30/3-11 23:34

Åhåå vilken träningsvärk min kropp genomlider just nu. Bodypump-pass med ny release igår och det var nästan så att jag var tvungen att rulla ur sängen imorse. Imorgon kör vi spinning och hoppas att värken i musklerna släpper lite iaf.

Idag har jag, trots träningsvärken, varit iväg och hopptränat 2 hästar för nina. Och vilka grabbar sen! Både B och R skötte sig exemplariskt, R var aningens stark och lite på "kansjälv" humör och när han tar tag och hoppar som om det vore 1.40 har jag lite problem med balansen och hinner inte riktigt upp om det kommer ett hinder snabbt inpå men det är ju ganska trevliga problem att hästen hoppar mig ur sadeln för att han tycker att det är roligt!

B var en stjärna idag och väldigt lugn och fokuserad, tror att bettbyte (till ett tvådelat gummibett från tredelat med kula i mitten) samt att vi har slängt på honom en martingal. Han känns genast mycket stabilare i galoppen och hoppade igenom hela kroppen super idag! Roligt! Film kommer inom några dagar :)

Tentaplugg hela långa dagen imorgon!

Johanna

28/3-11 22:40

Jag har ingen tid till att blogga. Och inte att göra så mycket annat heller. Mest plugga och idag har jag äntligen börjat träna med! Ett step-pass som verkligen var något att bita i, så jävla svårt kan jag lova. Men det blev väl lite motion iaf. Imorgon kör vi på ett bodypump-pass och det blir nog något att bita i det med.

Annars är det plugg i massor tills på fredag då vi tentar internredovisning, kalkylering som ska avverkas.

26/3-11 17:09

Åhå vilken härlig dag! Vaknade vid halv 10 av klockan och kl 10 befann jag mig nere på stan för en runda med Hanna :) Jag hann med att lämna in mina ridstövlar som det ska sättas in en dragkedja på (varför har jag inte tänkt på detta tidigare?! sjukt smart ju!), hann med en sväng inne på hm där jag provade en byxdress som jag inte kan bestämma mig om jag gillar eller inte, var inne på stadium och shoppade träningsbyxor, åhlens och shoppade ett hänglås och lagerhouse och shoppade doftljus! Träningsbyxorna och hänglåset var nödvändigast för till veckan smäller det! Johanna införskaffar ett gymkort! Nu ska här tränas inför sommaren, eftersom LHC åkte ut alldeles för tidigt i kvarten så blir det ju inte så mycket mer jobb innan sommaren så därför måste jag sysselsätta mig med något annat :) Träning är tanken att det ska bli och det här kommer nog bli awesome! Vi hann även med en fika och en handling på hemköp innan vi cyklade hem från staden i motvinden. Nu har jag ett par finfina tulpaner i en vas på köksbordet och allt känns redan mycket trevligare såhär i tenta-p tider! Nej nu ska jag kika klart på sista perioden i hockeyn och sedan ta tag i pluggandet, powernapen på 2½ timme efter stan var inte det bästa....

24/3-11 23:16

Var och hopptränade med den stora idag! Allting föll på plats och han var en riktig klippa kan jag lova! Fina fina rune :) Filmen blev lite för ljus och väldigt dålig kvalite när den laddades upp på youtube. Verkar vara något allmänt fel som finns just nu att youtube-filmerna blir kass kvalite när man laddar upp dom men hoppas ni är nöjda ändå!

22/3-11 21:58

I söndags var det dags att inviga tävlingsbanan med den stora bruna hopphästen, nämligen Rune. Vi begav oss till Nina där vi hopptränar i vanliga fall för att hoppa 50 cm. Stora höjder! ;) Började med framridning där det var rune, 175 cm, och 4 b-ponnyer ungefär. Haha han tyckte det var ganska läskigt med dessa minismå hästar som sprang fort och hoppade massa hinder (åt både det ena och det andra hållet....) men han skötte sig väldigt bra för att vara första gången på en framhoppning! In på banan där det fanns väldigt läskiga hinder och infångare! Han var väldigt spänd i början och fryser lite när han blir så spänd, dvs. lyssnar inte framåt så det blev trav första halvan av banan men sedan mot slutet släppte det lite och han galopperade på och skuttade över dom små hindren. Fick ett "stopp" på en vit grind som han kikade lite på, han är ju ganska skjyst dock och gör det 5 meter innan hindret och inte precis vid avsprångspunkten. Alltså 4 fel i första klassen.

Bestämde mig för att hoppa en till klass på honom eftersom han nu hade fått varit inne och kollat av läget på banan en gång och denna gång gick det mycket bättre! Han var väldigt mycket mer avslappnad och hoppade väldigt bra de flesta sprången! Roligast är när han tycker han är duktig själv och tar i lite över hindret (som över den vita grinden i andra klassen där han tvekade lite först men sen bestämde sig för att hoppa högt högt över), när han sedan landar är han överlycklig och skjuter rygg och försöker sig på ett litet bocksprång eller två! Då gäller det att vara med och få honom att fokusera på nästan hinder innan det är för sent. Väldigt nöjd med grabben var iaf både lotta och jag och med lite mer rutin kommer han gå som en klocka!

