Heartbreaking

Jag fick nyss ett sms som gjorde mig alldeles kall och gav mig en rejäl klump i magen. Sms:et innehöll ett meddelande om att lilla Vilja (andra fölungen som föddes i stallet i våras) ikväll hade halkat i ridhuset och brutit benet så illa att hon fick somna in. Usch och fy vad hjärteont jag fick.

Vilja har haft otur i livet redan sedan födseln, hon fick kolik inom 24 timmar efter hon hade fötts och tvingades som redan nyfödd fölunge bli medicinerad och behandlad för koliken. Koliken släppte men några dagar senare fick hon fölsjukan, svälld i ena bakbenet och feber. Hon kördes upp till strömsholm efter några dagar då atg-kliniken i mantorp hade en smitta i deras stallar och norrköping inte tillhandahöll dygnsövervakning vilket de ansåg var nödvändigt. Vilja tillfrisknade men på grund av mycket boxvila så rätade hennes ena framben inte ut sig som det skulle därför opererades hon med ett snitt i benhinnan där den hade varit för stram. Då mamma Vegas skulle omsemineras så stod dom kvar hos ägaren på strömsholm under sommaren och tanken var nu att Vegas och Vilja skulle anlända till stallet imorgon för att spendera vinter tillsammans med de andra mammorna som vi har i stallet. Så blev alltså inte fallet då hon ikväll halkade i ridhuset och bröt benet och fick somna in.
Finaste tjejen bara några timmar gammal. Vi känner en stor sorg ikväll!

Straight Forward

Jag har spenderat eftermiddagen och kvällen i stallet. Jag hann med att rida ett riktigt givande barbackapass på lilla B. Hela passet red jag på raka linjer, jag började på ett ganska litet fyrkantsspår nere på fältet men tyckte det var mer givande att rida på längre raka linjer så lät det tillslut bli en stor kvadrat! I skritt och trav gjorde jag avsaktningar och igångsättningar på de raka spåren och var noga med att han inte skulle slänga ut bogen eller rumpan åt något håll varken i igångsättningen eller avsaktningen. Sen att han slingrade sig när han väl hade kommit igång/saktat av la jag inte så mycket vikt vid utan lät han då fortsätta att trava/skritta på rakt fram tills han hittat balansen igen och var helt rakriktad innan jag vände in på nästa raka linje. I galoppen nöjde jag mig med att rida i en bra arbetsgalopp på de raka linjerna utan några avsaktningar. Det kändes verkligen som om han trivdes bra med arbetet och att både bogar och rumpa föll på plats tillslut. Sen att jag kommer åt honom mycket bättre barbacka än vad jag gör med sadeln är ju inte helt fel, dock väldigt jobbig tycker B (och jag, träningsvärk att vänta imorgon igen...)

Sedan longerade jag Rosa, även hon var fin idag då hon skötte sig utmärkt hela passet och tog korrigeringen (den enda som behövdes under hela passet!) på helt rätt sätt. Det räckte alltså att ha med sig långpisken i handen för att damen skulle skäpa sig!
Hjälpte sedan Lotta med att köra ut höbalar till hagarna och hjälpte till att fodra de hästar som var inne innan jag åkte hem. Pussade även lite på fölen och släppte ut dom och mammorna i hagen, Rulle tyckte de nya höbalarna (fyrkantiga istället för runda) var jätteläskiga så det var bäst att stå 1 meter ifrån och sträcka ut halsen för att äta, åh så liten och söt! Cola hade lyckats slå sig på näsan så hon hade ett litet sår som vi fick tvätta och smörja in.

Müesli

Jag började dagen med att leka foderleverantör och leverara 2 säckar müsli ut till stora sjögestad, där Maja har Zalmiac uppstallad! Självklart var kortläsaren trasig i butiken så det tog extra tid innan jag hade hittat en bankomat och kunde ta ut kontanter men nu är jag hemma igen och har ätit frukost. Kaffet hann jag med på vägen mellan butiken och stallet, det kändes som om jag inte var vaken överhuvudtaget så stannade på mcdonalds och köpte mig en stor kaffe innan jag for vidare.

