28/4-10 23:38

Har inte haft tif att blogga idag och kommer antagligen inte ha det imorgon heller. Men hästarna har skött sig super, det är all information ni får för tillfället!

27/4-10 22:21

Ridning i det underbart varma vädret idag! Hade lätt kunnat rida i bara t-shirt om det hade varit så att jag hade varit smart nog att ta på mig en. Istället hade jag två genomkörare i min fleece undertröja med hög krage. Smart tjej den där Johanna.

Hur som hellst så var det ju ridningen jag skulle berätta om! Först ut var Zamba och eftersom de ska tränas imorgon så var det en genomridning som stod på schemat. Zamba har en tendens att bli stel som en pinne och väldigt springig om man inte jobbar igenom henne. I början var det väldigt stelt och trippigt i traven då hon inte arbetar igenom hela kroppen. Gjorde en övning där jag red på en lång raksträcka på lägdan, längde traven i ca 10 meter, samlade upp och gjorde en volt åt höger och jobbade verkligen igenom innersidan, rakt ut igen och längde på traven ca 10, volt åt vänster och jobba igenom sidan. Och vilket resultat sedan! Hon jobbade verkligen med hela kroppen och man kände hur hon trampade igenom hela stegen istället för att trippa fram. Även galoppen var bra då hon jobbats igenom, lite svårt att balansera upp sig i vänster och stog över till höger någon gång men det var inte hela välden :) 4 av 5 till Zamba!

Berta var nästa ut och jag var beredd på en smått galen tjej med massa energi men tji fick jag! Visst att det är tryck i henne det är det ju alltid men idag gick det att reglera trycket. Även här var det sidorna som skulle arbetas igenom då hon har lätt att "ställa in" bogen och gå emot innerskänkeln. Mycket 8-volet och även övningen där man rider på ett tänkt fyrkantsspår och gör en volt i varannat hörn. På så sätt kan man arbeta igenom sidorna väl men även kontrollera att man har dom på yttertygeln genom att lägnga lite på "långsidorna". Riktigt bra pass på fuxen och även om jag har lite mer att önska så är den 100 ggr så bra på bettet jämfört med hacket :)

Imorgon åker vi som sagt var iväg till Siri och tränar och jag ska även hinna mer 4-åringarna innan, full rulle!

Johanna

27/4-10 20:23


Jag håller med Skröder. Bättre än ingen alls men inte helt okej. Fast å andra sidan, lyckades han ta ett skitlag som timrå till slutspel kanske det inte kan gå fel?

27/4-10 11:51

Morning!
Idag är det riddags igen! Tjiho! Som jag har längtat :) Hoppas lilla fuxen sköter sig så ska det nog kunna bli en trevlig eftermiddag! Det blir alltså berta och zamba som får gå ett pass idag för imorgon ska de två damerna ut till Siri för att se om hon känner någon skillnad på dem sen senast de var där. Men innan dess har jag en föreläning på campus. Så om man ska ta och byta om från morgonrocken kanske?

Johanna

26/4-10 23:29

Så var ännu en dag till ända. Efter ett seminarium i mellanmansrätt så begav vi oss mot ryd där det väntade tårtkalas och surr med flickorna för att fira Jenny som idag fyller hela 21 år, stort grattis till henne :) Vidare till rydsskogen för att promenera bort överflödiga kalorier med Veronica och Hanna och sedan cykla hem från ett annat håll än vad är van vid. Har ju dock grymt lokalsinne och en kompass installerad i hjärnan så var inte vidare svårt ;)

Imorgon blir det som sagt var en föreläsning och sedan stallet hela kvällen lång. Lite champions league ska väl eventuellt hinnas med det också :)

Johanna

26/4-10 13:28


9 månader och 3 dagar sedan du förvann nu. Det gör så ont i mig fortfarande, vad hände med "det blir bättre med tiden"? Hur många hästar jag än rider och hur mycket jag än försöker finns det ingen som kommer ta din plats. ingen någonsin. Du var den enda för mig och så kommer det alltid förbi. Tro inget annat min vän <3

26/4-10 12:33

Uppstigning kl 8 imorse för dusch och plugga var planen. Snoozade till 8.30 men sedan var jag uppe! Har duschat, läst på inför seminariet och även diskat och städat hela lägan! Jobbigt värre att städa nu när det är 4 rum och en hall som måste städas. Men nu är det gjort så nu kan jag vara nöjd känner jag. Ska dricka lite kaffe och äta en bulle innan jag cyklar iväg till campus för ett seminarium.