Sofia var med som hästskötare också och det var precis som på den gamla goda tiden! Tänk vad vi har varit på för äventyr, hon, jag och prins. Umeå och övik är de tävlingar som jag kommer ihåg bäst! DM-guldet i övik när vi bodde på den läskiga campingen! Åh vilka minnen :)

Johanna

21/3-11 22:16

I torsdags anlände pappa ner till Linköping med tåget (SJ, försenat såklart...) och vi begav oss ut till tornby där vi åkte raka vägen till Ica Maxi och storhandlade så min kyl inte skulle eka längre vilket det hade gjort i en veckas tid. Efter handlingen åkte vi hem till lägan och sedan gick vi ner på stan till den nya tapasbaren aioli som har öppnat i stan. Fantastikt god mat och ett glas vin och efter det gick vi till the camp för att se sista perioden i hockeyn och äta lite glass.

Fredagen började vi med megafrukost hemma och sedan begav vi oss ut mot tallboda för att leta rätt på en bilskrot för att hitta den sista lilla delen till min blinkers för att kunna koppla ihop lampan och skruva fast det nya glaset. Funkade prima och när vi hittat lamphållaren så åkte vi till biltema och inhandlade matlådor, cykellampor, cykelplingklocka, kaustiksoda och en ny kontakt till min muffinsmaskin. Hem och pappa kopplade om muffinsmaskinen så nu ska det bakas muffins i massor! Pappa fixade avloppet på toaletten så nu rinner det sjukt bra. Vi promenderade sedan ner på stan och till clas ohlsson och inhandlade batterier till bilnyckeldosan så nu kan man låsa och larma bilen med dosan. Helt fantastiskt! Innan jag var tvungen att åka på jobbet så for vi förbi macken och tankade upp bilen och bytte lampan på sidoblinkersen som hade lagt av. AWESOME!

Riktigt bra med pappa på besök som fixar det mesta :)

Jobbade i fredags och i övrigt spenderade jag hela helgen i stallet iprincip. Inlägg kommer om söndagens träningstävling lite senare!

Nu BB och jordgubbar!

Johanna

21/3-11 18:22

Tråkig tjej med tråkig blogg! Det kommer ett inlägg och helgen och pappas besök i slutet av veckan men just nu håller jag på att göra ost&skinkpaj samt fiberrika tekakor!

Johanna

13/3-11 13:53

Igår vad jag ute i stallet en sväng för att rida lite men klarade bara av en häst innan ryggen sa ifrån så lilleBuster fick istället gå ett pass med pessoaselen och det gjorde han mycket bra. Slappnade av efter ett tag och travade igenom hela kroppen i riktigt bra takt.

Istället för att diska, städa och plugga igårkväll så tvättade jag det som jag inte hann med i torsdags, hade systuga och sydde lite knappar och blommor som skulle på diverse klädesplagg här hemma :) Slöade sedan i soffan med en godispåse och varvade en film med springadet i tvättstugan.

Har istället varit duktig idag och tagit tag i disken och ska dricka en kopp kaffe innan jag tar tag i städandet och sedan beger jag mig mot ryd för att lösa lite övningssuppgifter med de fina vännerna :)

Johanna

12/3-11 20:53

Rune och Buster på hoppträning i onsdags!

12/3-11 16:07

Buster och Rune var på hoppträning i onsdags. Det gick bra även fast min rygg vad lite dålig efter markkänningen från den lilles rygg dagen innan. Hehe 5:e gången sedan jag började rida hos Lotta och det blev smörgåstårta till lunch i onsdags innan vi började köra till träningarna :) Har inte fått ihop filmerna från träningen än men ni får två stillbilder på grabbarna. Fiiina pojkar som kan hoppa högt!


Haha det är Rune på den andra bilden och han vill nog vara helt säker på att bommarna inte ska hoppa upp och bita honom i benen ;)

7/3-11 18:56

En tenta, ett fint vänbesök, en middag på hg, en bra helg och en massa sol senare är det nästan som om man är back on track efter de värsta veckan i mitt liv.

Ny kursstart idag och jag ska strax bege mig till Louisa för att låna lite kalkyleringsböcker samt fika lite bullar och dricka te (hoppas jag på iaf, jag tar med bullarna och hon får stå för teet!). Imorgon ska jag iväg och rida lite fina hästar och två av dom ska hoppträna på onsdag sen på torsdag och fredag är det jobb som gäller. Man får inte ligga på latsidan minsann!

Johanna

4/3-11 15:46

I´m back! Efter en vecka beståendes av sova, jobba, rida och plugga har jag nu skrivit den där jäkla externtentan och nu är jag friii! iaf fram tills på måndag. Haft en mysig eftermiddag med Hanna och Emelie på stan med lunchning, teshoppning och systemet. Om en timme eller två ska jag och Sofia åka och hämta upp finaste Ottilia som kommer och hälsar på i helgen och ikväll ska vi ut och äta och dricka lite vin och imorgon blir det megafest med Daniel Adams Ray på scenen. Kommer bli en grym helg kan jag lova!!

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0