Hours

Jag har jobbat 11 timmar i sträck idag. Trött som bara den är jag. Suttit ner har jag gjort ca 10 minuter på de senaste 12 timmarna. Nu ska jag lägga mig och läsa igenom alling inför imorgon då vi har seminarium kl 8. Så jag ska kliva upp kvart i 7. KUL!

1:a advent

Efter att ha hittat nyckeln till mitt vindsförråd så kunde jag fixa ner adventsljusstakarna så det blev riktig jul i min lägenhet med :) Supermysigt här hemma nu och jag har druckit glögg och ätit pepparkakor. Känner att jag kommer ha en oerhörd träningsvärk imorgon efter att ha ridit 3 hästar idag varav ena krävde en herrans massa benmuskler. Men nu en kopp te och sedan ett OTH avsnit i sängen. Nice.

Superfina adventsljusstakar i alla 3 fönster i stora rummet :)

Johanna

Beginner

Haha ja snacka om att jag kände mig som en nybörjare när jag satt på Zazza idag. Totalvägrade att gå frammåt i början men det tog sig efter ett tag som tur var :) Zamba var en stjärn idag vill jag lova. Båda dom två fick gå över bommar i både skritt och trav vilket dom gjorde galant. Rune var en stjärna han med! Andra gången vi satt på honom och han gick på lina runt på volten och stannade när jag bad honom och gick frammåt när jag bad honom om det. Han kommer bli fin den stora rackaren. Vi väljer dock att inte göra honom klar för 4-års för han kommer inte ha vuxit i sin stora kropp tills dess. Men hoppas på att någon duktig ryttare vill köpa honom till våren och satsa mot 5-års med honom då han lär ha vuxit till sig bättre :)

Nu är det dags för mig att ta tag i skrivandet igen samtidigt som el clasico rullar igång på tvn snart :)

Johanna

3 points

Ja men blev det inte 3 poäng kvällen till ära så säg! 1 ass av Macke och 1 mål och 1 ass av Foppa. Slipper vi alla dessa skador som har besvärat hela säsongen så tror jag att en slutspelsplats inte är långt borat alls. Och väl i ett slutspel så kan allting hända, det vet väl alla? Annars har jag dagen till ära varit i stan och inhandlat lite julgrejer som ni ska få se kort på här nedanför. Har även skrivit klart julkorten och börjat på familjerättsuppgiften. Imorgon blir det stallet och vi tar nog ner de 3 hästarna till ridhuset som är igång nu, kulkul! :) Här kommer lite bilder på dagens inköp:


Adventsljusstake med ljus och tillbehör.


Flytande guldljus och röda stjärnor till ett litet vattenbad


Små ljushållare med finfina julbockar på.


Nya gardiner, en julkruka och en julduk till köket.


En hjärtekrans som ska upp på ytterdörren.

Så nu har även jag fixat lite julkänsla i min lilla lägenhet :)

Johanna

Magic

Ja ni kan ju gissa vilka två som stod för mål och assist för kvällens hitills ända mål i swedbank (snart fjällräven center)? Foppa på pass av Macke. Magi sa kommentatorerna på radion och "så lätt" sade min vän Sofia som är på plats i arenan. Världsklass säger jag :)

Jag hann springa ner till ica i pausen och inhandla glögg, mandel, russin och lussebullar :) Så här sitter jag och njuter av hockey, med hästhoppning på tv och en lussebulle i munnen. Man kan ju ha det värre.


Mkt stora lussebullar hade dom på ica!

Sleeping

Ja vem sa att man inte kunde sova till 13.15 bara för att man inte hade ställt någon klocka? Har just käkat lite frukost och börjar dagen med en punkt som inte stod på min lista igår. Nämligen åka ner på stan och kika efter julgardiner och en julduk till köket. resten kan vänta :)  Att dessa två herrar gör comeback kvällen till ära gjorde inte dagen sämre direkt :) Nu kör vi!

