Handsome

Killen är superfin i sitt nya dyonträns!

Book

Har shoppat en bok på bokrean, mkt mer spännande än att skriva tyska!

Out of order

Skittråkigt att jag knappt kunde blogga någonting alls igår, bloggappen fungerade inte som vanligt och jag var ute och for mest hela dagen så då blev det inget bloggande! Började iaf gårdagen med en sushilunch tillsammans med lillasyster i väntar på veterinären, han konstaterade att Zalle har ont i ländryggen och därför har han inte varit som han brukar den senaste tiden. Så nu blir det medicin och barbackaridning i några veckor innan de är tillbaks på topp igen! Därefter åkte jag ut till stallet där Rosa för första gången skulle få åka själv ner till ridhuset, duktig liten tjej men ett litet missöde i slutet av passet ledde till att jag tuggade grus och hästen blev livrädd när det började springa småhästarn utanför ridhuset. Allting redde dock ut sig och jag satt upp en sväng igen på henne och hon verkade inte bry sig speciellt mycket. Även Buster skulle ridas och han kändes lite ojämn bak, vet inte alls om jag bara inbillade mig eller om det faktiskt var någonting för han var inte det minsta tjurig och ovillig utan struttade på precis som vanligt, Lotta tog honom på lina imorse innan han fick gå ut och hon såg ingeting speciellt heller. Han har ju ett väldigt speciellt rörelsemönster bak så folk som ser honom för första gången tycker att han ser väldigt kantig ut men det är sån som han är. Vi åker iaf iväg med honom till träningen ikväll och ser om han känns bra! Det kommer ett inlägg med lite bilder senare, har dom på telefonen så allting är beroende av att appen fungerar!

Week

Tillbaks till skolan och arbetsveckan. Började med en tyskaföreläsning i förmiddags och kommer att avslutas med lite uppsatsjobb nu i eftermiddag. Ska precis ta bilen till skolan för att träffa Sandra och spåna lite eftersom de problem vi kom fram till inte riktigt var ett problem som vi kunde utreda. Får hoppas att vi kommer på något och sedan efter det ska jag ta bilen ut till maxi för att handla lite! Berättar lite mer om helgen när jag är hemma ikväll och visar upp lite mer shopping!

Ni får

Ni får* ska det så klart stå, inte nunnor!

Sneak peak

I skolan för lite tyska men nunnor en liten titt på en grej som inhandlades i helgen!

Worldcup

Lämnar Götet efter en superbra helg med massa fina hästar, god mat och bra shopping!

Dinner

Vi är redo för en kväll på stan i GBG!

Relax

Har en helmysig dag i Göteborg med shopping, vin och snart middag på stan! Imorgon blir det massa hästshopping, YR-final och världscupen!

On the road

På bussen på väg till Götet!

Prepare

I stallet kl 8 en lördagsmorgon för att förbereda innan avfärd mot göteboooorg!

Fridaaaay

Fredag och mys med tjejerna ikväll men först:

Weekend

I morgon åker jag och Lotta ner till Göteborg för att kika på fina hästar och shoppa loss! Har funderat på vad jag skulle behöva köpa och kommit fram till några grejer:
Hjälmpåse till nya hjälmen så den inte blir smutsig!
Vita ridbyxor har kikat på dessa från JW och tycker dom är rätt snygga faktiskt med ska hålla ögonen öppna efter andra modeller på mässan!
Sen är jag lite inne på att köpa ett tävlingsset till Buster, han skulle vara superfin i ett mörkblått med en ljusare beige kant. Eventuellt ngt som detta:
Det är väl planen än så länge, får se hur mkt shopping vi hinner med i nordstan på lördag eftermiddag men ett och annat ska man kanske hitta till sig själv där med! :)

Angry

Dagen börjar ju bra med att jag går ner i källaren för att hämta cykeln son står bakom huset, sedan inte har något skydd för sadeln så jag bli alldeles blöt och kommer 2 meter på gatan innan kedjan hoppade! Så glad man blir! Ställde fint tillbaka cykeln och tog röda faran till skolan istället, henne kan man alltid lita på minsann!

