Morgonpass på gymmet eftersom coreklassen var inställd idag. Målet under den här terminen var att ta 100 lbs i bänkpress men efter att ha klarat 85 lbs igår så kanske jag måste omvärdera. Ska ta och fundera på den ett tag. Frukosten är serverad iaf!

Seattle

Bjuder på lite bilder från Seattle!

https://cdn1.cdnme.se/1263537/7-3/pic_512d7ef4ddf2b305488650ee.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1263537/7-3/pic_512d7ef7ddf2b3055c26b501.jpg" class="image">

Dinner

Bilder från lördagens födelsedagsmiddag :)

Feb. 26, 2013

Apartment

Tog lite snabba kort på lägenheten som jag tänkte att ni kanske ville se. Jag bor som sagt i en lägenhet tillsammans med en annan utbytesstudent från Japan. Hon säger inte så mkt och när hon väl pratar så förstår jag inte så mkt så detta leder till ganska mkt tystnad när vi båda är hemma samtidigt, vilket inte är allt för ofta dock. Jag som gillar att vara själv tycker att detta är prima så jag är helnöjd! Här kommer lite bilder iaf. Kök, vardagsrum, handfat (toaletten är dörren till vänster om handfatet) och sovrum!

Pattern

Jag är fullt medveten om att bloggningen har varit lite bristfällig veckan som gått men det är för att allt går i ett och veckorna ser ganska likadana ut. Sova, äta, träna och plugga. Har hunnit med att avverka andra ekonomitentan och den kändes bra så nu hoppas jag på att få resultat imorgon. Första tentan i macron gick kanon 92% rätt och efter diverse justeringar och extra poäng tror jag att jag kommer att landa på runt 97% vilket känns bättre än bra, bara att hålla i detta nu. 
 
I fredags hade vi en chillkväll med lite ost, vin och choklad och det blev en ganska tidig kväll och igår var vi ute och käkade för en av tjejerna fyller år idag. Sedan hade vi lite förfest i lägenheterna här (university apartments där de flesta utbytesstudenter bor) för att sedan vandra vidare till en husfest. Som vanligt var vi sent på plats och partyt var nästan på väg att ta slut men när 15 europeer anlände blev det fart på grejerna igen, spelade även beerpong för första gången här borta och det var kul! Antingen var jag bra eller de andra dåliga, jag låter det vara osagt! 
 
Idag har jag inte hunnit med mer än en lite promenad runt stan, begav mig bort till en av parkerna där både universitetets baseball och fotbollsarena ligger. Soligt och varmt idag och på vägen hem köpte jag med mig en starbuckskaffe och nu sitter jag här. Ska ta och göra ett ryck här hemma och dammsuga lite nu när min roomie precis lämnade rummet. 
 
På återseende!

Deportland

Igår spelade vi sista matchen med vårt lag Deportland. Som tidigare matcher hade vi det lite svårt med försvarsspelet och förlorade med sisådär 10 poäng men vi hade roligt iaf! Jag gjorde 2 poäng som i första matchen mot detta lag så jag är nöjd.

Lagbilder:

Icecream

Andra ekonomitentan avklarad så nu går vi vidare med att skriva tal och plugga inför morgondagens quiz. Men först: glass!

Feb. 19, 2013

Shoes

Måste bara visa er skorna jag köpte för middagen i lördags. Helt underbara med perfekt höjd på klacken, dessa får garanterat följa med hem till Sverige igen!

Basketball

Började gårdagskvällen med att ta oss en tur till gymmet för att kolla in sista hemmamatchen i basketen för den här säsongen. Det blev förlust och vi gav upp med 10 minuter kvar att spela så vi begav oss till stan för lite middag istället. Vi käkade på ett japanska ställe med mycket god mat! Jag åt en bentolåda med sushi och teryaki kyckling, sjukt gott!

Hem för lite förfest och sen iväg på basketfest. Efter sista hemmamatchen varje år har basketlaget stor husfest med massa folk. Kan ha varit den roligaste husfesten so far! Alla var på toppenhumör och de blandade och serverade drinkar hela natten lång :)

A black tie affair

Igår var vi iväg på middag och dans i konserthusets lokaler här i Salem! Allting var mycket bra ordnat, vi åt 3-rätters middag och fri tillgång till tilltugg hela kvällen. De hade dessutom en "lounge" för de som var över 21 där man kunde köpa drinkar, vin och öl. Väldigt trevlig kväll och alla var finklädda! Senare begav vi oss till en husfest men som vanligt så var det nästan över när vi väl kom dit, amerikanerna har en tendens att peaka tidigt på kvällen så när vi europeer känner oss redo för party har de redan gått hem, bara för oss att lära sig att börja tidigare antar jag!

