Bed

Sista dagen i Vancouver och sista dagen i en egen queen-size. Bara att förbereda sig för hostel-livet och vångingssängar för sista delen av spring break!

Canada

Vancouver är en av de vackraste städerna jag har sett i världens. Cool stad! Imorgon blir det hockey :)

Vancouver

Anlände till Vancouver ikväll och det jag har sett hittills är väldigt tilltalande! Hockey, sightseeing och party väntar!

Spring break

Tentorna gjorda och vår i luften! Dags för 9 dagars ledighet med start imorgon!!

Stressed

En macrotenta och en statistiklektion står nu mellan mig och springbreak. Man skulle kunna säga att jag tjuvstartar springbreak imorgon efter kl 11.10. Ska bli gaaaalet skönt! Annars stressar jag mest sönder och funderar på allt och lite till. Gjorde precis statistiktentan och den kändes bra så nu blir det plugg med Macron all night long! Bjuder på några bilder från helgen som bjöd på massa spännande grejer!

Lunch

Min lunchplats idag, inte alls speciellt otrevligt!

Warmth

Våååår! Kl är halv nio på kvällen och det är 16 grader ute fortfarande :) vi bortser från att vädret verkar bli kallare till helgen.

Plans

Så planen för springbreak ser ut son följer:
Pappa anländer på fredag den 22:a och han spenderar natten i Portland innan han på lördag morgon tar tåget ner till Salem. På plats här tar vi en rundvandring på universitetsområdet och äter brunch i matsalen. Går sedan och hämtar bilen som vi ska hyra under veckan och styr norr ut. Första stoppen blir Woodburns outlets (pappa kommer med tom väska och full plånbok har han lovat ;)). Shopping och sedan åker vi resten av vägen till Portland. Spenderar natten i Portland och på söndag morgon möter vi upp 3 av tjejerna från universitetet och påbörjar resan till Kanada. Framme i Kanada och spenderar 3 dagar i Vancouver. Hockey blir självklart höjdpunkten, Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets! På onsdag morgon tar vi och bilar tillbaka till Portland och släpper av pappa på flygplatsen för att sedan fortsätta vår färd söderut, nästa destination: San Francisco! Vi bör anlända sent på natten till torsdag och sedan stannar vi till söndag i SF. Jag kommer att göra en dagsutflykt ock flyga ner till San Diego på fredag morgon för att återvända på fredag kväll (mer om det kanske ni får veta senare) och på torsdag kväll ska vi på NHL-hockey igen, San Jose Sharks-Detroit Red Wings.

Ni anar inte hur mkt jag ser fram emot detta!

Sun

Så helgen drog förbi i rasande fart speciellt när vi spenderade hela lördagen på det sättet bilden visar, i solen bredvid floden på en filt eller i en solstol. Inte mkt att klaga på där inte. Lördagskvällen blev hellugn och vi spenderade 2 timmar med att kolla på universitetets baseball-lag som vann som vann som match mot vad som ska vara deras ärkerivaler. Baseball är en rolig sport, ganska lik brännboll men kanske på en lite seriösare nivå.

Veckan har annars börjat bra med träning och en del plugg. Endast 8 skoldagar, ett tal och två ekonomitentor kvar innan springbreak! Taggad!

Dinner

Lördagarna är de bästa för då behöver vi inte äta i matsalen vilket betyder oändliga möjligheter. Oftast slutar det med samma utgång dock: sushi!

Chillin'

Sjukt nice dag! Sol, värme och helg, behöver inte mkt mer!

https://cdn2.cdnme.se/1263537/7-3/pic_513a57f59606ee3c894293ae.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1263537/7-3/pic_513a57f59606ee3c894293ae.jpg" class="image">

Bracelet

Här får ni en bild på det fina pandora armbandet jag fick av faster med paketet i måndags! :)

Grading scale

Här i USA går man efter betygssystemet A-F. Här på Willamette krävs ett C för att du ska ses som godkänd och det innebär att du måste ha ett genomsnitt på minst 70% på alla uppgifter eller tentor du skriver under terminen. I ekonomin är detta inte så svårt att förstår eftersom att den består av quizzes, assignments och exams. Men i min public speaking klass är det svårare för där har vi inga tentor att göra utan det är våra tal som betygsätts. Eftersom vi inte riktigt har gjort ngt stort tal förrän innan förra veckan (eller vi gjorde ju en "radio editorial" som jag fick B+ på men utöver det) så var det ganska spännande igår när vi skulle få tillbaka vår första riktiga talrecension. Nedan ser ni en bild på hur det gick!

Icehockey

Insåg att sista elitserieomgången spelas just nu hemma i Sverige. Saknar hockeyn like crazy, men om precis 3 veckor bör jag befinna mig i Rogers Arena i Vancouver för att se NHL-hockey för första gången i mitt liv, jag kan knappt bärga mig!

Package

Fick ett paket levererat hit idag, ca 2 kg lösgodis och ettarmband från pandora från mina fina kusiner och bästa faster Anne :) veckan kunde inte ha börjat bättre!

Amazing

Haft en underbart bra helg i södra oregon med fantastiska människor men nu är jag så trött att jag kan somna stående! På återseende.

Weekend

Fredag idag, tjohoo! Har sett fran enot den här helgen länge, det är nämligen så att vi ska styra 2 stycken hyrbilar nedåt landet imorgon med destination crater lake för att bo i en stuga och bara mysa på lördag och på söndag ska vi iväg på en "hiking trip with snow shoeing" upp till crater lake. Som ni kanske förstår så är detta en gamla vulkan som det nu har bildats en sjö i, det sägs att det ska vara en av de vackraste platserna i oregon :)

Grass

Det må vara slutet av februari (1:a mars imorgon!) och regnigt och tråkigt men vi har iaf gröna gräsmattor här borta! :)

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0