31/12-10 23:21

Sista dagen på året alltså. Shit, inte illa alls! En lista får summera året och bilder och eventuellt en film från delfinsimningen idag kommer senare!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte till tyskland över sommaren och spenderade en månad i Berlin för att lära mig tyska!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nyårslöften är inte riktigt min grej.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

4. Dog någon som stod dig nära?
Icke.

5. Vilka länder besökte du?
Tyskland och australien.

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Inte mycket faktiskt. Känns gaska bra att säga! En ny ridhjälm kanske?

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Inget speciellt.

8. Vad var din största framgång 2010?
Inte en enda omtenta på mitt samvete!

9. Största misstaget?
Att ge vissa personer ännu en chans att förbättra sig, didn´t happen...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja det kan man nog säga. Ingen sjukdom direkt men en uttänjd ryggmuskel och trasiga muskelfästen.

11. Bästa köpet?
Telefonen tänkte jag säga men med tanke på att den är död så känns det inte helt rätt.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att världens bästa Sofia förflyttade sig ner till Linkan!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Pink-Raise your glass och Rihanna ft. Eminem-Love the way you lie

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat lite mer  kanske...

18. Hur tillbringade du julen?
Här nere i Australien!

19. Blev du kär i år?
Nej. Eller eventuellt kär i en häst eller två :)

20. Hur många one night stands?
Haha?!

21. Favoritprogram på TV?
Hells Kitchen

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av 2010?
Hatar och hatar, ogillar skarpt? Ja.

23. Bästa boken du läste 2010?
Harry Potter och dödsrelikerna!

24. Största musikaliska upptäckten?
Är inte mycket för det här med musik.

25. Något du önskade dig och fick?
En resa till AU.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Inte som jag kan komma på på rak arm.

27. Årets bästa film?
Harry Potter!!

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Var i stallet och fika smörgåstårta och hade sedan mysfika hemma hos mig :)

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre stess.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Fullt upp den mesta tiden.

31. Vad fick dig att må bra?
Att hela tiden ha saker att göra och slippa fundera så mycket.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha kändis och kändis, kanske inget sammanträffande att just det här var fråga #32? ;) Tobias Viklund for the win!

33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Den om fribasbeloppet för studenter.

34. Vem saknade du?
Det gör ont i hjärtat minst en gång om dagen för att minnas den fantastiska varelsen.

35. De bästa nya människorna du träffade?
Jag träffade inte allt för många nya.

36. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Lita på dina instinkter.

37. Citera en sångtext som summerar ditt år?
"Just gonna stand there and hear me cry,
that´s allright because I love the way you lie"

30/12-10 21:50

Hej alla glada!

Ännu en dag är förbi och den har spenderats på stranden med en temperatur på runt 32 grader. Skönt att kunna ligga och sola utan att beöva bada varje kvart :) Dock blåste det ganska mycket så strömmarna i vattnet var inte att leka med och vi fick lägga oss på gräs istället för på stranden för att sanden blåste omkring så. Efter strandet begav vi oss hem för att duscha och ikväll har vi varit på cricket! Australiens nationalsport som är en typ av baseball med lite andra regler och så men roligt att kika på är det! :) Ganska stor arena var hemmet för hemmalaget "the warriors" som inte visade sig från någon bra sida då det slutade med att dom blev utbrända innan motståndarna hade kastat alla sina kast. Det mest spännande skedde efter mathen då flertalet puckon bestämde sig för att slåss och halva arenan kollade på medans säkerhetsvakter och poliser kom springades från alla håll och kanter.

Imorgon ska vi iväg och simma med delfiner! Vilda delfiner i havet som är vana att turister kommer och snorklar och simmar med dom :) Lär bli en fantastisk once in a lifetime experience!

Johanna

28/12-10 22:58

Inga hajar i sikte på stranden idag så vi kunde bada utan att vara rädda för tt bli bitna. Var på en ny strand idag, inte lika fin som dom vi tidigare har varit på för det var lite för mycket sjögräs i vattnet, de andra har ju haft kristallklart vatten och krivit strand :) Men anledningen till detta var för att vi skulle ut på känguruspaning efter stranden! Åkte ut i buschen och hittade först lite kängurus inne i skogen som hoppade iväg när vi kom nära, sedan åkte vi in på en "pony club" som det stod på skylten och där såg vi två kängurus i full gång att föröka sig inne i en av hästboxarna (hästar var det ont om däremot, inte en enda såg vi...). Kort kommer när jag har fått tag i en kamerasladd!