Igår var jag på jobbet och gjorde några timmar, östgöta forum hade företagsmässa och 164 personer som skulle äta buffé efteråt. Var hemma till halv 11 ungefär men kom inte i säng direkt. Jämt när jag har jobbat så tar det jättelång tid innan jag kan varva ner och gå och lägga mig vilket leder till alldeles sena kvällar. Inte bra alls.
Snart blir det föreläsning och efter det ska jag iväg till stallet och rida lite! Roligt :)

Horses

Alltså detta kan vara ett skämt. Jag sover så sjukt mycket att det inte är okej längre. Hade ställt klockan på halv 9 imorse. Vaknade kvart i 12, måste ha stängt av klockan i sömnen och sovit vidare. Kul tjej.
annars har jag träningsvärk idag igen, axlarna och ryggen denna gång. Red ju lilla B barbacka igår igen och han fick sig faktiskt ett riktigt markarbetespass med skänkelvikningar, öppnor och galoppfattningar. Fina lilla B som bara tar saken som den är och inte alls bryr sig om att jag inte har någon sadel eller att jag hamnar i ovikt ibland. Annars red jag lite på Rosa igår med, den lilla fuxmärren har ju ett rejält temprament men igår så skötte hon dick bra! Kunde tom. trava på volten i vänster varvet, självklart fortfarande på linan men det dröjer nog inte så länge innan hon kan gå utan lina! Annars tränade vi lite med att leda fölungarna ut till hagen, dom är så duktiga så och söta är dom med! Nästan så att jag vill ta med en hem och ha som husdjur!
Nu blir det skola och föreläsning och ikväll blir det jobba!

Perth

Gissa om jag blev glad när jag öppnade mailen och där fanns en bokningsbekräftelse på flygresan för mig och Maja ner till australien över jul/nyår?! Åh herregud vad skönt det ska bli!! Vi åker på annadagen vilket innebär att vi hinner med att fira jul i stockholm hos kusinerna tillsammans med mormor och moster och sen drar vi mot varmare breddgrader! Tanken är sedan att vi över nyår ska ta oss en roadtripp upp till världsarvet sharksbay där vi ska spendera nyår i de vackra omgivningarna tillsammans med delfiner och andra fantastiska djur! Helt plötsligt kändes hösten mycket mer uthärdlig!
Perth jul/nyår 2010/11

Sleep

Åh hej och hå vad lat jag blir när vi inte börjat förrän 13 på dagarna! Men nu är jag iaf uppe och har duschat och ätit frukost, nu är det bara att göra sig iordning och hoppa in i bilen och åka till skolan. Anledningen till att jag tar bilen (brukar faktiskt cykla när jag inte ska iväg direkt efter skolan) är att jag ska direkt ut till stallet efter föreläsningen. Trist nog har B fortfarande utslag så han kan itne ridas med sadel på vilket innebär att det inte blir någon träning imorgon men idag blir det en barbacka tur i det fina vädret! Kan nog hinna med att ta ut Rosa på en tur med. Annars händer det inte så mycket för tillfället, ska jobba onsdag och fredagkväll och till helgen har jag inga direkta planer, får se vad helgen har att erbjuda!
Old pic från damsittningen i våras!

Heat

Förstår inte vad det är med höstvädret? Ena dagen är det jättekallt och andra megavarmt, idag var det det senare. Cyklade till jobbet med tjocktröja, skinnjacka och halsduk och var halvt genomsvettig när jag kom fram. Jag har alltså befunnit mig på jobbet sedan kl 15 idag och var hemma först för en halvtimme sedan. LHC tog en vinst mot aik vilket var välbehövligt med tanke på förlusterna i de senaste 2 matcherna!

Weekend

Har haft ena mycket trevliga ca 24 timmar i huvudstaden! Kom upp (skrev ner först...) igårkväll och blev serverade mormors köttbullar i gräddsås och sedan blåbärsstubbe till efterrätt, helt otroligt gott och bra! Spelade lite kort, drack lite vin och umgicks sedan på kvällen. Imorse var det uppstigning kl 8 för att bege sig iväg på handbollsmatch som minsta kusinen skulle spela, fantastiskt duktig var hon och dom vann matchen som vi kikade på. Hem igen för att hämta Maja och Mira (äldsta kusinen) och åka in till stan där jag hann med att shoppa både en tröja, ett par jeans, en blus, en halsduk och en höstjacka + lite smågrejer. Awesomeness! Vi hann med en fika innan vi åkte hem och fick middag serverad med mormors daimkaka till efterrätt innan det var dags för mig och Maja att åka söder ut igen. Intensiva 24 timmar men underbart mysiga!
Jag har förövrigt brutal träningsvärk i ryggen idag. från vad kanske ni då undrar? Ja från att ha ridit Buster barbacka i ca 30 minuter igår. HAHA. Tror det får blir barbackaridning lite oftare för att träna upp hållningen!

