Afterski

Underställ, täckbyxor och öl!

View

Utsikt från stugan!

Breakfast

Laddar inför en dag i backen med frukost och kaffe! -11 grader ute, aningens kallt men vi överlever!

Travel

På tåget mot Åre!

Titanic

Titanic kammade hem pris för bästa utklädand! Skål!!

Half time

Då kör vi halvtidssittning på flamman! 2 1/2 år kvar bara!!

Expectations

Galet taggad nu vill jag lova! Åre om 2 dagar!

Awake

Det är inte helt bra att sova till 11 på dagarna och sen inte kunna sova på kvällarna. sista gången jag kikade på klockan inatt var den 02.48. Kändes som ett sämre skämt när den sedan ringde 07.30 och jag skulle upp och tvätta. Har iaf sprungit till och från tvättstugan hela morgonen (och powernapat där imellan) och nu är sista lasten av tvätt i torktumlaren!

Dags för mig att byta om för jag ska ta med mig sushi och ta med mig ut och äta lunch i stallet med Lotta och sedan greja med hästarna :)

Tough

LHC har det lite kämpigt för tillfället. Fortfarande placerade på näst sista plats i tabellen och bara Timrå bakom sig. Med ett lag fullt av stjärnor och en sammanlagd spelarbudget som många klubbar inte ens kan drömma om. Det blir en hård månad framöver för Cluben.

Annars har vi haft första tyskalektionen idag. Jag kom ihåg ungefär lika mycket som sist, dvs. noll. Känns kul. Men det är sista tyskakursen någonsin så det är bara att härda! Men nu ska jag hoppa i säng, har bokat tvättid kl 07.00 imorgon så det är bara att stiga upp, man vill ju inte ha skitiga kläder med sig till ååååre!

Rest

Inget brutet griffelben på lille B så nu blir det metacam och aktiv vila för plutten. Förhoppningsvis är han fit for fight igen när jag kommer hem från Åre nästa vecka. Vi börjar morgondagen med att se om han och Zamba kan klara av att gå i skrittmaskinen utan att avlida, känns som ett väldigt bra alternativ för dom om det skulle funka! Känns som om jag är mer nervös för den ena än för den andra...

Eftersom mitt sovande drog ut på tiden så är det dags att ta tag i dagen nu! Städning och lite plugg innan jag åker till skolan för lite tyska. Sedan direkt vidare till jobbet där det är matchdags!

Bad Luck

Såklart så ska hästarna åka på skador just när allting börjar komma igång som vanligt igen. Zamba och Buster har ju flyttat ner till stallet vid ridhuset nu och nu är har jag äntligen kommit igång med ridningen lite riktigt på dom två. Kommer till stallet idag och rider Zamba som är superfin även fast det var två islänningar på lina och under tömkörning i ridhuset som gjorde henne lite spänd. Jobbade med mycket skänkelvikningar i både trav och galopp och både på diagonalen med rak häst och på volten med böjning. Hon kändes väldigt fin och mjuk när det väl släppte! Hann in och börja borsta på B när jag ser att ena bakbenet är uppsvällt. Från hasen och ner till ca 1 dm ovanför kotan. Dessutom endast på utsidan av benet. Förhoppningsvis kommer veterinären ut och röntgar imorgon för det ser ju inte allt för ljust ut. I värsta fall har han fått en fraktur på griffelbenet, men nu ska vi inte måla fan på väggen. Hoppas på att det bara är en svullnad pga. smällen på hasen och inget annat. Vi håller tummarna för fullt!

Stable

Varmt klädd tjej redo för en tur till stallet!

NCIS

Nedbäddad under täcket och NCIS på tvn, vägrar bli sjuk 5 dagar innan Åre men halsontet gör sig påmint, VÄGRAR!

Cleaning

Städa eller kolla på topmodel under en filt? Hmm svårt val...

Tea

Avslutar helgen med en kopp te och känner mig ganska nöjd med livet för tillfället!

Walk

Ute på promenad i mörkret!

Awesomeness

Sjukt bra kväll igår! Började med inflyttningsförfest i Ryd och sedan cyklade vi mot stan för att inta NH för att dansa hela natten lång! Mycket roligt med trevliga människor och tiden bara flög iväg och helt plötsligt var det dags att cykla hem och krypa ner under täcket, fler såna kvällar tack!

Idag har jag sovit som bara den. Efter en vecka fylld med tentaplugg och en gårdag med stall så var det ett tag sedan det blev sovmorgon för min del. Idag slog jag på stort och vaknade kl 15 av att det nästan hade börjat skymma. Hehe, men det är okej ibland!

Veckan som kommer ser sjukt bra ut, 3 st föreläsningar är allt i skolan och jag ska jobba på onsdag. Annars ska vi skjutsa Zamba till Maja i veckan så det blir hårsträning för henne i 1½ månad. Roligt för både Maja och Zamba :) Detta leder till att Rosa får ta och pola ihop sig med Buster nere i stallet vid ridhuset så nu ska det nog kunna bli lite ordning på henne med! Buster ska trimmas på i veckan och på i veckan och på fredag är det halvtidssittning på flamman. Sedan är det lördag och dag för resa till Åre. Kan bara bli bra!