Plan

Erik var helt klart bäst under kvällens idol. Ni som inte röstar på honom kan dö. Så himla bra på att sjunga att jag håller på att trilla ur soffan varenda eviga gång! Imorgon så frånsade jag mig att åka ut till stallet och rida för att jag har en hel del saker som står på schemat som ska fixas! Jag ska för det första sova till jag vaknar av mig själv och slippa bli väckt av väckarklockan. Resterande punkter på listan blir som följer:

Hitta mitt vindsförråd och se om jag har fått en nyckel till det.
Bära upp mina 4 sommardäck till vindsförrådet (detta beroende på utgången av föregående punkt)
Skura golven och dammtorka i lägenheten (dammsög och plockade undan allt idag)
Påbörja familjerättsuppgiften som ska vara inne innan vi drar till solen
Läsa igenom instruktionerna till Pm:et som vi ska skriva på måndag
Lyssna på Modo-Rögle
Skriva julkorten


Ja mer än så var det nog inte. Får se hur mycket jag hinner med dock. Har insett att jag inte har så många dagar kvar i stallet innan jag drar och blir borta i 1 månad. Hur ska jag klara mig utan hästarna i en hel månad?! Jag kommer heltklart få abstinens. Får gå skogspromenader i snön med vovvsingarna och träffa vänner stup i kvarten för att underhålla mig :) Men sakna dom kommer jag garanterat att göra, det som har börjat ta sig riktigt bra nu med dom.

Näe dags att krypa ner under täcket med ett OTH avsnitt och sedan ta tag i 3:e twilight boken ännu en gång, nu när jag har alla 4:a på bokhyllan :)

Johanna

Christmas

Då det inte blev någon utgång ikväll eftersom ingen kände sig peppad för det så har jag slagit mig ner i soffan för att invänta klockslaget 20.00 då idol sparkas igång. Trevligt och slappt värre :) Och eftersom det är dags för första advent till helgen så har jag laddat upp med:

Twilight

Jobbet igår gick bra. Gick mindre bra att kliva upp imorse. Inte roligt inte, kom upp 07.35 och 07.45 satt jag på cykeln påväg mot campus. Vaddå snooza länge? :) Har hunnit med både seminarium och PM skrivande samt även en vända på stan där jag för första gången klev in på systemet som en 20åring! Allr var frid och fröjd tills jag kommer fram till kassan och ska betala. Glömde inga påsar och glömde inte att betala som vissa av mina vänner ha lyckats med ;) Däremot så behövde jag inte visa leg!? WHAT lixom? Så himla sjukt måste jag säga. Men så var fallet.

I onsdags var vi 13 tjejer från klassen som var och käkade middag på gulahuset och sedan var vi och såg new moon, den andra filmen i twilight serien. Idag på stan råkade jag köpa böckerna. Ja alla 4. Och Ja, alla 4 inbundna. MEN jag ser det som en inversering för livet, jag kommer aldrig sluta älska dom ;)

Pain

Vilken oerhörd smärta som plågar mig just nu kan jag lova. Enda sedan i måndags har min jävla visdomstand varit på väg upp och det är inte bara munnen som gör ont utan halsen och örat på höger sida dödar mig just nu. Mååååste ha en ipren nu. nu. nu. Och sen ska jag jobba. Kul...

New moon

Efter en riktigt tråkig sista föreläsning för säsongen om genusperspektiv så trampade jag hem för att hinna med att tvätta jobbskjortan eftersom jag ska jobba imorgon igen :) Har även hunnit med att betala räkningar och beställt hem lite kort från gamla och nya tider samt beställt hem en av årets julklapper med. Samt även tagit en liten powernap på 2½ timme i väntan på att klockan ska bli 19 och jag kan trampa ner mot stan där mina kärna vänner väntar för en tjejmiddag och sedan är det änligen dags för new moon. Som jag längtat! Näe dags att se till så man ser representabel ut :)

Johanna

Overtime

Ja efter att ha spenderat en kväll på harrys med några klassisar och en cider samt ett glas vin känner jag mig ganska redo för sängen kan jag lova. Men först ska jag dricka upp mitt te och se klart på Hells Kitchen :) Imorgon är det dags för sista föreläsningen för terminen och sedan ska jag hem och städa lite och påbörja den ekonomiska familjerätts uppgiften på 5 sidor som ska vara inne innan jag drar till solen och värmen! Knäppte klart korten på alla hästar i stallet idag så ni får väl se någon dag, men vi börjar med ett smakprov på kanske världens sötaste hästbäbis nämligen lilla bitchen mandy :)

Zamba

Åh vilken duktigt häst vi hade med oss til ridhuset idag! Så himla lugn och fin och inga som hellst protester. Hon börjar söka sig nedåt i både skritt och trav nu också vilket är prima eftersom hon har ganska lätt att sätta in nosen annars. Hem för att svida om och nu drar vi ner på harrys för att se Modo-LHC. Självklart är foppa förkyld bara för att jag får chansen att kolla men nu är det bara att heja ännu mer!