Foal

Har varit i stallet och ridit lilla B idag, BARBACKA. Haha vem hade kunnat tro det när vi började rida in honom och han la sig ner i duschen när han blev stressad eller när man inte kunde tränsa honom utan att plocka isär tränset? Hur snäll som hellst var han iaf och vi jobbade lite övergångar mellan trav och galopp. Sedan tog vi ut de små fölen och knäppte lite kort på dom! Här kommer ett smakprov så ni vet vilka det är jag skriver om här på bloggen!
Rulle:
Tsaren:
Och finaste Cola:

Study

Jag pluggar och pluggar och pluggar. Och jobbar lite där imellan. Nu blir det plugg och sedan jobb! Återkommer till helgen eller efter helgen, ska nämligen ta mig en tripp till stockholm i helgen med lillasyster!

Premiere

Igår var det alltså dags, första matchen för säsongen i Cloetta Center! Riktigt roligt att vara tillbaks, det är alltid en speciell stämning i arenan på matachdagar. Spänning blandat med förväntan och såklart lite nervositet. Lhc började darrigt men kom tillbaks och vände och lyckades tillslut vinna efter en avgörande straff av ingen mindre än lagkaptenen Mange Johansson. Bra premiär med rätt okej tryck i arenan måste jag säga! Vi hade ganska lite folk i restaurangen vilket leder till att det kan bli lite långtråkigt ibland men så länge det spelas hockey på isen och man kan slänga ett öga på det så klagar inte jag!

Nu ska jag iväg till arenan igen och jobba lite lunch innan jag ska ta bilen ut till biltema och byta mina sprängda slangar. Ikväll blir det middag och skräckfilmsmys i ryd!

Tire

Åååh men blir man nå less eller? För ca 2 veckor sedan var jag ute och köpte en ny slang till cykeln på biltema för det var punktering på den gamla och eftersom jag redan hade lagat den typ 4 ggr så kändes det som om en ny var det enda rätta. I tisdags när jag skulle cykla till skolan var det såklart punktering på den slangen. Plockade isär däcket igen för att laga och ser att det är världens megahål i slangen, den har alltså typ sprängts?!

Gick igår bort till biltema igen och köpte ännu en ny slang och när jag har monterat den på plats och börjar pumpa upp den (observera att jag pumpar för hand...) så kommer jag typ halvvägs och sen sprängs även denna slang på exakt samma ställe som den andra "nya" jag hade?! Herregud så arg jag var. Sket i det hela och åkte till stallet istället men ska bege mig ut till biltema idag med slangarna och kräva att få en ny som inte sprängs så fort man pumpar den?! Dessutom sprängde den sista slangen hål i däcket med så nu måste jag köpa ett nytt däck också?! Nej men vad fantastiskt det är med cyklar.....

Tired

Det var en trött häst som vi hade med oss hem från träningen idag. En trött ryttare med för den delen, har nog inte fått rida så offensivt på en häst på väldigt länge. Det börjar med att han är megafin på marken i framridningen, lite mer motor i honom än tidigare träningar så det känns bra. Men då vi börjar hoppa så blir det lite en blandning av att jag inte får igång den där bra galopppen på engång samt att han blir spränd/vresig/trött. Men i slutet hoppade vi en bana med kombinationer och relaterade avstånd och det gick prima. Trött häst och trött tjej alltså!

Annars har vi fått en ny häst i stallet. En 3-års hingst vid namn Soprano, e. Stolzenberg ue. Cortez. En ganska liten kille som provade sig på att hoppa över boxväggarna då tjejerna rörde sig in och ut genom stallet. Dock lugnade han ner sig avsevärt när Radiator kom in från hagen, han kände nog på sig att han inte var kungen i stallet längre.

Jumping

Jag beger mig ut till stallet för att åka på träning med Lilla B. Ska bli kanonkul! Träningarna känna verkligen super just nu. Vi var och skuttade lite i måndags borta på ridbanan i Gismestad, vi ställde upp 2 hinder längs med medellinjen så att det gick att rida på en serpentin med 3 bågar och ett hinder på mitten av varje båge. B var jätteduktig! Hela tiden med och även om han har lite svårt att hålla ihop galoppen så gjorde han det riktigt bra! Vi avslutade med att ställa ett räcke på långsidan så han fick hoppa ur lite enklare sväng och fortsätta galoppera raktfram efteråt. Hoppas han sköter sig lika bra idag!

