Food

Gårdagen var mycket lyckad! Vi dansade och hade det mycket trevligt tills klockan tickade mot 2 tiden då begav vi oss till burgerking för lite mat och sedan hem till sängen! Vaknade redan 9.30 och vad superpigg?! Tvingade mig själv att sova till 12 och sedan upp för att ta en tur på ikanohuset med Louisa. Barn och folk över hela ikea. Jag höll på att bryta ihop. Barn öööööverallt. Död åt dom. Hittade lite födelsedagspresenter och lite smågrejer på ikea. Hem och baka kaka och sedan cykla ner på stan där vi käkade middag på restaurang med tjejerna :) Mycket trevligt och mycket god mat. Hem till mig och dela ut paket och äta morotskaka. Mycket trevlig kväll med tjejerna!

Imorgon är det föreläsning kl 8 så det är sängen som gäller direkt efter avgörandet i hockeyn nu. Imorgon blir en effektiv dag hoppas jag! 2 föreläsningar, rättsfallsläsning, hårdplugg och hockeynight!

Johanna

Reload

Nyss hemkommen från stallet som bjöd på ett hejdundrandes pass med en Berta som verkar ha hittat tillbaks till sin sjuka studsform som hon var i innan vilan. Hoppahoppahoppstudsastudsastuds är ungefär det man får smaka på när man vill trava henne istället för att låta henne galoppera iväg i sitt tempo. Galen liten fux. Zaza och Zamba däremot var mycket snälla damer som idag fick trava upphöjda cavaletti och galoppera över små hinder. Dock tycker dom att det är ganska läskigt att galoppera i ridhuset eftersom väggen kommer så fort men dom har blivit mycket bättre! Till veckan ska vi till Siri och träna med dom, verkligen superskoj ska det bli! :)

Nu blir det till att powernapa ett tag och ladda om för en helkväll med förfest och sedan Hawaiiparty på NH! Kommer garanterat att bli roligt!

Johanna

Rain

Igår och idag har det regnat här i Linka. Precis så normalt tänkte vädret tydligen vara nu framöver. Det positiva är dock att marken nu är bar på vissa ställen :) Cykeln går i racefart nu om man jämför med hur det går i alla snömodd. Nu ska jag hoppa in i bilen och bege mig till statoil för att inhandla kaffe innan jag drar mig mot stallet där jag ska galoppträna en häst och hoppa lite med 2 andra. Funfun!

Johanna

Kravall

Åh vilken underbart rolig kväll vi hade igår! Började hemma hos Veronica där vi drack vin och snackade skit, lite girltalk på slutet innan vi började bege oss mot campus. En jäkla massa köande väl på plats men vad gör väl det när livet är på topp? Kom in och dansade hela natten lång med mina affjurklassisar :) Avsultades med den sedervanliga ringen och stad i ljus innan vi begav oss till donken för att fullända kvällen med en cheeseburgare eller två. Underbart var ordet!

Dagen har bestått av ridning i högsta grad! Zamba och Zaza har gått varsitt pass på banan och de var så duktiga de små pärlorna. Zaza har blivit riktigt fin in galoppen nu, väldigt stadig och går tom. att ändra längde på galoppsprången lite smått :) Zamba har inte kommit riktigt lika långt men hon jobbat på hon med. Imorgon ska vi ner till ridhuset och hoppa lite med damerna, superpepp!

Louisa är påväg hit och vi ska ha fredagsmys med middag och tvtittande. Ladda upp inför morgondagen då det är Hawaiifest på NH på kvällen, kommer bli oslagbart!

Johanna

Friday?

Varför tror jag att det är fredag idag? För att vi slutade tidigt? För att vi åkte till stan och shoppad och åt sushi? För att vi gick på bolaget och handlade mousserande? För att jag sitter i soffan och åter godis och dricker cola? För att jag ska äta fläskfile till middag? För att jag ska ta en powernap i 1½ timme nu för att orka med kvällen bravader? Fredag var det va? ;)

Best

Och som ni kanske dörstår så syftar inte rubriken på hockeyherrarna som nyss fullbordade ett fisko som blev utslagna i kvarten utan det syftar till blogginnehavaren her self! Klev ut genom dörren efter matchen, förbannad som få och stegade fram till bilen. Inget hände när jag försökte lyfta på motorhuven så jag sparkade och hoppade lite på den (inte med klackskor idag dock utan de lite mjukare uggsen). Händer ingenting så måste ta bilnyckeln och dra mellan huven och underdelen för där är det dett tjockt lagen med is som håller huven fastfrusen. Och efter lite spark och skrik (eller okej kanske inge skrik men iaf lite förbannelse) så får jag upp den! Tjiho! Hittar batteriet och ska börja skruva loss det då jag inser att ena sladden går att lyfta av utan att en börja skruva först? Börja ana onåd! Provar istället att skruva fast denna istället för av och vilket lycka sedan då jag öppnar bildörren och lampan i bilen lyser! Stoppar i nyckeln och vrider om och den röda faran är back on track! Sjukt lycklig tjej!

