Excited

Det är fullt upp med allting så ni får ha lite överseende med att bloggandet hamnar lite åt sidan. Vi var iaf iväg med Buster på tävling igår och jag är supernöjd med honom! I onsdags på träningens så tjurade han ihop totalt, ville inte vara med och tyckte allting var pest och pina så det var väldigt spännande att ta ut honom på tävling för att se om han skulle bete sig eller inte. Men det gjorde han verkligen! Jag fick rida honom lite hårt inne på banan men som vanligt så känns det ju värre än vad det ser ut. På filmen tycker jag inte alls att det syns lika mycket att jag är på honom och att han faktiskt tar det var superskönt :) Tanken var att han skulle ha hoppat en 110 också men vi skippade det eftersom han hade fått stå på transporten i 5 timmar mellan klasserna då och det kändes inte direkt skjyst mot honom när han inte är så rutinerad. Så han fick åka hem med ännu en rosett i bagaget (3 st på 3 tävlingsstarter!) och nu ska han få ta det lite lugnare i 1½ vecka och skippa hoppträningen och gå ute på fälten och galoppera lite och ha det roligt. Istället har Rosa fått tagit hans plats nere med Zamba för att få ridas lite. Men här kommer filmen från tävlingen iaf!

Absent

Har dödligt mkt i skolan just nu och inte tid över alls så ni får nöja er med en film från träningen igår så länge!

Pants

Har ju helt glömt bort att visa vad jag handlade till mig själv på mässan i GBG! Ett nytt par vita ridbyxor från mountain horse! Sjukt snygga!

Cozy

Popcorn och BB får avsluta min helg!

Sunny

Ännu en solig dag är Linköping och även om det har varit lite kallt så har det varit en fin dag! :) Buster har varit iväg på träningstävling i Ånesta idag och han har skött sig utmärkt. I 1 meter var han nolla och kändes, om än lite avvaktande, väldigt fin och kvick! I 110 hoppade han riktigt bra men jag tabbade mig rejält på trippelbarren där jag hittade ett alldeles för stor läge som jag red på vilket resulterade i att han tog bakkanten ganska grovt. Helt och hållet mitt fel. Vi rev även sista hindret på banan, ett smalhinder med en vattenplätt under, eftersom vi hamnade lite på mellanläge och han la in ett kort extra språng. Hade jag bara ridit på som tidigare och bestämt mig för en avsprångspunkt så hade det inte varit några problem. Kul ändå att han känns så positiv och har så lätt för allting nu, en stund så var vi 9 st inne på framhoppningen och med en häst som är lite smårädd för andra hästar gäller det att se upp! Han skötte sig dock utmärkt och hästen får helt klart godkänt idag, första 110 banan har går på träningstävling också. Jag har hittat rätt galopp i honom nu men har fortfarande lite svårt med avsprångspunkten, har kommit ifrån det där med backningen nu och rider verkligen på i svängarna men då hittar jag lite för stora lägen istället. Bara att jobba på men känslan finns där nu iaf!

Error

Sjuuuukligt irriterande att jag inte kan ladda upp bilder med bloggappen, blir lika galen varje gång....

Sugar

Efter lite socker och koffein ska jag nog klara en timme till med Tysklands invandringpolitik!

Fail

Här kommer filmen igen, förhoppningsvis funkar den nu!

Vienna

Jag och Sofia har nu bokat in en weekend i slutet av april. Det är nämligen så att vi ska ner till Wien och hälsa på bästa Louisa! Det ska bli fantastiskt roligt och en av sakerna som vi redan har planerat in är ett besök på spanska ridskolan, jag är grymt taggad!

Curtsy

Lillen visade inga tecken på ojämnhet i bakdelen idag när jag tog ut honom i ridhuset på eftermiddagen och eftersom han inte heller hade gjort det på morgonen så for vi iväg till träningen! Mycket bra träning idag måste jag säga, jobbade igenom hästarna väl på marken och han är himla mjuk och fin i kroppen nu. Jag måste dock komma ihåg att plocka upp honom i formen nu när han gör allting så bra för att sätta lite extra press på banbenen och få honom att jobba ännu bättre. I hoppningen jobbade vi mycket med styrkeövningar idag. Bland annat en övning där vi hade en bom innan ett kryss och sedan ett galoppsprång ut över en oxer. Här märks det väldigt väl att han tycker att det blir jobbigt när han måste niga så mycket för att hoppa upp sig ut över oxern och blir då lite stillastående i luften. Dock gjorde han det super sedan när vi hoppade en lite slinga och öppnade upp väldigt bra bak så det var roligt att det blev skillnad! Svåraste övningen för dagen var den där vi hoppade ett litet kryss ner mot ena hörnet, i hörnet skulle vi sedan vända på en ca 5 meters volt upp på en serie med bommar, kombination och 3 språng fram till ett räcke. Ni kommer förstå när ni ser filmen, det är övningen som är först där! Även här märker man att han är lite svag bak och inte riktigt kan sätta sig som en mer rutinerad häst kan. Efter lite tragglande så löste det sig dock och han gjorde precis som han skulle. På slutet satte vi ihop allting till en liten slinga och det kändes väldigt enkelt och okomplicerat nu när jag har börjat rida på framåt istället för att sitta och plocka genom svängarna. Bra träning med andra ord!

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0