31/10-10 22:55


Jag och Maja har ätit marängsviss och kollat på beck ikväll, myyys :)

31/10-10 21:27

Dagen har vi spenderat i stallet med att köra hästarna till ridhuset för att hoppa lite :) Zamba var först ut och shit vilket skillnad det var på henne! Riktigt fin idag, om än lite kantig i galoppen som vanligt men hoppade fantastiskt bra :) Buster och Rune skötte sig exemplariskt de med och Buster hoppade mig nästan ur sadeln sista språnget som vi tog! En liten oxer på 65 cm hoppades som om det vore 130 cm högt, jäklar vad den hästen kan hoppa! Bäst att hålla i sig bara :)


Zamba flööög fram i ridhuset!

Inga bilder på pojkarna idag tyvärr.

30/10-10 21:26

Jag har fått finbesök nere i Linkan. Lillasyster är här för att spendera några dagar av både hennes och mitt höstlov här nere :)

Igår jobbade jag, Grease stod på schemat och det var inte många roliga gäster inte. Läsk och lättöl såldes det nästan mest av under hela kvällen, vilken succé. Tyckte inte heller själva showen var bra men det var mest för att dom hade försvenskat den så mycket.

Dagen har spenderats med att städa lite innan Maja anlände, sedan kikade vi på tv och powernapade ett tag innan vi tog tag i matlagningen. Gourmemiddag med rotfrukter i ugn, fläskytterfilé, vitlöksstekta champinjoner och egengjord kantarellsås. Till efterrätt har vi ätit vaniljpannacotta med bärsås. Tur att jag får besök ibland så jag får visa mina matlagningsskills ;) Nu ska vi äta popcorn och se på film och imorgon beger vi oss ut till stallet och rider lite hästar!

Johanna

28/10-10 23:59

Och jag kan även meddela att resan nu är bokat! Den 21:a december drar jag mot varmare breddgrader :)

Perth, here I come!!

28/10-10 23:31

Hoppträning med lille Buster igår! Rädd som bara den var han i början eftersom han aldrig tidigare har varit i det ridhuset och heller aldrig är riden tillsammans med andra hästar i grupp. Läskigt värre var det när de sprang omkring fortfort runt honom men han vande sig väldigt fort tycker jag! På slutet slappnade han va mycket bra så det tar nog inte lång tid innan han tycker att det är helt okej att gå i grupp :) Nästa vecka kör vi igen!

Idag har dagen flytit på i någon sorts dimma. Varit på skolan och lyssnat på tyska, varit hemma och powernapat, varit på Willys och storhandlat med Sofia och Louisa och sedan ätit tjockpannkaka hemma hos Louisa. Trevlans värre :)

Johanna

27/10-10 00:38

Alltså det måste ju vara något fel på mig. När jag vaknar på morgonen känns det som om jag har sovit i 14 timmar, hur hårt som hellst. Känns som om jag knappt kan lyfta huvudet från kudden. Idag powernapade jag innan jobbet i 1 timme och det var likadant, kändes som om jag hade sovit hur länge som hellst men inte blivit det minsta utvilad. Känns lite småjobbigt men det kanske går över.

Jobbet gick bra, matade lite hockeyspelare efteråt och jises vilka grisar dom är vissa. Mat överallt, säker 3 glas med dryck per person och 1 kg mat kvar på tallriken när dom är klara. Sen finns det ju även de som är väluppfostrade och faktiskt väljer att inse att diskvagnen står där för att man ska kunna lämna tallriken när man går och inte bara står där för nöjets skull.

Hoppträning med Buster imorgon! Iiiih :)

Johanna

25/10-10 23:15

Plockar fram kvällslektyren och kryper ner i sängen! Hehe, Adolf är min vän i en månad framöver....

25/10-10 20:08

Här kommer äntligen det efterlängtade inlägget med bilder på köket!



Som ni ser så är det ju mycket finare och större ytor än förut! Slänger även upp lite bilder på resten av köksdelen :)




Världens finaste lilla hylla från världens bästa mormor :)


Bästa köpet från ullared!

Även den nya gardinen är från Ullared ;)

24/10-10 20:54

Dagen började inte allt för bra med att jag slant med kniven när jag skulle skära bröd imorse så jag fick ett stort skärsår mellan tummen och pekfingret som nästan inte ville sluta blöda.

