30/5-10 21:06

I helgen har Felicia varit här :) Vi har varit på flamman. Vi har varit ute på en livsfarlig cykeltur. Vi har åka buss. Vi har besökt campus. Vi har varit i gamla linköping och inne i chokladboden. Vi har ätit sushi. Och såklart glass från bosses. Vi har somnat i soffan. Vi har kikat på film. Vi har sovit lite till. Vi har varit i stallet. Vi har varit ute och promenderat. Och nu är hon inte kvar :( Tråkigt med sant och om ca 1½ vecka är jag i Sundsvall så jag behöver inte sakna henne allt för mycket innan dess. Dock saknar jag alla andra söta små flickor där hemma. Men snart får jag se dom med :) Men först har jag en tenta att skriva....

28/5-10 09:18

Tandläkaren imorse. Finfin tänder hade jag med lite tandsten så hon höll på att slita ut tänderna när hon skulle skrapa bort den. Blöder nog fortfarande i munnen :( Plus att jag fick banansalva på tänderna, är inte jag lite för stor för det kanske?! Här kommer iaf två bilder på en trött tjej med ny frilla:



Också har jag munsår så det är därför det ser ut som världens fjortispose på första bilden, så ni vet :) :)
Nu cykeltur till campus och kaffe kaffe kaffe!

Johanna

27/5-10 21:36

Snacka om att tiden bara springer ifrån mig! Hinner knappt tänka och än mindre få in allt plugg i hjärnan. Men det löser sig nog?

Började dagen med att besöka frisören och klippa av mig håret. Eller iaf nästan. 8 cm tog hon på längden! Men det behövdes verkligen och nu är det mycket finare. Även lite uppklippt framtill så det blir lite mera frisyr. Ni får se en bild någondag när jag inte har varit ute och gått i regnet, hehe.

Vidare till campus där jag pluggade några timmar innan det var dags för kalasmöte! Dvs. första mötet för oss som ska jobba på kalasmottagningen i höst. Ett snabbt möte med en mycket snabb genomgång, lite svårt att säga något så långt innan antar jag men det blir nog bra. Vi får ju både förköp till München Hoben och åka på tack-kryssning så det kommer bli kanoners :) Väl hemma igen har jag hunnit med att promenera i regnet och nu ska jag hoppa ner i sängen för morgondagen drar igång med ett tandläkarbesök kl 07.10!!! Vem jobbar bra den tiden på morgonen undrar jag...

Johanna

26/5-10 22:48


Detta är vad jag har spenderat kvällen med. Först vandrade jag till coop och köpte potatismjöl och sedan vandrade jag hem igen och lagade rabarberkräm :) Gott blev det med kunde inte göra den riktigt så tjock som jag ville för då svämmade det över i kastrullen och det ville jag ju inte.

På fredag kommer Felicia hit och jag längtar sjukt mycket!!

26/5-10 18:18

Ååååh varför har dom tagit bort ponnyakuten från svtplay när jag bara hade 4 avsnitt kvar?! Tråkigst i hela världen kan det ju ha varit.

Idag har jag varit i stallet iaf! Ridit Buster och Rune i hagen där dom går för att vara lite effektiv :) Efterdom det hade kommit 20 mm regn under natten så kan ni ju gissa att det var ganska blött. Men båda hästarna skötte sig finfint, kommer blir jättebra att ta bort dom till ridbanan och rida lite där. Sedan var Berta iväg och hoppade hos Siri och det gick okej, lite osamarbetsvillig tjej i början av hoppningen men sedan tog det sig!

Som jag skrev senast jag hade varit ute i stallet så har det gått lite bakåt med Zamba. Eller snarare lite uppåt. Såfort man tagit lite i munnen för att göra en avsaktning eller sväng så blir hon jättespänd och studsar på bakbenen istället för att gå framåt. Så idag red jag henne på hacket och jises vilken skillnad! Bästa passet på henne någonsin tror jag. Hade lite problem med att ställa och börja i början men det vr mest för att hon inte riktigt förstod hur det fungerade med hacket tror jag för sedan släppte det och när jag travade av så sökte hon sig nedåt vilket inte är allt för vanligt med damen. Så nu blir det tandläkaren igen, var inte så längesen han var där och tog en rot till en vargtand på henne men nu är det troligen en rot på andra sidan som har börjat göra ont. Känns verkligen bra att det var skillnad på henne för som med alla andra hästar så gör dom inte saker för att vara dumma :)

Imorgon ska jag klippa mig! Spännande värre :)

Johanna

25/5-10 21:18

Spenderar ännu en kväll i sängen med datorn i knät och halstabletter i munnen. Imorgon blir det stallet så försvinn jävla pissregn.