Och jag lääängtar redan till tisdag och onsdag då jag ska spendera kvällarna/eftermiddagarna i stallet :) Tisdag ska jag ut och rida igenom Berta och Zamba så de är redo för träning hos Siri på onsdag! Och onsdag tar vi även tag i Rune och Buster igen, förhoppningsvis kan jag rida lite själv på Rune och sitta en längre stund uppe på buster :) Iiih kul när allt slit lönar sig med hästarna måste jag medge!

Johanna

25/4-10 17:55

Vilken dag! Jag vet inte om det beror på det fantastiska vädret eller dom underbara hästarna men idag är det en riktigt bra dag! Har varit säkert 15 grader i skuggan och i solen var det nästan så att man svettades!

Hästarna har varit riktigt underbara idag! Zamba var kanoners efter att hon fått lite uppvärmnin, lite stel och kantig i början men sedan gick det som på en dans :) Berta var mycket fin på slutet med efter att hon fick springa av sig all energi först och hon verkar verkligen trivas på gummibettet. Rune var jätteduktig och travade jättemånga varv på linan med mig på ryggen. Och Buster den lilla filuren har jag suttit på idag och skrittat! Samt att han inte slängde upp huvudet varken när jag tränsade på eller av, snacka om framgång :) Hur bra som hellst då han var ner på lägdan första gången för exakt en vecka sedan och nu är han redan klar för uppsittning, trodde man inte om en häst som honom!

Nu ska jag ta tag i rättsfallen iför seminariet innan jag lagar lite mat och diskar.

Johanna

24/4-10 23:03


Så har ännu ett lag korats som sveriges bästa för denna säsong. HV knep guldet före djurgården som dock bjöd upp till en härlig kamp! En ruskigt underhållande hockey är vad finalspelet har bjudit på och jag har konstaterat följande:
 Det är den offensiva hockeyn som är den vinstrikaste även iår
Både djurgården och hv har spelat en offesiv hockey och visat att det är det som kräbs för att hänga med i utvecknlingen framöver. Framförallt så kommer de defensiva lagen få det oerhört svårt att nå framgångar men sedan drar den offensiva hockey betydligt mycket mer tittare, underhållning på hög nivå under hela finalserien som sagt var!

Djurgårdens mest hängivna supportrar är helt klart landets bästa
De har levererat tifo efter tifo och gjort att stämningen på hovet och i globen varit så ofattbar att man inte trodde laget skulle kunna förlora på hemmaplan. Magiskt var ordet. (Att det sedan som i alla andra klubbar finns idioter som inte borde få kalla sig supportrar tycker jag vi förtränger en dag som denna)

Återväxten bland klubbarna är ofattbar
Så sent som för 3 år sedan spekulerades det i att svensk hockey var påväg utför, inga talanger släpptes fram och det var inte tillräckligt med engagemang från klubbarna. Detta är något som verkligen har motbevisats i och med att nästan halva djurgårdens lag är 25 år eller yngre och även HV har varit duktiga med att släppa fram talangerna i år.

Målvakterna spelar sjukt stor betydelse
Ingen spelare gör ett helt lag sägs det ju men vad ska man då säga efter en sån här finalserie? Liv och Wesslau har hållt oerhört hög klass och hade det itne varit för Wesslau hade djurgården nog inte ens tagit sig till semi.

En sjukt jämn finalserie där alltså 5 av 6 matcher gick till sudden och ett nytt mästarlag som blev just mästare genom inte mindre än 4 suddensegrar. Jag gratulerar HV och börjar redan nu ladda för en ny säsong (och även lite peppning inför VM som drar igång om dryga veckan).

24/4-10 20:12

Goddagens!