Detta tillsammans med det faktum att modo nu får tillbaks foppa i tid till omstarten av elitserien (han hade missat 2 matcher om de gått till final i OS) gör att dagen känns som en succé trots den sura förlusten och trots att jag har varit vaken sedan 06.00. Lite pepp inför tyskan sådär och sedan peppar vi med en stanrunda (systemet) och ikväll kravall! Lovely!

Johanna aka "bilmekarn"

Gold

Alltså vilket OS dom gör det svenska längdskidelandslaget! Ytligare ett guld har nyss plockats hem och jag har en ny favorit! Marcus Hellner, som han åker skidor! Det är helt otroligt ju. Drar ifrån med 20 sekunder och ser ju knappt ansträngd ut. Fantastiskt!

Dagen har bestått av plugg som sagt var. Bara massa plugg. Och tyskan var tråkig som vanligt :) Men hoppas att någonting fastnar iaf! Borde krypa till kojs snart eftersom det är uppstigning kl 06.00 som gäller för OS-kvarten mellan Sverige och Slovakien. Spännande!

Och nu jag hade trampat igenom all snömodd som låg på vägen helt slut i benen ska jag öppna motorhuven och kika så det inte bara är en kabel som har lossnat på batteriet men tro på fan att motorhuven inte går upp. Sjukt förbannad blev jag och sparkade på den med klackskon. Den lyssnade endå inte. Så jag har gjort en deal med den, öppnar den sig imorgon så jag får chans att ladda batteriet så lovar jag att den ska få bli lite varm och inte behöva frysa så mycket mer. Men eftersom detta är högst omöjligt eftersom man inte har några motorvärmare här nere. Men skvallra inte för den röda fara. Kanske blir ännu mer arg.

Johanna

School

Har varit på plats på campus sedan 8 imorse. Klev utanför dörren 7.20 för att ta bilen men det händer ingenting när jag vrider på nyckeln. Ingenting. Allting är helt svart och bilen gör inte minsta indikation på att starta. Crap. Antagligen batteriet som har laddats ur, men varför? var ju ute och körde så sent som igår kväll starx innan 8 på kvällen. Jäkla skit. Måste hitta någon som har en batteriladdare nu bara. Snart väntar ett 3 timmars pass tyska men ska hinna med att äta lite mat först så bör nog börja röra på mig. Har idag renskrivit klart alla föreläsningsanteckningar för hand! Underbart skönt känns det. var även och hämtade ut statsrättens grunder tidiagre idag så ska sätta igång med läsandet av den inom en snar framtid :)

Johanna

Cold

Det är kallt. Ska den här vintern aldrig ta slut? Jag trodde att jag hade flyttat längre söderut men som det verkar är jag fast på nordpolen. Tror aldrig att det har varit kallare eller snöigare än vad det har varit denna vinter. På torsdag ska vi på kravall och då verkar det som om det ska bli mildare väder vilket verkligen välkomnas :)

Men nog med deppet nu! Jag har spenderat eftermiddagen på campus med en tysk föreläsning om EU-rätt. På tyska som sagt. Som om EU-rätt i sig inte är tillräkligt svårt och tråkigt?! Gissa då hur det känns när det är på tyska och när Lerm drar över rasten med 15 minuter. Inte okej. Sedan begav jag mig ut till stallet där jag tog mig en tur på Berta i det kalla vädret och när jag var färdig med det så tog vi med Zamba på en tur till ridhuset. Och har man inte ridit på dåligt underlag tidigare så kan man ju alltid åka ner till ridhuset där vi rider! Det var helt katastrofalt. Stumt som en asfaltsväg och halt som en nyspolad isbana. Och som om det inte var nog med detta så dammade det som en sandbana efter 3 veckors torka på sommaren. Inte direkt optimalt om man säger så. Men Zamba skötte sig finfint! Fick skutta över ett ett litet räcke i trav och galoppera över lite bommar på långsidorna. Hon var mycket duktig den lilla svanen (hon har en svanhals när hon sträcker upp den och blir spänd).

Har nyss slängt i mig lasagne efter att ha duschat i säkert 20 minuter i kokhett vatten, det var nice. Ska äta lite glass och drick te innan jag kryper ner och sover några få timmar innan bilen rullar från parkeringen kl 7.20 imorgon. Har seminarium kl 8 och måste skriva ut anteckningar innan dess. sedan ska det bli en pluggdag på campus innan tyskan drar igång kl 17 på eftermiddagen. Ingen super bloggdag imorgon alltså men ni får stå ut!

