31/8-10 13:50

Känns som om det är många bollar i luften just nu! det är möten hit och möten dit, jobba där och jobba här, resa hem då och få besök då och mitt i allt ska jag hinna plugga och rida de små djuren med men jag gillar´t! Är det någongång jag fungerar som bäst är det under press och med schemat fullspäckat hela veckan lång, då vet jag vad jag måste göra :)

Dagen har dock börjat lugnt. För första gången sedan vi flyttade ner så har vaknade jag inte till imorse när Sofia klev upp och skulle cykla iväg (teknologer ni vet, börjar 8 varje morgon...) jag måste med andra ord ha sovit stenhårt :) Vaknade kl 9 av klockan med snoozade till 10. Klev upp och begav mig ut på promenad i en timme. Bort till rydsskogen sedan ett varv på 5 km där och sedan hem igen. Skönt! Väl hemma har jag duschat, ätit frukost (lunch?) och nu ska jag ta och läsa igenom rättsfallet inför dagens föreläsning en gång till! Det händer inte ofta att jag läser det två gånger men eftersom jag halvt sov igår när jag läste det känns det som om det vore en bra idé :)

Imorgon blir det uppstigning tidigt för föreläsning kl 8 och sedan gasar jag iväg till stallet kl 10 för att rida en sväng och imorgon kväll ska jag på jobbmöte i cloetta. Spännande spännande!

Johanna

30/8-10 14:11

Kursstart för HT 2010 idag och jag är taggad! Immaterialrätt står på schemat de första 4 veckorna och även om jag inte ska skriva tentan (eftersom vi åker på tack-kryssning med kalasfolkjet då) så ska jag plugga järnet, bara för att komma in i det. Därför ska jag cykla iväg till skolan alldeles strax för att skriva ut viktiga papper så jag har lite koll :)

Helgen har varit fantastiskt bra! I lördags var jag ju som bekant i stallet och Buster och Rune hade inte tappat mycket alls efter vilan, kom ihåg det mesta men ett litet undantag på hur man går framåt i vissa situationer men det kommer. Lördagkväll bjöd på kravall bestående av utedisko så overallen åkte på och vi dansade och sprang runt i regnet :) Söndag var det stallet igen och båda hästarna skötte sig ännu bättre än dagen innan, kommer inte ta lång tid innan vi kan påbörja hoppningen med dom grabbarna :) Lillfuxen Rosa har även hon fått sig lite träning i helgen i form av utrustningsprövning och vänjning med sadel och träns, inga problem alls för den tuffa damen. Och nu när hon har lärt sig att man ska gå runt runt på volten kommer det nog bli bra med henne med :)

Dags att hoppa på cykeln!

Johanna

27/8-10 19:08

Riktigt produktiv dag idag må jag säga, eller? Hehe kanske inte riktigt. Gårdagen var mycket bra, började hos Sally där vi åt god mat och drack god dryck innan vi begav oss till kön på campus som ledde in till München området. Köade gjorde vi nog i nästan 3 timmar innan vi var inne men det var inga preoblem eftersom vi hade det mycket trevligt i kön :) Spanade in de nya affjur nollorna och hade det allmänt trevligt! Väl inne så fick vi tag på glas och det var bara att påbörja öldrickandet! Träffade på både Sofia och Louisa innan kvällen var slut men det blev en tidig hemgång med Sofia eftersom det började regna och båda kände sig ganska trötta.

Dagen har inte bjudit på mycket, betalat räkningar och såna tråkiga saker. Men nu ska jag bege mig iväg till Elisabeth för lite fredagsmys med tjejerna :) Och imorgon drar jag ut till stallet! Det är väl det som jag har sett fram emot hela dagen så kalla mig gärna hästnörd om ni vill ;)

Johanna

26/8-10 10:18


Idag smäller det gott folk! Största ölfesten för året ska avverkas och vi påbörjar förfestandet om 3 timmar. Innan dess ska jag städa lägan, diska, handla på systemet och steka pannkakor. Dags att börja nu. Se upp!