Hemkommen och kollat klart på elitserien för denna säsongen kommer det här en sammafattning av gårdagens bravader! Jag begav mig mot campus vid 16-tiden för att möta upp några från klassen för at gå på fredagspuben i baljan. Sjukt mycket folk och eftersom det itne fanns en sittplats över så skippades detta och jag begav mig istället till Veronica för att klä och sminka om mig inför kvällens togafest :) Vi begav oss sedan tillsammans till Jenny där det vankades middag och frågesport och ett evigt knytande av dessa togor. För lång, för kort, för genomskinlig, för hård, för lös, för ful, för avsöjande och ja det var inte lätt att få till den som  vi ville inte. Tillslut fick vi nöja oss med det vi åstadkommit och det var dags att bege sig till colonia där vi träffade yttligare lite klassisar och hann med att ta stämpel också. Togafesten var sedan kalaskul! Det blev hoppborg, shottsbar och maaassa dans hela natten lång! Sjukt mycket folk och man tappade bort varandra hela tiden men jag hade riktigt skoj endå :) Kvällen avslutades förstås på donken med Louisa innan vi intog hennes korridorsrum och slängde oss i sängarna (på madrassen för min del) och slocknade utan vidare svårigheter.

När vi vaknat till liv och tuggat i oss en macka så begav vi oss till campus där elinpiaden var i full gång! Lekar och hinderbanor i massor och utklädnader som var hur bra som hellst! Familjen Flinta, Familjen Simpsons och hela Supermario familjen var på plats! Cyklade hemöver och har spenderat eftermiddagen framför hockeyn! Känner att halsen och näsan inte riktigt tycker om mig just nu så blir en lugn kväll hemma i soffan framför sista delen av luftslottet som sprängdes :) Imorgon åler jag till stallet och rider lite hästar och hoppas på att Buster tar ännu ett steg i utvecklingen!

Johanna

23/4-10 15:54

TGIF!

Så vad väntas under denna underbara fredag då? Jo först hade vi retorikövning som gick som smort och sedan förbi stan för att uträtta några ärenden. Hem igen där soffan väntade för en powernep i 3 timmar. Haha trött tjej efter att ha klivit upp före 7 fyra dagar i rad! Har fått i mig lite mat och gjort mig iordning för fredagspub i baljan! Kommer bli kanoners innan jag drar mig mot veronica för att svida om till ett lakan och sedan vidare till Jenny där det bli middag innan vi drar till colonia på förefest. Kommer bli en kanonkväll! Det skönaste med dessa fester är ju att man aldrig behöver fundera över vad man ska ha på sig, lakanet duger fint och ett par sandaler på fötterna sen är man redo :)

Fick ett telefonsamtal från Lotta förut där hon berättade att hon just hade ridit det bästa passet någonsin på den lilla fuxen (Berta), verkligen roligt att hon verkar funka på gummibettet!

Just ja, jag övernattar hos Lollo i ryd då jag inte riktigt känner för att cykla hem hit iförd endast ett lakan :)

Har en underbar fredag allesammans!

22/4-10 21:42


Jag glömde ju helt bort dagens mesta och bästa stjärna! Lillbuster :) Ååh lilla killen som är rädd för allt och som har fått för sig att det är okej att lägga sig ner i duschen och som inte går att tränsa av/på normalt eftersom han är så rädd om öronen sina. Denna kille hade vi ponnyridning med idag. Dvs jag låg tvärs över sadeln och Lotta ledde honom. Och under hela passet med longering och hängträning tror jag inte ha skvätte till en enda gång?! Och för att vara Buster så är detta en enorm framgång! Tror helt klart att här har vi en häst med enorm kapacitet bara han vågar själv. En dag ska jag sitta på ryggen hans och galoppera runt lägdan som jag idag gör med Berta och Zamba. Den dagen må vara långt borta men tro mig, det kommer garanterat vara värt det för den här hästen har något alldeles extra!

22/4-10 19:55

Ja dagen hade ju kunnat börja bättre iaf! Efter att ha klivit upp runt 7 tiden får jag panik när jag ska fara iväg kl 7.30 mot campus där jag ska träffa Sally eftersom jag inte hittar min plånbok. Inser att jag måste ha glömt den på jobbet igår eftersom jag plockade ur den ur väskan och la den på hyllan i skåpet. Panikringer till chefen som bekräftar att det är öppet i arenan så jag gasar iväg med bilen utan bromsar mot cloetta center. När jag är 1 km från arenan kommer jag på att jag var ju på systemet efter jobbet igår?! Kikar i en av påsarna med vin jag köpte och där ligger såklart plånboken :) Bra där Johanna att åka till andra sidan stan för en plånbok som ligger i bilen, tumme upp på den....

