Off track

Sorry min vänner för bad update. Har varit mkt att fundera över. Men nu är jag on track igen, hoppas jag. Börjar från och med imorgon tror jag...

This is the start of someting new

Igår precis innan jag skulle fara till jobbet fick jag hen en hel bunt med grejer som var adresserat från linköpings universitet till självaste mig. Det var info om var och när uppropet kommer att ske, vad man bör tänka på, affärjuristernas alldeles egna tidning i "nolleversion" och mer info. Verkar verkligen som om det blir fullt upp de första veckorna kan jag lova. har även hitta lite bättre på universitetets hemsida nu så har lyckats skumma igenom både schema och kurslitteraturen för den första terminen :) Sen fick vi även ett tips från andra årselever i informationen och där rekomenderade dom att man skulle ha läst boken "sofies värld" innan man läste kursen rätt och rättsfilosofi (som självklart är den första kursen..) så det blev en tripp till biblioteket idag och gissa om jag blev förvånad när dom bad mig leta på barnavdelningen i äventyrskategorin! Hittade boken iaf och den var en ca 10 cm tjock pocket med minimini text så det är ju bara att börja läsa med andra ord!

Johanna

Gardiner

Ja som sagt var hade jag seriösa problem med vad jag skulle ha för gardiner i lägenheten. Dels är det väldigt ljus hela lägenheten, vita väggen och 3 stora fönster i stora rummet. Plus att fönstrena är enorma, 140 cm breda. Med så hittade jag helt hyffsade hissgardiner på ikea grejen var bara den att de endast fanns i vitt och vita gardiner till enorma förnter i ett vitt rum kändes inte optimalt. Med efter lite klippning och limmning så hade jag fått till lite fina blommor på dom. Här nedan ser ni lite av resultatet :)
gardiner-före
De vita gardinerna inna, ingen skjyst bild men orkade inte hänga upp dom för att ta kort.
gardiner-tillbehör
Efter lite tillbehör såsom tyg, blommor, lim, plats och penslar började det ta sig.

gardiner-efter
Och efter klippning och klistrning blev det ett finfint resultat :)

Loppis och ikea

Idag har det spenderats pengar vill jag lov. På allt från gardiner, äggskärare, tyg med blommor till räkmackor och ben&jerrys. Ska visa er mitt gardinprojekt imorgon tänkte jag när ni kan få se lite före och efter bilder för just nu är det inte så mkt att se på. Har varit på både ikea och 2 st loppisar, på loppisarna blev det dock bara inhandling av ett nyckelskåp och en spagettiburk :) Visar er lite bilder på grejerna imorgon!

Johanna

Ideér

Nyss hemkommen efter ett 10 timmars pass på jobbet, sjukt lite folk så tiden gick oerhört långsamt idag. Som om 10 timmar inte är tillräckligt lixom...
Imorgon ska jag och mamma bege oss ut på äventyr vill jag lova! Vi ska besöka diverse loppmarknader samt även ikea för att leta vidare efter gardiner till stora rummet samt lampor till taket i båda rummen. Har fått en liten förälskelse för hissgardiner med de bli ju så kompiöst dyrt att köpa till 3 st 140 centimeters fönster som det är i mitt stora rum. Runt 1200 och sen frakt på det skulle det gå på. Ska se om jag hittar något budget alternativ på ikea istället :) Sen ska jag kika på ett kafébord med stolar som jag kan ha utanför trappen.
Mer om det imorgon, nu är det sängen som väntar!

Johanna

Lägenheten i bilder!

Ovanpå garaget har jag min våning :)

Här har vi då min lilla våning, ovanpå ett garage kommer jag att bo :) Dörren på kortsidan är dörren in till trappen som leder till lägenheten

Efter trappen upp kommer man till lilla hallen
Upp för trappen så kommer man till den lilla hallen och dörren är till toaletten :) Till vänster kommer man in i lägenheten.
Dörren in är mitt emot sängen och sen skymtar köket i det andra rummet
Den stängda dörren är den man kommer in i från hallen och den öppna leder in till mitt lilla kök, sängen och soffan står i den stora rummet.
Kökets ena sida med bord och stolar
Ena delen av köket med köksbord och stolar.
Och andra
Andra delen med kokplattor, ugn och diskbänk. Till vänster om diskbänken finns ett stort skafferi.
Vy från soffan
Vy fran sidan av soffan mot tv och fönster.
En annan bild på rummet
Vy en bit in i rummet sett från köket.
Stora rummet med vy från köket
Vy från köket.

Måste säga att jag är riktgit nöjd med att ha kommit över en sån fin lägenhet som jag har. Flera av de mödler som ni ser på bilderna har jag köpt av förra ägaren men vissa är borta nu och jag ska ersätta dom med nya när vi kommer ner. Har redan bytt ut soffan mot en bäddsoffa med schäslong.

Enjoy!

Nedräkningen har börjat!

Så är det snart dags, att ta sitt flyttlass och dra sig nedöver mot Linköping. Känns inte som om jag har koll på nånting men det brukar lösa sig med tiden. Redan den 13/8 har vi upprop så det blir inte mkt semester för min del inte, går på semester den 3:e och flyttlasset drar den 7:e. Men vad gör man inte. För er som inte vet ska jag läsa det affärsjuridiska programmet med internationell inriktning på tyska. Kommer bli mkt intressant att se vad man kommer ihåg av tyskan efter sådär 3 år. Inte mkt kan jag gissa på. Tänkte slänga upp lite bilder på lägenheten i nästa inlägg så ni får se min våning med egna ögon :)

Johanna
21 dagar till flytt

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0