29/9-10 22:16

Snart är oktober på intågande och det känns verkligen i luften! Kyyyyla. Förmiddagen spenderades som sagt var i B-huset. Jag och Natascha letade runt efter någonstans att plugga och hamnade där bland alla teknologer och sänkte testosteronet i byggnaden ganska markant kan jag lova! Vi hittade massa lediga bort, män i cowboyhattar och en kö till micron som var minikort i jämförelse med dom köer som vi är vana vid. B-huset för the win! Eftermiddagen spenderades i stallet där Zamba, Rune och Buster reds. Fantastiska hästar och Buster och Rune fick hoppa lite riktigt idag, kanske hela 70 cm och de gjorde dom med bravur! Fina killar :) Imorgon drar vi iväg på tack-kryssning med kalasgänget som kommer bli helt fantastiskt rolgit antagligen!

äventyr

jag och nat är på äventyr i b-huset. återstår att se om vi tar oss ut levande!

Rune!

Som utlovat kommer än några filmer på den andra 4-åringen! Inte lika snabbtänkt som Buster men oerhört stabil kille. Kommer bli en kanonhäst som är fantastiskt lätt och trevlig att rida :)

Buster!

Nu har jag suttit i säkert en timme för att få till dessa videoklipp till er kära läsare så nu hoppas jag att det fungerar! :) På filmerna ser ni Buster, en 4-årig valack som reds in som tre-åring men som reds in "igen" som fyra-åring i våras efter ett års vila. Riden kanske 20 ggr utan ledare!

24/9-10 11:58

Gårdagen tillsammans med hästarna gick super! De skötte sig jättebra alla tre! Först ut var Zamba som har stått på vila hela sommaren då hon var halt tidiagre under sommaren och inte har kommit igång sedan dess. Började med att lina henne lite för att se så allt såg okej ut och för att hon skulle få göra av med lite energi. Satt upp och skrittade och travade några varv och tog sedan ett varv år varje håll i galopp. Sedan var damen helt slut så det fick räcka för dagen. Men hon kändes fin och det var skönt att hon inte är tillbaks på noll igen efter vilan. sedan var det dags för grabbarnas tur. De fick värma upp en sväng längs med åkerkanten i trav och galopp (finns en jättelång grässtrcka som man kan rida på vilket är prefekt för dom eftersom dom måste lära sig komma igång mer i galoppen!) sedan gick jag in på ridbanan där jag hade ställt upp två "hinder", ett längs med långsidan och ett snett igenom. Började med att trava över krysset på diagonalen några gånger och sedan tog jag det i galopp och sedan vända direkt på räcket på längsidan. Buster var hur fin som hellst och även fast den var kanske 50 cm vi "hoppade" så känndes det att han verkligen hoppade igenom hela kroppen, riktigt kul! Rune var duktig även han och var lite med mer på noterna den här gången, lite mer uppmärksam och med på vart vi skulle :)

Jag har tyvärr inte tid eller kunskap om hur man laddar upp filmer här på bloggen just nu men lovar att det kommer upp några filmer på 4-åringarna inom en snar framtid! :)

Nu skolan och sedan jobb!

23/8-10 22:18

Hej alla mina trogna anhängare!
Bloggen har som saft var inte prioriterats så flititg den senaste tiden men nu ska det bli ändring på det!
Helgen har som sagt var spenderat i sundsvall där jag har hunnit med massor. Bla. fira lillebror som fyllde stor
(18 hela år!), haft myskväll med Sofie, ridit Zalle, varit i övik och sett hemme premiären, varit på hopptävling, varit på bio, kikat på valvaka och lunchat med Frida :) Och sist men inte minst spenderat massa tid med Agnes och nya lilla chihuahua-valpen Tyra. Världens sötaste varelse som förövrigt fick resa med mig på vägen upp, världens sötaste och minsta jag lovar!

Igår jobbade jag för första gången denna säsong och det gick jättebra även fast vi bara av två tjejer som delade på de 19 borden som var på etagen :) Riktigt roligt att vara tillbaks!

Imorgon beger jag mig ut till stallet efter föreläsningen och rida småhästarna :) Imorgon ska ni även få lite bilder och små videosnuttar från när sofia var med ut och jag red lite bommar på 4-åringarna!