Efter den starten har dagen rullat på, retorikövnings övning med Sally som kommer gå galant imorgon, lunch och baljankaffe med Louisa och sedan en tur till stallet där jag fick mina bromsskivor och bromsbelägg :) Tydligen så rasade ena bromsskivan sönder då han slog på den, känns bra att jag har kört runt med den i en veckas tid? Men nu har jag nya bromsar så nu får det vara nog med fel på bilen!

Zamba och Berta var de två damerna som reds idag. Båda var mycket pigga i början men efter att de hade fått springa av sig lite var de snälla! Speciellt Zamba som var riktigt kontrollerbar i galoppen idag :) På söndag blir det lite småskutt med den damen om vädret och underlaget tillåter, spännande :) Berta hade seriösa problema att lyssna på mina hjälper idag då hon mest ville springa fortfortfort och kolla på killarna som gick i hagen brevid. Men det tog sig även med henne och det positiva för dagen är att hon verkar fungera bra på gummibettet med fasta ringar som jag använde på Prins som mamma tog med ner i helgen :) Inga nya sår i munnen och verkligen MYCKET mer reglerbar än på hacket. Prisa gud för det då galoppen senast på hacket gick i 110 km/h. Minst.

Med lite mat i magen sitter jag parkerad i soffan där jag tänkte stanna tills hockeyn är slut och sängen väntar omedelbums. Bra dag imorgon med lön, fredagspub och togafest! Men först har jag en retorikövning att genomföra kl 8 på morgonen. ZzzZz.

Johanna

21/4-10 21:39

Lugna puckar såhär på onsdagskvällen. Kan djurgården ta och pricka in en kvittering så blir det ännu mer trevligt.

Annars så har dagen spenderats på campus och i cloetta center. Föreläsning först och sedan vidare för att jobba lunch i restaurangen. Gick bara bra, lugna gatan det där med lunch och buffé. Inga tallrikar att gå ut med, ingen dryck att servera och inget kaffe att servera. Självbetjäning is the shit! Endast disk att plocka och se till att det finns mat att tillgå :) Ca 200 gäster i olika omgångar kom och gick idag men det kändes väldigt lugnt under hela lunchen. Känns ganska spännande att traska omkring i arenan efter lunchen när iprincip alla har gått hem förutom vi som jobbade lunch och det var nedsläckt överallt, nästan så man skulle kunna gå vilse i någon av gångarna!

Kvällen har jag spenderat med datorn i knät och skrivit en sammanfattning av de 2,5 minuter "långa" tal som jag ska hålla på retorikövningen på fredag. Inte mycket att hetsa upp sig över, kommer gå som smort! Har även hunnit med att diska för fösta gången på typ en vecka?! Mamma diskade hela helgen och sedan dess har jag inte diskat.

Morgondagen blir en spännande dag. Fösta ska jag till campus och träffa Sally och gå igenom så vi är lite samspelta inför retoriken sedan ska jag vidare ut till stallet och ta mig inte bara en eller två utan hela tre ridturer och förhoppningsvis en liten häng- och klängtur på den lilla Buster. Spännande är bara förnamnet!

Och nu gjorde djurgårn mål också! :) En kopp te och jag är redo för sängen.

Johanna

21/4-10 07:27

Regnet bara öser ner utanför fönstret. Och hade jag bott kvar på skolgatan hade jag antagligen cyklat till skolan endå. Men nu när jag bor 5 km från campus och jag ska bege mig vidare till cloetta center för att jobba efter föreläsningen så känns det inte som om jag är redo för en cykeltur i regnet. Hoppas att bromsarna inte lägger av på vägen bara, kan bli lite småjobbigt.

20/4-10 22:11

Gifmatch på tvn ikväll alltså. Och vilka minnen detta lag väcker till liv. Hur många matcher har jag inte suttit där med I-M vid min sida på ett soligt/svinkallt/regnigt/blåsigt/strömlöst och framförallt alldeles underbart norrporten arena? Finfina kvällar här spenderats där och nog för att jag lever med drömmen om att giffers ska etablera sig i allsvenskan en vacker dag så kan man ju inte annat än blir mycket fundersam över några punkter:

Huuuur i hela friden kan Cain Dotson få vara sportchef för klubben? Sämre föredöme får man leta med ficklampa efter.
Hur kan Sliper (sleeper...zZZzz) fortfarande vara med i startelvan?
Vad har Rami Shaaban för frilla?!
Klipp dig och sakffa dig ett jobb som min far skulle ha sagt...
Har gif vunnit en enda bortamatch under 2000-talet?
Varför spelar Hallenius i hammarby och inte i gif om han endå ska spela i superettan?
Okej klart att jag fattar att det inte var tänkt att hammarby skulle åka ner när hallenius skrev på och att han kanske bli lite mer uppmärksammad i en större klubb, men endå!
Vaaaarför släpper gif ALLTID in mål på hörnor?!