25/5-10 17:30

Ååh vad jag höll på att bryta ihop imorse. Dels så var jag försenad när jag dick ut till cykeln, dels för att jag glömde ipoden inne och inte hann springa in och hämta den och dels för att det blåste motvind ALLA 5 km till campus. Jag var ungefär en nanosekund ifrån att hoppa av cykeln, slänga den i diket och springa resten av vägen. Kändes som om jag inte kom en enda millimeter framåt när jag trampade som en galning. Hjälpte ju inte direkt att någon 50+ gubbe i cykelbyxor trampade förbi mig i megafart.

Johnna

24/5-10 23:10

Jag är fast! Har börjat kolla på ponnyakuten på svtplay och är inne på 4:a avsnittet nu....jag som skulle sova tidigt...

24/5-10 19:11

Glömde jag nämna att det känns som om jag har världens förkylning påväg såhär lagomt till tentaplugget och finbesöket i helgen? Hosta, täppt i näsan, lock för öronen, lite feber och en eventuell ögoninflamation?! Hoppas att grejen med ögat bara är något tillfälligt för det känns inte som om jag vill ha ett rödsprängt öga som svider och rinner speciellt lång tid?!

24/5-10 15:59

Telefonen ringde kl 10.40 på förmiddagen ochd et var från jobbet och dom ville att jag skulle komma in och jobba lunchen. Jag är ju inte den som är den så det var bara att hoppa i jobbkläderna och cykla bort till arenan. Varmt värre nu när isen är borta och solen steker på kan jag säga er. Nu ska jag sätta mig ute på balkongen och läsa en artikel inför seminariet imorgon! Men först lite hästbilder :)


Radiator i hagen, det började regna helt plötsligt så blev inte så bra bilder tyvärr.


Skriker på lite tjejer i stallet.


Lilla Berta nyduschad efter ett ridpass.


Rune framme på betesplatsen och Buster i bakgrunden :)

23/5-10 22:42

Orkade verkligen inte blogga efter jobbet igår. Jag var död. Och beredd att döda. Herreguuud vilken kväll säger jag bara! Började med att när jag kom till jobbet insåg jag vilken värme vi skulle få stå ut med under kvällen. Det var alltså studentbal som stod på schemat och det var uppdukat för 450 gäster i foajen i cloetta center. Tror ni att det blir lite varmt där inne när det är glasfönster längs med hela väggen och solen har legat på hela dagen? Bastu! Nästa problem som uppstod var att studentjäklarna var sena. Vilket innebar att vi skulle klara av en 3-rätters bordsservering på 2½ timme. När alla sedan kom så var det ingen i balkommitten som hade gjort en stor skiss över bordsplaceringen utan bara placerat ut lappar på alla platser, vilket innebar att 450 gäster skulle hitta sin sittplats utan att ha en aning om vart den var. Allting förflöt väl sedan som det skulle vilket innebar att vi svettades som nå galningar när alla 450 gäster var på plats. När det sedan var dags för serveringen så stod ca 50% av alla upp på sina stolar, tror ni det är lätt att servera varm mat och gå mellan borden när detta sker? Svar nej. Men då de inte brydde sig så gjorde inte heller vi det utan pressade oss in mellan borden och sket i att folk inte var på plats. Ni kan gissa om jag blev glad då jag fick besked om att jag fick cykla hemöver redan 23.00 istället för 03.00 :) Hem och sova sova sova!

Stallet idag :) Och vem hade anlänt till stallet om inte självaste Radiator! Världens högst rankade hopphäst 1999-2000! Tjusig kille vill jag lova. Fick inget bra kort på honom men ni får se ett lite senare kanske :)
Först ut för ridning var Buster iaf och han var duktig idag. Lyssnade bra på framåtdrivande och förhållande hjälper så det går framåt!
Rune var nästa kille ut och jag är så förvånad över denna grabb så ni förstår inte! Helt klockren även idag, går i rätt form säkert 90% av tiden i traven och galopperar som om han inte gjort annat! Killen är insutten i mars och riden utan lina ca 4 ggr. Sjukt.
Berta var nästa häst till ridning och med henne blev det ett skritt och travpass där vi fokuserade på att man faktiskt inte behöver tro att man ska galoppera varannat steg man tar. Vi hade lite olika sunpunkter om detta med det slutade med att vi faktiskt överrens för det mesta.
Zamba var sist ut för dagen och här vet jag inte riktigt vad som har hänt. Hon som verkligen var påväg framåt i ridningen och började jobba rätt med kroppen har nu stött på ett bakslag där hon känner för att gå ner uppåt än framåt. Rätt som det är tvärstoppar hon och småreser och blev allmänt stressad. Jobbade henne i så låg form som hon tillät och travade på i ett friskt tempo hela tiden. Galopperade även lite och även här är det som om det låser sig när hon blir stressad och inte riktigt vet vart hon ska ta vägen, då går hon uppåt. Men det känder bra på slutet och jag tror att det kommer släppa bara vi jobbar vidare.