Zalle och Maja!

19/9-10 00:47

Ja jag är sämst på att blogga för tillfället. Men befinner mig hemma i sundsvall över helgen och är tillbaks i linkan imorgon igen och då återupptar jag bloggen!

8/9-10 22:44

Det händer in allt för mycket spännande som jag kan berätta om för tillfället. Men jag ska ta kort på köket någon dag så ni får se hur fint det är. Men nu ska jag fortsätta kika på tv med Sofia och dricka te :) Mysipysi!

Johanna

8/9-10 14:41

Sjukt kaos igårkväll. Folk överallt, i kön, utanför kön, inne i garderoben, utanför garderoben osv. Brandlarm och vakter som fick pressa tillbaks folket för att vi skulle kunna jobba inne i garderoben. Massa kläder kvar efter stängning och ingen rast. Men trevligt var det att jobba, alla var snälla och glada och tur var väl det. Nu skola för föreläsning!

Johanna

7/9-10 19:37

Efter föreläsningen idag begav vi oss hem hit till mig och åt sushi/sallad till lunch, gott värre :) Har efter detta hunnit med att powernapa och bakat tacopaj :) Nu blir det en kopp te och en muffins och kika på första halvan av em-kvalet! Sedan ska jag nämligen bege mig ut till cloetta center för att stå i garderoben fram till kl 03 inatt. Vad gör man inte för att hjälpa till?!

Johanna

7/9-10 09:26

Gosmorgon!
Solen skiner och det är varmt ute, helt fantastiskt! Det är valdebatt på tv och jag sitter och kikar på denna medans jag äter frukost. Skriker på varandra i studion och tycker det ena partiet smutskastar det andra och likadant åt andra hållet. Fokusera på politiken istället säger jag, vill jag höra folk tjafsa med varandra så kan jag kolla på dr Phil eller liknande, inte en valdebatt.

Ska cykla iväg till skolan där det väntar föreläsning och sedan ska vi hem hit för att äta sushi till lunch jag, hanna och emelie. Kommer bli kanongott! Nattjobb på cloettacenter väntar sedan, blir nog spännande!

Johanna

6/9-10 11:25

Gårdagen var mycket bra må jag säga! Uppstigning tidigt för att fara iväg och kolla på den röda faran (aka. Berta) som skulle tävla. Vi kikade på 90 cm där hon var aningens galen men tjejen som rider henne var jätteduktig så det blev ett ner och en volt för att återfå kontrollen. Hon hade även hoppat 1 meter sen och då hade hon också ett ner men duktig inne på banan, utanför så for hon omkring som ett yrväder.

Bäbishästarna var duktiga igår dom med. Den lilla röda var bestämd igår men efter lite övertygelse så funkade hon bra :) Rune var kanonduktig igår, framme för skänkeln redan från början och superduktig i galopparbetet! Buster var duktig även han, även fast han inte lyssnar framåt i alla lägen. Men han var snäll :)

På kvällen tog jag en promenad med Sandra i rydsskogen och sedan blev det hem och kika på tv.

Idag ska jag iväg och jobba på kalasmottagningen och packa kalaspåsar sedan får jag se vag kvällen har att erbjuda :) Nu duscha, diska och fixa!

Johanna

4/9-10 17:59

Ååh fina fina hästar :) Rosa var snäll idag även om hon inte riktigt har förstått det där men att springa på en volt. Gå i skritt går bra men trava är lite mer konplicerat. Dock var hon snäll när jag hängde på henne och Lotta ledde henne runt stallplan :)

Buster var en snäll kille även han med. Han har tidiagre haft lite problem att hitta stöd på bettet och itne riktigt börjat arbeta i rätt form ännu men idag kändes det som om det var påväg iaf! Nar han travade på lite mer så började han ta lite stöd och i galoppen kändes det som om han började förstå att man faktiskt kunde ta tag i bettet!

