#16:53

Glad tjej som nyss har ridit ett markarbetespass på Lillen ute på galoppbanan, jäklar vad fin han var! Lovar film från helgen under veckan!

#13:26

Steker i solen efter att ha hoppat en klass idag, Lillen skötte sig fint men imorgon satsar vi på nollan!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1263537/images/2012/pic_50127b089606ee5d01000007.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1263537/images/2012/pic_50127b089606ee5d01000007.jpg" class="image">

#13:26

Steker i solen efter att ha hoppat en klass idag, Lillen skötte sig fint men imorgon satsar vi på nollan!

#15:19

Hästfri dag så jag badar och myser med småkusinerna på himlabadet!

#12:03

Barbackatur i sommarvärmen!

#13:14

Har inte kommit längre än till soffan än så länge men kaffekoppen är snart slut så då blir det stallet! Lillen ska få gå på promenad och kanske springa lite i paddocken :) bild från senast vi var ute och promenerade: "jag äter så mkt jag kan innan hon tvingar mig att gå vidare igen!!"

#23:43

Idag red jag och buster bort till ridbanan för att jobba med det som vi hade lite problem med sist på hoppträningen, nämligen att hålla rätt galopp genom svängarna även när han blir lite trött/spänd under passens gång. Började med att bygga upp en cavaletti på volt med upphöjda ytterkanter på bommarna och sedan stod det 3 små hinder utplacerade perfekt för den övning jag hade planerat så jag la ut en galoppbom 3 meter innan vare litet hinder. Red fram rätt rejält och travade flera varv över bommarna, något som han gjorde hur bra som helst och han kändes väldigt mjuk och spänstig i traven! I galoppen jobbade jag mycket med att han skulle vara framme för skänken direkt från början och sedan att han skulle bromsa jämt när jag bad honom att komma tillbaka, det blir lätt att han slänger in/ut rumpan till höger när man tar en förhållning. Efter detta började jag skutta på de små hindren med galoppbommar. De stod så till att man kunde komma i både höger och vänster galopp på båda och sedan kunde man direkt rida en ganska snäv sväng till nästa, något som ställer till problem och framkallar en korsgalopp hos honom när han blir trött. Efter ett omslag åt båda håll och en korrigering med skänkeln så gjorde han övningen hur bra som helst! Kändes som om jag hittade ett bra sätt att rida svängarna där han själv fick hitta en bra balans att galoppera i. I högervarvet är det viktigaste att ha ett bra stöd i munnen och jobba med yttertygeln för att svänga. I vänster varv blir det istället tvärtom och där behöver han en stadig innehand som han kan ta stöd på och sedan en ytterskänkel att svänga för, viktigast av allt i båda varven är dock att hålla en jämn galopp framåt och inte plocka bort för mycket i svängarna! Han kändes verkligen kanon idag vilket är roligt :)

#13:50

Har spenderat två fantastiska dagar i stugan i höga kusten med sol, fiske, kusiner, god mat och sköna dagar. Idag är jag tillbaka till vardagen i Sundsvall och är på väg hem efter en skogstur med B! Lugn tur idag men imorgon står ett markarbetespass på schemat :)

#00:42

Dagen blev lugn på hästfronten, var i stallet och fixade och klappade lite på B men annars fick han återhämta sig från gårdagens hoppträning! Skriver ett utförligare inlägg om hoppträningen i veckan :)

#23:50

Buster på hoppträning ikväll!

#13:37

Busen och jag var ute och skrittjobbade igår, ikväll är det dags för hoppträning och vi har jobbat med rakriktning hela veckan så idag blir det inga dubbla spår i högervarvet!

#09:53

Hämtade en lerig häst från hagen igår för att ta oss en tur med galoppjobb på rundbanan!

#11:55

Vilken överraskning när jag helt plötsligt kunde logga in på blogg-appen utan problem! Har inte kunnat det på flera veckor men nu verkar det vilja funka igen :) så räkna med bilder och inlägg framöver!

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0