Johanna

Jump

Gårdagseftermiddagen bestod av föreläsning, rättsfallsläsning, argumentationsskrivning och OS-tittande. Inte mycket att skriva om tyckte jag.

Just nu ser det ut som om det snöar utanför fönstret? Mer snö? Nej det kan inte vara sant? Måste vara från taket som det flyger snö. Ja så är det. Jag ska ta och diska här hemma snart. Diska lite, plocka lite och kanske dammsuga lite. Sedan ska jag ta bilen till campus där jag först ska plugga lite och sedan har vi föreläsning op tyska. Tysk juridik is the shit. Så jävla tråkigt det kommer bli :) Efter detta ska jag hoppa in i bilen igen och gasa direkt ut till stallet där 2 hästar väntar på att bli lastade och hoppade lite nere i ridhuset :) Men som sagt var, nu disken.

Sun

Solen verkligen stålar genom fönstret och jag hoppas att det stämmer att det bara är -11 ute, vore trevligt när man snart ska hoppa på cykeln. Sitter och dricker en kopp kaffe till reprisen av matchen som gick imorse. Tre kronor imponerar något väldigt mycket! stabilt värre ser det ut att vara så hoppas att det håller sig hela tuneringen ut, även om det innebär att modo får klara sig utan Foppa i 2 matcher, vem var det som la spelschemat så?! Idioter.

I helgen när frida var här tipsade hon om en hemsida där man kan köpa mycket billigt smink. Jag klickade hem både foundation, rouge, 3 st ögonskuggor, 2 förpackningar lösögonfransar, 2 st ögonskuggeborstar, 2 st nagellack och en läppglans. Hela detta kalaset gick på ca 350 kr inklusive frakt. Helt underbart :) Längtar som bara den efter leveransen!


Nu drar jag mot campus!

Johanna

Pain

Försökte mig på att skriva ett till inlägg igårkväll men blogg.se ville inte fungera så ni fick klara er utan det. Jag har ont. Riktigt on i munnen. Längst inne på höger sida längst ner där visdomstanden är. Där har tandköttsfliken som ligger över visdomstanden gjort så jäkla ont nu i två dagar. Så jag kan knappt tugga på nånting eftersom att tänderna på övre tandraden då biter på tandköttet nere och det gör oerhört ont.

Var uppe imorse och kikade på lite hockey innan jag tog mig 2 timmars sömn till och nu sitter jag och försöker mig på att gå igenom seminarieruppgiften tills på onsdag. Ska träffa gruppen efter föreläsningen idag för att gå igenom så känns som om man vill vara lite förberedd!

Det är svinkallt i detta land idag, inte mindre än -24 stod det att det var kl 8 imorse, hoppas det har blivit någon grad varmare nu, och framförallt imorgon eftersom jag tänkte rida då. Håll en tumme!

Johanna

Snow

Jag är ledsen! Men eftersom jag har haft besök i helgen så anser jag att jag är ursäktad. Det är nämligen så att min kära vän Frida har varit här och hållt mig sällskap i helgen :)

I torsdags åkte jag och hämtade upp henne på tågstationen och sedan begav vi oss till stan där vi tog oss en runda och shoppade lite och fikade. Vidare till hemköp och handla och sedan hem för att förbereda för kvvällen. Vi lagade mat i form av fläskfilé med rotfrukter i ugnen och vitlöksstekta champinjoner och tzatziki till detta, mycket gott kan jag lova! Pimplade lite vin och inväntade Sandra som kom förbi innan det var dags att dra ner på krogen, Platå var kvällens destination. Trevligt väl på plats, mindre trevligt att ta sig dit och hem eftersom snön piskade i ansiktet.

Vaknade upp vid 13 tiden i fredags och gjorde oss iordning för en vända ner till stan. Promenderade ner och häslade på Fridas kusin Hanna och sedan lite shopping och fika innan det var dags för bio, Shutter Island stod på programmet! Mycket bra film, lite konstig och inte riktigt som man trodde men helt klart sevärd! Hem efter bion där vi laddade upp med tacos och hockey innan vi såg den klassiska svenska filmen "hip hip hora", här snackar vi nostalgi på hög nivå! Roligast var att Frida kunde nästan varje mening ;)

Lördagen började med att vikonstaterade att snön vräkte ner utanför fönstret, åt fel håll! Det var verkligen snökaos! Satte oss i bilen så småningom och tog med oss Sandra och Natasch mot industrigatan där Laserdome väntade! Sjukt roligt var det :) Sedan valde alla att bestämma sig för att det var för mycket snö för en utgång men jag och Frida bangade inte! Hem och svida om och sedan beställa lite mat från restaurangen på hörnet och sedan var det bara att bege sig ut i snöstormen! Till kusinen Hanna bar det av där vi hann med att vinna reklam-musik tävlningen och se en klassisk 3 mil från Olsson och Hellner innan vi begav oss ner till stan, Platå ytligare en gång och efter lite flirtande från obducenternas och tekikarnas sida så bestämde vi oss för att det var dags för hemgång.