Ja det var mina funderingar från matchen. Om någon vänlig själ vill svara på en fråga eller två eller ha något att tillägga är ni hjärtligt välkomna!

20/4-10 21:14

Om jag sov när jag kom hem efter seminariet? SOM jag sov :) Haha 2 timmar i soffan satt fint innan jag begav mig ut till hackefors (ännu längre bort än johannelund!) för att gubbarna på bilverkstaden skulle se hur pass omfattande skadorna på bromsarna var. Bromsskivor och bromsbelägg behöver bytas. Snacka om att de på bilprovningen inte har gjort sitt jobb om bromsarna i princip ramlar ihop 4 veckor efter att man varit där? Lär er sköta erat jobb! Vidare för att byta till sommardäck (tyckte det var på tiden då man egentligen skulle ha bytt senast i fredags...) och sedan ut till biltema och inhandla bromsgrejer för 1000 spänn. Inte ett dugg exalterande vill jag lova.

Vidare till stallet där Rune och Buster skulle få sig en omgång även idag då tappskorna inte slås på fören imorgon på damerna. Rune är ju för härlig han! Snälla stora hästen som travade på fältet idag! Visserligen på linan men med mig på ryggen. Försökte sig på ett bocksprång gjorde han med men det gick ju mindre bra då allt som han gör gör i slowmotion så det blev mer en liten duckning med huvudet :) Även buster var duktig idag! Frågan är ju bara hur lång tid det kommer att ta innan man kan sitta upp på den herren. Så ooootroligt skvätten för allt. Men mycket bättre idag än i söndags så med lite mer rutin så kommer han nog bli bra han med :)

Självklart har kvällen spenderats framför GIF matchen på tvn. Det kommer ett annat inlägg innan kvällen är slut där jag har lite funderingar på hur saker och ting såg ut kring matchen. Så håll till godo!

20/4-10 08:00

på skolan och laddar inför seminarium. Sedan ska jag hem och sova! Sjukligt trött när klockan ringde 06.30 imorse kan jag lova. Inte bra, inte bra...men först baljan kaffe!

19/4-10 19:14

Jag är en dålig bloggare jag vet. Men jag har haft besök i helgen så jag är ursäktad!

Jag har haft en supermysig helg med mamma och agnes :) Vi har ätit massa gott, promenerat med agnes, sett på tv och varit ute en sväng i stallet. Har haft en lyxhelg där jag fått frukost, lunch och middag serverad på bordet. Imorse när jag klev upp hade mamma bakat bullar, köpt nybakat bröd till frukosten, varit och tvättat smutskläderna och påbörjat middagslagningen. Som sagt var, braaaa helg!

Annars har jag varit på campus och grupparbetat och även förberett lite retorik idag. Cyklat till och från campus så man fick ju lite motion också. Imorgon ska jag ha seminarium och sedan ska jag ut och rida lite hästar :) Zamba, Berta och Rune. Och tönt Buster ska man väl försöka hantera. Blir spännande. Spännande blir det också att åka bil till stallet eftersom mina bromsar fram tydligen väljer att lägga av lite nu och då. Lite spänning förgyller vardagen ;) Bilen ska faktiskt in och kollas på på verkstaden innan jag beger mig till stallet så ni behöver inte oroa er över mitt liv.


Mammas bullar :)

Sötagnes med uppsatt lugg :)

Brune Rune under inridning :)

15/4-10 07:21

Nu drar jag mot campus för att köa i 4 timmar till de eftertraktade togabiljetterna till elinpiaden nästa vecka! Tjoho! 