Fantastic Four

Efter att ha klivit upp kl 7 och trampat till campus i mörkret trodde man inte att dagen skulle bjuda på speciellt mycket. Men efter att ha skrivit klart det sista PM:et med S-gruppen, haft seminarium och fårr en 4:a (högsta betyg) på det sanaste PM:et och sedan cyklat hem i solen för att äta lunch ser det helt plötsligt inte lika mörkt ut :) Ska slänga in en bit paj i micron och sedan byta om för att ta mig ut till stallet och fotografera lite innan det är dags att göra iordning Zamba för en tur till ridhuset. Dagen ska sedan avslutas på harrys där vi ska se på hockey och dricka en öl (får väl ser hur mycket öl det blir för min del). Lovely day!

Johanna

Monday

Ny dag och ny vecka. Inte det roligaste att kliva upp ur sängen kl 9 för att bege sig till campus och skriva PM. Fixade klart de två som ska vara inne imorgon med T-gruppen på förmiddagen och sedan blev det det som ska vara inne med S-gruppen på kvällen. Blev väl itne det effektivaste jobbet med S-gruppen men vad gör man. Nyss hemkommen och ska kila iväg till duschen och sedan hoppa ner i sängen och slå igen ögonen eftersom vi har seminarium kl 10 imorgon och vi ska ses med S-gruppen kl 8 för att skriva klart pm:et. Och sen på eftermiddagen ska jag iväg till stallet och rida Zamba :) Puss på henne! Och sen är det Modo-LHC på harrys eller the champ!

Johanna

Good

Åh vad alla hästar var duktiga idag! Rune satt jag på medans Lotta ledde honom och han har vi bara hängt på 3 ggr innan, så himla duktig han var storen :) Zamba skötte sin prima i ridhuset efter gårdagens lilla fight, inga som hellst problem idag! Och Zazza tyckte de små islänningarna var mycket farliga i början men slappnade sedan av och började arbeta riktigt fint i form i skritten :) Jätteduktiga hästar! Känns jätte tråkigt att jag ska åka hem till Sundsvall om 3 veckor och sedan vara hemma i en månad nu när vi äntligen har kommit igång med hästarna. Men men hem vill man ju men först väntar en vecka i solen och värmen på teneriffa! :D

Annars har Louisa varit på besök ikväll och vi åt korvstroganoff och begav oss mot ica där det blev chokladballerina, chokladbolllar och glass med chokladkross, svullardag-check!

Nu ska jag ta och kryp ner under täcket med sista avsnittet av OTH 2:a säsongen och sedan blir det till att stänga ögonen och vakna upp till en ny veckan imorgon!

Btw! Höll på att köra på en älgko med kalv idag påväg hem från stallet! Eller inte riktigt kanske men fick ställa mig på bromsen då dom sprang över vägen ca 15 meter framför bilen. Spännande grejer händer det i skogen vill jag lova!

Johanna

Rain

Ja idag regnar det här i linköping igen. Som vanligt vill jag säga, det är mer vanligt med regn än uppehåll här nere. Men nu ska jag hoppa in i bilen och gasa iväg till mina vänner hästarna som antagligen saknar mig ;) Vi ska nämligen ta ner Zazza, Zamba och Rune till ridhuset idag och se vad vi kan åstadkomma :)

Johanna

Happiness

Åh vilken underbar dag det har varit :) Sov till 12 då jag klev upp och käkade frukost, hoppade in i bilen och stannade till på statoil för en kaffe. Ut till stallet där det var att sätta igång med de tre projekten Rune, Zazza och Zamba. Stora lilla Rune var först ut och han var så duktig! Han skrittade på lugnt med mig dels hängandes på ryggen och sen även med mig ståendes i stigbygeln. Sedan var det dags för Zazza och även hon var lika duktig. Idag gick det att både svänga, stanna och gå framåt efter ett tag :) Sist ut var Zamba och här har vi en bestämd dam vill jag lova! Grisvägrar att gå vissa gånger och helt döv då man försöker tala om för henne vad hon ska göra. Men gick bra tillslut så vi tar tag i det imorgon igen, övning ger färdighet!

Kom hem just i tid för att höra foppa kvittera mot rögle och sedan spela fram Pikka som serverade Skröder som kunde sätta segermålet :) 8/9 poäng de senaste matcherna sedan Foppa klev in i laget, inte helt fel ;) Att brynäs och SSK kryssade och att Timrå förlorade gjorde inte direkt saken sämre :)

I pausen av reprisen av topmodel ska jag springa ner på ica och handla popcorn som jag ska belöna mig med efter att ha städat hela lägenheten. Det är välbehövligt kan jag lova!