Förövrigt så har min telefon dött igen?! Fast jag har bytt batteri?! Så mamma om du ser det här får du gärna skicka ner den rosa igen så jag blir anträffbar när jag är tillbaks i sverige igen.

Imorgon ska vi ha en pooldag, brännan är det faktum efter dagens förrädiska vindar som gjorde så tt det kändes som om solen inte tog....

Johanna

27/12-10 22:37

Dagarna rullar på i en rask takt här nere och jag hinner inte med allt för mycket bloggning men lite uppdaterin ska ni få! Julaftonskvällen spenderades här hemma men lite julbord och sedan presentutdelning. Fick ett snö of sweden armband av syskonen och lite kläder, converse och en mini muffinmaker av pappsen :) Muffinmakern ser ut som ett våffeljärn men det är 7 "gropar" i järnet som man häller ner muffinssmet i och sen blir det små minimuffins :) Blir mycket fika när jag kommer hem till Linkan!

Annars så ser dagarna ganska lika ut. Uppstigning, stranden, hem till poolen, duschning, middag, kortspel och lite filmtittande! Slappa sköna dagar, precis som det ska vara :) Idag var det dock FÖR VARMT för att vara på stranden. Ja det kan faktiskt vara för varmt. Runt 40 grader och när solen steker så håller det inte att ligga och pressa på stranden så idag har vi haft en shoppingdag! Sprungit runt i shoppingmalls och jag har hittat två par shorts, en klänning, en tshirt och ett linne. Mellandagsrea och massa fina sommarkläder i butikerna!

Annars så har dagens största nyhet varit att två stränder här i perth (bland annat en som vi har varit på två gånger) har varit avstängda pga att två hajar har cirkulerat inte mindre än 20 meter från badgästerna. Känns ju lite sådär kan jag lova!

Johanna

24/12-10 10:10

Godmorning people!
En fantastisk julafton här i australien, klockan är 10 på morgonen och det är runt 30 grader utomhus. 38 grader  beräknas det bli idag och vi ska strax packa in oss i bilen och bege oss mot stranden! Gårdagen spenderade vi också på starnden innan vi kände oss tillräckligt brända och då drog vi vidare till ikea där lite julmat inhandlades och sedan var vi och handlade på woolworths. På kvällen grillade vi och käkade middag och fortsatte på chicagoturneringen som vi har påbörjat här nere, vinnaren var såklart jag igår! Bränna mit lyckades jag med också, överdelen av ryggen och panna/näsa samt vaderna. Detta trots 30plus i solskyddsfaktor, tunnt ozonlager skulle man kunna säga.

Nu ska vi bege oss till en annan strand än igår och på vägen hem ska vi åka en sväng och kika om vi kan se lite kängurus! :)

Johanna

23/12-10 08:40

Hej mina vänner!
Vi är på plats i Perth och har hunnit med att sova ikapp lite av tiden som vi förlorade på flygningen :) Flygningen gick bra, 2 timmar försenade från Paris men vi hade tur som kom iväg alls känns det som! Landade kl 15 på eftermiddagen lokal tid här i Perth och igår hann vi mest med att gå ut och käka, kolla lite på stan, spela kort innan jag och Maja slocknade i sängen och har sovit runt 11 timmar inatt. Nu ska vi bege oss in till stan (5 minuters gångväg) och vaxa benen för sedan drar vi till stranden och påbörjar brännan! Lite molningt idag och "bara" 33 grader, det ska vara strålande sol och nästan 40-gradigt i 5 dagar framöver med start imorgon, skönt med lite svalare start idag iaf. I eftermissag/kväll ska vi förbi ikea och handla julmat och ikväll ska vi grilla!

Johanna

20/12-10 21:53

Jag håller en tumme så hårt jag kan att planen från landa i Paris imorgon och att vi kan mellanlanda där när vi beger oss ut på vår 25 timmar långa resa. Alla håller tummarna och går allt som det ska uppdaterar jag kanske på onsdagkväll igen! :)

18/12-10 01:55

Det går inte ens dag utan en tanke. Inte en dag utan smärta och även om det har blivit bättre undrar jag om det någonsin kommer bli bra? Du har en sån stor del av mitt hjärta att det ibland ekar tomt där inne.

Once upon a time there was light in my life
But now there´s only love in the dark



One of the brightest stars

18/12-10 01:12

Säg hej till tjejen som just kom på att hon inte vet vart hennes pass är. Hehehehehehehe.........

18/12-10 00:25

Efter att ha fått beskedet att jag klarade immaterialrättstentan, tyska grammatiktentan och tyska juridiktentan inom loppet av några dagar så är det en nöjd tjej som tar jullov idag. Bara tyska hemtentan kvar att få besked om men det borde väl gå vägen även den hoppas jag!