Hann inte med mycket imorse innan det var dags att skjutsa Frida till tåget som såg ut att gå som det ska, fick dock ett sms senare när jag var hemma igen om att tåget var inställt och dom hade fått boka buss istället. Bussen skulle dock bara gå till uppsala så vi får se hur det löser sig.

Nu blir det lite slalom innan det är dags för damernas skidskytte och sedan lite sömn innan den klassiska kampen mellan sverige och finland :)

Johanna

Crash

My good vilken vurpa anja fick till i störtloppet. Inte nådigt hur långt hon flög och hur hårt hon måste ha landat. Känns inte det minsta roligt och känns inte så troligt att hon åker mer skidor i detta os men man ska aldrig säga aldrig såklart! Och jag och I-M tycker inte att Vancouver har lyckats med det här os:et som dom ska. Som det kanadensiska vinterstad som de ska vara så ska inte dessa saker få hända. En dödsolycka, tjuvstarter, funktionärer som kliver mitt ut i störtloppsbacken när träning pågår och funktionärer som håller kvar skidskyttarna 15 sekunder längre än vad de ska. Lyckas dom inte fixa hockeyn som de ska så kommer jag åka över och läxa upp dom personligen. Dom skulle bara våga.

Annars har kvällen mest varit tung. Jävla tyska alltså. Sen blir det inte bättre att läraren inte kan bestämma sig om hon ska prata tyska eller svenska eller om hon ska ansvända overheaden eller inte eller om hon ska ta ett exempel eller om vi ska göra det osv.osv. Tråkigt värre.

Och nu spurtar två svenskor till sig semifinalplatser i sprinten, kanske ska vi få en liten vändning på denna tunga kväll nu :)

Johanna

Cold

Alltså varför vägrar mina ridskor att bli torra för? Är inte så roligt att börja med att stoppa ner fötterna i fuktiga skor på morgonen nnan man åker iväg till stallet. Den är verkligen isklumpar när jag kommer hem. Ridningen idag gick bra, Zamba och Zaza hade lite problem att stå still när jag skulle sitta upp så fick flytta runt pallen sjuttontusen gånger men skam den som ger sig! Duktigt tjejer även idag och alla 3 fick gå lite galopparbete idag vilket resulterade i en väldigt trött Johanna efteråt. Vaccineringen av de 3 hästar som skulle vaccineras gick bra även det, lille Mandy var snäll men tyckte inte att det var någon höjdare direkt. Och en höjdare var det inte heller när jag kommer hem och är dö hungrig och överlycklig över att äntligen vara hemma när jag inser att mina hemnycklar ligger kvar på hyllan i sadelkammaren. Jag ville bryta ihop. Men det var bara att spendera ytligare 40 minuter i bilen med att åka tillbaks till stallet och hämta nycklarna. Död åt mitt minne.

Men nu är jag hemma och har hunnit äta och göra mig iordning för tyskan som börjar om 1 timme. Ska slänga på mig lite kläder och sedan ta cykeln och trampa iväg. Hemma ikväll ska jag se både herrarnas och damernas sprint och sedan även störlopp för Anja och co. Sova i någon timme och sedan upp och se herrarnas hockeypremiär mot tyskland! Foppa, Zäta och Hörnqvist i samma kedja kommer bli mycket intressant att följa!

Johanna

Buns

Vilken trevlig kväll jag har haft i studentgettot ryd :) Vi började men handling på hemköp innan vi begav oss hem till Vevve där vi satte igång med bakandet! Efter en hel del jäsningar och en hel del väntande var äntligen semlebullarna klara och OM dom var värd mödan! Sjukligt goda och sjukligt mättande är allt jag kan säga. Hann med en massa prat och tjat innan vi tog våra cyklar och trampade igenom rydsskogen. Väl hemma fick jag en chock då jag klickade mig in på sportbladet och läste att svergie tagit ett till OS-guld genom Björn Ferry! Fick inte se på OS hos Veronica då jag var den enda som röstade för men det verkade ju som om dom klarade sig bra utan mitt hejande :)

Väl hemma har jag inte kunnat varva ner över huvudtaget utan sitter i soffan och är exalterad över USA-Ryssland i hockey. DAMER bör tilläggas och då förstår ni underhållningsvärdet på matchen. Borde sova men ska kanske ta och kampa i soffan så jag kan kika på lite herrhockey senare inatt? Blir antagligen så :)

Morgondagen kommer bjuda på både ridning och tyskföreläsning vilket känns sådär (det senare). Eller jag kanske ska säga förhoppningsvis tyskaföreläsning eftersom jag först har fått äran att assistera vid lilla ponnyfölets vaccinering imorgon. Det kommer bli en rond i sig! Måste även hinna med att göra ett nytt utkast av tyska dagboken nu när den är rättad en gång.