Fullmoon

Fullmåne ute och jag kan inte sova. Inte trött på kvällarna men trött som ett as på dagarna eftersom jag bara drömmer hela nätterna. Vaknade imorse och frös som bara den och tyckte det var jättekallt i rummet, inte så konstigt då jag under natten har öppnat förstret brevid sängen!? Kanske borde knyta fast mig i sängen...

Icehockey

Ganska nyligen (nåja, 1½ timme sedan) hemkommen från sösongens första personalmöte på cloetta center. De hade varikligen tagit tag i det denna säsong och bjudit in både Säcken (A-lagets tränare), Johan Schillgard (Assisterande tränare A-laget) samt Mike (Klubbdirektör) för att berätta lite för oss hur det ser ut kring laget och verksamheten inför säsongen. Mycket rolig för mig som faktiskt är intresserad av själva hockeyn också, inte bara jobbet! Verkar som om LHC blir bra i år och det skulle inte förvåna mig och vi (ja jag räknar mig själv som tillhörande i LHC ;)) står där med ett guld till våren. Självklart är väl drömmen att det ska vara modo som står högt upp som vinnare men det vore orealistiskt med tanke på de senaste årens resultat.

Efter detta hade vi den "vanliga" delen av mötet med hovmästare och restaurangchefer och gick igenom allt kring det. Kvällen avslutades med dryckesprovning från nya leverantören Kopparbergs. Vi fick prova på ölsorterna och cidersorterna (vinet kommer senare då sortimentet inte var fastställt) och säga vad man vill men Sofiero var verkligen ingen favorit från min sidan. Detta lär dock inte hindra supportrarna från att dricka öl i höst!
Mycket inspirerande och välordnat möte måste jag säga. Jag är redo för en ny säsong!

Bad

Så sjukt dålig bloggerska man kan vara då! Men jag har massa massa att plugga i skolan och sen har jag jobb och stallet utöver det. Så nu ska jag till campus och plugga innan vi ska grupparbeta, ha seminarium och sedan ska jag till cloetta och ha jobbmöte. Stress stress, men det kommer ett inlägg om helgen idag, i promise!

Scoop

Stängde precis igen datorn och tänkte börja göra mig iordning för jobbet ikväll men kom på att jag faktiskt inte hade berättat om hoppträningen igår än!

Innan träningen bestämde vi oss för att göra lite små ändringar, jag tog av mig sporrarna den här gången för att se om han blev mindre irriterad för skänkeln och Buster fick sig en fin brun equiline mössa med guldkant på sig. Nu kan jag ju inte säga att det var just dessa grejer som gjorde att det gick bra, men det hade säkert en liten effekt iaf!
Vi började med framridning precis som förra gången och B var med redan från början på vad som gällde. Viktigt att han inte får trycka in näsan för långt i markarbetet utan jag måste hela tiden jobba med att få honom uppåt/framåt så jag känner att jag får med mig honom bakifrån. Vi jobbade med lite skänkelvikningar, öppnor och sidvärtsrörelser i både trav och galopp och han kändes väldigt bra måste jag säga!
I hoppningen började vi med att travhoppa på ett räcke med bom innan och det var inga problem alls. Vi gick sedan vidare till en lite studs och varierade med att hoppa ett räcke innan och sedan båge på 3, 4 och 5 galoppsprång till studsen, åt båda hållen gjorde vi denna övning. Jag lät honom gå iväg lite ena gången i högervarvet och ta 4 språng fram till studsen istället för 5 korta som det skulle vara men gången efter då koncentrationen var påkopplad igen gick det hur bra som hellst. Hoppade sedan samma studs åt andra hållet och rullade på med 3 språng i vänstervarv och 4 språng i högervarv fram till en oxer. Jäklar vad han hoppar alltså. Han har ett sånt tryck i galoppen nu att man mest bara behöver sitta upp och fouksera på nästa hinder så sköter han hoppningen galant. På slutet satte vi ihop en liten bana på ca 80 cm som han fick hoppa igenom och detta gjorde han utan några problem alls.
Snacka om stor skillnad jämfört med första gången! Tord berömde honom jättemycket och tyckte det var enorm skillnad på honom. Fantastiskt roligt att träna för en tränare som verkligen tror på hästen och öser lovord över honom varje gång. Roligt också att folk på läktaren börjar fundera på "vem den lilla bruna hästen med det enorma scoopet är". Fantastiskt roligt!