Johanna

Free

Ledsen över lite taskig uppdate de senaste dagarna men har varkligen haft fullt upp med jobba och skola! Igår på eftermiddagen/kvällen/natten var det som sagt var jobba som gällde. Började kl 16 och kl 18 kom de flesta gästerna så det var bara att köra på. Vi som hade bakkanten av restaurangen fick det sedan väldigt slappt då våra gäster även hade platser på läktaren som de intog ganska snabbt så från 19.30 fram tills 00.00 då det hela var över var det mest massa dötid, men det är pengar det med ;) Kom därifrån strax för 01 och stannade på Burgerking för lite kvällsmat :) Fick även ledigt idag eftersom de hade så lite bokat i restaurangen, inget direkt publiklag som kommer och hälsar på idag, timrå nämligen ;) Så, nu har jag käkat upp min frukost och ska hoppa i ridkläderna för att åka ut till stallet i solen och ta mig an några hästar. ska bli superkul! Men först ett stopp på statiol för att köpa lite kaffe, har ingen termosmugg så kan inte brygga hemma och ta med nämligen.

Johanna

Magic

Ingen har väl missat att Foppashowen igår var tillbaks i övik där det inhämtades 3 nya poäng för modo och 3 nya poäng för Foppa genom 2 mål och 1 ass. Ni förstår alltså vilken nivå han ligger på när han kliver i i elitserien och inte har spelat mer än 3 matcher i rad på ca 2 år och totaldominerar det första han gör med en fot som fortfarande inte ens sitter afst i skridskon?

Igår var det plugg hela förmiddagen och kl 16 var det dags för jobb. var väl klara vid 22 och hem för att läsa lite mer filosofi. Har idag hunnit med att skriva sista tentan för terminen så nu vill jag att alla som läser detta håller en tumme för att det gick bra tack :) Har hunnit förbi ica och köpt godis eftersom jag förtjänade det efter några hårda dagar med jobb och polugg i veckan. Nu ska jag slå på ett OTH avsnitt och krypa ner i sängen innan det är dags att släpa sig till duschen och göra sig iordning för jobbet. För inte blir det någon tentafest för Johanna inte. Hon ska jobba både ikväll och imorgon eftermiddag så jag hoppas att mina vänner festar för mig med :)

Johanna

Panic

Jag har tenta på fredag och det är ca 20 olika folisofiska gubbar och deras uppfattning om saker och ting som vi ska kunna. Det är så tråkigt att läsa och det är ytinlärning till 110%. Jag har inte lärt mig mkt ännu och tentan är alltså om 2 dagar. Jag har panik. Men positivt är att jag fick tvätta ikväll så jag kan kliva upp i gryningen imorgon och plugga, för på eftermiddagen och kvällen ska  jag jobba.

Points

Modo fick med sig 3 poäng hem från gävle ikväll och Foppa briljerade med inte mindre än 3 assist, kan ni nu förstå storheten i denna man?

Heroes

Klev upp imorse när det fortfarande var kolmörkt ute, skulle cykla iväg till skolan med min nylagade cykel, tror ni att det är någon luft i däcket? Icke sa nicke. Hoppade in i bilen och gasade till seminariet istället :) Har varit på skolan från 8-½7 nu på kvällen. Efter seminariet satt vi i biblioteket och pluggade alla filosofiska gubbar vi ska kunna tills på fredag, inte roligt alls.

MEN! Fick ett sms av Sofia precis när vi kom ut från seminariesalen, "Foppa och Näslund klara för resten av säsongen!" Whaaaaat?! Ja det var sant. Macke och Foppa tillbaks i moderklubben tillsammans efter alldeles för många skilda år. Dessutom spelar dom gratis för ekonomin i klubben har inte varit den bästa den senaste säsongen. Här snackar vi hockeyhjärtan. Åh det är så underbart att jag knappt förstår det själv. Och vet ni vad? Modo leder kvällens match mot bryäns med 4-0, och Foppa har assisterat till inte mindre än 3 av målen. Tror det är väldigt få som förstår hur stor han är. Jag och Sofia är iaf två av de få som förstår :)

Har lagat cykeldäcket ikväll igen, hade tydligen inte blivit helt tätt där hålet var så nu ska det vara fit for fight igen så jag kan cykla till campus i kylan imorgon, lycka ;)

Intensive

Men om jag lyckades laga punkteringen! Sjuktligt nöjd och istället för att betala 2-300 för att lämna in den fixade jag det för 35 spänn hemma i vardagsrummet på ca 50 minuter. Det som tog längst tid vad att få bort däcket från början, satt sjukt hårt åtskruvat. Men nu vet ni vart ni ska vända er om ni får en punktering mina vänner! Har ni en middag att bjuda på så är det inget att tveka på ;)