Johanna

Series

Uppe med tuppen imorse för att ha en "redovisning" i rättskällelära för EU-rätten. Sjukt onödigt men vad gör man inte när det är obligatoriskt? Efter det satt sig jag och Vevve och rättade tyskaläxan tillsammans vilket gick bra, jag suger väl på tyska men annars kan man inte klaga :) Hem efter detta och laga lite lunch som snabbt blev uppäten och sedan gjorde jag den klassiska, slocknade i soffan. Vaknade för en sisådär 40 minuter sedan och undrade om man skulle ta och göra något vettigt idag? Ja jag ska nog ta och slänga på ett OTH avsnitt iaf ;) Sedan blir det diskning innan semlebak väntar med tjejerna i ryd! Kommer bli grymt :)

Johanna

Progress

Idag har varit en dag fylld med ridning ännu en gång :) Började med att plocka in Berta och skulle sedan ta in Zaza men den damen kände inte för att gå in så jag tog Zamba istället, fick fungera det med! Hon har aldrig gått själv nere på lägdan utan vi har alltid haft henne på lina först innan vi släpt henne men hon var super duktig! Skrittade, travade och galopperade utan några som hellst problem :) Berta var duktig även hon och Zaza som tillslut ville gå in var en stjärna hon med! Superroligt och inspirerande när det går så bra framåt med alla :)

Kvällen har spenderats i soffan tillsammans med Louisa för att se Kalla spurta in sveriges första OS-guld! Sjukt bra gjort! Snart är det dags för Hellner att ge sig ut på 15 km så det är bara att hålla tummarna där hemma!

Johanna

Greatness

Jag lever livet just nu vill jag lova. Får sova ut på morgonen, kika på OTH medans jag äter frukost, äter mango och passionsfrukt till efterrätt efter frukosten, åker ut en sväng till stallet och rider så mycket jag vill, kommer hem igen och värmer lite mat, sätter mig i soffan och slår på OS, somnar framför OS oc vaknar sedan för att släpa mig vidare till sängen :) Lovely!

Nu ska jag ut och fylla på bensin, kylarvätska ocg spolvätska i bilen sedan är den redo för ytligare några vändor till och från nykil :)

Johanna

Aches

Jag glömde ju att tala om för er att mina armar värker som aldrig förr idag. Armvecken och axlarna är helt handikappade! Armvecken lixom, har man ens några muskler där? :S

Wintergames

Jag älskar att det är os. Det är helt underbart att man kan slå på tvn och se vintersporter hela tiden! Från tidiga morgon till sena natten om man så vill. Underbart :)

Gårdagen var en hektisk dag vill jag lova! Berta och Zaza reds ute på banan som dom har plogat upp på lägdan och båda två hade lite svårt med galoppfattningarna eftersom det inte var mycket svängar att hjälpa till med ställningen och fattningen. Men dom jobbade på mycket bra så det var inga problem! Sedan var det dags att ta tag i stalljobbet! Första gången sedan jag började rida hos Lotta som hon bett mig om hjälp med mockning och fodring och självklart ställer man upp :) Blev till att mocka 8 boxar (med halm!!) och sedan strö och lägga in hö. Ta in alla 17 hästar och sedan hem en kort sväng för att byta om och sedan gasa tillbaks till sallet och skjutsa föräldrarna Lottas till Lotta för överraskningsmiddag. Jag åkte hem till deras hus igen och åt lite middag och sedan ut och fodra de små hästarna :) Sedan spenderade jag kvällen i soffan tillsammans med två hundar och en katt innan det var dags att hämta dom igen. Var väl hemma vi 01-tiden och somnade ganska gott då eftersom jag bara hade 4 timmars sömn natten innan.

Idag har det inte varit mycket aktivitet från min sida. Ska ta och diska lite nu innan project runway och sedan blir det tv kväll :) Har även varit och hämtat ut min nyinköpta tysk/svenska ordbok så den ska användas flitigt till veckan! Annars så kommer Frida ner och hälsar på till helgen, kommer bli superroligt! :) Vad sägs om platå på torsdag mina vänner?!