Tragedy

Har svårt att slita tankarna och känslorna får medierapporteringen kring Lokomotiv Jaroslavls flygkrasch som inträffade i eftermiddag. Så oerhört tragiskt. Jag kan inte ens föreställa mig hur Livs familj känner det. Jag funderar på hur det hade känts som modosupporter att mista en av de spelare som har betytt mest för klubben. Jag vågar inte ens tänka i dom banorna för tårarna bränner bakom ögonen då jag bara låter tanken sätta sig på hjärnan i 2 sekunder. Hela nyheten kom som ett slag i ansiktet. Ett helt hockeylag har mist livet, det finns inte ord.
Mina tankar går ikväll till alla de anhöriga som har mist en son/man/pappa/hjälte idag.

Goal

Såklart det krävdes en Kim för att få igång målskyttet för sverige igår, vem annars liksom?! 7
Jag ska diska och sedan ta mig en tur till stallet, rida lite på Rosa om hon kan sköta sig och sedan göra Buster redo för träning! Ska bli riktigt roligt faktiskt, hoppas han lärde sig något förra passet som sitter kvar idag. Hemma sent ikväll men det blir kanske ett inlägg om hur träningen har gått, om ni har tur!

Football

Går trögt för sverige idag. Man får ju hoppas att dom lyckas trycka in ett mål innan matchen är slut iaf!

Annars då? Jo jag trycker i mig C-vitamin och halstabletter like crazy. Har druckit 1 liter proviva och säkert 3 lite te. Kommer få springa och kissa hela natten lång men det är det värt för jag har varken tid eller ork att vara sjuk!
Hästarna skötte sig iaf bra idag, B fick gå ett pass på fältet där vi hade byggt upp ett litet hinder med en grind, skitläskigt tyckte han då han kom ner men klippte den första gången jag vände upp och tyckte sedan att det var skitkul att det inte fanns någon ridhusvägg som satte stopp efteråt och han tog chansen att dra en runda innan jag äntligen fick stopp. Lite kul att han klipper grinden som om han aldrig gjort annat när han ibland inte ens ska gå över en bom. Han är lite söt.
Var ute och gosade lite med Rulle, Tsaren, Cola och Ranja (fölisarna) innan jag åkte hem och det uppskattades väldigt mycket, blev omringad så fort dom såg att jag klev in i hagen.

Horses

Jag tar mig en sväng till stallet och rider lite hästar. Detta trots att jag är med död än levande känns det som, måste ut och få lite luft. Andas genom munnen såklart eftersom näsan är heltäppt och halsen igensvullen. Hoppas hästarna sköter sig iaf!

Heartbreak

Läser på facebook om 2 tjejer på ridskolan som har halta hästar som inte vill bli friska. Eller vill och vill, dom blir inte friska. Jag vet precis hur det känns. Den där klumpen i magen, gråten i halsen och smärtan i hjärtat. Obeskrivligt med ord egentligen men alla som har varit i samma sits vet vad jag talar om. Att veta när du åker till stallet att det med största sannolikhet är sista gången du får ta in din hjärtevän från hagen, att få borsta på honom för sista gången och att tvinga bort tårarna för att han inte ska bli orolig. Det finns ingen värre känsla, det kan jag lova. Man kommer inte kunna tänka på alla lyckliga minnen man har tillsammans. Alla fina stunder som man har gått igenom eller alla gånger du har suttit upp med ett leende på läpparna och tänkt: "det här är min häst".
Det kommer att göra så obeskrivligt jävla ont men det är okej. Det får göra ont och man får gråta. Det kommer bli bättre med tiden som alla säger, även om det inte känns så för stunden. Och med bättre så menar jag inte att det kommer sluta göra ont, för det gör det nog aldrig. Men du kommer kunna tänka tillbaks på er tid tillsammans och le, även om stinget i hjärtat fortfarande finns där, och kolla på bilder och inse att du hade en väldig tur....
....som fick låna en ängel under er tid tillsammans.






The impossible just takes a little longer.


Coffee

Att inte dricka kaffe på morgonen skulle vara helt otänkbart för mig måste jag säga. Jag vaknar och så fort jag kliver upp måste jag slå igång kaffebryggaren, får jag inte dricka kaffe direkt så blir jag sjukt kaffesugen. Lite beroende skulle man kunna säga men den där första koppen på hela dagen är helt fantastisk. Jag dricker nog runt 3-4 koppar per dag och det är inte speciellt mycket om man jämför med vissa andra.

