.

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0