28/2-11 22:53

Trött dag efter köning, hoppträning, plugg och födelsedagsfirande! Buster var en stjärna på träningen så här kommer en film! Enjoy!

27/2-11 20:26

Resultaten gick ju faktiskt nästan som jag ville igår. Modo-vinst, Lhc-vinst och timrå-förlust kan man ju inte vara missnöjd med! Nu ska vi till slutspel, så är det bara. 3 matcher kvar och 9 poäng att slåss om, kör på nu!

Idag har jag varit i stallet och ridit 3 hästar. Buster, Rune och Zamba fick gå och alla skötte sig bra större delen av passen. Hade en markkänning men lille Buster då han tyckte det var väldigt läskigt med en barnvagn på vägen och när han kände att jag kom i obalans efter den hastiga tvärstoppen passade han på att stoppa ner huvudet och backa så jag åkte i marken precis på samma sätt som jag har åkt dom 2 tidigare gångerna på honom. Haha så roligt. Kanske har blivit dags för mig att bjuda lotta på tårta någon dag för de 4 avfallningarna som jag har hunnit med under min tid här i Linkan. Hehe.

Jag ska ta och förberda mig för 5 timmars köning inatt genom att äta lite middag och kika på bigbrother innan det är dags att dra!

Johanna

26/2-11 13:28

Jag har varit uppe sedan kl 10 och pluggat och fixat. Känns som om pluggningen har gått sämre än fixandet. Finns så mycket annat att göra istället för att plugga. Typ skumma mjölk och dricka kaffe latte. Och kika på sommarjobb och fila på det personliga brevet. Eller måla naglarna. Och sminka sig inför jobbet. Kika på skidor på tv. Kika lite på facebook. Hehe, bra självdiciplin. Men nu ska jag hoppa upp på cykeln och trampa iväg till jobbet. LHC-Frölunda ikväll. Hoppas givetvis på LHC-vinst, Modo-vinst och oavgjort resultat mellan aik och timrå. Håll en tumme!

Johanna

26/2-11 00:51

Jag har haft världens mysigaste kväll tillsammans med mina vänner där vi har ätit räkor, ost och kex samt druckit lite vin. Ytterst trevligt!

Dagens fail: köpte en bok på bokrean. Visade sig vara en uppföljare från en tidigare bok (som jag inte har läst). Samt att handlingen verkar värdelös nu när jag har tagit mig tid att läsa baksidan. Men det var ett snyggt omslag iaf! Plus att den var billig!

25/2-11 19:26

Sitter och väntar på Sara och Veronica som snart anländer. Vi ska nämligen ha ost, vin, kex och räkfrossa här hemma hos mig. Kommer bli awesome! Imorgon blir det jobb igen.

25/2-11 14:15

Brune Rune fick springa i ridhuset igår tillsammans med två små islandshästar och detta gjorde han galant. Hoppade några skutt och här har ni resultatet: Zamba fick även hon gå i ridhuset med sitt nya läderbett och även detta gick riktigt bra! Förvånad över att hon accepterade det så snabbt efter att ha gått ca. 1 år på hackmore men nu ska det förhoppningsvis bli ordning på galoppen för den damen :) Pluggningen går sådär. Förstår det mest hittills men hinner bli uttråkad efter en uppgift eftersom det tar så lång tid...hehe.

23/2-11 22:28

Vi avslutade vår intertrade idag med att spika kassaanalysen efter lite småjusteringar och ändringar efter de första beräkningarna. Vi har alltså i ca 4 veckors tid jobbat med ett arbete i bokföring. Vi har fått 180 transaktioner från ett företag som vi har bokfört och arbetat med och snacka om att det var en befrielse att känna sig färdig när allting gick ihop tillslut. Om vi sedan har bokat rätt summor på rätt konton osv. är ju en annan fråga.

Onsdagskvällarna spenderas ju vanligtvis i ett kallt ridhus med hoppträning men eftersom det är sportlov denna vecka så var det inga lektioner ikväll men vi åker istället iväg med Rune imorgon på förmiddagen innan jag börjar jobba :) Istället har jag spenderat kvällen med storkok av spagetti och köttfärssås och bullbak. Slutade med att jag åt så mycket deg att jag inte ens orkade äta maten jag lagade så det blev massa matlådor istället.



Bakade 1½ plåt kanelbullar och ½ plåt vaniljbullar. Gott!

Johanna

22/2-11 17:49

Har fått världens sötaste vantar av mormor idag och ska nu dra iväg på spex med vännerna! Roligt!

21/2-11 23:14

Dagens tråkigaste: att jag äntligen fått salva utskriven för mina torra händer och fingrar och då lyckas jag inte förstå hur pumpen fungerar så jag måste skruva av hela pumpgrejen varje gång jag ska ta lite salva. Lyckat!

Imorgon blir det frukostmöte med bästa gruppen!

21/2-11 22:39

Fina dag med fina vänner :)

Grupparbete, föreläsning, matlagning och fika på stan. Ibland har man det bra!