Memorandum

Har varit hos Sandra för att ladda inför seminariet imorgon där vi ska presentera och opponera på varandras PM 1 för kandidatuppsatsen! Känns faktiskt bra, får se om vi känner likadant imorgon. Annars väntar ett riktigt mördarpass imorgon, mellan 8-13 ska vi diskutera och opponera på 5 olika PM:n. Kan bli spännande!

Moose

Jag får ta hand om älgen när lillasyster är i Göteborg och roar sig!

Call

Fick ett mycket trevligt samtal imorse. Nu hoppas jag att allt gå i lås och att jag tar mig upp till Sundsvall för en snabbvisit den 20:e mars. Håller en tumme!

Rubber Ball

När man kollar på filmen på honom ser han ut som en liten gummiboll när han bara tar i lite extra och skuttar över hindrena tycker jag! Första linjen men räcke till räcke tappar jag ytterbogen lite så han går på ett språng mer än vad det skulle ha varit, dock tycker jag att han löser det bra och efter det kom vi verkligen in i ett bra flyt på banan, svårt också när det står ett hinder mitt i som man måste runda då det trycker ut hästarna och skymmer hindret ganska mycket! Sista språnget på spetsen ser man att han börjar bli trött men han jobbar verkligen på på rätt sätt nu och verkar väldigt positiv i allt han gör!

Rythm

Mycket bra känsla på träningen idag! Känns som om vi kom in i rytmen bra och löste svårigheterna som uppstod bra. Film kommer imorgon för nu ska jag äta middag och sedan sova!

Summer?

Hade det inte varit för den lilla snön som ligger kvar hade man nästan kunnat tro att det var sommar!

Arena

På plats i Diamond Club för lite jobb!

Morning

Lillen och jag har varit ute på en morgontur!

Pedestal

Finaste möbeln i lägenheten!

Library

Biblioteksövning, men har ju gjort intressantare saker i sitt liv!

Sick

Det känns ju verkligen som om det vore opassande att bli förkyld just nu när vi ska till Göteborg och ha det trevligt i helgen! Jag går omkring och nyser och halsen känns igensvälld. Hoppas jag slipper hostan bara! Har laddat med C-vitamin hela förmiddagen och nu ska jag göra mig iordning och åka iväg på biblioteksövning på universitetet. Skulle verkligen behöva plugga och städa också eftersom det inte blev av igår då jag däckade det första jag gjorde när jag kom hem!

Jump

Idag var Lillen på träningstävling för första gången i år. I och med att det inte går att rida fram ute då det är isgatan överallt så blev det lite för kort framridning/framhoppning till första starten vilket ledde till att han inte riktigt hade hunnit med att slappna av helt och hållet. Med lite spänningar och två stopp så tog vi oss runt banan iaf! Andra klassen så släppte det lite mer men jag red skit på två hinder, först hinder nr. 2 då jag får igenom halvhalten alldeles för sent och han river och sedan på hinder nr. 7 där svängen var lite krånglig och jag inte lyckades hålla halsen rak på honom. Så ett ner i 1 metern. det kändes att det var ett tag sedan han var ute nu men tycker ändå att han får godkänt idag. Jag ska bara lära mig rida så ska det nog bli bra! Sorry för att det blir så dålig kvalite på filmen när man zoomar!

Sushi

Vi har lagat sushi och dricker vin!

Wrestling

Unghingstarna tycker att det är bäst att passa på att busa så mycket som möjligt när det är okej underlag ute!

Fun

Haha lite roligt att Sportbladet redan räknar med att Timrå kommer åka ur, skulle nog säga att möjligheten att faktiskt kvala sig kvart fortfarande finns ;)

Worldwar 2

Seminarium och nu föreläsning om andra världskriget. Tyska in my ❤

Calm down

Det värsta med att jobba sent på kvällarna är att det tar en herrans massa tid innan jag har varvat ner och kan ta mig tid att göra mig iordning för sängen. I vanliga fall kommer jag oftast hem och är hungrig och måste då göra något att äta. Innan jag har ätit, kollat datorn och kikat lite på tvn har tiden sprungit iväg och det är verkligen dags för sängen. Men då känner jag mig ändå uppjagad och tar ännu lite mer tid på mig innan jag gör mig iordning. Helt plötsligt sitter jag här och klockan är mitt i natten. Helt klart dags att sova nu!