Johanna

Tired

Jag trotsade tröttheten igår och satt här med mina dator i knät och kikade på invigningen kl 03.00 inatt. Foppa såg mäkta stolt ut över att få bära fanan, borde vara sverige som är stolt att han ville ;) Annars var hela ivigningsgrejen väldigt dålig. Skågas rakt av i pressen idag och jag håller med. Inget att hänga i julgranen där inte. Men jag satt uppe till 05, sov lite till och från till 06 och då skulle elden tändas. Och allt höll på att sluta i katastrof för pelarna ville inte resa sig. Och när dom väl gjorde det var det ingen som riktigt fattade vem som tände elden? var det gretzky? Eller alla? Tja man undrar ibland. Nu ska jag efter endast 4 timmars sömn bege mig ut till stallet för att göra lite nytta. Men först ett stopp på donken för en frukostmacka och en kaffe!

Time


Det är dags nu mina damer och herrar. Nu kör vi! :)

Hero


För er som inte tänkte kliva upp inatt och kika på invigningen så har ni här en sjuhelsike anledning att trotsa tröttheten!

Lazy

Men jises vad jag hatar att kliva upp när jag egentligen inte behöver det! Imorse hade jag ställt klockan på 10 för att komma upp i någolunda bra tid men inte fören jag hörde posten dimpa ner i postinkastet så orkade jag ta tag i uppstigandet. Klockan var då 11.54. Hehe. Men har nu hunnit med att äta frukost och håller på att brygga lite kaffe som ska innjutas tillsammans med ett avsnitt av oth och sedan är jag redo för studier i några timmar! Sedan ska jag städa undan lite och äntligen (!) kunna torka golven eftersom att hinken inte längre måste stå och samla upp vatten inne på toalettten :) Ikväll kommer några av tjejerna som är kvar i Linka över helgen samt Louisa förbi för då är det sushitime! Jag längtar sjukt mycket! Sushisushisushi!

Sedan är det ju dags för OS-invigningen inatt! Och som den sanna fantast man är till detta vinterspel så står klockan på väckning 02.55 för att inte missa invigningen kl 03.00 :)
Johanna

Damn

Jag glömde pärlsocker på den andra bullplåten :( Buhuu!

Buns

Dagen har varit slapp. Väldigt slapp vill jag lova! Eller dagen började med seminarium och det gick väl bra. Sedan trampade jag hemöver och tanken var att jag skulle renskriva lite föreläsningsanteckningar men så blev inte fallet. Jag satt i soffan och internetade och powernapade i många många timmar. Men man måste få göra det ibland med! Och ikväll har jag både lagat köttfärssås och andra lasten med kanelbullar är just nu i ugnen, vem vill komma och smaka? ;)

Johanna

Down

Jag försökte mig på att blogga igårkväll men det ville minsann inte fungera som jag tyckte. Det gjorde därmot damerna som jag red i djupsnön igår, mycket snälla tjejer :) Hann även med att plugga endel inför seminariet imorgon samt göra lite tyskaövningar inför ikväll. Nu måste jag packa ihop väskan och trampa iväg i snöovädret! Befinner mig på campus från 10-20 idag, vilken underbar dag!

Johanna

Sleep

Efter 12½ timmars sömn fick jag endå släpa mig ur sängen kl 11.30 för att inte sova bort hela dagen, det är ju helt sickt. Sedan dess har jag bara hunnit med att äta frukost och sett på 7th heaven på tvn :) Ska strax slänga på mig ridkläder och hoppa ut i bilen för en tur till hästisarna :) Men då är frågan hur jag ska göra om plåtslagaren skulle komma när jag är borta? Ska jag lägga ut nyckeln så han kommer in om han behöver det? Vågar jag verkligen det?! Alltså det vore ju dumt om han inte kunde göra något om han kom hit lixom. Lägger nog ut nykeln.

Johanna

Crap

Har varit mycket i helgen. Eller det har det väl egentligen inte men jag har varit en dålig bloggare endå! Igår var vi ner med Zaza och Zamba till ridhuset, så himla duktiga tjejer! Snart drar hoppningen igång med dom två små liven :) Sedan var jag förbi Louisa i ryd för lite middag och söndagsmys, trevlans värre även om både slocknade i sängen och vaknade upp 23.30.

Dagen har bestått av föreläsning och städning och nu ska jag sätta mig och plugga i en timme eller så och sedan laga soppa till middag och lassa inför matchen ikväll, modo-brynäs står på schemat! Då LHC möter rögle ikväll behövde jag inte jobba för att inte ens halva restaurangen var bokad, haha!