Veckan som var har varit hektisk. Jobb, ny kursstart, ridning och ännu mer jobb. Trodde att ett 15 timmarspass väntade mig igår med fick tack och lov gå efter endast 11 timmar :) Tränade Buster i onsdags och han skötte sig verkligen! Lillen har börjat skaffa sig lite attityd nu men det är bara roligt nu när han verkligen utvecklas snabbt! Kommer sakna ridningen nu när jag åker men tror att dessa 3 veckor kommer gå fort!

På tal om åka så drar jag mig mot stockholm imorgon där jag möter upp mamma och maja och övernattar några nätter hos kusiner och moster :) På Tisdag kl 07:10 lyfter det första planet som ska ta oss på väg på australien! Resväg ser ut som följande:
Stockholm --> Paris --> Kuala Lumpur --> Perth
24 timmar och 50 minuter efter avgång besäknas vi vara framme i ett soligt och varmt Perth! Julhelgen (Dvs. fre-sön nästa vecka) beräknas medeltemeraturen ligga på 32 grader och inte ett moln så långt ögat kan nå på väderleksrapporten!

Johanna

14/12-10 23:54

Idag har jag och mina fina vänner spenderat hela eftermiddagen och halva kvällen ute i tornby med att handla julklappar, äta på ikea och nästan bli av med jackor, nycklar och andra tillhörigheter när dom stängde igen ikea där vi hade våra tillhörigheter i säkerhetsskåpen medans vi var inne och handlade mat på willys. Som tur var så fanns det personal kvar som kikade på oss lite roat och antagligen suckade bakom våra ryggar när vi trippade iväg för att hämta ut allt på ett tomt ikea. Tjejer kan dom ;)

Nu är alla julklappar inhandlade iaf! Sjukt skönt att ha det gjort och bara kunna koncentrera sig på att få med sig all packning och vissa julklappar ner till australien sen :) Efter att ha slagit in alla klappar och packat upp alla inköp är det just nu kaos på mina 38 kvadratmeter. Men mysigt är det allt :) Därför ska jag nu krypa ner i sängen och ta tag i städandet imorgon istället!

Johanna

14/12-10 00:49

Idag har jag jobbat medans mitt hjärtelag var på besök och spelade lite hockey i cloetta center. Eller spelade och spelade. Sjukt chockad över hur bedrövligt det såg ut under vissa stunder i matchen. Framförallt uppspelen tycker jag var helt bedrövliga, det saknades fart, precision och samarbete. Att man sedan ska gå och dumma sig genom att hellre kasta handskarna än att satsa på spelet är ju också ett av de större problemen den här säsongen känns det som. Ingen nämnd och ingen glömd men kan säga att en spelare inte ens fick komma upp och äta i restaurangen efter matchen...hehe.

Annars häder det massvis i veckan! Vi har föreläsningar varje dag mellan 10-15 och imorgon blir det julklappsshopping, på onsdag hoppträning och på torsdag jobb. Fredag bler den stora "packa och planera" dagen och på lördagmorgon beger jag mitt mot stockholm för att fira jul lite tidigt med moster, kusiner och mamma. För på tisdag åker jag till andra sidan jorden med destination Australien, Perth!

Johanna

12/12-10 22:39

Nu ska ni äntligen få se riktiga filmer på de fina hästarna som jag ofta skriver om i bloggen! :)
Enjoy!

8/12-10 23:50

Jag var så sjukt trött idag när jag satt och pluggade i skolan att jag fick sjukt ont i huvudet och var tvungen att åka hem och sova en timme innan jag gasade ut till stallet, hur tänkte min kropp/hjärna där?! Tenta på fredag hallå!? Att jag inte hinner sova mer än 6 timmar/natt under tenta-p är väl kroppen van vid nu efter 1½ år på universitetet?

Men jag är ganska lycklig ändå faktiskt. Vi har ju varit på hoppträning med lille Buster idag och äntligen har det börjat släppa! Vi hoppade på slutet hela 4 hinder i rad (det räknas faktiskt som en lite bana) och han tjurade inte ihop en enda gång under träningen :) Detta må vara ett litet steg för vissa men för lillalillla (160 cm kanske?) Buster som i våras la sig ner i duschen när han blev rädd och höll på att svimma för 2 gånger sen när han gick i grupp för första gången är detta ett stort steg! Har ni tur så kommer det kanske en film på söndag när vi ska ner och hoppa lite i ridhuset igen så ni får se den lilla stjärnan in action :)

Nej men ta och hoppa ner och sova sina 6 timmar kanske så man kan pressa in det sista plugget imorgon innan jag drar mig mot jobbet för lite hockey!