Buster, Rune, Jonas, Ella och Lina skjutsade vi sedan iväg på två olika beten och det var dagens vistelse i stallet.

Kommer lite bilder i ett inlägg lite senare!

22/5-10 13:53

Ååååh gissa om jag blev överlycklig när jag såg att trekronor matchen börjar nu kl 14?! :D Jag börjar ju inte jobba fören 16 så hinner se två perioder! Lovley!

21/5-10 16:10

Idag har jag varit på föreläsning, ätit glass på bosses glassbar, köpt vin, legat och solat i 2 timmar och sedan sovit inne en timme. Livet är ganska bra ibland :) Har nyss klivit ur duschen och ska hoppa i overallen för att bege mig mot vallamassivet där det väntar bål och lekar. Temat för dagen är "jag kommer direkt ifrån..." med en touch av overall. Vi har även inhandlat några peachmelba cider och små tuborgburkar och sedan åker den gula tröjan på, för vi kommer direkt ifrån nollningen! Suuuperbra! Och håller sig regnet borta kommer det bli en kanonkväll :)

20/5-10 22:36

Varför har jag fått ont i halsen såhär dagen innan jag ska umgås med mina vänner och dricka vin hela kvällen lång? Jag vägrar att bli sjuk. Sådeså.

20/5-10 19:59

Okej jag erkänner. Jag drog efter en timme på föreläsningen för att hinns se hockeyn. Och jag väldigt nöjd över detta eftersom sverige vann :) Verkligen inget bländande spel men en vinst är allt som räknas. Missar ju semin på lördag eftersom jag ska jobba men hoppas på en final på söndagkväll :) Sjukligt varmt har det varit ute idag! Solen valde att kika fram när jag lunchade med Louisa och efter det så valde tekfak att bjuda på tårta så vi filfakare var inte sena att nappa ;) Hehe, gott var det iaf :) Har iaf suttit i skolan och pluggat sedan 10 på förmiddagen så har varit lite effektiv idag. Imorgon blir det först föreläsning och sedan kika förbi stan och sedan avsluta kvällen i overall med massa folk på vårfesten, kommer bli kanonkul!

Johanna

19/5-10 22:43

Dilemma! Kvartsfinal hockey eller föreläsning imorgon? Hur kan man lägga en föreläsning när det spelas en HockeyVM kvartsfinal?! Och varför måste sverige spela den tidiga matchen för? Och varför ska jag jobba på lördag när det är semifinal? Vaaaaarför?

19/5-10 19:28

Alltså herremingud vad det är varmt ute! Och då har solen knappt skymtats på hela dagen? 20 grader har det nog legat på hela dan. Dagen som jag har spenderat i stallet :) Började med att jag försov mig och vaknade och tyckte det var så ljust kl 08.30 när jag skulle ha stigit upp 07.50. Vet inte när eller hur jag har stängt av klockan heller. Men ingen fara på taket. Var ute i stallet strax efter nio och vi hann med att rida Buster innan vi åkte iväg mot Siri. Buster var duktig idag han! Aningens trött då et var ett av de första nätterna som de fått gå över till bergshagen och varit ute dygnet runt med han skötte sig finfint! Bort till Siri med Berta och även hon skötte sig bra. Mycket trött tjej efter några språngs hoppning med vilken skillnad på henne nu och tidigare. Roligt att se! Rune var nästa häst ut när vi kom tillbaks till stallet och där har vi dagen stjärna! Första gången jag red själv "själv" på honom. Dvs satt upp på stallplan och ingen som ledde mig ner till fältet där jag red sedan. Killen är ju en stjärna! Jobbade på otroligt bra i traven och i vänster varvet så var det tom så att man kände hur han höjde ryggen och tog ut steget. Gick på tygeln gjorde han med! Galopperade på två stora volter åt båda håller också. Riktigt duktig! Zamba var sist ut och hon var helt okej idag, väldigt spänd i början dock. Fick galoppera på stora ytor och ligga och rulla på så jag satte inte så mycket press på henne men när jag travade av sen slappnade hon av väldigt fint :)