Dagen fortsatte desstom bättre även fast vädret har legat på kring 2 grader och konstant regn hela dagen. Båda grabbarna skötte sig utmärkt när vi åkte bort med dom till ridbanan för lite ridning och lite småskuttande över ett litet räcke. Fantastiskt bra känsla på båda två faktiskt! Sjukt laddad inför hoppträning med Buster på onsdag :)

Zamba var fantastiskt fin i traven men galoppen är ju som den är. Jag tycker att det är så jävla svårt att göra något vettigt när hon så fort hon hamnar i obalans eller att man kommer åt henne och får henne att jobba rätt, slår över i korsgalopp och blir springig.

Jag har faktiskt tagit tag i saken nu och knäppt kort på mitt kök! Äntligen tänker många av er och förhoppningsvis kommer det ett inlägg ikväll med bilder, om jag inte somnar i soffan :)

Johanna

23/10-10 12:16

Det blev en hektisk dag igår! Började med stallet där vi hann fara iväg med Zamba till gismestad och hoppa 5½, dvs. trav in på ett litet räcke sedan 5½ meter och ett galoppsprång fram till en oxer. Hon var fantastikt duktig och förstod nästan på engång hur hon skulle göra. Sedan tyckte hon dock att det var lite jobbigt men det kan man förstå. Oerhört snabbtänkt häst :) Hoppade bra gjorde hon också! Sedan hann jag även med att rida Rune nere på fältet en snabbis i trav ovh galopp. Kändes bra och märktes ganska stor skillnad nu när han hade fått på sig bakskor :) Lotta longerade Buster medans.

Hem en snabbis för att duscha och byta om och sedan cykla till jobbet där det var dags för Champions of Rock. En musikal för att hedra Queen. Endast Queenlåtar spelades under kvällen men det gick bra, hade räät många bord att ta hand om men det ordnade sig :)

Har inte klivit upp ur sängen än för idag är jag heeeelt ledig. Inte planerat in någonting att göra faktiskt. Ska bli skönt att ta det lite som det kommer :) Imorgon blir det dock stallet och rida lite hästar!

Johanna

22/10-10 00:27

Uppstigning.
Tyskalektion x 2
Cykla supersnabbt hem för ombyte.
Jobb.
Se LHC förlora.
Se Modo förlora.
Mata hockeyspelare.
Cykla hem i världens typ snöstorm.
Bli dyngblöt och snorkall.
Dricka te och äta scones.

Rätt okej dag om man räknar bort att jag just insett att jag måste kliva upp megatidigt imorgon och åka och byta till vinterdäck på bilen innan jag far till stallet. Buhu.

21/10-10 00:00

Måste även meddela att jag fick en premiecheck på 250 kr i posten idag! På synsam. Jag är tydligen premiekund efter att ha varit där EN gång sedan jag flyttade till Linkan. Då har man lyckats bra tycker jag...

20/10-10 23:43

Har haft en mycket mysig tvkväll med Sara, Malin, Jenny och Sandra. Blev promenad först i kylan (sjukt vad det har blivit kallt helt plötsligt!!) och sedan tvprogram med kladdkaka, glass, godis och te :)

Och eftersom jag fyller år snart kommer här önskelista till mina nära och kära familjemedlemmar ;)

Önskelista!

Stekpanna (teflonen lossnar i en av mina så jag tror jag behöver en ny...)
Vinterridstövlar från hööks (strlk 39 men spara kvittot för kan hända att jag vill ha 38 istället)
Nya jodpursh (bruna strlk 38, spara kvitto)
Mixer/blender
Nya vinterdäck till bilen
Bodybutter från bodyshop


Fyller antagligen på allteftersom!

19/10-10 21:22

Har spenderat nästan hela dagen i stallet men utan kameran eftersom vädret har varit riktigt tråkigt! Lite tråkigt var att ridningen inte kändes helt bra heller. Kombination av att hästarna har tagit det ganska lugnt den senaste veckan och att mina rygg inte var riktigt bra är väl anledningen till resultatet. Rune gick bäst för dagen men det var nog mest för att han var sist ut och att jag inte orkade sätta så mycket press på honom. Nya tag på fredag, då är nog ryggen bättre också!

Har suttit och pluggat lite tysk grammatik nu på kvällskvisten och har annars kännt mig ganska utslagen sedan jag kom hem, mörkret, kylan och regnet gör mig deppig.