Planning

Nu har vi planerat in helgerna framöver på hästfronten! För tillfället ser planen ut såhär för Buster:

19/2 Träningstävling Ånesta
25-26/2 GBG horseshow (kanske inte för Buster men för mig och Lotta iaf!)
4/3 Träningstävling Ånesta
17-18/3 Lok/Reg hopptävling Ånesta

Vilka klasser det blir är inte helt fastställt ännu, det beror på lite hur han känns på träningarna och hur han reagerar på att komma ut på lite nya ställen nu i vår men på söndag ska vi iaf hoppa 90 cm och 1 meter! Perfekt att det är två träningstälvlingar innan årsdebuten i ånesta också så han får chansen att vara där och kika lite innan det blir allvar!
Lillen efter sin hittills enda riktiga tävling! 2 st nollrundor i debuten!

Light&fresh

Henrik Schyfferts humorshow at Cloetta Center!

Seminar

Imorgon har vi vårt livs första tyskaseminarium, jag pluggar för fullt samtidigt som jag hinkar i min kaffe. Är fasligt trött idag.

Breakie

Lyxar till det med scones och te innan jag tar mig an tyskan!

Hand

Har varit iväg på årets första hoppträning med lillen idag och man kan inte tro att han inte ha hoppat riktigt på 1½ månad inte! Var superfin idag på marken och i hoppningen funkade allting utmärkt när piloten skötte sig och slappnade av i sin förbannade högerhand. Hoppade fram med mycket gymnastikhoppning där vi jobbade med att korta galoppen så mycket som möjligt på två olika linjer och B var en stjärna och gick på 3 galoppsprång mer än vad det skulle vara. Jobbigt värre men finfin häst! Hoppade en liten slinga på slutet och det är här jag blir lite för nogrann. Jag vill gärna att allting ska vara perfekt, att han ska ligga kvar och vänta enda tills uppsprånget och att han ska vara tillbaks precis i landningen. Detta är omöjligt. Framförallt på en så orutinerad häst. Idag så hittade jag inte riktigt lägena fram till hindret när vi skulle hoppa en slinga på slutet och då sitter jag och backar lite i anridningen mot hindret, det är ju det sämsta du kan göra när du inte hittar några lägen! Det enda jag behöver fokusera på är att få med mig galoppen genom svängen och hålla halsen rak på honom så sköter han resten. Fick dock en bättre känsla en bit in på banan och den avslutande linjen fick jag rida på honom ganska hårt fram till oxern på fyra språng, vilket han tar galant och klipper oxern (som ni ser på filmen) utan problem!

Training

På väg mot träningen! Mkt fin solnedgång när vi plockade in hästarna!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1263537/images/2012/pic_189575528.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1263537/images/2012/pic_189575528.jpg" class="image">

Cup

Jag fick en mugg med tillhörande choklad som man kunde göra varm choklad med i julklapp av lillebror, chokladen är sedan länge long gone len muggen har helt klart blivit min favvo kaffemugg! Mycket högre än vanliga muggar och kaffet smakar utmärkt i den!

Cancelled

Jag har varit igång sedan kl 07.00 med att tvätta. Äntligen lyckades jag få en tid som ingen snodde från mig! Har hunnit med att sova lite mellan maskinerna men känner mig mer död än levande för tillfället, förhoppningsvis kan massa kaffe råda bot på det! Fick nyheten om att tyskalektionen iaf var inställd idag så jag ska iväg och ha möte med Sandra om uppsatsen och sedan ska jag iväg till stallet :) Hoppträning med lillen idag, får se om han kommer ihåg hur man gör!

Snow

Alltså hallå, hur kommer det sig att vi fick snöstorm såhär lagomt tills att jag trodde det höll på att bli vår?! Möttes av denna syn när jag klev ut från jobbet, gissa om jag var nådigt slut efter 20 minuter på cykeln i uppförsbacke?!