Nej nu blir det en kopp kaffe och sen ska jag cykla till skolan och plugga lite innan vi drar igång och grupparbetar!

Fever

Ni får ursökta min frånvaro men nu är jag tillbaks!
I fredags efter vår skogstur med svampplockning (vi hittade faktiskt lite svamp och hade det hur trevligt som hellst med fikapaus och svampletande!) så drog jag direkt ut till Vreta där jag skulle spendera natten då jag och Maja skulle åka tidigt på tävling i lördags. Vi käkade middag, kollade på fotboll, tog oss en kvällstur till preem och handlade godis och sedan sov vi.
Upp tidigt i lördags som sagt och iväg på tävling. Jag fullkommligt älskar att vara på tävling, stämningen, spänningen och atmosfären får mig att må riktigt bra! Maja hoppade en 110 och var dubbelnolla för första gången med Zalle, väldigt roligt! Det räckte till en 9:e placering och vi var hemma redan vid 11-tiden. Jag drog direkt ut till stallet där jag red Buster, fina fina hästen! Vill inte inte inte jobba på onsdag utan vill hellre åka på hoppträning!
Gårdagskvällen var hur trevlig som hellst! Vi var 6 st tjejer som först gick på noori och åt fantastisk sushi, den bästa jag har ätit, sedan tog vi en drink på BK innan vi var på bio och såg bridesmaids. Rolig film och oerhört trevlig kväll!
Dagen har jag spenderat i soffan, feber ochh halsont gör mig inte på bra humör direkt...

Chantrell

Nu beger vi oss ut i skogen med stövlar, fika och regnjackan (jag har lovat att det inte ska regna men man vet ju aldrig säkert!) för att leta kantareller! Hoppas vi hittar lite och inte virrar bort oss i skogen, vore lite tråkigt.

Sist jag och Maja var ute i skogen hittade vi denna megakantarell, hoppas på något liknande idag!

Forest

Känner på mig att denna dag kommer bli en kanondag! Vaknade och har hunnit med duschen och frukost och ska strax ta mig ut till Tornby där jag ska inhandla foder åt Zalmiac. Sedan ska jag bege mig ner mot stan för att springa lite ärenden och träffa Veronica för lite shopping. I eftermiddag är vi 5 tjejer som ska ikläda oss gummistövlar och kompass (ehh ja kanske inte kompass med ändå!) och bege oss ut i skogen för att se om det finns några kantareller kvar att plocka! Efter detta ska jag åka ut till Lotta och hämta bil och transport för inatt övernattar jag på vreta då vi måste åka tidigt tidigt imorgon när vi ska iväg på tävling med Zalle.

Snabba puckar ska det vara!

Foal

Eftermiddagen spenderades ute i stallet där hovslagaren var på plats för lite verkning av hovar. 3 av fölungarna skötte sig väldigt väl måste jag säga, framförallt Tsaren som var en riktig stjärna. Inte så konstigt då har har varit hos hovis några gånger tidigare för sina hängande framben som har blivit mycket bättre nu :) Rosa fick skor på framfötterna så nu ska den lilla röda tjejen igång också, kommer blir spännande!

Buster fick jogga lite lätt nere på fältet och han kändes oförskämt bra med tanke på att han borde ha rejäl träningsverk efter träningen igår, det har iaf jag kan jag lova! Bytte även sadel på honom till Amerigon och kan säga att den är sååå mycket skönare att rida i.

Cinema

Kolla vad jag fick hem med posten härom dagen! En biobiljett och hur bra passar inte det när vi hade planerat att gå och se bridesmaids på lördag? Hur bra som hellst! Biobiljetten kom från jobbet då vi kom 3:a i en tävling under juli, tävlingen gick ut på att sälja så många 2-rätters erbjudanden som möljigt och vi lyckades alltså ta hem en 3:e plats!

Farrier

Jag ska strax iväg till skolan för att grupparbeta lite, vi har fått i uppdrag att ta reda på vad riksbaken har för uppgift och vad dom gör för den ekonomiska stabiliteten. En powerpoint och presentation på 15 minuter ska vi sätta ihop, kommer nog gå kanon! Sedan blir det till att åka i ilfart ut till stallet där Lotta och hovis väntar, fölungarna ska verkas för första gången, 1års hingstarna ska verkas och 4-åriga Rosa ska få skor för första gången, det kommer bli en spännande eftermiddag! Jag som redan har brutal träningsverk efter gårdagend utmattande träning...

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0