Gårdagens roligaste var iaf när jag tappade datorn i pannan igår när jag låg i sängen och kollade på film! HAHA!

Johanna

21/2-11 00:30

Världens finaste lilla storhäst!

20/2-11 00:06

Jag har hunnit med mycket denna helg. Jobbat två pass, ridit hästar, jobbat intertrade och myst med vännerna. Ridningen idag gick super! Zamba är pågång igen efter sin skada på bakbenet och även fast det kändes att hon inte gått på ett tag så tyckte jag hon jobbade på bra på fältet i snön. Buster hoppade som en lite katt idag, smidig som fasen och växer med uppgiften för varje gång, film kommer strax! Rune skulle även han ha fått gå ett hopp-pass i ridhuset men då en av 2-åringarna fick kolikkänningar så blev det ingen tur till ridhuset med Rune utan han fick gå ett pass på fältet han med. Tänkte att jag skulle ge mig på att prova lite galoppombyten på den stora stabila killen och där har vi en grabb som förstår det mesta! Inga som hellst problem utab behövde endast samla upp en aning, lägga om skänkeln och lätt flytta över vikten till det nya varvet så bytte han galopp som en världsvan rutinerad ridhäst. Fina djur!

Veckan som kommer blir full med plugg, jobb, ridning och lite studentspex! Ska även hinna med att träffa Sofia imorgon vilket var alldeles för länge sedan!

Johanna

19/2-10 15:08

Shit vad duktig jag kände mig när jag klev ur sängen kl 10.30 för att slå upp externredovisningsböckerna och börja göra lite övningsuppgifter (efter att jag lagat frukost och kollat facebook såklart). Gjorde nästan ett helt kapitel och kände att jag hade koll på läget men istället för att ta mig an nästa kapitel så gick jag och satte mig i soffan. Kände mig aningens trött så tog en powernap i soffan i två timmar. Hehe duktig tjej.

Nu ska jag iaf fixa till mig, hoppa i jobbkläderna och sedan bege mig till jobbet där det väntas melodifestival. Schlageryraaaa! Och Eric Saade vinner det här ikväll, var så säkra!

Johanna

19/2-10 00:29

Hej och hå vad dagarna går i ett rasande tempo! Började med att försova mig, som vanligt de senaste tiden, och detta endast eftersom alarmet på telefonen bara snoozar två gånger?! Vad är det för skit lixom? Vem kan kliva upp efter endast 2 snooz? 5 är ju ett minimum men då behöver jag en telefon som fortsätter snooza ändå om jag skulle få den smarta idén att jag ska räkna till 30 innan jag går upp, vilket allt som oftast resulterar i 10 minuter extra i sängen. Hur som så tog jag mig till campus i tid och hade genomgång av seminarieuppgiften som vi ska ha i denna kurs. Succussiv vinstavräkning kl 8 en fredagsmorgon är inte att föredra. Måste nog kika lite i boken på det där...

Vidare till vårdcentralen där jag förhoppningsvis fick salva utskriven som ska ta hand om mina stackars fingrar som är uttorkade och inflamerade av eksem. Ont gör det eftersom huden spricker och när man jobbar med servering och har hand om hästar flera dagar i veckan kan man inte gå omkring och ha ont i händerna!

Vidare till Emelie där vår lilla grupp hade sammanträde och vi gjorde de sista transaktionerna i månaderna november och december så det som är kvar på bokföringsuppgiften nu är bokslutstransaktionerna och att föra in alla siffror på rätt plats. Känns rätt bra faktiskt :)

Vidare till jobbet där det var genrep av melodifestivalen som har intagit stan och jag säger bara en sak: går inte Saade vidare med sin låt popular imorgon så vet jag inte vad. Trallvänlig, bra tempo, snygg kille och action på scenen. Kommer bli succé! Skönt att jobba i restaurangen när dryck och mat redan är betald och ingår, allting blir så mycket lättare då.

Nu väntar sängen och imorgon blir det plugg innan det är dags för jobb igen.



Johanna

17/2-10 20:24

Jag har i dagarna två befunnit mig ute i stallet och varit iväg med både Rune och Buster till ridhuset i gottlösa för hoppträning. Buster fick gå i grupp igårkväll och det gjorde han galant! Han har verkligen börjat greppa det här med hoppning nu och tycker att det är roligt, lite för roligt ibland då han blir lite för ivrig för sitt eget bästa men även det löser han bra genom att trycka i lite ectra i sprången. Rune var i ridhuset idag för 2:a hoppträningen och han var en stjärna! Fick hoppa samma som Buster, vilket avslutades med en liten bana på 5 hinder, två oxrar och två räcken på ett relaterat avstånd, och det gjorde han superbra :) Det är inte bara på lille Buster man måste hålla i sig lite extra i sprången, Rune är väldigt duktig på att trycka ifrån han med!