Party

Tentafest, tentafest, tentafest!!!

Cold

Kallt här i linkan idag! Jag och Maja har varit i stallet och ridit och fixat hela dagen och nu vankas utgång!

Free

Firar tentan med finmiddag och vin!

Gogogo

Sista dagen innan tentan! Dags att kötta!

Clothes

Letar runt som en galning efter skidkläder! Har en jacka men den är ganska tunn så om det blir för kallt så finns det risk att jag fryser i den. Däremot är jag i behov av ett par täckbyxor (tydligen så vet folk söderöver inte vad det är så skriver skidbyxor/termobyxor också så ni förstår!) och var in på stadium och intersport idag men hittade inga som fäll mig i smaken. Däremot hittade jag ett supersnyggt pannband som fick följa med hem. Nu ska jag iväg och umgås med bästa Sofia en sväng, alldeles för länge sedan sist!

Paus

Fika är obligatoriskt efter en hel dag tentaplugg!

Happenings

Helt klart galet taggad till Åre! Ska bli sjukt roligt att åka iväg en vecka och bara ta det lugnt, åka snowboard, festa och umgås med bra människor! Har varit inne och kikat på holiday clubs upplevelsebad på internet idag och det såg ju sjukt nice ut, känns som om iaf en dag kan vi undvara skidåkningen och ta en dag där istället! Ser fram emot bra dagar i backen och sedan fantastiska eftermiddagar på afterskin och därefter galna nätter ute på klubbarna. Tagga tagga!

Coffee

Det finns bara en sak som får mig att orka med dessa brutala veckor som är innan tenta: kaffe i massor! Det godaste på campus hittar man på café zero (prego), utan tvekan värt ett besök under långa pluggdagar!

Icehockey

Jobba jobba jobba!

Tired

Trött, tröttare, Johanna! Sjukt seg idag måste jag säga, försöker ta mig igenom alla övningsuppgifter som vi har gjort på kursen och det går segt. Ikväll blir det iaf lite hockey igen! LHC-Modo känns som en sjukt spännande match även fast det är måndag.

Probs

Varför måste bloggappen vara så opålitlig för?! Funkar aldrig riktigt som den ska oavsett om du har bra täckning av internet eller inte. Kunde blogga på förmiddagen ute i stallet men inte hemma på det trådlösa i eftermiddags? Sjukt knäppt.

Men iaf så har jag spenderat hela dagen i stallet! Ridit både Zamba och Buster på banan borta i Gismestad. Zamba kändes väldigt bra för att ha vilat ett tag nu och även om hon inte orkar riktigt fullt ut i galoppen så är den så mycket bättre nu än vad den har varit! Hon sköte sig nedåt och framåt bättre än vad hon har gjort tidigare även om hon var en lite gaphals som trodde att hon var ensamast i världen.
Buster blev det ett kort pass på då han kändes aningens ojämn bak i traven. Inte alls så att han var halt men i höger varv så var det något som såg ojämt ut bak. Antagligen så är det hans gamla sår på högerhasen som spökar, det stramar troligen när han lyfter benet så det gör lite ont för honom. Blev därför bara skrittjobb på honom, lite surt då han verkligen hade behövt göra av med lite energi nu när vi faktiskt var på ridbanan.

Annars har jag invigt min nya vän idag: den rosa gummihandsken! Perfekt när man inte fåt blöta ner handen när man ska duscha eller diska. Funkade prima att dra på över bandaget och sedan bara åt med en hårsnodd runtom, inget vatten på varken bandage eller sår! Dock måste jag införskaffa lite ny kirurgtejp eftersom mina plåster som jag plåstrade om med idag inte var av den bättre kvalitén!

Youngster

Alltid trevligt med sällskap när man ska hämta hästen i hagen :)

Dinner

Har städat bort julen här hemma och nu inväntar jag klockan för lite senare blir det middag och mys med tjejerna i Ryd! Har även, efter lite om och men, fått upp hissgardinen jag har fått av mormor, underbart fin är den så ni kan få en bild någon dag! Ha en trevlig kväll!

The best

Efter 6 timmars plugg i skolan har jag nu bäddat ner mig i soffan med en kopp te och dokumentären #21 Peter Forsberg på datorn, underbara lördag!

Library

På skolan för plugg innan biblioteket ens har öppnat, ambitiöst!

Cut

Har försökt blogga hela dagen från stallet men tydligen vill det inte fundera med bloggappen. Jag har iaf ridit både Buster och Zamba i stormen idag och den ena var mer spänd än den andra! Kan säga att det som var mest spänd var han som vilat i 3 veckor, inte hon som har vilat i 1½ månad!