14/4-10 21:52

Hur avslutar man en bra dag på bästa sätt? Men nybakta scones och te framför Greys såklart :)

14/4-10 20:44

Dagen har som sagt var varit braaa! Började med att cykla till jobbet eftersom det även efter hockeyn visade sig att dom ville ha min hjälp :) Stor lunchkonferens med lokaltidningen här i Linkan, Corren. Gick finfint, var buffé så det var inte så jobbigt. När jag var klar där cyklade jag mot gottfridsberg och min lägenhet där som var helt tömd på grejer och hela köksdelen var utriven. Kommer bli spännande det här! Vidare till campus där jag satt i solen med Sara och Sally och myste drack kaffe och åt en glass. Förflyttade oss sedan vidare till ytligare ett ställe i solen där det även var lä vilket var underbart! Måste ha varit 20 grader minst :) Satt där ett tag och spånade vidare på idéer till retorikövningen, kommer säkert bli mycket bra! Väl hemma igen har jag hunnit äta sallad och packa upp alla mina grejer! Stort plus till mig :) Alla kläder är också inpackade i garderoberna så nu kommer jag in i sovrummet utan att behöva hoppa över väskorna.

Imorgon beger jag mig mot campus tidigt för att köa till årets andra kravall: elinpiaden! Kommer bli kanooonkul. 4 timmars köande följs upp av en tripp till stallet och lite ridning, hoppas på finväder imorgon med :) Och på kvällen kommer ju mamma och världens sötaste hund ner och hälsar på!

Johanna

14/4-10 18:34

Underbar dag idag med! Ska slänga ihop en sallad nu så återkommer strax!

13/4-10 20:30

Vilken hääärlig dag nananananana!
dagen började en cykelturen till skolan som inte tog mer än 25 minuter vilket kändes helt okej måste jag säga! trodde det skulle ta längre tid men icke :) ett seminarium senare så satte sig jag, sally och sandra ute i solen för att äta lunch, mycket trevligt med en stålande blå himmel! okej några moln ibland men inte många! hann med lite funderande kring retorikövningen innan vi begav oss till föreläsningen och efter detta hann jag äta scones med emelie och vevve nere i zenit :) Mys dag som nu avrundas med ett bad och sedan desperate och cougar town i soffan :)

13/4-10 08:50

Uppe med tuppen! Har inte stigit upp den här tiden på många dagar och det känns vill jag lova. strax ska jag ta och hoppa på cykeln och bege mig mot campus. Först turen här från johannelund till uni. Undra hur lång tid det tar bara? Har ju en timme på mig så borde itne vara någon fara :) Vill dock hinna köpa kaffe först så ska kanske lägga på ett kol. Vi hörs ikväll istället!

Johanna

12/4-10 20:29

Jag kom nyss på att jag har föreläsning på eftermiddagen imorgon, vilket leder till = inget stall :( Buhu jag som verkligen ville rida Zamba imorgon och även sitta upp på Rune en sväng. Verkligen buhu. Nu blev jag ännu mer opepp på att kliva upp imorgonbitti och cykla 100 år till campus.

12/4-10 16:09

Tjoho alla glada!
Ingen bloggning i helgen eftersom jag har haft fullt upp med flyttning och ridning och vänner osv. Men nu är jag på plats i den "nya" lägenheten iaf! Och istället för att se på de negativa sakerna såsom att det är lite för långt till campus så väljer jag att se de positiva grejerna! Det är en stor tvåa så jag slipper sova i samma rum som jag sitter i soffan i. Ett superstort kök så nu kan jag laga riktiga middagar och baka goda kakor! Och det bästa av allt. JAG HAR ETT BADKAR! Som jag har saknat att bada. Ääälskar det verkligen. Så istället för att packa upp grejorna låg jag i badet i 45 minuter igår. Lovely :)

Och jag håller verkligen på att kära ner mig i Zamba. Så himla duktig hon har blivit. Väldigt mycket egen vilja men så himla lätt för att lära sig och sammarbetsvillig som få! Nu hoppas jag att hon hoppar bra när vi sätter igång med det för då lär hon inte vara speciellt svår att sälja :) Och jag tänkte ta med kameran till stallet imorgon så ni får se nya ramsam! Han är så söt att man nästan vill äta upp honom :)

Annars har jag tagit en paus i rättsfallsläsandet och ser på lite topmodel på tv. Man måste ju få pausa lite ibland också. Och på torsdag kommer mamma ner och med har hon sig agnes! Kommer garanterat att bli mys med restaurangbesök och räk/ostmiddag :)

9/4-10 20:48

Varföööör har jag bara packat 2 flyttlådor för? Vaaaarför? Måste måste måste packa nu!