Har precis lagat punkteringen på cykeln så ska bege mig ner till källaren och ska skruva fast det igen. Imorgon ska jag hinna med både skola, vårdcentralen och grupparbete innan jag beger mig mot jobbet där det väntas melodifestival genrep inför lördag!

Johanna

15/2-10 23:02

Mitt i all bedrövelse igår så har jag ju världens mest underbara vänner som värmer varmt i hjärtat. Bland annat världens mest saknade och bästa I-M som hade skickat världens sötaste brev som anlände igår på alla hjärtansdag!



Världens bästa!

En sorgens dag

Dagen har spenderats i ovisshet. Oviss om att världens bästa hade beslutat sig för att lägga skridskorna på hyllan. Efter 8 säsongers försök att få spela det spel han älskar. 25 operationer senare är han klar. Jag är inte det minsta ledsen över att han äntligen får släppa hockeyn efter alla dessa försök att ta sig tillbaks till toppen, det jag får mest ont i hjärtat av är sättet han tvingas göra det på. Att han inte får avsluta på sitt egna sätt får mig att sitta här med tårar i ögonen och en klump i magen. Han ville inget annat än att avsluta på topp men det gick inte. Han kommer föralltid att vara den bästa hockeyspelaren som sverige har producerat. Jag är övertygad om att ingen någonsin kommer kunna ta ifrån honom titeln som sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna. Att han saknar ett SM-guld har alltid fått mig att tro på ännu en comeback i modo men det är över nu. Det finns ingen som jag hade önskat ett sm-guld så mycket som denna man. Men det är med fantastiska minnen som jag tvingas inse att det inte blir fler försök. Hela lockout-säsongen i kedja tillsammans med Weinhandl, dom var ju iprincip oantastbara. Straffen i lillehammer som har gått på repris många gånger. Comebacken i modo -09 med ledningsmålet där jag själv var på plats och kanppt trodde mina ögon. Några av de underbaraste minnen som denna hockeyspelar har skänkt till det svenska folket. Han kommer föralltid att vara den största, det kan ingen ändra på. Se och njut.

13/2-10 23:00

Jag är sämst på att blogga, I know :) Men förra veckan kändes allmänt värdelös så en tripp hem till norrland satt där den skulle! Förutom att det var snöstorm och tågförseningar så kom jag hem och blev omhändertagen av mamma och syskon och åt sen tacosmiddag i torsdags.

I fredags fick jag "äran" att rida älgen som står hemma i stallet, majas häst Zalmiac, och det var inte ett lätt pass kan jag lova! På kvällen hade jag myskväll tillsammans med Sofie och Frida och vi åt räkor och drack bubbel!

Lördagen bestod av tripp till härnösand där mormor hade ordnat med bowling, jag vann självklart överlägset, och sedan fick vi fika och mat i massor. Och även massa fina grejer till hemmet, har ni tur så kanske jag laddar upp lite bilder. Åkte hem efter middag och cheescake och spenderade kvällen i soffan tillsammans med mamma och ett glas rödvin (börjar jag bli vuxen på riktigt nu?) samt melodifestivalen som förövrigt sög ganska hårt. Mindre kul att det är dags för den att förflytta sig till linköping nästa helg och jag ska jobba...

Idag har jag hunnit med lunch hos farmor och farfar och även hunnit med att träffa kusinerna och kusinbarnen (tremänningar?)! Sedan satte jag mig på tåget som tog mig ner till linkan och VAR I TID för första gången den här vintern kanske? OMG säger jag bara!

Johanna

3/2-11 12:27

Har spenderat kvällen igår, natten och även dagens förmiddag ute i stallet. Eller natten spenderade jag hemma hos Lotta men annars så! Igår var vi iväg och hopptränade med Buster och nu börjar verkligen poletten att trilla på plats! Skönt :) Han hoppar riktigt bra och avslappnat nu och det är dags att ta på honom en hopplatta för han hoppar upp sig så enormt. Men duktig är han!

Rune tog jag och åkte ner med till ridhuset nu på förmiddagen och det är skönt att han är så snäll att hantera. Går på transporten själv och följer med mig i ridhuset när jag bygger upp hinder. Hindrena idag var inte lite läskiga som förra veckan och jag övade att rida på 2 olika relaterade avstånd, ett på böjt spår och ett rakt fram. Riktigt duktig och hoppade väldigt avslappnat på slutet vilket var skönt eftersom han var ganska spänd i början när det blåste så mycket utanför.

Duktiga hästar med andra ord!

På eftermiddagen ska jag iväg och jobba och innan dess ska jag ha bestämt mig för vad jag ska laga för rätter till tapasmiddagen som ska äga rum här på skolgatan imorgon. Vi är 8 tjejer som ska laga 2 tapasrätter var och sedan kör vi middag/förfest hemma hos mig innan vi drar till flamman. Kommer bli sjukt bra! Dessutom har min förkylning börjat dra sig tillbaks efter 12 timmars sömn igår natt och massa proviva c-vitamins dryck sedan dess. Jag kan det här med att bekämpa förkylningar snabbt och smärtfritt!

Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0