25/8-10 23:23

Känns som om dagen bara har sprungit förbi! Klev upp 10 och fixade lite innan det kom en gubbe och hämtade alla tomma flyttlådor som jag hade packat upp. Gjorde inte mycket mer innan det var dags att sätta sig i bilen och äntligen få köra de 2 milen ut till nykil igen! Väl på plats var det många hästar det skulle hälsas på och några som skulle in medans hingsten skulle ut. Sedan var det dags att ta in 3-åringen Rosa (e. Radiator) för att borsta av och ta ut för en longeringstur i blåsten. En bestämd dam som minsann hellre ville springa tillbaks till sina kompisar än att springa snällt på en volt runt mig. Men efter ett tag enades vi om att skritt räckte för dagen och innan det var över kunde hon skritta åt båda hållen utan stopp. Sedan åkte vi iväg för att flytta Rune, Jonaz och Buster till en ny hage som de ska gå och beta ner så det blev ingen ridning idag, det tar vi på lördag istället :)

Nu laddar jag inför morgondagens ölfest, München Hoben, och förfestandet börjar redan kl 13.00 med brunch hemma hos Sally så nu är det bara att hoppa i säng!

Johanna

24/8-10 21:51

Jag är tillbaks i Linkan och allt känns awsome. Förutom att lägan svämmar över med prylar och kartonger är allting great. Gårdagen bestod av resa ner och iordningställande av alla möbler så vi kunde sova någonstans. Sedan blev det middag tillsammans med Louisa, sushi är aldrig fel :) Dagen idag har endast bestått av uppackning och det mesta börjar falla på plats. Morgondagen får ägnas åt det sista fixningen och jag måste även sy lite på overallen som ska på på torsdag eftersom årets största ölfest äger rum då, München Hoben! Och imorgon eftermiddag är dagen kommen som jag har längtat efter så länge, jag ska ut till Lotta och rida! Tjihooo! Med Rosa ska vi nu påbörja inridning och Buster och Rune ska vi se om det kommer ihåg något efter sommaren :) Längtar som bara den!

Johanna

23/8-10 08:06

Tävling igår, hästen skötte sig kanoners och han och Maja plockade hem första rosetten i 90 cm klassen :) I 1 metern blev han lite trött på slutet av banan, vilket jag inte kan klandra honom för då dom hade byggt en bana som var 9 hinder lång, 10 språng och en kombination. I en LOKAL 1 meters klass. Aya, inte mycket att göra åt men 2 bommar föll på de 3 sista hindrena. Men innan dess hoppade han super även i denna klass :)

Jag är packad och klar. Tror jag. Så sjukt mycket grejer jag ska ha med mig och som om det inte vore nog med att jag har mycket grejer så ska jag ju iväg och plocka upp bästa Sofia och packa in även alla hennes grejer + en cykel i bilen! Kommer se ut som om vi ska på campingsemester :) Nu beger jag mig alltså tillbaks till Linkan och laddar inför kommande aktiviteter med start på torsdag: München Hoben! Kommer bli awsome!

Johanna

22/8-10 00:23

Sitter och kollar igenom bilder, texter och ord från åren som gått. Inser att jag har dåligt samvete över att jag ser fram emot att åka tillbaks till Linkan igen. Fast egentligen borde jag inte det. Men funderar om man får må så bra som jag gör där nere även fast jag är ifrån familjen och de närmsta vännerna. Och sen inser jag att men borde få det. Att må bra är en mänsklig rättighet. Jag har hittat mitt liv där nere med mina fantastiska och underbara vänner där. För även om några av de närmsta finns kvar här så är det som I-M sa häromdagen "...ja för det är ju inte som med er, er vet man alltid vart man har oavsett hur lång tid det går mellan att vi hörs" och precis så är det. Dom finns alltid där och man vet vart man har dom, det är nog den bästa tryggheten man kan ha.