9/4-10 12:02

Damsittning igår: SUCCÉ! Så himla roligt var det! Det som var lite minus (okej ganska mycket minus) var maten. Kycklingen var ju okej, man kan inte misslyckas med kycklingfile. Men sötpotatis i skivor? Och dessutom kall? Och till det typ tacosås? Näe inte okej! Men kvällen bjöd på mycket fin underhållning som gjorde den värd entrepengen. Kvällen avslutades strax efter 2 då jag trampade hemöver alldeles själv eftersom alla inte var redo att avlägsna sig riktigt ännu ;) Men bra gick det och vaknade imorse av att det var byggubbar utanför fönstret som skulle bygga upp en byggställning.

Annars har jag brutal träningsvärk i axlarna idag. Mest troligt beror detta på att jag red Berta igår på hacket och där hade vi en mycket pigg dam. Vi har fått en ny häst i stallet också! En supersötig 1-års hingst efter Radiator :) Superfin liten fuxkille med stjärn och en snopp på mulen :) Måste ta ett kort och visa er någon dag, det är bland det sötaste jag har sett! Ramsam har han fått äran att kallas men förhoppningsvis finns det något kortare och enklare att kalla bäbisen snart. Så nu har vi två 1-års bäbisar i stallet, lycka :)

Annars ska jag väl börja packa idag. Kommer bli sjukt jobbigt. Kanske en powernap först?

7/4-10 22:39

Jaha föreläsningen i eftermiddags hade man ju skippat om man hade haft hjärncellerna med sig eftersom det var en föreläsning i kroppsspråk och rösten. Ja retorik helt enkelt. Inte speciellt givande utan snarare tvärtom :) Trevligt och givande däremot är att imorgon är det damsittning! Tvårätters och underhållning på platå innan kvällen fortsätter på dansgolvet, kommer bli kanon! Och om linköping skulle kunna behaga att vinna imorgon mot dif så blir det jobb på lördag och det vore ju trevligt det med. Trevligt är även att jag klarade tentan! Läste ingen av de böcker som stod som kurslitteratur (inte någon annan bok heller för den delen...) och började plugga 5 dagar innan det var dags, kanske man ska lägga ner lite mer tid inför nästa? :) Smart tänkt, får dock se hur det går med det.

Annars ska jag rida imorgon igen! Äntligen! Zamba och Berta och eftersom att våren har kommit med storm till linköping (säkert 8+ ute nu ikväll!) så kan vi äntligen rida på lägdan igen. Kommer bli kanon! Och jag ska änvända mina nya chaps och nya ridstrumpor som jag inhandlade i sundsvall :) Hihihi jag längtar! *hezt_tjejen_nr1*

Johanna

7/4-10 14:42

Jaha då har man nyss varit och kikat in lägenheten som jag ska spendera dagarna i fram till sommaren. det visade sig nämligen vara mycket mer jobb med min än vad de hade räknat med så de måste byta iprincip hela taket på lägenheten. Vilket självklart innebär att jag inte kan bo kvar vilket leder till att jag flyttar ut till johannelund i helgen. Helt på fel sida stan men vad gör man? Inte direkt så att jag vill bo på gatan. Dessutom får jag en superfin och stor (!!) tvåa till priset av min lilla etta :) Men nu blir det att hoppa på cykeln igen för att trampa bort till campus för ännu en föreläsning idag. Ikväll blir det packning och hockey!

6/4-10 22:38

Jag hinner inte blogga. Jag har varit hemma och firat påsk, kommit tillbaks till Linkan, varit och storhandlat, haft föreläsning och imorgon ska jag packa och flytta ut ur lägenheten samt gå på två föreläsningar och sedan även hinna se lite hockey! Hörs snart igen!

Friends

Ååh idag har jag fått träffa min vackra flickor på stan :) En sedervanlig fika och charm och lite uppdaterande på killfronten så var vi back to normal again. Hann med systemet en vända också, nu när vi alla har rätt att vara där. Annars har jag haft en dålig natt/början på dagen. Först kunde jag inte sova fören kanske 3 tiden. Sedan när jag stod i duschen svimmade jag nästan för att det tog typ slut på syre. Vet icke vad som stod på. Har en hals som jävlas och ett huvud som känns luddigt. Men det hindrar inte en hårding som mig! Jag ska ut och dansa hela natten lång med mina kära flickor på stadshuset :) Finns drinkar, jordgubbsvin, mousserande vin och bacardi breezer att välja på på förfesten så borde nog få i mig något ;)

Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0