/Johanna

5/12-10 22:46

Åhå jag hade en megabra kväll igår med världens bästa tjejer! :) Träffade Louisa lite för lite men hon var väl runt och spanade som vanligt ;)

Idag har jag varit i stallet och ridit både Buster och Zamba. Vi var nere i ridhuset och gav oss på en riktig utmaning! Cavaletti/studs, en kombination och ett räcke på diagonalen. Zamba var riktigt duktig och redde ut det mesta utan större problem. Skönt att hon går framåt i utvecklingen nu och är så jäkla positiv till att jobba nu :) Buster var även han duktig idag och vi börjar komma ifrån stadiet "jag måste stanna och kolla på alla hinder en gång innan jag kan hoppa dom" till stadiet "okej om du verkligen tjatar så hoppar jag väl på första försöket då". Helt sanslöst vilka språng han tar ibland alltså. Han kommer knappast ha några problem att klippa hinder på 130 utan några svårigheter.

Johanna

(tentaplugg till veckan så lär inte bli så bra update! plus att jag faktiskt tänkte ta kort på julpyntet idag men det var inget batteri i kameran...)

4/12-10 00:55

Hehe det gick ju bra för mig att kliva upp och plugga imorse. Hehe nooot. Så jäkla trött alltså. Men jag har iaf varit i skolan på föreläsning och sedan varit i stallet och ridit lite! Det var ju rena rama sommarvärmen ute (endast -7 grader) så passade på att rida både Buster och Zamba idag. Både två tyckte det var megajobbigt att trava i den djupa snön men galopparbetet var riktigt bra på båda två :) Buster har börjat lyssna mer på ytterskänkeln nu och Zamba har blivit riktigt känslig för vikthjälperna vilket känns positivt! På söndag åker vi ner och hoppar lite med dom i ridhuset, det var ett tag sedan nu så det blir skoj!

Jag, Sofia och Louisa har haft julbak här hemma ikväll. Lussebullar och knäck bakades det och det var supermysigt :) Snyggaste bullen gjorde Sofia, en häst som blev lite väl rund om magen kanske! Fin var den iaf :)

Imorgon blir det jobb och sedan lussekravall på kvällen, kommer bli awesome!

Johanna

2/12-10 13:45

Vilken megabra dag jag har haft hittills! Jag och Emelie har befunnit oss ute på tornby och han sprungit runt i lite butiker för att se vad vi kunde hitta, jag kom hem med följande:
4 ljus till ljusstaken
2 st ramar
Blockljus från ikea samt 2 paket servetter, här ska det tillverkas ljus! ;)
Mat och ingredienser till bakning imorgon
En "tack för hjälpen med bilen" present
Dricka till lördag
En julstjärna (blomma)
Julklappspapper
Fårskinnssulor till ridskorna

Det var nog allt tror jag! Mycket fint har det blivit här hemma nu och julstämningen är på topp :) Sitter under en filt och dricker varm choklad och äter limpmackor och trivt rätt bra med livet för tillfället. Ignorerar det faktum att jag måste cykla till jobbet om 2 timmar ett litet tag till. Bra dag var det! :)

1/12-10 22:29

Dålig bloggning från min sida kan man ju säga. Men efter en helvetesvecka med massa jobb och plugg samt 3 tentor så begav jag mig till norrland i fredags och njöt av lugnet utan en dator. Hann med att träffa släkt och äta julbord 2 ggr om, träffa fina vänner, shoppa lite och ha det allmänt trevligt :) Mindre trevligt var hemresan igår som tog inte mindre än 12 timmar. Tåg mellan Sudsvall och Gävle, buss mellan Gävle och Sthlm och sen taxi mellan Sthlm och Linkan. Helt sjukt. 02.30 var jag hemma inatt....

Idag skulle hoppträning ha stått på schemat men den var inställd pga. kylan. Helt sinnes hur kallt det är ute. Och utan värme i ridhusen här nere är det inte roligt kan jag lova. Red buster hemma i snön lite lätt med några varv i trav och galopp men sen höll fötterna på att förfrysa så jag gav upp. Blev ingen mer ridning så nu hoppas jag att kylan ger med sig framåt helgen så man kan rida riktigt igen!

Ikväll har jag istället hunnit med att julpynta lite i lägenheten så nu är det hög mysfaktor här :) Saknar några sista detaljer såsom en julblomma och ljus till adventsljusstaken men det fixar jag med en tripp till tornby imorgon!  Har ni tur får ni se lite bilder sen efter det :)

Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0