Johanna

18/5-10 22:34

När jag var ute och gick förut gick jag förbi ett hus och utanför stod det 3 moppar parkerade. Och jisie vad minnena kröp sig på. Och inte några som helst tråkiga minnen utan endast minnen av den enda sommar som för mig var en riktigt moppesommar. Jag var 15 år och bodde tillsammans med Frida uppe i stugan iprincip hela sommaren. Jobbade på hotellet, stekte hamburgare och åt glass i kiosken varje dag. Åkte moppe varenda kväll. Frida och jag och 5-7 killar. Såg på film i husvagnen. Hängde med killarna och var med när dom lanade. Alla tv-spelskvällar i bystugan. Eller alla pokerkvällar med för den delen. När vi dygnade och satt uppe och kollade på tvshop och såndär ordtävlingsprogram hela natten och skulle upp och jobba dagen efter. Eller dagarna med volleyboll i hårsang. Jag kan inte komma på en enda sommar som var mer bekymmerslös. Det fanns liksom inga problem i världen. Vi hade varandra den sommaren jag och Frida. Näe nu är man vuxen och ska lägga ner så mycket tid på annat än att åka moppe eller kolla på ondskan 5 (?) ggr på en natt. Ge mig en ny sådan sommar :)

Johanna

18/5-10 21:50

Det finns vissa föreläsare som man inte kan hålla ögonen öppna till. Och sen finns de dem som man orkar lyssna på under en viss tid och sedan börjar tålamodet tryta. Och sen finns det Anders Holm som man kan lyssna på i 3 timmar utan att ens tycka att tiden går långsamt! Och detta är jättebra eftersom vi har Anders i de flesta 3-timmarsföreläsningarna den här kursen :) Oerhört pedagogisk och ser till att man förstår grunderna innan man går in de mer avancerade grejerna. Att han sen ger så oerhört bra exempel på saker och ting gör inte saken sämre! Bästa exemplet idag var helt klart när han pratade om föräldrars skadeståndsansvar för barn och han tog som exempel när han var liten och hade fått en pilbåge och lekte med några kompisar när dom kom på att en av kompisarna skulle vara rådjur och det var dags för jakt. Hahahaha ni kan ju gissa utgången :D

Hann med en promenad i det underbara väder som visade sig på kvällskvisten och har sedan tidigare hittat en stor ridanläggning här i närheten som jag promenderade förbi och stannade till och kikade på ponnylektionen som pågick.

Imorgon är det uppstigning i ottan (eller okej kanske inte) för att vara på stallet kl 9 och hinna med Buster innan vi åker med Berta till Siri för att träna och sedan ska jag nog även rida Rune och Zamba! Tar med kameran och hoppas på några bra bilder :)

Johanna

18/5-10 14:08

Hade en supermysig kväll igår med 9 av mina tjejkompisar här nere :) Vi åt rabarberpaj, godis och kakor och babblade på i massor! Att vissa kanske inte vill komma tillbaks igen för att jag bor så långt borta är en annan femma ;)

Har inte uträttat mycket denna förmiddag. Ingeting alls av värde för att vara ärlig. Men ska strax cykla iväg till campus och ha föreläsning till kl 18 ikväll så det får duga. Sen är det hockey ikväll. Gruppfinalsmatch mellan Sverige och Schweiz. Spännande värre men det ska väl inte vara några problem för Sverige att slå Schweizarna. Det tror inte jag iaf. Imorgon ska jag rida igen! Iiih kul kul kul! :)



Johanna

17/5-10 16:36

Goderdagens mina vänner.
Gick det bra för mig att kliva upp kl 8 imorse tror ni? Hehe. Nej. 10.30 tyckte jag att det var dags eftersom jag skulle cykla mot campus en timme senare. Någon som har en dos av självdiciplin över? :) Annars har det flutit på bra idag. Har som sagt var varit på campus och haft föreläsning i 3 timmar om produktansvar, inte det enklaste att hålla isär alla regelverk men det ska nog gå bra tillslut. Cyklat hem igen och sett att jag fått mail från kalasmottagningen där jag blivit utvald att jobba i september och genom detta få förköp till München Hoben i augusti och även få åka på tackkryssning senare under hösten! Kommer bli awsome! Tar och hoppar ut till köket nu och bakar paj till mina vänner som äntligen ska komma hit och hälsa på i "nya" lägenheten ikväll :)

Johanna

16/5-10 21:35

Sitter och kollar på hockeyn och sverige leder med 3-0 efter 2 perioder. Bara att jobba på i sista nu! Äter upp de sista godiset från helgen och njuter av mina nya kärlek:


Johanna

16/5-10 17:36

Nu är man ensammen här ute i Johannelund igen. Haft en supermysig helg med lillasyster och nu är det inte läng tid kvar tills man åker hemöver för sommaren. Känns sjukt vad fort tiden har gått! Ska ta tag i vardagen igen och läsa lite försäkringsrätt och ett rättsfall inför föreläsningen imorgon och sedan bänka mig framför hockeyn! Sverige-Kanada, inte att missa!