Pension

Alltid lika roligt att få det orangea kuvertet och känna sig som 100 år gammal! Positivt är dock att jag trodde att det var en halvtimme innan jag måste cykla till jobbet när det faktiskt är en och en halv timme kvar, powernap fot the win!

Clean

Putsar grejer efter dagens rispass!

On the way

Frukost i bilen på väg till stallet, sjukt effektivt!

Cookies

Min mormor gör världens godaste bregottkakor och varje gång jag träffar henne får jag en burk med mig :) världens bästa mormor! (och eftersom det inte går att ladda upp bilder så kanske bilden kommer en annan gång!)

Beetroot

Myser till det här hemma eftersom jag insåg att detta är enda lediga kvällen sen här veckan! Rödbetssallad gjord på färska rödbetor med kyckling, bacon, ädelost och valnötter! Bilden blev kanske inte superlyckad men gott var det iaf!

Boring

Vi har haft tyska i snart en och en halv timme utan paus, inte helt okej! Det finns mycket mer spännande grejer att göra istället, smaka på läppglans tex!

Movie

Trouble

Har försökt att blogga flera gånger under helgen men appen funkar ju inte så bra. Efter testet i lördags så åt vi middag i Stockholm innan vi begav oss hem till Linkan igen. Jag fick äran (?) att rida Zalle på kvällen och man kan väl säga att både han och jag har haft bättre ridpass. Nej ska det bli något dressyrekipage av oss krävs det lite mer träning!

Idag har jag varit i stallet hela långa dagen. Sol och ca nollgradigt gjorde dagen till en fröjd där vi har jobbat på att tämja vilddjuren (folisarna), kört ut foder till hästarna och hoppat den lille busen. Hoppningen med B gick över förväntan, efter 1½ månad utan hinder trodde jag att han skulle ha tappat ganska mycket av sitt självförtroende i hoppningen men lillen tyckte det var så roligt så! Hoppade fram på ett räcke några språng i galopp först innan vi gick över på en 5½ men travhoppning in. Fin kille som fattade väldigt snabbt vad som gällde och om man inte var för ivrig över det första hindret så fick man faktiskt mycket mer plats till oxern, han är inte dum inte! Hoppade riktigt fina språng och hoppade igenom kroppen väl, det gäller att hålla i sig kan jag lova! Slänger upp en film på ett av sprången lite senare!

Sun

Finfin vinterdag med sol och -1 grad, grabbarna är mer än nöjda!

Cuddle

Godis, film och mys. Jag har haft sämre fredagar!

Capital city

På plats i Sthlm för mys och engelskatest! Här är det snö och fin solnedgång!

Overtime

Övertid och straffar på hockeyn!

Paradise

Uppdaterar er med lite fler bilder från paradiset på jorden!

Idle

Det har inte producerats mycket vettigt på skolgatan idag inte. Jag har som sagt ätit megafrukost och kikat runt på bloggar. Kollat på topmodel och hells kitchen och sen kände jag att det var dags för en liten tupplur. Vaknade upp 15.30 och tvingade mig att sätta på kaffebryggaren. Nu ska jag hinka kaffe och öva på engelskatest! Ikväll blir det hockey! Tjeckien-Sverige på tv10!

Lazy

Slapp dag än så länge, sovmorgon och nu mys i soffan med brakfrukost!

Eveningsnack

Som sagt så blev det ingen träning idag pga Zambas snoriga näsa. Troligen bara en lätt förkylning men inte värt att riskera något! Buster fick inte heller åka då man får tänka på de andra hästarna i gruppen, inte snällt att ta med något skit till dem. Istället blev jag erbjuden middag för mina (inte alls superbra) datorkunskaper. Vi lyckades föra över bilder, spegelvända bilder, fixa med en fakturamall och tillslut maila iväg första fakturan någonsin för Raze breeding! Bra jobbat av oss tycker jag! Nu är det dags för lite fika innan sängen: rostade mackor och te :)

Flue

En häst med lite hosta och snor, inte värt att riskera något=ingen träning!