Johanna

18/10-10 23:50

Helgen var som sagt var jättetrevlig nere i Halmstad med Felicia och Frida :) Det blev ullared, ost/vin/räkkväll, en tripp till stranden och tylösand, fika i stan, förfest och utgång på kåren :) Riktigt trevligt! Kom hem igårkväll och packade upp grejerna och lite så. Sov som en stock inatt och har varit på skolan och haft tyska hela dagen lång. Nu har även mina grammatikböcker kommit så nu ska det matas tyska kan jag lova! Imorgon ska jag dock ut och rida lite hästar för första gången sedan avramlingen med Rune så håll en tumme för att ryggen håller. Har även hittad kameraladdaren så om det är bra väder imorgon får den följa med ut på lite äventyr! Hoppas det slutar regna snart bara.....

17/10-10 23:31

Hemma från halmstad och ullared! Berättar mer om helgen imorgon för nu ska jag sussa men ni får en lista på allt som jag inhandlade:
ridjacka
ridbyxor
2 par ridstrumpor
2 st pärmar
grytvante
pannlapp (jaa det heter så!)
sjal
ridvantar
trosor
listerine
torrschampoo
dekorationsstenar
gardin till köket
hårinpackning
ljus
låda att förvara te i
plånbok
strumpbyxor
leggins
bomullspaddar
rakgel
4 st ansiktsmasker
hårsnoddar
hårnålar
deo
hästbett
3 st nagellack
kaffefilterhållare
ring
makeupremover
bodybutter

Det var nog allt tror jag!

13/10-10 23:35

Efter ett besök på akuten och en konstaterad muskelbristning/uttänjda muskelfästen så är jag påväg tillbaks igen! Rullar ur sängen och kan inte klä på mig normalt än men det är pågång. Och imorgon åker jag till Halmstad men världens bästa Frida för att träffa världens bästa Felicia men innan dess ska jag ut till stallet och prova mig på att klippa några hästar :)

Johanna

11/10-10 22:08

Gårdagskvällen var helt fantastisk! Finafina vännor, lite vin och massa dans :) Tackar Ottilia enormt mycket för en supertrevlig helg och hoppashoppashoppas att det blir en lika fantastisk vår!

Idag har man inte fått mycket uträttat. Klev upp i lagom tid för att se eftersändningen av ryttar-vm finalen. Fina hästar och det är så enormt roligt att se för jag blir så sjukt insprierad! Begav mig ut i skogen tillsammans med sandra för att leta svamp, gick sådär eftersom vi inte visste vilka svampar man kunde äta eller inte. Hehe, stadsmänniskorna intar skogen! Nästa gång ska vi ta med en svampbok har vi bestämmt!

Veckan som kommer blir hektisk, stressig och helt fantastisk! Blir ridning, jobb, plugg och sist men inte mista: HALMSTAD! Mihiii längtar ihjäl mig efter både Frida och Felicia och då slåt vi två flugor i en smäll och tar med Frida och åker ner till Felle :) Ullared och party står på schemat, kommer bli gryyyymt!

Nu ska jag traska bort till Sofia där vi ska ha sleepover och kika på ghost hunters hela natten.

Johanna

LOVE 23:20


Jag har världens finaste vänner som jag har saknar att festa med dom och idag blir det sjukt jävla grymt!!!

8/10-10 13:01

Jobbet igår gick bra! Var en ganska lugn kväll så det var skönt att inte behöva stressa ihjäl sig :) Hann se nästan hela musikalen också och jag vart besviken. Visst var det väl okej och så men jag hgade aldrig velat betala flera hundratals kronor för att se den. Tacka vet jag gratis :)

Idag kommer vår käraste och finaste lilla vän Ottilia ner hit till linkan för att leva livet med oss i helgen! Imorgon ska vi på lagens änglar-sensation white och det kommer bli helt fantastikt bra! Men innan dess ska jag nog ta mig en sväng till stallet och ge mig ut och utforska ägorna kring stallet på 4-åringarna för första gången. Nyss hemkommna från sommarbetet och imorgon ska vi ut och rida lite på fälten, hoppas de sköter sig :)

Johanna

7/10-10 16:05

Börjar mer och mer likna en hästblogg det här. Hehe kan ha att göra med att det är vad jag spenderar dagarna med att göra och det jag tycker är allra roligast!