Två bilder på de urtjusiga skorna jag unnade mig i fredags:


Johanna

15/5-10 20:51

Underbara dag! Klev utanför dörren idag och satte oss i bilen för att bege oss till stallet och det var 18 grader ute, utan sol! Helt fantastiskt! Har spenderat dagen i stallet med att rida 4 hästar :) Först ut var Zamba som skötte sig finfint, vi jobbar med att få igång de stor muskelgrupperna på henne nu för att hon ska hitta lite mer balans i galoppen och blir lite mjukare i kroppen. Fungerar utmärkt på damen nu och hon verkar tycka att det här med ridning är ganska trevligt ibland :)


Sedan var det Berta som reds och under tiden så red Maja Jonaz så det blev inga bilder från den turen. Skritten och traven var superbra och galoppen var lite sådär eftersom det var lite svårt att få henne att jobba rätt när hon har hela fältet att springa på.

Rune blev riktig ridhäst idag för första gången! Uppsittning på stallplan och sedan gick vi ner till fältet där vi både skrittade, travade och galopperade! Duktig kille :)



Sist ut var lilla Buster som idag var mycket bättre än i torsdags. Idag var han väldigt fokuserad på vad jag ville och brydde sig inte allt för mycket om allting runt omkring. Jättebra trav i båda varven på linan, inte länge kvar tills vi kan släppa honom nu :)


Johanna

14/5-10 22:41

Imorse när jag loggade in på banken och skulle föra över pengar hade jag fått lön!? vartifrån undrade jag då och insåg att det måste ha varit från när jag jobbade på stångs :) Därför valde jag att unna mig ett par skor idag när jag och maja spenderade några timmar på stan :) Sedan promenderade vi hem för att det var uppehåll i regnvädret och riktigt kvavt i luften! Efter att ha åkt till ryd för att träffa Hanna och blivit nekade inträde på HG för att maja inte hade legitimation med sig så begav vi oss till platå där vi käkade middag och hade det allmänt mysigt :) Hemma nu och ska kika på film och äta godis. Stallet imorgon igen och rida lite hästar! :)

Johanna

13/5-10 23:18

Varit i stallet med Maja idag och vi har ridit sammanlagt 5 hästar. Träningsvärk i ljumskarna javisst! Dagen stjärna var Rune, galopperade med ryttare på ryggen för första gången :) Snäll häst! Ett litet bakslag med Buster som tyckte att han skulle få äta varje gång man gjorde halt och sedan tyckte att det var roligare att backa än att gå framåt när han inte tilläts äta. Sedan fick jag även reda på mycket spännande nyheter! En ny inackordering är nog påväg till stallet. Vem det är avslöjar jag inte än men ni får en liten ledtråd :)

12/5-10 22:34

Lillasyster är här så det blir nog dåligt med bloggning i helgen! Men håll ut!

11/5-10 21:31

Ett seminarium avklarat på morgonen och sedan hela 30 (!!) sidor lästa i försäkringsrätten, jag är chockad av mig själv! Begav mig mot jobbet där det först väntade en lunchservering, ganska lite gäster idag och om det berodde på maten eller inte låter jag vara osagt (kroppkakor eller pangasiusfilé (fisk)). Kan sägas att det endast blev sallad för min del till lunch iaf, tur att salladsbuffén är enorm! Sedan var det dags för sponsorträff med alla spelare och hela ledarstaben. Det var kallbuffé med lite allt möjligt och sedan var det mycket hockeysnack! Spännande att höra vad nyförvärven hade för tankar inför säsongen och så. Andreas Molinder är ju ny från min hjärteklubb och stackarn blev upptvingad på scen och skulle förklara sina starka sidor, inte kan blyga norrländska pojkar göra det inte. Ganska nervöst såg det ut. Mot slutet av allt prat såg man hur alla vittröjor (hockeyspelarna var vitklädda) började skruva på sig i stolarna. Inte vana att sitta still så länge tror jag ;)

Retorikföredrag imorgon så nu är det nog dags att läsa igenom anteckningarna. Annars kommer Maja ner imorgon för att stanna över helgen och mysa :)

Johanna

10/5-10 22:13

Jag glömde ju säga att jag ska jobba imorgon! Sponsorträff med alla sponsorer och spelare inför nästa säsong :) Sa jag att jag tycker det är rooooligt att jobba i en hockeyarena?! :D