Sun

15:e februari och vår i luften! Underbara västkusten :) shorts och bar överkropp på frat-pojkarna!

Jacket

Shoppade en ny vårjackan på en av outletsen förra veckan, sjukt nöjd med den! Den är så snygg!

Done

Tentan skriven, basketen avklarad och vinet upphällt! Dags för pint night @ Rams!

Exam

Ska skriva min första tenta här borta på torsdag morgon så ni får ha lite överseende med bloggandet. Lovar dock att skriva ihop ett inlägg om Seattle snart, men nu ska jag hoppa i säng och ladda för träning kl 08.10 imorgon bitti!

Bjuder på en bild från en middag förra helgen, har världens godaste sushi-ställe ca 5 minuter bort så det blir endel sushi på helgen!

Forever 21

Förutom träningskläder fick även dessa tröjor följa med mig hem från Forever 21 outleten i fredags! 500 kr gick det på för alla 4 :)

Outlets

Eftersom att vi ändå skulle hämta bilarna på eftermiddagen i fredags så tänkte vi att det var lika bra att hitta på ngt spännande när vi hade bil. Vi beslutade oss för att besöka ett av de alla ställen de har outlets på här i oregon. Oregon är en delstat där de inte har någon skatt eller moms konsumentvaror och att sedan åka till outletsen där de redan har bra priset var som att komma till paradiset! Jag handlade kläder i massor och högst upp på listan stod träningskläder. Eftersom jag tränar lite mer än hemma här så behövde garderoben fyllas på. Handlade mest från nike och adidas men varannan affär fanns det träningskläder att shoppa. Så i träningsväg blev det följande:
2 st dri-fit t-shirts
1 st dri-fit linne
1 par shorts (kommer matcha mitt basketlinne sjukt bra!)
1 par tighta träningsbyxor med 3/4 längd
1 st sportbh
1 st hoodie
1 par skosnören
Summan: ca 700 kr för allt.
Som sagt, galet! Men nu kan jag träna på ett tag till utan att behöva tvätta 3 ggr i veckan :)

Car rental

Var precis och lämnade tillbaka bilen som vi hyrde i helgen. Summan för kalaset landade på $26 per person för bilen och besinen. Ca 170 kr för att hyra en bil och åka 70 mil med den om man är 5 personer, det är helt galet. Jag betalar ca 900 kr i besin för att köra 70 mil med min bil hemma, och då är det MIN bil inte en hyrbil. Helt galet som sagt. Men jag har iaf fått köra bil i helgen så jag är glad. Finns inte mkt som är så avslappnande och trevlig som att köra bil, jag älskar´t! Självklart valde jag den enda röda bilen som fanns hos uthyraren, måste ju få lite rödafaran känsla här borta, även om denna modell av en WW Jetta var lite nyare och modernare än gammsaaben hemma i linkan. 
 
Dags att kila på lunch!

Sleep

Trött tjej som är tillbaka i Salem igen efter en helg i Seattle! Nu direkt till sängen så ni får klarar er utan uppdatering tills imorgon!

Chewing

Men det är något som jag inte klarar av är det folk som låter när de äter. Det spelar ingen roll vad det är för ljud: tuggar högt, biter på gaffeln, mm:ar när de tar en tugga eller bara äter allmänt högt. Jag blir galen! Och här i USA verkar det tydligen vara helt okej att var högljudd när man äter, ett fint exempel på detta är att tjejen bredvid mig just nu i biblioteket precis tog upp en burk med jordnötssmör och började röra runt i utan dess like för att sedan smaska i sig sked efter sked. Dags att byta plats innan jag bryter ihop....

Team sports

Fick precis ett kvitto på varför jag inte har spelar lagsporter under min uppväxt, man har bara sig själv att skylla vid förlust om man är ensam. Dessutom finns det inget värre än att inte kunna påverka resultatet från sidan, värdelöst!

Tröstar mig med att kolla på lite matcher istället.

Willamette University

Tänkte att det kunde vara lite roligt för er att veta lite mer om universitetet jag pluggar på så här kommer lite information om Willamette University i Salem, OR, USA!