Också till dagens jävla händelse, klev in i badrummet efter att ha kommit hem från campus tidigare idag och kliver rätt på badrumsmattan som är dygnsur. Jaha och vart kommer detta vatten ifrån tänker jag? Kikar mig omkring ett tag innan jag inser att det droppar vatten från taket, kollar upp och ser ut världens vattenbubbla under väven i taket också bara rinner det ner på golvet. Har ringt hyresvärden som skulle ta kontakt med en plåtslagare som skulle komma och kika på det, antagligen har det uppkommit pga. alla snö som har kommit. Här nere i söder är husen tydligen inte utrustade för snö och kyla. CRAPCRAPCRAP. Det är allt jag säger.

Johanna

Party

Vi har badat bastu, duschat, ätit pizza och druckit vin, stått i kön till flamman och tagit stämpel och sedan varit här hemma och druckit vin här i lägan och nu drar vi till flamman igen :)



HAHA party! :)


Johanna

Sauna

Jag är uppe! Enda tecknet på att jag har varit förkyld är den täppta näsan, annars är halsen och huvudet bra :) Lite döv i örat men det är sånt man får leva med. Var redo att kliva upp kl 9 och hade stängt av klockan, men det var en dum idé. Somnade om och vaknade kl 10 istället. Nu ska jag slänga igång lite kaffe, påbörja genomgången av seminariet vi har mellan 15.30-16.30 och sedan städa undan i lägenheten. För ikväll sla vi först ha bastuförfest hos sandra och sedan gå förbi flamman och ta stämpel för att sedan ge vidare till mig på mellanfest och sedan avsluta kvällen på flamman med att dansa natten lång :) Kommer bli kalaskul!

Exhausted

Alltså är det någon som förstår hur jobbigt det är att cykla från nedersidan av stan hem till gottfridsberg  när det är fullt med snöslask överallt och du har stått/gått/sprungit upp i 6 timmar i rad? Det är sjukt jobbigt. Och detta har jag nu gjort varenda gång jag har jobbat och cyklat till jobbet sedan dess att det kom snö hit till Linkan. Och det var inte bättre idag när jag endast kunde använda munnen för att andas eftersom näsan är helt igentäppt. Men nu ska jag ta och sova och hoppas på bättre tider imorgon. Annars vet jag inte vad jag tar mig till.

Love

Alltså finns det något bättre än att sitta på en hästrygg och plumsa genom djupsnön när det är -2 grader ute och solen kikar fram mellan molnen? Där har vi riktigt kärlek till det jag håller på med :) Lovley ridturer har jag haft idag! Började med Berta och sedan Zaza, gick bara att skritta på lägdan eftersom dom inte hade hunnit skotta där än så blev skritt på båda damerna i ca 30 minuter. Snälla tjejer som tyckte det var aningen jobbigt men protesterade inte. En som tycker om att protestera och gå sin egen väg är vår lilla ponnybäbis Mandy. Haha vilken stjärna hon är! Först när jag kom till stallet så gick jag och släppte ut dom eftersom dom itne får gå ut på morgonen med de andra stona för att Lina är så bitchig att dom ryker ihop då. Men när dom andra har varit ute ett tag så går det bra att släppa ut dom andra tre med :) Släppte ut dom och gjorde sedan iordning Berta för ridturen, tog ut B och skulle hoppa upp och ser att Mandy står vid staketet och kikar på vad som händer. Och helt plötsligt springer hon rätt igenom tråden vid ingången så den översta tråden sprängs. Springer rätt fram till B (inte ska man vara blyg inte) och luktar på henne, vänder sig tvärt om och ger henne världens bakutspark och springer sedan runtrunt henne. Haha fick ställa in B i stallet igen och sedan gå ut på följakt. Hittade henne vid kasa där hon stod och åt lite snö. fick tag på henne men eftersom hon itne är världsvan att bli ledd i grimskaft tog det väl 5 min att få henne därifrån till hagen, som är ca 20 meter bort. Haha hon är bra rolig alltså! Sedan upptäckte hon att de andra stona också var i hagen så då var det roligare att springa omkring och bitcha sig bland dom. Bitchen nr. 1 kan jag lova!

Näe nu blir det duschen och sedan är det dags för jobb ikväll igen!

Johanna

Vitamins

Jag tror att all c-vitamin jag proppade i mig igår har verkat över natten! Har knappt hostat något sedan jag klev upp, huvudet känns inte som 2 meter i diameter, jag kan höra bättre idag eftersom att locket i öronen har släppt och halsen är som ny! Näsan är visserligen fortfarande täppt men det är den ju året runt så. Har hunnit med frukosten (C-vitamiiiiiiner!!) och nu blir det till att svida om till ridkläder, hälla upp en kopp kaffe och hoppa in i bilen och gasa ut till stallet :) Hoppas hoppas att dom har hunnit ploga på lägdan så jag kan rida där, isådall blir det både Berta och Zaza som får ta sig en tur idag.