10/5-10 20:37

Efter att ha spenderat förmiddagen på campus så plockade Lotta upp mig med Zamba på hästtransporten och vi begav oss av till Hästkliniken i Norrköping. Där väntade ett besök hos osteopaten Joakim Mossenberg. En osteopat beskrivs som följande på wikipedia: "Det finns en mängd olika tekniker, men det som binder dem samman är filosofin bakom dem. Det som är gemensamt för alla behandlingstekniker är att terapeutens viktigaste verktyg är händerna. Osteopaten använder dessa för att påverka en fysisk funktion i kroppen. Inga stenar, kristaller, pendlar eller liknande används. Det som behandlas är spänningar och störda funktioner i kroppens olika vävnader. I stort sett alla typer av vävnader behandlas, till exempel ligament, muskler, nerver, hinnor och organ. Både trauman felaktig hållning och psykosomatiska spänningar kan behandlas. Antingen håller terapeuten på stället, eller så gör vederbörande någon typ av rörelse för att påverka dessa orsaker till smärta. På grund av att osteopatin har en helhetssyn, behandlas ofta inte det ställe där patienten hade ont på först och främst"

Joakim är oerhört rutinerad och har under flera år varit ute i europa och jobbat med världselitens hästar! Oerhört spännande att se hur han kände och klämde och drog i Zamba. Kunde känna exakt i vilken kota som hon satt fast och visste exakt vilka problem vi stötte på i ridningen efter att ha kännt igenom henne. Otroligt inspirerande! Nu blir det att jobba vidare med damen och sko henne lite annorlunda och sedan ska hon på "återbesök" i juni. Det är ju även han som har behandlat Berta och henne har det ju blivit enorm skillnad på, hoppas på samma resultat på Zamba :)

Sedan jag kom hem har jag även hunnit med en promenad i kvällssolen och strax ska jag ta och gå igenom anteckningar inför seminariet imorgon!

Johanna

10/5-10 10:43

God morgon!
Sitter på skolan med en kopp Baljankaffe och ska ta tag i avhandlingen som vi ska läsa inför seminariet imorgon. Endast 30 sidor samt ett rättsfall efter det. Samt 10 frågor att svara på. Kommer gå kanoners!

I eftermiddag åker jag till norrköping med Lotta och Zamba så återkommer ikväll när jag är hemma igen.

9/5-10 22:46

Så var hockey-vm igång även för sveriges del :) En ganska slö match från sveriges sida. Inget direkt bländande spela utan ganska tillknäppt och slarvigt, vilket det ofta blir i en premiärmatch. Men efter ett hattrick av Weinis och ett mål vardera av Erik Karlsson och Pääjärvi. Monstret skulle nog ha tagit norges första mål men det kompenserade han med många fina räddningar i framförallt första och andra perioden. Annars var väl matchens sevärdehet Zuccarello. Lillnorsken eller Zucca som han går under i min och Sofias värld :) Och eftersom jag är övertygad om at han spelar i NHL nästa säsong så får man passa på att njuta av honom nu! Dessutom ska jag få komma på hans och Ottilias bröllop! :)

Nu blir det sängen!

9/5-10 20:06

Vaknade upp imorse och såg att jag under natten hade plockat av påslakanet på täcket? Varför kan man ju då undra och det gör jag med. Kanske var det någon som ville låna det?

Idag har jag varit i stallet :) Red först Rune som nu är så duktig att han inte behöver gå på linan längre. Att han sen knappt orkar trava är ju ett annat problem. Men när hahn väl får upp farten så är han superduktig! Svänger väldigt bra när det är styrfart :) Buster var jätteduktig han med! Travade i båda varven och bytte varv utan problem! Berta var en pigg dam och Zamba vägrade komma in från hagen så Lotta skulle rida henne på kvällen.

Imorgon ska Zamba till norrköping för att gås igenom av en equiterapeut och få lite massage och så, jag åker med :)

Johanna

8/5-10 20:57

Herregud vad mina fötter gjorde ont igårnatt när jag kom hem! Hade så ont vid 20-tiden när vi satt och käkade så var tvungen att ta av mig skorna och skringa runt utan skor ett tag för att få igång blodcirkluationen i dom. 16 timmar jobbade jag alltså igår. Inte helt okej egentligen men jag ska inte klaga. Började med att det visade sig att det inte var mindre än 750 gäster som vi skulle ha koll på under kvällen, jag trodde det var runt 200 som vi brukar ha i restaurangen men här var det uppdukning i foajen, vip-baren och stora baren. Dukade med dunkar, glas, bestik och servett till alla. Fixade iordning buffer och alla andra småsaker som måste vara iordning. Detta tog iprincip hela förmiddagen och 3 timmar av eftermiddagen så vi var klara lagomt till 16 då resten av personalen kom in. Genomgång och sedan körde det igång kl 17 med seatning och där efter tallriksplock. Tur nog var det buffe som sagt så det mesta flöt på utan problem :) Problem uppstod däremot i barerna där det var sjukt tryck, så var bara att hoppa in och servera öl och vin. Kalaset pågick till kl 12 då man istället fick hoppa in i garderoben så alla gäster fick ut sina kläder :) Hemma vid halv 2 och inte i säng förren en timme senare.  Vaknade imorse och det kändes verkligen som om jag hade varit ut igång. Sjuuuukt trött och helt slut i hela kroppen.