Grundades 1842 och är ett ganska litet universitet med endast 2800 studenter. Universitetet är privat och avgiften för en termin ligger på närmare $54 300 för ett läsår, detta är alltså ca 353 000 kr per år! Helt galet sjukt egentligen och jag inser ännu en gång hur tacksamma vi ska vara över skolsystemet i Sverige.
Universitetet är uppdelat i 4 olika delar: college of liberal arts, college of law, graduate school of management och graduate school of education. Det är endast college of art som bedrivs på kandidatnivå så det är där vi utbytesstudenter studerar (vi får bara läsa kadidatnivå-kurser här borta. Som ni kanske vet är skolsport på universitetsnivå enormt stort här borta och universitetet har 20 st skollag som spelar i de högsta universitetsserierna. Universitetet tillhandahåller inga sportstipendier utan de som är här utövar sin sport under tiden de pluggar. För att få allt att gå ihop med lektioner och sport vet jag att fotbollslaget har gymtid kl 06.00 varje måndag, tisdag, torsdag och fredag. Hehe tur man inte spelar fotboll!

Tänkte att jag även ger er en hiss och diss om Willamette medan jag ändå är igång!
Hiss:
- allting finns inom 5-10 minuters gångavstånd. Matsalar, boende, gym, supermarket, you name it!
- iom. att universitetet är privat är professorerna oerhört engagerade i sitt jobb och vill att varje student ska lyckas till fullo!
- otroligt vackert campus med en flod som rinner genom hela området. Grönområden överallt och gamla vackra byggnader.

Diss:
- ganska litet campus så inte mkt att se när man väl har varit här i en månad.
- tvånget av en mealplan det första året på campus, hallå jag är vuxen och kan laga egen mat?!
- alla känner alla. Bra eller dåligt är ännu lite oklart men händelser går inte bara omärkt förbi.

Deportland

Vi har precis gjort klart våra tröjor inför morgondagens match, sjukt snygga om jag får säga det själv!

Study hard or go home!

Radio Editorial

Sitter och inväntar att maten ska smälta för sedan ska jag promenera bort till gymmet (det bästa med att bo nära campus, det är 5 minuters gångavstånd till allt: mat, gym, lektioner, fika, bibliotek, you name it!) för att först kolla på lite basket, sedan köra ett gympass och till sist skjuta lite basket själv. Eftersom att det pågår diverse lagträningar i den riktiga hallen varje kväll och det är andra korplag som spelar matcher i den stora träninghallen så verkar enda chansen att få öva lite för vårt lag vara efter kl 22.00 på kvällarna. Inte mig emot, jag är mer kvällsmänniska än morgonmänniska och att få svaluta dagen med träning och en dusch funkar kanon för mig. 
 
Annars har jag hållit mitt andra tal i talkursen idag. En radiosändning som skulle läsas från ett manus som vi själva har komponerat. Jag tyckte att jag hade fått ihop mitt manus ganska väl men eftersom det fick vara max 2.30 minuter så gällde det att presentera mycket innehåll på kort tid vilket gjorde det lite rörigt att följa. Har inte fått något omdöme ännu så ska bli spännande att se vad professorn tyckte. Annars känns det som om mina kurser passar mig som handen i handsken, satistikkursen är hur rolig som hellst än så länge och vi jobbar mkt med excel vilket är bra då mina kunskaper är ganska bristande i just excel så det är bra att få öva upp! Macron känns lätt än så länge så gäller bara att ta sig i kragen och göra lite övningsuppgifter för nästa vecka är det dags för första tentan!
 
 

Seattle

Då har vi precis varit och bokat en bil över helgen för vi ska spendera helgen uppe i Seattle! $66 (430 kr) för en bil från fredag-måndag kan vara det bästa jag någonsin hört. Sen tillkommer bensinen men det är också billig här och vi är 5 st per bil som delar på kostnaden, I love America!

Ska bli spännande att besöka Seattle och se vad staden har att erbjuda, min kusin Angelica har ju bott där så jag hoppas hon kan ge oss lite tips p vad vi bör göra. Längtar redan till fredag!

Dagens facelook:

B-day party

Så igårkväll var det dags för stor födelsedagsfest för den andra svenska tjejen (Marielle) samt Emmi, den finska tjejen som är här med! Vi började hemma hos Marielle i hennes lägenhet med bubbel, cupcakes, tårta (som var en lila justin bieber tårta, Maja hade älskat den ;)) och massa annat. Efter detta begav vi oss till en karaokebar, vilket kanske inte var den bästa upplevelsen hittills men de hade billig alkohol och jag fick ett glas med vin som säkert innehöll 600 ml (minst!) och vi lyssnade på alla som försökte sätta tonerna till diverse låtar. Avslutade kvällen med mexikansk mat på ett minilitet ställe som tydligen är öppet 24 timmar om dygnet, kan vara bra att veta om man är hungrig någon natt! Bjuder på lite bilder tagna av andra för jag är som vanligt sämst på att komma ihåg att ta bilder vid dessa tillfällen. 
 
