30/1-11 20:24

Orkar inte blogga så ni får en liten lista på vad jag har hittat på i helgen:
* Personalfest på CC och sedan krogen
* Myskväll med tjejerna i ryd med spel och plockmat
* Stallet idag och hoppat R och B (fantastiskt duktiga killar!)
* Klippt av R björnpälsen efter att ha övertalat honom att jag inte skulle döda honom med klippmaskinen

Och självklart var tanken att jag skulle ha pluggat massa i helgen men jag väljer att lägga in en extra växel till veckan istället ;)

28/1-11 14:08

I onsdags var vi som sagt var iväg på hoppträning med Buster igen. Började med att trava och galoppera fram och förutom att det blev lite trångt i galoppen när dom andra skulle jobba med små volter på långsidan medans jag skulle försöka galoppera förbi med en fortfarande lite mötesrädd häst så gick det bra! Sedan började vi hoppa lite på en långsida där vi hade 3 plankhinder. Fick börja med att hoppa in i trav och sedan galoppera på 4 lite kortare språng fram till andra hindret och sedan lite fram på 3 språng till det 3:e. Gick jättebra och efter detta tog vi allt i galopp och B fick galoppera igenom det på 3 lite längre språng imellan hindrena medans de mer rutinerade hästarna skulle sätta tillbaks på 4 språng. Verkligen en fantastik känsla när man för första gången borta i det där ridhuset och med andra hästar känner att hästen växer under övningen och blir lite mer självsäker och nästan ser ut som "vaddå det här klarar jag ju hur lätt som hellst?!". Fantastiskt roligt! Sedan blev det lite för lång väntertid innan det var dags att hoppa igen på 2 st oxrar på andra långsidan så han tjurade ihop en aning med när vi sedan kom över det gjorde han det bra!

Igår var vi iväg med Rune till samma ridhus för första gången för att ha en liten "privatlektion" för Nina. Till största delen bestod det av att trava och galoppera runt för att kolla läget och övertala honom om att bommarna inte skulle bita honom i fötterna om han sprang över dom. Han gjorde det riktigt bra för att vara så pass oerfaren och på slutet fick även han skutta över de 3 plankorna på långsidan!

Jobbade igårkväll och nu håller jag på med tvätten samtidigt som tanken är att jag ska ta tag i att läsa lite externredovisning. Att dricka marshmallow/chocolate kaffe i soffan är betydligt mycket trevligare än att plugga men det blir man ju inte mycket klokare av! Personalfest på CC ikväll! :)

Johanna

27/1-11 00:05

Så sjukt trött att det inte är sant. Igår jobbade jag till 11 på kvällen och somnade inte innan kl 02 eftersom jag var tvungen att kolla på ett topmodel avsnitt innan jag sov. Har idag på fm varit och storhandlat på icamaxi med fina vänner och även shoppat världens bästa fleecetröja på hööks! Hem för att lämna av maten och äta lunch innan jag drog vidare till stallet där jag har strött 14 boxar och tagit in hö till 19 hästar samt ridit en i snön och sedan varit iväg och hopptränat en annan. Att jag ska upp kl 7 imorgon för att åka till skolan och öva lite externredovisning känns lite sådär. Att jag däremot ska till stallet och åka och hoppträna med Rune imorgon känns dock spännande!

Johanna

24/1-11 10:49

Har varit uppe sen 8 för att tvätta vinterridjackan så den inte är lika skitig längre. Har även hunnit med att powernapa mellan varje omgång nere i tvättstugan så fram till 10 blev det 3 powernaps på vardera ! timme, skönt vill jag lova!

Strax dags för ännu en runda dit ner och sedan är det bara att göra sig iordning för introduktion i kursen redovisning som kör igång idag med externredovisning! Kommer bli roligt tror jag, lite matte och logiska tänkande istället för massa lagtext och leta lagrum. Efter skolan tänkte jag gasa ut till stallet och hinna med att rida Buster nere på travbanan och sen skulle lotta även åka med Zamba till veterinären för att kolla hennes ben som inte verkar vilja bli bättre :/

Annars är det plugg och jobb som gäller i veckan. Bara att kämoa vidare!