Dagen har varit intensiv. Tyskt studiestöd på förmiddagen i 1½ timme, en sväng till biltema för att ihandla reparationskit, tillbaks till campus för föreläsning i 2 timmar sedan PM skrivande i 4 timmar. Intensiv minst sagt! Och så kommer hela veckan bli kan jag lova. Massa plugg måste jag sätta igång med, tenta på fredag ju. Ja dags att börja nu tyckte jag :) Jobb både torsdag, fredag och lördag. Moneymoney. Och sedan stallet på söndag :) Åh det är vad jag längtar allra mest till nu! Verkligen inspirerad efter söndagen i ridhuset med Zamba och Zazza. Rune ska gå att trava på innan jag drar till teneriffa är det tänkt och så fort styrningen är på plats med Zamba och Zazza ska vi börja hoppa dom :) Snacka om att det är en helt annan värld som har öppnat sig sen jag flyttade ner och började med unghästarna. Så himla roligt att följa utvecklingen deras och se hur dom förstår mer från dag till dag :)

Men nu ska jag krypa ner i sängen och slå på ett OTH avsnitt och sedan sussa sött för att vara redo för seminarium kl 08.15 imorgon bitti!

Johanna

Flat

Jag har ju fått punktering på min fina cykel :( MEN! Idag har jag varit på biltema och inhandlat ett reparationskit så nu sätter jag igång! Wish me luck!

Clay

Herregud vad det är lerigt ute på landet nu kan jag lova! Mina fötter och vader badade i lera när jag skulle ta in grabbarna från hagen i eftermiddags! Och man verkligen fastnar i leran också. Hade jag inte haft chaps på mig så hade skorna garanterat lossnat! Idag har vi varit nere med Zamba, Zazza och Rune i ridhuset. En åt gången och Zazza och Zamba satt jag på och travade med både de två damerna. Herrn Rune räckte det med att hänga på eftersom han bara är bäbis fortfarande :) Nu sitter Ida och Louisa här brevid mig och vi ska vidare mot biografen senare för att se 2012, blir spännande!

Johanna

Sun

Idag lyser solen för första gången på måååånga dagar måste jag säga! Igår var det jobb som gällde och vi hade fullt upp hela kvällen, första gången jag jobbade när det var fullbokat så ja det var endel att stå i. Sedan drog jag hem och vidare till Sally där vi kikade på film och hade det trevligt med några vänner från klassen :) Mys! Nu ska jag som sagt var iväg till stallet, ska ta med några av 5 åringarna och kanske någon av treåringarna ner till ridhuset idag för att se om dom kan uppföra sig ;)

Johanna

Work

Var på stan igår och inhandlade järntabeletter som mina vänner så snällt tipsade om, återkommer om det ger något resultat :) Nu ska jag iväg och jobba och kika på lite hockey! Hörs later!

Vitamins?

Hörni mina vänner där ute det är dags för er att slå era kloka huvuden ihop och hjälpa mig med en sak! Jag är trött. Väldigt trött. Och lixom inte bara trött för att det är mörkt och diverse ute utan trött även mitt på dagen när jag precis har svept en kopp kaffe. Sover gör jag väldigt bra. Mellan 8-12 timmar/natt i snitt kanske 10 eller så. För jag trodde först att det var därför jag var trött men det var det tydligen inte. Så mina kloka vänner, har jag något slags underskott på vitaminer kanske? Man äter ju inte världens mest varierade kost här nere men man försöker ju iaf. Vilken vitamin kan man ha brist på om man är ständigt trött? Hjälp mig nu!

Och från en sak till en helt annan. Inte nog med att jag äntligen hade laddat batteriet till kameran för att ta med den ut och fota hästar i eftermiddags, vem hade inte glömt att minneskortet satt i datorn istället för i kameran? Jo jag såklart. Så tyvärr blir det inga bilder på lilla Mandy idag heller. Mandy är nämligen namnet på våran lilla fölis i stallet. Världens finaste stoföl. Svettfux med superstor och ojämn bläs, vita tecken på benen och bara allmänt superfin. Det enda problemet är att hon är världens bitch. Och då menar jag världens. Skitsur om man råkar klappa på fel ställe eller om vattenkoppen råkar vara ivägen när hon ska gå förbi. Ja det är en bestämd dam minsann! Men idag fick jag klia henne snällt på halsen efter att hon blivit mutad med lite morötter och hon gnäggade tom. när jag gick därifrån. Så det ska nog kunna bli häst av den damen med!