Rune var fiiinis! Han har förstått det där med att gå framåt nu, iaf viss tid av ridpasset. Och när han bara travar på är det är mycket fin herre att sitta på. Så lätt för sig att jobba rätt och verkligen höja ryggen och trava igenom kroppen, kommer bli en kanonfin häst :)


En brun rune i våras :)

Annars händer det inte så mycket. Imorgon ska jag upp tidigt för vi ska iväg och kika på lilla Berta som ska gå en lokaltävling här i närheten. Sedan ska vi frakta bort lite bommar till ridbanan och se var grabbarna säger om att springa över dom! Ikväll blir det slapp i soffan och alla 3 twilightfilmer på datorn! Lovely!


Johanna

3/9-10 01:55

Åååh vad vi har handlat idag. Hela tornby handlade vi upp. Nästan iaf. Ikea fick sig en rejäl omgång, massa massa fina saker fick följa med hem även fast jag inte ens hittade allt jag ville ha. Sedan blev det storhandling på willys så nu finns det massa mat hemma. Min roomie har begett sig mot nordligare breddgrader i helgen så jag har ingen att skälla på om nätterna i helgen. Kvällen har vi spenderat ute i det iskalla vädret i kön till flamman för att dricka en öl, dansa lite och gå hem i kylan. Kallt var det ja. Imorgon: Riiiiida! :)

Och nu när nästan allt är klart i köket kanske ni får lite bilder imorgon!

Johanna

2/9-10 23:16

Jobbmöte igår och jobbmöte idag. Inte samma jobb dock utan idag var det inför kalasmottagningen på tisdag som alla förstaårs (och även de andra?) studenterna får gå på med stor student- och företagsmässa på dagen och sedan efterfesten på kvällen! Där ska jag jobba i garderoben med kära emelie eftersom jag var sjukt snabb att rycka åt mig den platsen idag när en tjej sa att hon inte kunde jobba det passet! Kommer bli superbra tror jag, ännu bättre kommer det att bli på tackkryssningen den 30 september!

Kvällen har annars bjudit på strul. Först iväg till HG där vi trodde att vi hade bokat bord (tror man inte det efter att man har mailat och fått bekräftelse och sedan även ringt och fått det bekräftat?) men det visade sig att så var inte fallet. Fick ett bord efter ett tag men då var det 40 minuters väntetid på maten så vi gav upp och begav oss till rydscentrum där vi plockade upp thaimat villket gick ned de också! Hemma hos Hanna blev det sen lite tvtittande innan vi cyklade hem i kylan och mörkret. Min innerboende är på bal för tillfället så jag sitter i soffan själv och kollar på otäcka serier på tv.

Dagens händelse var iaf att följa med Emelie på tebutiken i stan och inhandla två nya sorters te, hallon/grädde och mango. Nu är jag redo att ta hösten med storm!

Imorgon ska jag, Hanna och Sandra och storhandla på ikea. Sedan ska ni få se lite fina bilder på mitt nya kök, men inte förrän det är klart :)

Johanna

1/9-10 20:54

Stallet gick ju helt fantastiskt idag! Skulle rida Buster och Rune själv för första gången efter sommaren, själv för första gången någonsin på buster och själv på ridbanan för båda två för första gången. Fick börja med att reda ut man och svansar eftersom dom går i en hage med typ 100 kardborrebuskar så dom ser ju inte helt okej ut eftersom dom går ute dygnet runt. Runes svans gav jag upp med efter det skulle ha tagit säkert 1 timme att reda ut, vilket jag inte hade tid med. Men som sagt var, dom båda var fantastiskt duktiga endå! Inte speciellt spända och Rune har börjat lyssna mer och mer framåt :) Dom galopperade även idag för första gången på bana! Duktiga killar :)

Även Rosa var duktig idag, nu skrittar hon på en volt åt båda hållen med både träns och sadel på. Duktig tjej!

Var på jobbmöte nu på kvällen och fick lite uppdateringar inför nästa säsong, bland annat att vi kommer få nya jobbkläder som vi slipper att både tvätta och stryka varje gång, bara att hämta ut nytt vid varje jobbtillfälle och sedan slänga i tvättkorgen i omklädningsrummet. Nice!

Johanna

1/9-10 10:42


Klar på skolan för idag så nu har jag svidat om och beger mig ut till stallet! Hörs ikväll :)

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0