23/1-11 14:59

Supertrevlig kväll igår som började med tjejmiddag och bubbel hemma hos Jenny och Malin och slutade på dansgolvet på NH. Köa, dricka drinkar, springa på toa och dansa järnet hann vi med innan jag och Sofia begav oss ut på cykeljakt till norgegatan!

agen igår var jag ute i stallet och red Buster och Rune. Tanken var att B skulle ut på äventyr genom att ridas ner till travstallet och galoppera lite på travbanan men när snön började ösa ner efter att R var färdigriden fick B gå i ridhuset han med! Det blev lite repetition från förra helgens övning med studsen, en två studs och sedan ett galoppsprång fram till ett räcke. Efter att båda hästarna kommit underfund med att den blåa bommen på räcket inte skulle äta upp dom hoppade dom hur bra som hellst! Men skulle kunna tro att R som har så stor kropp och långt steg skulle ha lite problem att reda ut allt men det gick hur bra som hellst och hon hoppade fint. B är jag lika överraskad över varje gång då han går från klarhet till klarhet och hoppar som en gud. Bäst man håller i sig väl kan jag lova!

Ikväll blir det myskväll i ryd men tjejerna! :)

22/1-11 11:07

Tentan igår gick ju bra. Eller? Skittenta säger jag bara! Men nu släpper vi det och går vidare :)

Efter tentan igår så begav vi oss hem till Malin och Jenny där det väntades myskväll med mat, godis och film. Mys med fina tjejer :)

Just nu sitter jag och väntar på att cheesecaken i ugnen ska bli klar så jag kan plocka ur den och sedan bege mig till stallet. Ikväll blir det tjejmiddag med god mat och bubbel! Kommer bli fantastiskt :) Men fösta stallet och rida lite hästar. 

20/1-11 00:28

Trött tjej säger godnatt och på återseende efter tentan på fredag!

17/1-11 10:33

Jag sitter på skolan sedan 2½ timme tillbaks och pluggar fastighetsrätt för fulla muggar. Paus just nu för att skriva ut lite viktiga papper och även fixa en ny namnskylt till min nya brevlåda eftersom den nya dörren äntligen är på plats! Äntligen en dörr som håller inne den varma luften och stänger ute den kalla istället för tvärtom.

Tänkte ta en lunchpaus om 1½ timme tillsammas med Louisa och vid 14-tiden cyklar jag hem och byter om för en vända på stan och sedan iväg till jobbet. Har viktiga inköp på stan såsom adapter till muffinsmaskinen, ansiktskräm och tennisbollar så jag kan tvätta mina stalljackor :)

Hade en supermysig kväll med Louisa och Sofia igår där vi åt god mat, kikade på film och beställde efterrätt från min granne till restaurang.

Johanna

16/1-11 16:15

Jag sitter och renskriver anteckningar för glatta livet och är precis klar med fastighetsköp. Bara arrende och hyra kvar innan jag kan börja lusläsa lagtexten istället. Jag ångrar det där jag sa med att det skulle bli skönt med rutiner igen. Men känslan när tentan är klar på fredag eftermiddag är obeskrivlig så det är bara att härda!



Måste jag medge att detta saknas en hel del! Ge mig värme!

Annars så har det inte varit en så produktiv dag. Vaknade kl 9 och kände mig pigg men bestämde att jag skulle vila lite till. Vaknade då istället 11.30 och kände mig mer död än levande. Lyckat!

Nej nu är det dags att återgå till pluggandet för ikväll kommer Louisa och Sofia hit för lite mat och mys!

Johanna

16/1-11 00:09

Ååååh vad det ser ut här hemma nu kan jag lova! Inte ens en vecka har jag varit hemma och det ser ändå ut som ett bombnedslag men jag har verkligen inte haft tid att ta tag i det.