Johanna

Tired

Alla på skolan har varit helt trötta idag. Och då menar jag heeeelt trötta. Vi började med en trevlig föreläsning med toffsen (som han förövrigt hade snaggat?!) om den tyska texten som ingen av oss mänskliga studenter förstod oss på (dvs. inte inräknat det som gått tyska skolan). Och efter en genomgång av det innehållet skulle det disskuteras och problematiseras. Min grupp gjorde nog detta max 30 minuter av de 3½ timmarna vi hade innan nästa föreläsning. Men vi gjorde mycket annat! Vi läste insändare i tidningen, vi konstaterade att killar är väldigt efter (nej det var ingen kille med i gruppen), vi lyssnade på all musik som det spelades i coloseum, kikade på folk, målade fina teckningar, spelade hänga gubbe och vi åt tårta! Internationella ekonomin fyllde tydligen 40 år så vi tackade och tog emot :)

Sedan körde vi på med nästa föreläsning där de flesta kände att de hellre hade varit hemma och sovit än lyssnat på alla olika gubbar som sa alla olika saker under alla olika tider. Ja mer än så förstod vi inte. Vidare till bibblan där vi kopierade massa material till tentan nästan vecka och sedan var det tänkt att vi även skulle läsa materialet men det var mkt mer intressant att skvallra och snacka skit istället :) Hemma vid 19.30 var det dags att slängs i sig lite middag och sedan trampa iväg till Natascha där det var greyskväll. Hemma och sprang igenom duschen och sitter nu här och kikar på lite NCIS. Dags att sova någon?

Johanna

Greys

Idag är det inte grey som gäller utan greys ;) Drar iväg nu för att mysa till greys med några av mina käraste klassisar :)

Grey

Oh boy. Motivationen är verkligen lika med noll, (0), zero, nada you name it! Åh vad allting är grått och tråkigt. Kliver upp på morgonen och ser ut genom fönstret och marken är helt genomblöt och himlen är helt täckt av gråa moln. Inget ljus på hela dagen och när du cyklar hem från skolan är det helt kolmörkt och du måste ha cykellamporna på från kl 16 på eftermiddagen. Ingen inspiration at aaaaaall. Nu ska jag sova och se om det kanske känns bättre imorgon, om det inte gör det vet jag inte vad.

Stress

Säg den glädje som vara förevigt? Näe du det var bara att hoppa upp på cykeln och trampa iväg till campus för ett seminarium där största delen av klassen hade skrapat ihop en ynklig 1:a på PMn medans min grupp lyckades med en hel 2:a! Dessutom har vi suttit med den oooooerhört tråkiga och framförallt svåra tyskatexten hela eftermiddagen. Fattar iiiiinget. Tråkigt? Ja. Stressad? Ja. vad gör man? Börjar plugga? Nej. Sätter sig framför tvn med datorn i knät och väntar på att hockeyn ska börja? Ja. Bra där Johanna, bra där!

Fotbollsgalan?! Fiaskogalan?

Alltså mina vänner, vad är detta man håller på med? Ska inte fotbollsgalan vara en rolig tillställning för oss här hemma i tvsofforna? Både jag och I-M sitter bänkade och funderar på vad det är som händer. Först visar dom Zlatan på en liten filmsnutt och han får hälsa alla välkomna, väldigt spännade. Not. Sedan får han även pris som årets anfallare och en ny videosnutt. Spännande igen. Sedan blev det en hyllning till henke och nu trodde man att det skulle bli lite gråt och tandagnissel. Ända tills man inser att henke inte ens är på plats?! Jaha, kul?! Och sen var det dags att dela ut pris till Lennart Johansson, inte heller på plats, ännu mera video. Lite hyllning av Lagerbäck alla klappar lite snällt och alla ställer sig upp som sig bör. Äntligen en som är på plats iaf. Prinsen kan inte ens uttala privilegium utan säger "prigilelrium". Också har vi denna Caroline Seger som vinner flertalet priser men är världens torraste tjej med världens mest gnälliga östgötska dialekt. Och ja det är det som pratas här nere. Näe nu ska jag sluta gnälla för er men fortsätta med I-M. För vi ska ju faktiskt gifta oss med varsin landslagsspelare. Den ni ;)

Tenta

Gissa veeeeem som fick VG på familjerättstentan?! JAG!!! VG=högsta betyget på vår 3-gradiga betygsskala. Iiiiiih, I´m so happy!

Flowers

Snacka om att det blev blommor här i lägenheten i helgen!