Tänkte vara duktig och ta tag i disken när jag kom hem, lyckades med konststycket att skära mig på en av knivarna i diskstället så det blev en tur till akuten för att sy ihop handen och få en stelkrampsspruta utifall att. Var inte speciellt farligt men eftersom det satt rätt illa till såret så var det bättre att sy ihop det eftersom det annars kommer att gå upp varje gång jag rör på tummen typ. Avslutade kvällen med te och skitsnack hos Sandra, min personliga assistent på aktuen! :)

Snowboard

Jag glömde helt bort att blogga igårkväll, mest för att jag satt i skolan fram till 18.30 och sedan var jag hemma och lagade mat och drog iväg och solade en sväng! Har nu lagat så mycket mat i två dagar att det knappt finns matlådor eller plats i frysen kvar. Men skönt att ha bunkrat upp med lite matlådor! Ifår blev det spagetti och köttfärssås och i förrgår var det baconlindad kycklingfile fylld med ädelost och bulgur till det!

Jag lyckdes men det omöjliga när vi lämnade stockholm i måndag. Mormor hade varit snäll och tagit med min snowboard ner till kusinerna och tanken var självklart att jag skulle ta men den ner till Linköping när vi åkte. Att den efter 15 mil stod kvar i garaget i stockholm var ju inte direkt enligt planen. Men idag så ska en jobbkollega till Johan (mosters man) ner hit till Linköping och han var snäll nog att ta med snowboarden ner! Tur det så jag har något att åka på i åre. Det är galet hur nära det är tills vi åker nu! Bara en skatterättstenta och en halvtidssittning att avverka innan!

Taxes

Skriva ut papper, blogga, fylla i nästa kurs schema, fylla i jobbtider, kolla på kommande tävlingar, facebooka osv...finns så mycket att göra istället för att faktiskt plugga....

Morning Glory

Försöktr blogga igårkväll men blogg-appen ville tydligen inte funger så det kom inte upp något inlägg. Det jag skrev om var att Lille B är mer vild än tam för tillfället och var mer i luften än på marken när jag försökte longera honom igår. Tur han sköter sig när man väl kommer upp på ryggen men han skulle behöva komma bort till en ridbana och gå ett ordentligt pass så han får göra av med lite energi!

Har precis slängt i mig frukosten och nu ska jag cykla i regnet bort till campus där det blir plugg fram till föreläsningen som början 15!

Lunch

Omelett med tomat, paprika och skinka innan det är dags för en tur till stallet!

Study

Nej det här går inte. Dags att ta tag i dagens pluggande. Blir 3 timmar plugg nu innan jag ska åka ut till stallet och ta mig en ridtur på lille B som kanske har lugnat ner sig något sedan i måndags då kan var mer vild än tam och inte hade tänkt skritta för 5 öre när jag väl hade vågat mig upp i sadeln. Blev en tur på linan först och han bockade och sparkade som bara den! Tur han inte håller på så när man sitter på ryggen (peppar peppar). Men som sagt, plugg och kaffe nu och stallet senare i eftermiddag!
Lillen under inridning förrförra våren!

Study

Nej det här går inte. Dags att ta tag i dagens pluggande. Blir 3 timmar plugg nu innan jag ska åka ut till stallet och ta mig en ridtur på lille B som kanske har lugnat ner sig något sedan i måndags då kan var mer vild än tam och inte hade tänkt skritta för 5 öre när jag väl hade vågat mig upp i sadeln. Blev en tur på linan först och han bockade och sparkade som bara den! Tur han inte håller på så när man sitter på ryggen (peppar peppar). Men som sagt, plugg och kaffe nu och stallet senare i eftermiddag!
Lillen under inridning förrförra våren!

Scones

Momsföreläsning i 3 timmar kan verkligen få vem som helst att tappa koncentrationen. Inte blir det bättre när man har tillgång till internet och facebook heller. Funderar om det verkligen är värt att gå på föreläsningen på torsdag.


Efter föreläsningen var det dags för lite catch-up med finaste tjejerna: scones, te och kaffe blev kvällsmat och vi spelade spel och hade sjukt trevligt som vanligt! Imorgon ska jag upp och plugga på morgonen och sedan ska jag ut en sväng till stallet på eftermiddagen, lilla B ska komma i toppform nu så han är redo för träningarna som börjar igen i början av februari!

Back

Hemma i lägenheten i Linkan igen och om det inte vore för att jag har hur mycket som helst att packa upp så hade det känts otroligt skönt! Efter 24 timmars resande och övernattning i stockholm så anlände vi igår förmiddag till Linköping och jag hann med att storhandla och vara ute i stallet en stund innan jag lagade mat hemma och sedan stupade i säng. Vaknade upp pigg och glad idag och ska fixa iordning här hemma innan det är dags för föreläsning kl 15!
Bjuder på lite blandade bilder från resan!
Såg nu att det visst bara blev bilder från Monkey Mia där vi firade nyår men det kommer fler senare!

Australia

Levet livet och har det helt fantastiskt bra här nere på andra sidan jorden, därav den frånvarande uppdateringen! Men jag är tillbaks nästa vecka och tills dess får ni överleva men räkna med mehabra uppdatering då igen för jag har nämligen fått världens bästa julklapp från världens bästa pappa ;) 36 grader och vattenland imorgon!

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0