Idag har jag iaf varit i stallet en sväng :) Vi var ner i ridhuset med både Buster och Rune och båda skötte sig superbra. Skuttade över en liten studs på 3 hinder bara för att komma igång igen efter julen och det skötte båda mycket bra! Buster har nu börjat söka sig mot hindret och ta tag i saker själv och bara vi hittar mellantinget där jag får vara med och bestämma lite också så blir det nog bra :)

Kvällen tillbringades med bio tillsammans med fina tjejer och nu har jag gosat ner mig i soffan med täcket och ska se på film tills jag somnar för imorgon väntar storstädning och massa plugg.



Buster på övre bilden och Rune på undre för över ett år sedan!

14/1-11 15:20

Alltså det är ju en jäkla tur att jag inte ska sitta hemma och plugga i eftermiddag utan att jag istället ska iväg och jobba. Detta eftersom att det står en polak i min dörröppning och bankar och spikar som om det gällde hans liv. Känns ju inte som om jag ska klaga nu när jag äntligen får en ny ytterdörr men det kändes ju som om dom hade kunnat säga till en dag eller två innan dom tänkte invardera min hall?....

14/1-11 07:31

Alltså vad har hänt med mig? Jag kan ju inte fortfarande vara kvar på Australientid men det verkar inte bättre. Är supertrött på kvällarna, vilket aldrig händer annars typ, och sen vaknar jag med lätthet 06.30 när klockan ringer utan att känna mig det minsta suger på att ligga kvar i sängen? Jäkligt skönt iofs men jag undrar om det är något som tänkte hålla i sig eller om det bara är tillfälligt?

Ridningen igår gick sådär. Började med Rune som jag hade tänkte rida lite i hagen i snön eftersom han hade tappat en sko men när jag kom ner så var det inte mycket ridning att tänka på. Världens skare och isskorpa på toppen så det var inte roligt för honom att plumsa fram. Gick inte direkt att rida honom på vägen heller då han halkade med sin nakna fot hela tiden så det var bara att vända. Buster däremot fick skritta lite på ladugårdsvägen och på slutet av raksträckan la jag in en 10 meters volt och jobbade igenom sidorna. Lite jobbigt i början tyckte han men det ordnade sig! Sedan tog vi ut Rosa och hängde lite på henne och hon var supersnäll :)

Nu beger jag mig till skolan och i eftermiddag ska jag jobba första passet efter semestern!

Johanna

13/1-11 07:23

Inte mycket uppdatering från min sida men det har sina förklaringar! Bland annat att jag gav mig ut på en 36 timmars resa innan jag äntligen var hemma i lägan i Linkan igen, har packat upp och städat undan och även befunnit mig på skolan hela dagen igår, inte mycket tid över med andra ord! Men nu sitter jag och väntar på att cykla till skolan och ha ett seminarium innan Lotta kommer och hämtar mig så vi kan ta en tur och hämta en bil och sen åka och rida hästarna igen! Jäklar vad jag har längtat och känner mig verkligen inspirerad att ta tag i smågrabbarna nu (som förövrigt börjar bli stora!) och även Zamba ska bli roligt att rida igen när hon är läkt från sin hagskada. Sedan är väl tanken att Rosa ska ridas in och det väntas inte mindre än 4 fölungar på gården till våren!

2011 kommer bli ett fantastiskt år! :)

9/1-11 13:04

Sista dagen här i australien idag! Har hunnit med att packa, varit ute och käkat brunch, solat och badat vid poolen och nu väntar jag på duschen! 16.30 går planet här ifrån Perth och vi landar efter 3:e flygningen kl 12:00 hemma i sverige imorgon måndag. En resa på ca 27 timmar och då räknar jag inte med tågresan hem till Linkan sen. Kommer nog sova gott när jag kommer hem men första ska jag hinna med att träffa Sofia och Louisa och mysa och skvallra lite. 3 veckor är en lång tid!

Johanna

4/1-11 20:39

Första inlägget på det nya året! Vad passar inte bättre än att slänga in lite bilder på vad som hittills har upplevts här nere i värmen!



Besökt diverse stränder!





Träffat på diverse exotiska djur!




Varit på Rottnest Island och klappat Quokkas och hittat paradisstränder!



Varit och simmat med vilda delfiner!

Del två kommer när jag är på svensk mark igen! Enjoy! :)

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0