23/7-10 07:48

Kallt här i berlin idag! Kanske bara 20 grader plus att det har regnat hela natten lång. Äntligen har man nytta av jeansen, tjocktröjan och jackan man packade ner. Eller okej kanske inte jackan men iaf jeansen och tröjan. Vi ska strax hoppa på bussen och bege oss mot skolan där vi idag ska få se på film. Good Bye, Lenin är filmen som vi ska skåda och jajg hoppas jag håller mig vaken under hela för det vore lite jobbigt att somna under undervisningen. Ikväll taggar vi utgång och det gör vi genom att åka hem efter skolan och ta en låååång powernap så vi orkar med natten :)

Johanna

22/7-10 17:32

Hej sverige!
Hur är livet där hemma? Fick rapporter om värme i sundsvall vilket jag har tagit för vana att bara fnysa bort eftersom vi nog har runt 10 grader varmare här nere plus att det är en storstad så värmen blir 17 ggr mer tryckande och äcklig här. Dagen har hittills inte bestått av mycket, skola mellan 9-12 och sedan hem och powernapa i 3 timmar. Affjur är inte vara att börja kl 9 3 dagar i rad så det börjar ta ut sin rätt på oss stackare. Ikväll ska vi iväg med de andra tjejerna i det andra boendet och dricka lite drinkar och mysa lite, ska bli superskoj! Men först ska vi försöka oss på att laga något tänkbart i våra kök (läs: hälla kokande vatten över en kopp nudlar), näringsbrist var det va? :) Trista inlägg utan bilder, jag vet, men ni får hålla ut ett litet tag till. Kanske kommer det en bild eller två någon dag framöver!

Johanna

21/7-10 20:55

Johanna är en kräfta. Jag har alltså bränt mig efter att ha tillbringat de senaste 20 dagarna i stekande sol och 30gradig värme. Så bränner jag mig idag då det bara är 25 grader och blåsigt. Bra där tjejen. Men annars lever jag. Inte så länge till dock tror jag då middagen bestod av vitlöksbröd, haribogodis och riesen. Kommer jag hem levade kommer jag vara den första människan på joden som lider av näringsbrist och fetma på samma gång. Bra tjej.

20/7-10 07:43

Internet is back up and running! Nice att kunna hålla lite koll på omvärlden igen. Vi har nu bytt lärare i skolan till en som tycker att vi ska gå alla veckodagar i skolan vilket känns lite jobbigt eftersom den andra nöjde sig med 4. Men förhoppningsvis lär vi väl oss något på kuppen. Bara 11 dagar kvar i Berlin så nu gäller det att t vara på solen och värmen, badabadabada idag efter skolan!

17/7-10 18:12

Partynight i berlin ikväll! Se upp alla tyskar för nu intar vi city!

15/7-10 07:54

Halva tiden i berlin har avverkats och det känns det verkligen inte som kan jag lova! Känns som om vi både kom igår eller som om vi har bott här i flera månader. Igår var det koncentrationslägret i Saschsenhausen som stog på schemat, heöt otroligt sjukt att uppleva. Idag är det skola och KaDeWe (stoooora köpcentrum) och på kvällen är det äntligen dags för Eclipse! Världspremiär i övriga världen den 30:e men i tyskland den 15:e. Lite efter är dom allt! Men nu drar vi till skolan. Sköt om er!

Johanna

10/9-10 11:08

Bikinin är på, värmen ligger runt 36 grader och väskan är packad! Det blir en dag i soooolen :) Eller mest kanske i vattnet?!

9/7-10 18:35

Jag lever! Och mår bra. Och framförallt så har jag det bra :) Tyskland är ett varmt land och berlin är framförallt en varm stad! Men man ska inte klaga. Eller jo lite får man det när det är 36 grader ute. Vad händer i Berlin då undrar ni säkert? Massvis ska ni veta! Vi går i skolan mån, tis, tors och fre och aldrig mer än 3 timmar varje dag och som ni ser, lediga onsdagar. Annars åker vi mest runt och badar, kollar på sevärdheter, äter glass, dricker öl, kollar på fotboll och lever livet. Och duschar. Gud vad vi duschar, minst 2 ggr om dagen annars skulle det bara vara en svettpöl kvar av mig när jag kom hem. Och på tal om dusch så är det exakt vart jag ska bege mig nu för ikväll är det ost och vinkväll som gäller i en park precis vid floden och Berliner Dom (domkyrkan). Som sagt var, det kunde ha varit värre! Bilder får ni i nästa inlägg :)

Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0