Ritual

Kvällarna denna vecka har hittills sett ut som följer:
Plugg fram till 21, gym mellan 21-22.30, hem duscha och slänga sig i soffan med en vitaminwater och ett äpple, se 2 avsnitt av djurakuten, sova. Spännande liv må jag säga! Träningsschemat jag har gett mig f-n på att klara de sista 4 veckorna här är inte att leka med och redan igår efter 2 pass ville kroppen helst av allt dö. Men på't idag igen med 1 timmes PW och sedan kondition på gymmet med 1 mils cykling och 5 km löpning med backträning. Love life!

Skype

Igår kom jag på något helt fantastiskt! Jag kan ju faktiskt ladda på med pengar på mitt skypekonto och sedan ringa till både fasta och mobiltelefoner i Sverige! Detta resulterade i att jag satt uppe till 01:30 och skypade med mormor och ringde till både farmor och Lotta från skype. Skönt att få en liten avstämning där hemma där allt verkar rulla på i vanlig takt :)

Klockan ringde 07:30 imorse och det var dags för första core-passet på 2 veckor efter både lov och sjukstuga. Det är pest och pina att släpa sig till gymmet den tiden på morgonen men jag är aldrig så pigg på förmiddagarna dom efter dessa pass, värt med andra ord!

Millistreaming

Här på campus har vi en liten bäck som rinner genom hela universitetsområdet. Väldigt trevligt och fint och det är alltid ankot och andra typer av fåglar som tar sig små simturer i denna bäck. Sen finns det även en födelsedagstradition här på universtetet som innebär att så fort någon fyller år så är det dags för ett dopp i denna bäck, Millisteam, som den heter. Idag var det Jans tur att ta sig ett dopp, han trodde länge att han hade kommit undan men med lite hjälp från hans tjej så lyckades grabbarna bära honom ifrån våra lägenheter och in på campusområdet för ett litet dopp. Enjoy the pictures! 
 

Serenades

De har ju mycket för sig här i Amerika. Hela grejen med sororities och fraternities där tjejer och killar går med i en "klubb" för att skapa ngn slags gemenskap som ska vara för resten av livet. Aldrig sett ngt liknande i hela mitt liv och är ganska säker på att detta endast är ett amerikanskt påhitt. Igår hade de en av sina inskolningsritualer där alla nya medlemmar i varje förening (de har dessutom konstiga grekiska namn som sigma alpha epsilon eller sigma chi) måste framföra ett 10 minuter långt dansnummer för alla på skolan som vill komma och kolla samt för se äldre medlemmarna i varje förening. Så vi spenderade en och en halv timme med att kika på dessa danser igårkväll. Tjejerna var totalt värdelösa, försök att få 30 tjejer utan koordinationsförmåga att dansa i takt i 10 minuter, katastrof var bara förnamnet. Killarna var bättre men jag tror att det har att göra med att de faktiskt var färre så det hade inte lika många som var dåliga. Spännande uppbrände dock och verkligen typiskt amerikanskt!

Trail Blazers

Vistelsens andra NBA-match! Förlust denna gång men underhållningen var på topp som vanligt :)

Naked run

Tydligen är det tradition här på universitetet att varje år innan alla seniors får sin examen gör de en naked run tre varv runt campus. De klär alltså av sig nakna och dricker sig fulla och springer sedan runt campus med övriga studenter klappandes och hejandes rubt alla varven. Idag var dagen då detta skedde och det var, tja, spännande.

Ikväll är det dags för den andra NBA-matchen här i USA, portland-houston står på schemat och resan är arrangerad av universitetet så kl 5 bär det av mot Portland.

Bjuder på två bilder från SF!

Alcatraz

Vad vore San Fran utan en liten resa ut till Alcatraz? Enjoy!
 

San Francisco

Fantastik stad!

Depression

Hamnat i någon form av en svacka nu efter lovet. Är sjuk och har hostan från helvetet. Det blandat med sömnbrist sätter sina spår. Och det faktum att det endast är 5 veckor kvar i skolan gör mig både glad och ledsen. Mest glad tror jag men sen såklart ledsen med eftersom jag har haft en fantastisk tid här. Min förkylning vägrar att ge med sig hur mycket c-vitamin jag än stoppar i mig och hostmedicienen jag fick från skolans sjukavdelning hjälper föga. den får mig nästan att kräkas varje gång jag tar en dos och hjälper i max 1 timme vilket inte riktigt är hållbart. Det kombinerat med att jag tydligen inte har packat ner min inhalator som behövs för luftvägarna när jag får hosta är inte den bästa kombinationen. Jag ger det 2 dagar till sen kanske jag går till en riktigt doktor. I övrigt har jag mest fixat och planerat saker sedan jag kom tillbaka till Salem. Planerat och bokat resor för sista veckorna här i USA. Skickat in anställningsuppgifter till sommarjobbet. Skickat diverse viktiga mail. Valt kurser inför hösten i Linköping. Fixat med kurserna jag missade i och med min USA-vistelse. Och mkt annat. Men mer om det får ni en annan gång, nu ska jag återgå till att dricka te och läsa lite macroekonomi. På återseende!

NHL

Vad är en road-trip i Kanada och Kalifornien utan lite NHL-hockey? Ingenting skulle jag vilja säga! Det blev 2 metcher under veckan som gått, först Canucks-Columbus och sedan San Jose-Detroit. Måste säga att första matchen är alltid första matchen och att komma till en NHL-arena som användes vid OS-finalen för 3 år sedan kändes grymt. Allting var superfrächt och för att inte tala om atmosfären. Grymt helt enkelt. Rent underhållningsmässigt måste jag säga att andra matchen nere i San Jose var lite bättre än den första i Vancouver då Sharks match mot Detroit bjöd på fler mål och bättre spel. Nu kan jag äntligen checka av en av mina drömmar från min bucket-list: sett en NHL-match live. Grymt!

Spring break

 
Lovet kom och gick så fort att man knappt hann blinka. Men när jag tänker tillbaka så inser jag att vi hann med en herrans massa. Bilade över 3000 km på 8 dagar, det har helt klart varit en fantastik upplevelse. Har fått se platser jag aldrig vill se igen och plaster jag absolut kommer att återvända till. Vancouver är nog staden jag är mest imponerad över so far. Får jag chansen tänker jag inte tacka nej till ett jobb i den staden. Det kommer att komma upp lite inlägg med bilder men jag måste sortera och välja lite så därför kommer det att komma i olika inlägg, ni skulle bli för trötta för att läsa annars! Men här har ni lite bilder på vad vi gjorde de första dagarna i Kanada!

movingawayfromhome

På plats i Linköping där jag lever det glamorösa studentlivet under 5 års tid innan jag blir utexaminerad som affärsjurist! Spenderar just nu 5 månader på universitetet i Salem, Portland i USA och studerar ekonomi!

RSS 2.0