Så därför tänker jag inte må dåligt över att det ska bli skönt att åka neröver. Jag tänker göra det rakryggad och med en förväntansfull känsla inför hösten. Jag har mitt jobb som jag faktiskt tycker det är underbart roligt att åka till varje gång, nästa lite för roligt för att jag ska få betalt för det. Och jag har vännerna som finns där, som man inte kan ha en tråkig stund med. Och framförallt har jag hästarna. De underbara små liven. Jag hade nog min lyckoträff när jag fick tag på Lotta. Vilken fantastisk tur jag har som får rida och utbilda så sjukt fina och fantastiskt kapabla hästar. Att jag för första gången på över ett år (sista tiden med Prins var inte den lyckligaste) kan åka till stallet med ett leende på läpparna och inse att det här är något som jag kommer hålla på med i många år framöver glädjer mig. Att jag dessutom har en av mina absolut bästa barndomsvänner redan på plats nere i Linkan sedan ett år tillbaks och att den andra kommer sitta med mig i bilen ner på måndag gör inte saken sämre.

Jag mår bra när jag lever mitt liv där nere och det är inte något som jag tänker sluta med.

17/8-10 21:03

Idag var det hoppträning på klubben så jag tog med mig kameran för att fota lite! Här får ni några smakprov :)







På bilderna ser vi Maja och Zalmiak, Moa och Gadd, Elisabeth och Pilot och Clara och Selma!

16/8-10 00:24


Säsongen första "tävlingsmatch" i fjällräven center och visst var vi på plats för att bevaka! Här kommer några punkter som var anmärkningsvärda:
Tarkki såg oerhört stabil ut i mål. hade inte mycket att säga till om vid målet men var annars oerhört stor och trygg mellan stolparna, äntligen en vettig målvakt! (Inget ont om Zacke och Svedberg)
Anton Hedman kommer bli en enorm piblikfavorit i vinter! Kommer antagligen inte göra mycket poäng men när han smäller på allt han hittar under säsongens första träningsmatch vet man att han kommer gå hem hos publiken i arenan!
Niko Dimitrakos hade jag mycket högre förväntningar på men man får kanske ge honom mer än en match.
Gamlingarna (Susse, svarten, hasse och hållberg var de som spelade) var ganska osynliga de också men brukar tända till när matcherna börjar gälla mer. Susse var väl den som var okej men då saknade man istället en Zuccarello som kunde vara där och sätta målchanserna.

16/8-10 11:38

Dagarna flyger förbi och jag försöker njuta av den sista tiden i norrland så gott som det går, även om längtan tillbaks till Linkan börjar bli allt starkare nu! Jag utnyttjar tiden till max genom att gå i skogen med anges och plockar kantareller (har plockat sjukt mycker nu så räkna med mycket kantarellsås i höst/vinter Louisa!) är på promenad med Frida som åker mot USA inatt, går på loppis och letar fynd till lägan, beger mig på stan för ett glas vin med vännerna och det bästa av allt är att jag idag ska åka till övik och se mitt hjärtelag för första gången den här säsongen :) Mihiii träningsmatch väntar och jag är sjukt taggad! Men först promenad med Fridis!

14/8-10 14:12

Jadu det är inte så aktiv bloggning från min sida direkt. Hinner inte med då jag har massa andra saker att tänka på. Vad hittar jag på på dagarna då? Jadu, det är allt ifrån att rida hästar till att plocka kantareller i skogen till att skriva på tyskaarbetet och leta kurslitteratur till att umgås med mina underbara vänner (varav en har lämnat mig nu och dragit 96 mil härifrån :( ) till att kolla på fotboll och ishockey och ja, liver flyter på kan man säga. Igår var jag först ut med Maja och red på förmiddagen sedan åt vi sushilunch med mamma och sedan drog vi iväg och plockade kantareller med maja och agnes i 3 timmar! Hittade säkert 4 kg, underbart :) Väl hemma igen hade jag och agnes en trött kväll i soffan innan jag la mig och kikade på the notebook för första gången. Och nej jag hade inte sett den innan ;) Men jag var inte helt imponerad dock.  Inception som jag såg med frida tidigare i veckan var grym dock! Finns inget annat att säga. GRYM.

Idag ska jag kila iväg på loppis och se om jag hittar något vettigt och sedan ska jag iväg till stan för förfest och middag, kommer bli awsome :)

Johanna

mobilblogg

bloggar fran mobilen for att se om det funkar?