Började med att inhandla dessa i torsdags:



Sedan kom dessa med blommogram från familj och släkt:


Och dessa kom från pappa i lördags:


Ledsen för datumen på bilderna, har tagit bort den inställningen från kameran nu :)

Hur tänkte mina kära grannar när dom har bokat upp tvättstugan varenda kväll den kommande veckan? När ska jag tvätta mina kläder som jag inte hann med idag tänkte dom?
Jag kunde mata lilla fölis Mandy med morötter idag utan att hon ville sparka bakut på mig, vilket är ett stort framsteg!

Johanna

Sunday

För att avsluta en helg på bästa sätt så bör man nog göra som mig idag. Börja med att vakna upp och invänta din kära vän Louisa som har med sig födelsedagspresenter och bakelser. Ät lite bakelser och drick kaffe till frukost medans du skvallrar med Louisa om helgen som gick. Byt om och gasa ut till stallet där du först blir bjuden på lunch innan du går ner i stallet och rider en häst eller två. Bli sedan bjuden på äppelkaka och kaffe till efterrätt efter lunchen. Åk sedan hem igen och sitt och kolla på lite allsvenskt kval innan du cyklar iväg och köper lite sushi och cola zero. Ät sushi till middag och avsluta sedan med efterrätt bestående av popcorn, chokladpraliner och cola zero framför topmodel :) Min helg är fulländad! Eller en dusch och sedan krypa ner i den nybäddade sängen så kommer jag definitivt att vakna upp redo för en helt ny vecka imorgon!

Johanna

Birthday!

Yes så har man då fyllt 20 och det är bara att traska in på systemet och handla själv framöver ;) Gårdagen var super! Började med seminarie som var lätt som en plätt, sedan hem för en liten powernap innan det var dags att sätt igång med matlagningen. Dagen till ära bjöd jag på vitt mousserande vin med parmesantunnbröd och salami och oliver som tilltugg. Varmrätten bestod av quinoasallad, fetaost, oliver, tzataiki, bearnaisesås, kycklingfile och fläskfile. mkt uppskattat :) Efterrätt blev mjölkchokladpannacotta men jordgubbar. Väldigt trevligt hade jag men mina vänner och senare drog vi till flamman och dansade i värmen :) Dagen har spenderats i CC för att jobba, speedway på is var arrangemanget. Iskallt var det för dom var tvungen att ha brandfönstrena öppna för att vi inte skulle dö av koldioxidförgiftning och luktade apa gjorde det av dom där jäkla speedwaysarna. Och vad är grejer att köra runt runt runt gång på gång? När tacka vet jag hockey :) Nu blir det sängen men först ett OTH avsnitt eller två :)

Johanna

Food

Ja efter skolan var det jag och Louisa som tog oss en sväng till staden för att inhandla diverse grejern inför middagen imorgon. Blev ett stopp på systemet, blomsteraffären, netto och sist hemköp. Nu är jag redo inför morgondagen. Herregud hur ska jag klara av att laga en två rätters samt fördrinkssnacks till 9 personer i mitt minikök?! Äh, ingenting är omöjligt :) Ger er en meny imorgon då jag har lagat det mesta så ni får se :)

Nu är det alldeles strax dags för hockeynight! :D

Johanna

Rain? Snow?

Hmm vad är det som faller från himlen utanför mitt fönster? Inte är det regn iaf för det är det för vitt för men inte är det snö heller för det faller det för fort för. Jo snöblandat regn. Blä. Hade räckt om jag klev upp 11 idag men vaknade 10 och var klarvaken och utvilad, det var inte igår. Ska vara på skolan kl 12 och sedan ska jag plocka upp Louisa för att åka iväg på en lite shoppingtur eftersom jag ska ha födelsedagsmiddag här hemma imorgon, kommer bli mkt spännande! Sedan är det ju även hockey ikväll som itne får missas, the nr. 1 är ju med och spelar: #21 :)

Johanna

Times

Sitter och kikar på sporten där dom snackar om OS, exakt 100 dagar kvar idag. Mest av allt ser jag fram emot hockeyn och jag ser inga som hellst problem med att Victor Hedman 18 år, kommer vara en av de svenska backarna när OS-laget tas ut allt annat är fel. Så när jag tänker på OS täker jag även på jvm. På natten när jag och I-M åkte iväg och käkade på mcdonalds mitt i natten, Ottilia och Sofia slöt sedan upp vid våra sidor för att se finalen sådär mitt i natten. Åh, det var tider det.