Dagen har bestått av plugg endast och nu ska jag återgå till att läsa ett urdrag ur en avhandling som en av våra lärare har skrivit. Skoj. Verkligen.

Johanna

7/5-10 08:34

Nu drar jag och jobbar en sväng! Ingen uppdate under dagen. Hard work work!

6/5-10 21:15

Finns det något äckligare att diska än matlådor? Sjuukt äckligt är det. Därför försöker jag diska dom direkt efter lunchen på campus men ibland finns det möjlighet till detta så då måste den ligga i väskan resten av dagen och då blir det snuskigt när den ska diskas. Sådeså.

Annars då? Föutom äckliga matlådor? Jodå det duger väl. Eller faktiskt mer än det! För idag har jag ridit! Och inte nog med det. Jag har travat på Buster! Snacka om framgång :) Lilla Buster som har varit (och fortfarande är till viss del) livrädd för allt runt omkring sig men blir ridskolehäst när man sitter på honom :) Snart är han nog om Rune för den latmasken kan knappt trava för han tycker det är så jobbigt. Men söt är han :) Och de andra hästarna skötte sig bra de med, förutom Mocka om vägrade gå in när jag skulle ta in dom. Så då fick hon vara kvar ute (bara tills kvällen dock kanske ska tilläggas).

Nu ska jag ta och måla lite nagellack på naglarna och sedan hoppa ner i sängen för imorgon ska jag jobba. Ca 16 timmar om det blir som jag tror. Hehe. Moneymoney!

Johanna

5/5-10 22:20

Ååh min mormor är världens bästa :) Häromdagen ringde hon mig för att instruera hur jag skulle laga kålpudding och idag fick jag hem ett örngott till en kudde som hon har sytt och pysslat med sedan jag var hemma i påskas.



Finafina kuddöverdraget :)

Och eftersom jag vet att mormor kikar in och läser här ibland vill jag bara hälsa:
Du är bäst mormor, jag älskar dig :) Tack igen!

5/5-10 17:00

Min dag räddades ju brutalt mycket av att jag såg att det var hockey på svt24 kl 20.00. Lycka! VM-genrep för trekronor, se till att visa vad ni går för nu säger jag bara! Annars har dagen bestått av tyskaföreläsning om tysk avtalsrätt i inte mindre än 3 timmar. På tyska såklart. Lovely. Och sedan minilite plugg och mest skratt och konveration med Sandra och Emelie innan jag begav mig hemöver med ett stopp på Coop för att handla bröd.
1 kr/styck för världens kanske godaste mörka frallor. Billigare än att baka själv ju!

Johanna

4/5-10 22:42

Har inte mycket att blogga om för tillfället. Återkommer.

4/5-10 11:24

Good morning!
Gick det bra för Johanna att kliva upp kl 9 tror ni? Hehe nja va. Men 10.10 klev jag upp iaf! Och sedan dess har jag hunnit med att äta frukost. Man ska inte stressa har jag hört. Kikar lite på biggest looser och funderar om jag kanske ska gå och slå på lite kaffe. Annars ska jag ta cykeln till universitetet för att gå igenom vårt föredrag inför seminariet och sedan även presentera det för de andra. Kvällen ska hellst bestå av pluggning så man får ju hoppas att jag tar tag i det. Näe nu ska jag gå och smörja in händerna innan de torkar bort...
Jag längtar, längtar till torsdag då jag ska till stallet igen! :)

Johanna

3/5-10 22:56

Vilken effektiv kväll jag har haft. Eller ja lite iaf. Har lagat middag och även bakat matmuffins! Perfekt då jag åker direkt från skolan till stallet eftersom jag inte är hungrig och vill äta men endå vet att jag kommer bli hungrig under de 6 timmarna jag spenderar i stallet :) Fetaost och soltorkade tomater blev innehållet och de blev riktigt bra, iaf i smaken. Sedan att formen på dom inte blev riktigt som jag hade tänkt mig är en annan femma ;) Annars händer det inte mycket.

Johanna

3/5-10 19:05

Jag har gjort en revolutionerande upptäckt! För någon vecka sedan då jag jobbade lunch så var kålpudding en av rätterna som serverades. Jag har nog aldrig tidigare ätit kålpudding (inte vad jag kan komma ihåg iaf) så tyckte att det var på tiden att smaka! Och wow det var ju tom. gott! Så gissa vem som står i köket och lagar kålpuddingen just nu? Hehe jo, johanna her self. Hoppas att det blir lika bra som den var på jobbet bara :)

Johanna

3/5-10 18:30

Jag är med och tävlar om ett GG hos http://tavlingsryttaren.se (klicka på bilen för att komma till tävlingen!)