Igår var jag på bio med Louisa och Sofia och såg Wall Street. Mysigt värre och helt okej film. Sen att det blir en massa skratt och prat med mina tjejer är aldrig fel det heller! :)
Idag befann jag mig i stallet strax för 10 för vi skulle iväg med killarna och hoppa lite i ett av ridhusen som finns häromkring. Och vilka fantastiska hästar det är att ha och göra med! Helt nytt ställe, helt nytt ridhus, massa nya hinder och en spegel som var lite läskig att se sig själv i men det tog inte många varv innan de båda hade funnit sig till rätta och tyckte det gick helt okej att springa runt i ridhuset. Hoppade fram på ett litet kryss för att sedan ge oss på serien som stod på ena långsidan. 5 små räcken med två galoppsprång imellan. Detta redde grabbarna ut utan problem trots att de bara har hoppat två hinder i rad förut. Väldigt imponerande! Hoppade sedan det lilla krysset och galopperade vidare till en oxer som stod på långsidan och efter att de hade kikat på oxern några gånger så flög båda över. Inte lätt att hålla balansen rätt när dom höjer ryggen så sjukt mycket och hoppar som om det vore 1.40 men klaga ska man verkligen inte göra!

Nu slänger jag på mig kläder och drar vidare till cloetta center där jobb och mamma mia väntar!

5/10-10 23:15

Fina och snälla hästar även idag! Det är fantastiskt hur snabbt Buster och Rune har utvecklats efter sommaren. Innan sommaren hann vi med att skritta och trava på dom uppsuttet i paddocken. Idag skuttar de glatt över små hinder och är oerhört stabila i alla gångarter. Idag under ridpasset så red jag igenom L:B2:an på Rune. Serpentiner, halter på medellinjen, galopp snett igenom och andra grejer vi inte har provat på förut. Inte en enda miss skulle jag säga att vi fick. Stabil form i alla gångarter och jättefina igångsättningar och avsaktningar. Visserligen red jag lätt i traven men det känns det som om man får göra på en 2 månader riden 4-åring. Längtar sjukt mycket tills på torsdag då vi åker med dom till ridhuset för att hoppa lite! :)

En modokross mot frölunda med 6-0 satt ju inte heller helt fel!

5/10-10 12:25

Telefonen ringde imorse och det var från jobbet och dom underade om jag kunde komma in och jobba lunch. Tyvärr kunde jag ju inte det men däremot ska jag jobba torsdag och fredagkväll eftersom den engelska versionen av musikalen mamma mia är i stan. Kika lite på musikal, servera lite personer och få betalt för det. Jag gillar mitt jobb väldigt mycket :)

4/10-10 23:11

Kanelbullens dag idag alltså. Massamassa mys med kanelbullar och trevliga tjejor hemma hos Hanna :) Innan dess har vi hunnit med tyska, plugg i bibblan, skicka hemliga brev och uträttat ärenden på stan. Imorgon åker jag till stallet och rider lite hästar! :)

3/10-10 23:24


Har myskväll med te, ljus och filmen the guardian på tv. Grymt bra film som rekommenderas vidare från mitt promenadsällskap! :)

Jag har förövrigt ett jack i fingret efter att jag råkade hugga en sax i det tidigare idag. Mycket bra gjort! Så nu lär det vara stelopererat ett tag framöver eftersom det gör ont värre att böja på....

Tro om man vågar kika på ghost hunters helt själv nu en söndagnatt? Sofiaaaa vart är du??

3/10-10 17:26

Kryssningen var fantastiskt rolig! Mycket trevligt folk, bra mat och gratis dricka, ingen som klagade kan jag lova ;) I helgen så har Maja och pappa varit här i Linkan och hälsat på :) Har fått bilen tankad, kyl och frys uppfyllda, nya krokar uppsatta i hallen, lampan i hallen bytt, ätit ute på restaurang och ett nytt cykelstöd till cyklen. Pappa han kan han :) Taaaaack! Idag har jag skjutsat gästerna till tåget och sedan varit ute i stallet. Ridit 3 hästar dagen till ära. Först ut var Zamba som fick galoppjobba ganska mycket idag, hon har en tendens att spänna sig och få en aningens fyrtaktig galopp men idag lät jag henne ligga och rulla på runt lägdan så idag kändes hon väldigt fin när hon slappnade av :) Buster och Rune fick gå samma runda båda två. Först några vändor i galopp på gräslängan längs med åkerkanterna och sedan in på ridbanan för att skutta över ett litet räcke på 60-70 cm. Hoppade finfint båda killarna och skötte sig utmärkt! Förhoppningsvis kan vi åka iväg med dom till en anläggning i närheten till veckan och hoppa lite fler hinder i rad och även lite mer tittiga hider. Nu ska jag laga middag och sedan gå ut och promenera med vänner :)

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0