Snow

Ja nu snöar det även här nere i söder. Det må kanske inte ligga kvar så länge men snö kommer det från himlen iaf :) Ganska mysigt att kolla på men väldigt kallt och blött ute måste jag säga. Har idag hunnit med lite grupparbete på på förmiddagen och sedan drog jag vidare med min röda fara ut till stallet där jag tog tag i nästa röda fara, dvs. Berta. Hehe tjejen hade inte blivit riden på 1½ vecka eftersom hon tar det lite lugnt och går på metacam för att återställa kroppen så jag kan säga att det var en hel del energi i lillen. Men snäll var hon efter att vi ännu en gång hade konstaterat att det var jag som bestämde. Tog sedan Zamba en tur på linan, där han vi en liknande surtant men ungefär dubbelt så stor som lillberta. Lite problem att hålla koll på henne hela tiden men hon gick bra på slutet. Tog sedan in alla hästar och fodrade dom, Ture kände för att trycka sig förbi stackars buster och Rune när jag skulle ta in dom så det blev en lite springrunda för honom idag med men han lät sig tillslut fångas in :) Nu är stora tjocka vinterjackan framme iaf så behöver inte frysa i stallet iaf :)

Kan någon komma och laga lite mat till mig nu? Äh, får väl gå ner till Ica och se vad dom har att erbjuda.

Johanna

Break

Ja helgen har gått förbi i rasande fart och mina tjejer är nu hemma i sundsvall igen, men det är inte så jättelång tid tills vi ses igen och då drar en av dom med till teneriffa och den andra får jag se någon vecka senare :) Eftersom att det har inkommit klagomål på att bloggen har varit dåligt uppdaterad (host I-m host) så ska ni nu få en resume!

Fredag: Jag och Louisa plockade upp damerna på tågstationen och sedan begav vi oss till tornby där vi inhandlade lite hallowen grejer och även lite mat. Hem och göra sig iordning och smaka på fulvinet och vilken succé! Det var riktigt bra, eller hur tjejer?! Vi tog sedan de 2 cyklarna vi hade att tillgå och begav oss ner på stan för att hitta någonstans att äta. Platså blev valet och buffé hade dom så det var bara att välja och vraka vad man ville äta. Efterrätten var bäst, och jag och Sofia tog av alla 3 ;) Sedan trampade vi vidare till flamman där vi fick stå i kö i 50 minuter innan vi hade lyckats få en stämpel för att sedan bege oss hem till mig för lite mellanfest. Tillbaks till flamman där vi hade det trevligt hela kvällen lång innan vi gick hemöver och somnade snabbt i sängarna.

Lördag: Haha, ja slapparlördag kan man kalla det. Sov till 13.30 ungefär klev upp och åt våfflor, gick och la oss i bäddsoffan och åt godis och kollade på Pretty Woman och sedan var klockan så mkt att det bara var att hoppa in i duschen igen. Gjorde oss iordning för hallowenparty och käkade lite tacos som vi lagade. Iväg först till Erik i min klass i colonia på förfest och sedan ville Louisa hem och byta kläder så vad gör man inte?....
Hem till Louisa där vi lockade håret på alla förutom Sofia. Sedan ner på NH där vi fick stå i ännu längre kö än dagen innan men in kom vi tillslut. Hade mkt roligt även på NH och slutade med att vi drog till Hakepi och käkade kebab och hamburgade (varför heter det Hamburgade Kebab Pizza om dom itne ens har pizza?!)sedan cyklde vi hemöver och somnade väl.

Söndag: Vi hann med både en tur till universitetet, gamla linköping och stan för en fika innan vi släppte av Sofie på tågstationen och vi andra gasade ut till Cloetta Center där det var matchdags LHC-Modo! 3-3 efter full tid efter att modo krigat till sig 2 mål de sista 5 minutrarna så dramatiken kan man inte klaga på. Sen att LHC vann med 1 sekund kvar av förlängningen är det ingen som kommer ihåg ;) Hem för att se Foppa dominera på ven kan slå filip och fredrik och sedan lyckades vi även avverka 3 OTH avsnitt innan det var dags för sängen.

Måndag: Skjutsade iväg Sofia till stationen vid 12 och sedan var det grupparbete som stod på schemat.

Tack för en helt underbar helg mina vänner! Riktigt roligt med sällskap här nere i Linkan så detta måste vi verkligen göra om! 

Imorgon ska jag iväg och grupparbete lite kl 10 och sedan på eftermiddagen hade jag tänkt att gasa ut till stallet för en ridtur på Berta och sedan ta Zamba på linan lite nu när hon ska sättas igång även hon :)

Johanna

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0