Efter stallet måste jag skynda mig hem igen, springa genom duschen och hoppa i jobbkläderna och ta och jobba ett pass i chokladasken från kl 16. Kommer nog gå superbra :)

Johanna

Long day

Dagen på campus blev lång med först en föreläsning i kommunalrätt och sedan ett 2-timmars break där vi försökte oss på lite plugg, det blev mest snack och matätning men vi försökte iaf! Sedan var det tyska i 3 timmar som stod på schemat! Ja men det gick bra tyckte jag, riktigt bra att få lite förnyade kunskaper även om det mest blir repetition. Skönt att komma igång mes tyskan nu också! Kom hem för 1 timme sen efter att ha stannat och inhandlar c-vitamin i mängder på coop. Apelsiner, blodgrape och proviva mango fick följa med hem, nu jäklar ska jag bli frisk! Därför ska jag krypa ner i sängen nu och kika på ett OTH avsnitt :)

Johanna

Sick

Jag skrev ett inlägg igår innan jag skulle krypa ner i sängen med datorn och slå på ett OTH avsnitt men det vägrade blogg.se. Gårdagskvällen spederades iaf i soffan tillsammans med tvn och finalen av paradie hotel. Bra program det där måste jag säga! Jag trodde dokc jackie skulle ta pengarna själv men där hade jag fel, tur för lille Patrik :)

Vaknade iaf upp idag med en hals som skrek såfort jag svalde och en hosta som vägrar att överge min kropp för en sekund. Dessutom hör jag inget eftersom jag har lock för öronen. Förkylning here I come. Men det är inget som stoppar mig. Jag vägrar. Nu ska jag hoppa i kläderna och sedan invänta Sandra för att åka och hämta upp Natasch och åka vidare mot campus. Det är nämligen snöstorm ute. Och det är dagar som dessa som jag känner att bilen är min bästa vän, den röda faran :) Ska befinna mig på campus till kl 20 ikväll, med tyskainlärning de 3 sista timmarna. Sedan ska jag hem och hoppa i säng och kurera mig inför morgondagen. Då ska jag nämligen ut och rida i snöovädret och sedan jobba på kvällen. Fredagen kommer bestå av grupparbete, seminarium, bastuförande och sedan en helkväll på flammen. Kommer bli awesome! Ska bara klura ut hur jag ska hinna bli frisk tills dess. Det ordnar sig nog :)

Johanna

T.R.Ö.T.T

My god. Jag somnar. Här och nu. Zzzz.

Hotel

Närmare bestämt Paradise Hotel. Haha världens löjligaste program som man blir helt besatt av :) Finalen har börjat och jag sitter såklart bänkad! Jag har efter det att jag gick hem i snöstormen efter dagen två föreläsningar med Felicia i luren hunnit med att både laga middag, diskat, skrivit klart tyskaläxan och bakat bröd. Brödet blev hur bra som hellst! Förutom att jag hällde mjöl överallt och degbitar ramlade ner på golvet. Men gott blev det som lyckades klara sig in i ugnen :)

Jag har fått hosta och öronont igen. Oftast när jag är sjuk får jag hosta, öronont och halsont. Började i lördags då jag vaknade upp med skabb i halsen, det gick dock över och var inte så farlig. Söndagkväll fick jag ont i örat när vi cyklade hem från ryd och idag är hostan i full gång. Fick en smärre attack idag på föreläsningen och vattnet var slut. Det var icke kul. Blir väl till att börja knarka cucilana om kvällarna tillsammans med cortisoninhalation. I fucking hate this. Plus att vi ska ha bastuparty och flammanfest på fredag och det tänker jag inte missa för allt i världen!

Johanna

Morning glory

Är det inte lycka när man vaknar upp 5 minuter innan klockan ska ringa och man är verkligen helt utvilad? Det är nog bland det skönaste som finns :) Vaknade 9.25 imorse och hade ställt klockan på 9.30. Nu sitter jag här och har ätit lite frukost och ska slå på ett OTH avsnitt och surpla en kopp kaffe medans jag inväntar tiden. Ska befinna mig på skolan 12.40 för att lämna in ansökan om tyskakursen i berlin i sommar. Det kommer bli awsome! Har sedan föreläsning mellan 13-17 och sedan blir det hem och plugga lite tyska. Eller iaf skriva klart mitt dagboksinlägg som ska vara klart tills på onsdag, google translate är min vän! Även fast mina andra vänner inte tyckte det var någon höjdaridé igår när jag talade om det för dom ;) Men det ska nog gå bra! Ska även klicka hem ett tyskt/svenskt lexikon samt en övningsbok på tyska, grammatikboken tänkte jag få låna av Louisa men hon befinner sig i Åre den lilla skiten så det får vänta tills hon kommer hem! Nu är kaffet färdigt! :)
Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0