Bild 1: Emmi, en av tjejerna som fyllde år!
Bild 2: Lucky, Adrien och Evald.
Bild 3: Den lilla lägenheten förvandlades allt eftersom till ett enda stort dansgolv.
Bild 4: Marielle, andra födelsedagsbarnet. 
Bild 5: Taylor och jag. 
 
 

Smoothie

Det absolut bästa med middagarna på söndagen är att de har en smoothiebar i matsalen! Man väljer i ingredienser själv och sedan mixar dom smoothien till en :) bra avslut på helgen som vanligtvis blir ganska hård och bra början på en ny vecka!

Hotsprings

I fredags kväll tog vi några öl innan det var dags att bege sig på ännu ett frat-party (fraternity är den manliga motsvarigheten av sorority, de grekiska föreningarna här i usa där tjejer och killar bildare en "klubb" och är måna om sin "sisterhood" eller "brotherhood", skumt som satan om du frågar mig..) i samma hus som vi var i några veckor sedan. Det visade sig när vi kom dit att polisen redan varit där en gång så alla som var under 21 år hade fått lämna så det var ganska behagligt med folkn när vi kom dit, annar brukar det vara packat med folk som spelar beer-pong och röker weed. Vi stannade ca 1 timme för sedan var polisen tillbaka igen och stängde ner festen, det är tydligen så det går till här i USA. Ingen hamnar egentligen i något riktigt trubbel utan festen stängs ner och sen kör de på samma sätt igen nästa helg, only in America. 
 
Ganska skönt för mig dock eftersom jag hade skrivit upp mig på en dagstripp med utomhusprogrammet här på skolan och vi skulle träffas kl 9.00 på lördagmorgon. Efter en två timmar bilfärd var vi framme vid ett ställe som heter Breitenbush hotsprings, detta var en typ av resort placerat mitt i bergen med varma källor. Vi spenderade 4 timmar med att bada i de varma källorna, i bubbelpoolerna samt i bastun innan vi käkade lunch och åkte hem. En väldigt trevlig vistelse i en fantastisk miljö. Man kunde sitta i en av hotspringsen och se ner till floden som forsade förbi nedanför och ovanför oss var det snötäckta berg i horisonten. Väldigt avslappnande och välbehövligt. Älskar att vi har möjligheten att göra dessa resor, 10 dollar (ca 65 kr) betalade vi för detta och då fick vi skjuts dit och hem samt inträde till resorten resten stod universitetet för. Vi hade dock tur som kom med för det var bara 10 lediga platser och säkert 50 personer som ville åka men då plockade man fram kökunskaperna som jag har från 3½ år i Linköping och lyckades ta plats 9/10 på listan :)
 

Hard work work

Dagarna går i ett här och under veckorna har jag inte jättemkt att blogga om mer än att jag sover, tränar, äter och pluggar (i den inbördes ordningen dessutom!). Som jag skrev igår så spelade vi vår första basketmatch igår och vann efter förlängning. Vårt lag har två killar som är lite bättre än oss andra och andra laget hade en kille som var helt amazing. Så vår 1.95 långe amerikan punktmarkerade honom ca 35 minuter av matchen men ändå tror jag att han gjorde 80% av alla poängen för motståndarna. Bra var bara förnamnet.

Nu ska jag hoppa i kläderna och gå iväg och käka middag med de andra!

Team Deportland

Tänkte bara meddela att vårt basketlag, Deportland, vann sin första match idag! Matchen gick till förlängning och väl där vann vi med 2 poängs marginal. Lagsport är roligt när man vinner!

Sushi

I lördags var vi ute och åt sushi på ett ställe downtown och ni som känner mig vet att jag älskar vällagad sushi! Och den här var verkligen hur bra som helst, den höll helt klart noori-klass och eftersom att det dessutom nästan är gratis att äta ute här så blev jag mer än nöjd! Till förrätt åt vi edamamebönor, sedan 12 bitar sushi och sedan mochi (inte säker på stavningen men det var som små glasskulor med typ deg utanpå, smakade lite konstigt men roligt att prova på!) till efterrätt och till detta drack vi sake. 25 dollar gick kalaset på (ca 160 kr). Som sagt, nästan gratis!

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0