School

I skolan sedan 10 för att förbereda inför seminariet och jobba tyska. Ikväll blir det hoppträning!

Education

Det är roligt att rida nu när vi har två hästar igång, det tar verkligen fram det sämsta och bästa med båda hästarna och man får fundera över vad man måste jobba med! Trimmade både i ridhuset idag gjorde en övning i traven som var väldigt bra. Började med att rida in på medellinjen och sedan rida skänkelvikning ut till spåret, nere på kortsidan fanns två bommar som jag travade över och verkligen ställde igenom insidan, rakt ut innanför spåret på långsidan och länga på travet (viktigt att verkligen trycka på då man verkligen märker om de är helt raka eller inte), samla upp i hörnet och rid in i skänkelvikningen igen. Funkade verkligen super på båda hästarna och även fast det är en enkel övning tycker jag att den är väldigt bra för att kolla av alla grundgrejer: ökning, minskning, sidvärts, raktiktning och böjning.

Buster skötte sig exemplariskt för att inte vara riden på ganska länge. Lite nonchalant mot skänkeln på slutet då han blev trött men det kan man ju inte klandra honom för. Viktigt att jag ser till att få fram nosen på honom och har honom mer på yttertygeln än på inner, behöver knappt tänkta sväng innan han är med på noterna när han är så!

För Zamba var detta en superbra övning! Man märket verkligen av hennes problem att vara helt rak, hon går gärna med bakdelen innanför. Annars skötte hon sig mycket bra, galoppen börjar släppa nu och det känns bra! Imorgon får hon åka på hoppträning för Tord :)
Mkt fin bild på övningen!

Lunch

Två nöjda, glada och trötta hästar äter lunch efter varsitt trimmpass i ridhuset!

Walking

Liten och stor i skritten innan ridning!

Frozen yoghurt

Kvällsfika, mixa allt med stavmixern och ställ i frysen i en halvtimme!

Boring

Har inte uträttat mycket roligt denna dag inte. Började med föreläsning mellan 10-12 och sedan satt jag bänkad i bibblan fram till 17.30. Har kommit en bit på vägen med tyskan nu men det går väldigt långsamt, sakta men säkert kommer det tillbaks förhoppningsvis. Har sedan hunnit med att laga middag, provade ett nytt recept från tasteline, köttfärsomelett i ung! Gott blev det och nu känner jag att det är dags att ta tag i uppackningen av väskan från Åre. Ja ni ser ju hur intressant min dag har varit. Diskat har jag hunnit med att göra också...

German

Grammantiklektion i tyska såhär på morgonen, kuljul!

Crazy

Lilla B var överlycklig över att få springa av sig lite i ridhuset idag! På tisdag sitter jag upp igen efter tappskor och skador, tur att han är snällare än vad han ser ut! Kika på filmen...(sjukt dålig kvalité pga. ljuset och kameran på telefonen!)

Buns

När det är lite att göra så blir det mycket att fika! Kaffe i massor och megastora bullar!

Disney

Disney on ice idag och jag säljer fika och godis till 21 ikväll! Utsikten för dagen:

Sleepy

Trött tjej som har intagit soffan efter nästan 8 timmars tågförsening fick träffa bästa L igen och sedan storhandla mat. Nu mys i soffan och imorgon massa jobb!

Delay

5 timmars försening än så länge, inne på den 6e timmen nu. Helt förståeligt varför SJ AB blir det ord det blir baklänges...

Farewell

Säger snart hejdå till Åre för den här gången men det var helt klart inte den sista gången jag åker hit! Har spenderat de soliga (och lite kalla) dagarna i backen och (de ännu kallare) kvällarna på dansgolvet! Sjukt bra vecka!

Last night

Sista kvällen i Åre, all in!

Drink

Man ska väl göra det man är bra på va? Kaffe Karlsson i backen!

Fail

Blev visst bara en bild i förra inlägget, nu kommer fler!

Pain

Trots otaliga blåmärken, brutal smärta i fötterna och träningsvärk utan dess like så lever vi och har det sjukt bra! Kylan stoppar oss inte från varken krogköer eller skidåkning. Bjuder på lite bilder!

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0