3/5-10 10:50

På skolan där vi nyss har haft föreläsning och nu är det förberedelser inför seminariet imorgon som gäller. Ska skriva ihop en översikt av UniP, det engelska standardavtalet som vi har fått i uppgift att förklara för resten av seminariegruppen. Wish me luck!

2/5-10 23:14

Dagen har spenderats med ridning i det underbara solskenet :) Aningens kallt och blåsigt men man ska inte klaga när det är sol!

Först ut för dagen var Berta. Idag valde vi att prova att rida henne på en graman som bara fick hänga längs med sidorna i traven och kortas upp i galoppen för att ha lite mer kontroll på damen. Fungerade superbra! Var lite springig i början i traven men det tror jag man aldrig kommer få bort med denna damen.

Nästa ut var Zamba och henne valde vi att ta på en gummisnodd idag för att se om det blev någon skillnad i de stelopererade sidorna och om det blev! En helt annan häst! Dock spände vi inte in snodden något utan hade den helt utspänd men den gav henne lite mer stöd på bettet och hon kunde inte slå sig fri så fort det blev lite jobbigt. Bästa travpasset på henne någonsin! Galoppen blev lite jobbigare då hon har lätt att byta galopp när man svänger med henne om man itne är riktigt noga med att balansera av innan svängen och då hon nu blev tvungen att jobba lite extra i galoppen så slog hon över någon gång men absolut inga problem att komma ner i trav och fatta rätt galopp igen :)

Rune var nästa kille som stod på tur och där får vi fundera på vad som kan göras för att få lite fart på den store! Slö som bara den, känner mig som en nybörjare där jag sitter och smackar och bankar med skänkeln men inget händer. Men det kommer nog när poletten trillar ner för honom med. Vi travade helt utan lina idag också, lite svår styrt när det knappt är styrfart på honom men han lyckades även slänga in ca 5 galoppsprång! Dock tog detta slut fort då han tyckte att det var alldeles för jobbigt ;)

Buster var den siste ut idag och han var så duktig så! Skrittade och gjorde halt, skrittade och gjorde halt om och om igen på volten med mig på ryggen. Nästa gång blir det trav på den lille och då åker halsringen på kan jag lova! Enorma framsteg med tanke på att jag för 2 veckor sedan var helt säker på att det skulle ta minst 2 månader innan man skulle kunna sitta upp på honom. Han kan när han vill. Dessutom kunde jag tränsa av idag utan att knäppa loss bettet först plus att han inte hade några tendenser alls att lägga sig i duschen! Framsteg!

Sedan jag kom hem har jag suttit med det engelska standardavtalet på 35 sidor som vi ska redovisa på tisdag. Kommer bli spännande. Föreläsning 8-10 imorgon så nu är det dags att hoppa ner i sängen!

Johanna

1/5-10 23:03

Maj idag alltså. Jisies tiden bara springer iväg! Så vad har jag hittat på de senaste dagarna då? I onsdags var det som sagt var stallet och träning hos Siri med Zamba och Berta. Berta var det väldigt mycket skillnad på tyckte Siri så det var bara att jobba på och Zamba kräver väldigt mycket lösgörande arbete för att släppa efter lite i sidorna!

Torsdag så hadé jag skola mellan 10-16 och sedan hem för att byta om och iväg och jobba på nya jobbet! Stångs magasin var det jag jobbade på, väldigt fin restaurang. Det mesta var upplärning inför fredagen så det blev lite servering, dukning och putsning av glas och bestick.

Fredag och jag tänkte ta mig en rejäl sovmorgon då vi inte hade något på skolan. 07.45 ringer telefonen och det är chefen på cloetta som vill att jag kommer in och jobbar lunch. Sagt och gjort. 10:30 befann jag mig i arenan och jobbade fram till 15-tiden. Hem för att byta om och vidare till Stångs där jag började kl 17.00. Kvällen till ära var det kampanj, 3-rätters för 100 kr. Laxtartar med avokado och gröntäpple serveras med regnbågsrom och en skottsallad med sesammarinerat sjögras samt en limevinergrette till förrätt. Halstrad majskyckling med gräslöksrisotto serveras med saltrostade betor och en madeirasky till varmrätt. Chokladtartlette med hasselnötskräm, rårörda bär och hallonsorbet till efterrätt. Inte fy skam för 100 kr :) Blev en hel del springande då restaurangen var fullbokad men det gick bra!

Dagen idag har mest sovits bort då jag äntligen fick tillfälle att sova ut en stund :) Imorgon bär det av till stallet för ridning och sedan massa plugg på kvällen. Roligare än så blir det inte folks.

Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0