12/8-10 00:09



Förra veckan var jag förbi kliniken för första gången på drygt ett år. Mer än ett år har gått och det gör så ont i hjärtat mitt. Har väl varit inne i stallet max 3 ggr sedan dess. Gått förbi boxen där du stod och väntade på mig varje dag. Och det gör så ont i mig. Det känns som om hjärtat slutar slå för en minut och jag tappar förmågan att andas. Men du är borta. Men tro inte att du är försvunnen ur mitt hjärta för det. Det finns en sån stor del av mitt hjärta som saknas och den tillhör dig. Föralltid.

The brightest star.

6/8-10 11:12

Har varit uppe och skrivit på tyskaarbetet sedan halv 9. Är klar med den svenska versionen nu så det är bara till att översätta allt nästa vecka och sen är jag klart :) Dagen med stort D är här. Dagen då jag och Sofia intar Norrporten Arena för en konsert utan dess like. Jag lovar att det kommer bli grymt. Och då är det såklart inte Uffe jag pratar om utan såklart Takida. Grymt utav bara den för 2 år sedan och ännu grymmare kommer det bli idag. Men först väntar en sushilunch med I-M :)

3/8-10 11:24

Snacka om att tiden bara springer iväg. Har hela veckan planerad och det känns som om jag inte kommer hinna med mycket. Förmiddagarna måste ägnas åt tyskaskrivande. Vi iväg igår och lånade en grammatikbok och en annan bok på bibblan, hoppas att det ska hjälpa mig lite med arbetet. Annars så var jag på stan och fikade med Sofia och Sofia igår :) Åh mina fina tjejer. Så jag har saknat er! Mycket att uppdatera och prata om och nu laddar vi inför högakusten 2010! Sedan iväg för att träffa Felicia som snart drar till halmstad för att plugga, kommer blir tomt utan henne kan jag lova! Men hälsa på ska jag göra :) Blev en promenad (med mina gladiatorsandaler, inte okej) och sedan glass och filmtittande, Brothers hette filmen. Sjukt sorglig men mycket bra :)

Idag har jag varit uppe sen 10, städat lite här hemma och ätit frukost och nu ska jag sätta igång med tyskan. Senare ska jag förbi kusiner och kusinbarn och farmor och farfar för att träffas igen, kommer bli kanon :) Ikväll blir det promenix med Fridis, vart vi hamnar vet man aldrig.

Imorgon ska jag hjälpa maja med hästen efter lunch, blir ett dressyrpass med mig som tränare! Kommer nog bli kanon. Sen beger vi oss upp mot skogarna utanför älandsbro för att träffa de andra kusinerna, moster, johan, mormor och svenolov. Grillning och övernattning i mormors stugan kommer bli mys :)

Åker hem till sundsvall på torsdag igen och då ska jag ha hopplektion för Maja och Zalle och sen har jag faktiskt inte så mycket mer inplanerat! Lär bli en hel del tyska.

Fredag väntar sushilunch med älskade I-M och en massa skvaller! Och sedan hoppas jag på fint väder så jag och Sofia kan bada och sola lite och sedan inta hennes hus för att ladda inför kvällen för då smäller det! TAKIDA på norrporten arena! Kommer bli hur grymt som hellst!

Lördag blir om möjligt ännu grymmare. Ispremiär uppe i Ö-vik med Foppa, V.Hedman, Zuccarello, T.Enström och flera andra NHL-proffs på plats. Kommer ju inte gå att beskriva hur grymt det blir att se lite livehockey igen :) På kvällen vankas kräftskiva hos Felicia :)

Ja det var resten av min vecka det. Ingen rast och ingen ro, det är så det ska va!

1/8-10 15:57

Augusti redan gott folk. En hel fantastik månad i tyskland kom till sitt slut och den avslutades med städning och övernattning på en handduk på golvet, fancy pancy! Men vi överlevde och nu sitter jag på tåget tillbaks till norrland och gud så skönt det ska bli. 3 veckor av vänner, lite tyska, takida, stugan, tävling, ridning, träning, kräftskiva och massa annat! Kommer bli kalas. Men sen längtar jag ner till Linkan igen. Till lilla lägan. Att få använda mitt nyrenoverade kök! Då blir det morotskaka till alla linkantjejer :) Och till hästarna. Åh små hästisarna :) Kommer uppe en berlinresume på bloggen snart men inte nu.

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0